Tino-Sven Sušić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Tino-Sven Sušić

Post Postao/la dubrovnik » 21 okt 2016, 09:59

Ovo je vec normalnije. Dobio je zuti karton i tim mu je malo ocjena pala. Ndidi je zabio onu golcinu.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 21 okt 2016, 10:28

On i Buffel najgori u Timu Genka...sreca pa sam gledo utakmicu tako da ne padam na lazi ovih placenika ,koji veze o fudbalu nemaju... nije ga dzabe trener izveo, odma nakon toga 2-0 za genk...najjaci su ovi jadovi koji ni ne gledaju tekmu a pisu ovdje lazi i misle da nas mogu pravit budalama.. necete uspjet pacenici
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 okt 2016, 11:32

bhfanatic14 je napisao/la:On i Buffel najgori u Timu Genka...sreca pa sam gledo utakmicu tako da ne padam na lazi ovih placenika ,koji veze o fudbalu nemaju... nije ga dzabe trener izveo, odma nakon toga 2-0 za genk...najjaci su ovi jadovi koji ni ne gledaju tekmu a pisu ovdje lazi i misle da nas mogu pravit budalama.. necete uspjet pacenici
Ti jedini realno pricas oko ovog igraca. Nisam gledao tekmu a kad slusam ove Tinjoljupce rekao bih da je covjek prekuco, a ono maltene najgori u timu.
Govorio sam i prije, tesko da on moze biti konstantan u jacoj ligi, bljesne 2,3 tekme pa ga nema u 4,5 pa opet bljesak.
Samo se nadam da nece gubiti mjesto na klupi kada bude odmarao i da nece voditi navijanje kao Avdija. :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 21 okt 2016, 11:42

Poslije razmontiranja Baskijaca, TSS je zacementirao mjesto u prvih 11 protiv Grcke :bih:
Reprezentacija je konacno dobila zamjenu za Z. Misimovica :kafa:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 21 okt 2016, 11:47

Nije uopste dobar kao sto ga predstavljate, nit je los kao sto druga strana predstavlja. Kada pogledamo konkurenciju za mjesto ofanzivnog veznog onda je definitivno u uzem izboru za prvih 11.
Nad tobom sunce najljepše sja

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 okt 2016, 12:28

Realno Tina nije još za prvog sastava. Na ofanzivnom veznom je Milicevic ispred njega, ali Tina bi mogao biti prva opcija s klupe kada je u pitanju vezni red.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 okt 2016, 12:51

Znaci 6,9 slaba ocjena? OK.
Cudi me da niko ne postavlja jucerasnje ocjene Milicevica (6,0).
Ili mozda od onih konjasporaca. Bajic 5,4, Hadziahmetovic 6,6, Milosevic 7,8
Usput da napomenem da je Avdija dobio 7,0 sinoc

balotelli90
Kontakt:

Post Postao/la balotelli90 » 21 okt 2016, 13:22

cimirot je isto fino odigrao, 5,9 haman 6

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 21 okt 2016, 13:39

calcio je napisao/la:Znaci 6,9 slaba ocjena? OK.
To sto su drugi dobili slabe ocjene ne cini Tinovu ocjenu boljom. Statisticki 6.9 je znaci da je odigrao prosjecno, mozda malo ispod dobrog nastupa, kao sto sam gore rekao gledajuci samo statistiku sa meca (pasove,kljucne pasove,driblinge...) on je imao losu statistiku za svoju poziciju i to ce morati popraviti. Ali opet, statistika ne mora toliko da znaci i dosta je bitniji taj "zivi" dojam koji je ostavio na terenu ali ne treba ni statistiku zanemariti.

Neko je vec spominjao, niti je on toliko dobar igrac kako ga neki dizu niti je onoliko los koliko ga neki spustaju. Jednostavno je prosjek, dobar igrac mozda na nasim prostorima ali uzimajuci Europske okvire ispodprosjecan je. Ukoliko igramo sa ofanizvnim veznim on bi bio drugi izbor, mada sam ja misljenja da ovakav igrac koji nema te moderne karakteristike (a ni talenta na razasipanje) ne moze biti starter neke ozbiljnije reprezentacije i njegovo je da sjedi na klupi i da zaigra 15-20 minuta po potrebi (ulazeci na kraju meca kad su drugi umorni nebi mozda do izrazaja dolazila toliko ta njegova tromost). S tim treba da se pomiri i on i navijaci okolo njega. Sto se tice repke misljenja sam da nemamo nasljednika Misimovica i da ne treba da igramo sa ofanzivnim veznim, nego sa 3 igraca u sredini i dva igraca po stranama (Lulic,Visca,Hajrovic).Pjanic bi normalno bio odgovoran za sirenje igre a igraci sa strane bi bili odgovorni za pronalazanje Dzeke i ubacivanje iz drugog plana. U tom slucaju,AMF nam i ne treba.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 21 okt 2016, 13:59

LaVecchiaSignora je napisao/la:
To sto su drugi dobili slabe ocjene ne cini Tinovu ocjenu boljom. Statisticki 6.9 je znaci da je odigrao prosjecno, mozda malo ispod dobrog nastupa, kao sto sam gore rekao gledajuci samo statistiku sa meca (pasove,kljucne pasove,driblinge...) on je imao losu statistiku za svoju poziciju i to ce morati popraviti. Ali opet, statistika ne mora toliko da znaci i dosta je bitniji taj "zivi" dojam koji je ostavio na terenu ali ne treba ni statistiku zanemariti.

Neko je vec spominjao, niti je on toliko dobar igrac kako ga neki dizu niti je onoliko los koliko ga neki spustaju. Jednostavno je prosjek, dobar igrac mozda na nasim prostorima ali uzimajuci Europske okvire ispodprosjecan je. Ukoliko igramo sa ofanizvnim veznim on bi bio drugi izbor, mada sam ja misljenja da ovakav igrac koji nema te moderne karakteristike (a ni talenta na razasipanje) ne moze biti starter neke ozbiljnije reprezentacije i njegovo je da sjedi na klupi i da zaigra 15-20 minuta po potrebi (ulazeci na kraju meca kad su drugi umorni nebi mozda do izrazaja dolazila toliko ta njegova tromost). S tim treba da se pomiri i on i navijaci okolo njega. Sto se tice repke misljenja sam da nemamo nasljednika Misimovica i da ne treba da igramo sa ofanzivnim veznim, nego sa 3 igraca u sredini i dva igraca po stranama (Lulic,Visca,Hajrovic).Pjanic bi normalno bio odgovoran za sirenje igre a igraci sa strane bi bili odgovorni za pronalazanje Dzeke i ubacivanje iz drugog plana. U tom slucaju,AMF nam i ne treba.
Bez AM nam fali kreacije prema naprijed. Ogromna je rupa izmedju Pjanica i Dzeka pa bi tu takav igrac zlata vrijedio. Pogotovu ako moze zaprijetiti sa 20ak metara a to mogu Danijel i Tino.
Ima jos jedna stvar u kojoj je TSS strasno napredovao i ja to spominjem vec neko vrijeme a mnogi ovdje to ignoriraju. Sinoc su npr. igrali protiv itekako ozbiljnog tima a on ima 6 oduzetih lopti. On je postao i defanzivno puno odgovorniji igrac. U ovom segmentu je i bolji od Milicevica. Njegov ulazak na teren u Zenicu (doduse i Hajrovicev) je igru nase ekipe digao na puno veci nivo i to samo slijepac ili covjek losih namjera nije primjetio.
Njegov ucinak na kompletnu igru nase reprezentacije cemo vidjeti jednom kada krene iz pocetka, ako se to ikad dogodi.
Jucer je napravio zuti u sprijecavanju kontre Atletica inace bi mu i ocjena bila makar za pola boda visa a to je vec sasvim solidno.
Jos jednom, vise negi dobar igrac u izboru kojeg nasa ekipa ima. Druga opcija za napadacki orjentiranog veznjaka. U ovo nemam ni mrvu sumnje.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 21 okt 2016, 14:13

dubrovnik je napisao/la:

Bez AM nam fali kreacije prema naprijed. Ogromna je rupa izmedju Pjanica i Dzeka pa bi tu takav igrac zlata vrijedio. Pogotovu ako moze zaprijetiti sa 20ak metara a to mogu Danijel i Tino.
Ima jos jedna stvar u kojoj je TSS strasno napredovao i ja to spominjem vec neko vrijeme a mnogi ovdje to ignoriraju. Sinoc su npr. igrali protiv itekako ozbiljnog tima a on ima 6 oduzetih lopti. On je postao i defanzivno puno odgovorniji igrac. U ovom segmentu je i bolji od Milicevica. Njegov ulazak na teren u Zenicu (doduse i Hajrovicev) je igru nase ekipe digao na puno veci nivo i to samo slijepac ili covjek losih namjera nije primjetio.
Njegov ucinak na kompletnu igru nase reprezentacije cemo vidjeti jednom kada krene iz pocetka, ako se to ikad dogodi.
Jucer je napravio zuti u sprijecavanju kontre Atletica inace bi mu i ocjena bila makar za pola boda visa a to je vec sasvim solidno.
Jos jednom, vise negi dobar igrac u izboru kojeg nasa ekipa ima. Druga opcija za napadacki orjentiranog veznjaka. U ovo nemam ni mrvu sumnje.
Mislim da si u krivu za ovaj prvi dio ali necu sad replicirati na to jer ovo nije topic reprezentacije pa tako necemo ovdje o taktikama.

Sto se tice njegove igre od pocetka,misljenja sam da je njegovo idealno da igra zadnjih 15-20 minuta iz razloga koji sam naveo gore. Bojim se ako bude pocinjao od pocetka tek tada ce isplivati njegovi limiti.Mislim da on treba da bude zadovoljan sa tih 15tak minuta jer realno nema ni kvalitet niti je zasluzio da igra citave tekme. Ovo je ako zelimo da budemo ozbiljna reprezentacija, guranje "nazor" u prvih 11 bi stetilo kako njemu tako i repci. Nekih 15tak minuta po utakmici je sasvim pristojna minutaza i pomoglo bi mu kod iducih transfera.

Dalje,njegov napredak, on ima 24 godine i formiran je igrac i mislim da je ovo vrhunac sto cemo gledati sto se njegove igre tice.

I zaboravio sam, sto se tice tih oduzimanja lopti i slicno to je dobra stvar. Ali njemu se mora suditi po onome sto mu je posao, a to su prvenstveno stvorene sanse (key passes) te u drugom redu driblinzi i slicno. Njegov posao je stvaranje sansi, sinoc je imao samo jednu (koja je i jedina u do sad odigrane 3 tekme) a igra na poziciji gdje on treba da napravi sansu a uspjesnih driblinga cini mi se nije ni imao.
Posao ofanzivnog veznog je da po potrebi povuce, prodje nekog igraca i namjesti sansu. Kada to radi, onda mu se gledaju oduzete lopte, sutevi sa distance i slicno. Bez ovog prvog, drugo postaje bezvrijedno.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 21 okt 2016, 14:28

@Stara Dama
U formaciji 4-5-1 te u slucaju Miliceviceve nespremnosti on postaje prva opcija za AM. Ovo je realnost a sve drugo su price i pricice. Ako se ne varam bolje je i ocjenjen od Karelisa koji bi trebao biti Grcka opasnost pred nasim golom.
Mozda imas pravo da je nemoguce raspravljati o formacijama jer jednostavno to ljudi razlicito vide.
Ja Tinkija gledam dugo vremena i u svoje sam stavove uvjeren i zato ih bez kompleksa i iznosim.
Postujem i tvoje stavove a i svih contra forumasa koji prislone bilo kakav valjan argument.
Jos ovo, ja mislim za razliku od tebe da ce on biti sve bolji i bolji.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 21 okt 2016, 14:33

dubrovnik je napisao/la:@Stara Dama
U formaciji 4-5-1 te u slucaju Miliceviceve nespremnosti on postaje prva opcija za AM. Ovo je realnost a sve drugo su price i pricice. Ako se ne varam bolje je i ocjenjen od Karelisa koji bi trebao biti Grcka opasnost pred nasim golom.
Mozda imas pravo da je nemoguce raspravljati o formacijama jer jednostavno to ljudi razlicito vide.
Ja Tinkija gledam dugo vremena i u svoje sam stavove uvjeren i zato ih bez kompleksa i iznosim.
Postujem i tvoje stavove a i svih contra forumasa koji prislone bilo kakav valjan argument.
Ja bi volio da sam ja u krivu a da si ti u pravu. Ali sad za sad stanje je takvo kakvo jeste, a opisao sam ga u prethodnim postovima.

Vec sam prije pisao da vjerovatno on nikad nece napraviti neku veliku karijeru,jer se vidi da nema neki aman-zaman kvalitet, za njega su timovi bas tipa Genk ili mozda Atalanta,Cagliari u Seriji A. U ostalom, vrijeme ce pokazati kao i sto za sad pokazuje gdje je on a gdje su drugi veliki talenti iz HNL-a.

A u vezi repke, neka ga oko reprezentacije , uvijek nam moze biti od koristi da ponekad udje i proba nekim pasom proigrati. A sto se tice 4-5-1, mislim da ce i Bazdarevic u buducnosti prelaziti na postavku bez AMF (to je i 4-5-1 samo bez te pozicije), jer nam je ocigledan nedostatak kvaliteta na toj poziciji.
Zadnja izmjena: LaVecchiaSignora, dana/u 21 okt 2016, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 21 okt 2016, 14:36

Ja bi volio da sam ja u krivu a da si ti u pravu. Ali sad za sad stanje je takvo kakvo jeste, a opisao sam ga u prethodnim postovima.

Vec sam prije pisao da vjerovatno on nikad nece napraviti neku veliku karijeru,jer se vidi da nema neki aman-zaman kvalitet, za njega su timovi bas tipa Genk ili mozda Atalanta,Cagliari u Seriji A. U ostalom, vrijeme ce pokazati kao i sto za sad pokazuje gdje je on a gdje su drugi veliki talenti iz HNL-a.
Talenti iz HNL-a koji su u njegovo vrijeme igrali u Hrvatskoj su redom u boljim klubovima.
Mozda bi bolje bilo reci na klupama boljih klubova.
On igra.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 21 okt 2016, 14:43

dubrovnik je napisao/la:

Talenti iz HNL-a koji su u njegovo vrijeme igrali u Hrvatskoj su redom u boljim klubovima.
On igra.
Ovako nesta ne treba da govoris ako zelis da te i dalje smartam za kredibilnog sugovornika.

To sto Pjaca,Rog (Juventus,Napoli) i drugi "sjede" na klupama a Tino igra u Genku ne mora nista da znaci, pitanje je vremena samo kada ce se ova dva navedena nametnuti. Novi su u klubu i treba da prodju proces prilagodbe, i to je normalno u svakom klubu na svijetu.

Pjaca je 3 godine mladji u TSS, i vjerovatno ce u njegovim godinama biti u udarnoj postavi stare dame. A to kad ti kaze navijac Juventusa koji prati sve oko kluba i u klubu treba da vjerujes. Sa Rogom je ista situacija.

Tako da ti ta recenica oko sjedenja na klupi u visestruko jacim klubovima jednostavno nema mjesta.Po tvojoj logici je bolje igrati u Inter Zapresicu nego sjediti na klupi (privremeno) u Inter Milanu (a mozda i jeste :mrgreen: ). A i govorio sam ranije da ga je smjesno porediti sa ovom dvojicom, jer su daleko daleko talentovaniji.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 okt 2016, 14:43

Ne mora znaciti da je ovo vrhunac od njega. Prelazak iz slabasne HNL u dosta ozbiljniju belgijsku ligu je apsolvirao bez ikakvih problema, nikakav period adaptacije mu nije trebao, odmah se nametnuo. Mislim da on moze jos napredovati. Ne treba zaboraviti ni to da je na primjer Misimovic presao u Wolfsburg sa 26 godina (igrao u cvajti malo prije toga). Da se razumijemo, ne poredim njih dvojicu vec je fokus na godinama. Mnogi su opsjednuti sa godinama, ako sa 23-24 ne igra u velikom klubu - pisaj ga. Pogresno razmisljanje.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 21 okt 2016, 14:48

calcio je napisao/la:Ne mora znaciti da je ovo vrhunac od njega. Prelazak iz slabasne HNL u dosta ozbiljniju belgijsku ligu je apsolvirao bez ikakvih problema, nikakav period adaptacije mu nije trebao, odmah se nametnuo. Mislim da on moze jos napredovati. Ne treba zaboraviti ni to da je na primjer Misimovic presao u Wolfsburg sa 26 godina (igrao u cvajti malo prije toga). Da se razumijemo, ne poredim njih dvojicu vec je fokus na godinama. Mnogi su opsjednuti sa godinama, ako sa 23-24 ne igra u velikom klubu - pisaj ga. Pogresno razmisljanje.
Nazalost, vjerovatno je ovo vrhunac. To vidi bilo ko se malo razumije u fudbal, decko jednostavno ima nekog talenta ali ne previse sad da bi napravio neku karijeru. U manjku talenta za boljom karijerom ostaje mu da "grize" na terenu i trci ko mahnit (kako drugi igrace rade koji imaju nedostatak fudbalskog talenta) da bi kopenzirao nedostatak talenta ali vec znamo da on nije takav tip igraca. Uzmi samo Lulica u primjer, decko jednstavano nema talenta za jacom karijerom, ali upornoscu,radom,trkom je dogurao do ne tako malog Lazija.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 21 okt 2016, 14:55

dubrovnik je napisao/la:

On igra.
Ovako nesta ne treba da govoris ako zelis da te i dalje smartam za kredibilnog sugovornika.

To sto Pjaca,Rog (Juventus,Napoli) i drugi "sjede" na klupama a Tino igra u Genku ne mora nista da znaci, pitanje je vremena samo kada ce se ova dva navedena nametnuti. Novi su u klubu i treba da prodju proces prilagodbe, i to je normalno u svakom klubu na svijetu.

Pjaca je 3 godine mladji u TSS, i vjerovatno ce u njegovim godinama biti u udarnoj postavi stare dame. A to kad ti kaze navijac Juventusa koji prati sve oko kluba i u klubu treba da vjerujes. Sa Rogom je ista situacija.

Tako da ti ta recenica oko sjedenja na klupi u visestruko jacim klubovima jednostavno nema mjesta.Po tvojoj logici je bolje igrati u Inter Zapresicu nego sjediti na klupi (privremeno) u Inter Milanu (a mozda i jeste :mrgreen: ). A i govorio sam ranije da ga je smjesno porediti sa ovom dvojicom, jer su daleko daleko talentovaniji.
Da, ali zar nije slicna prica bila ovdje i za Halilovica.
Ili za Rebica, ako ga se jos sjecas. Rog, tko zna?
Pjaca je najbolji ali pricekajmo prvi sastav pa cemo donijeti zakljucke. Momak koji je umjesto Tinkija otisao u Inter tamo trenutno prolazi golgotu i mozda cijelu polusezonu nece zaigrati. Strinic takodjer. Losiji je sada nego kada je posao u Dnipro. To kako ce tko proci niko ne zna. Ni ja, ni ti.
Vidi osporavanog Milica, postao prvotimac Fiorentine.
Ako cemo realno ovo je istina.
Neka Tino igra i ako zasluzi neka ga u reprezentaciji.
U slucaju da zglajza ja cu prvi glasati za njegovo izostavljanje. Necu sa tim imati problema.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 okt 2016, 14:55

calcio je napisao/la:Ne mora znaciti da je ovo vrhunac od njega. Prelazak iz slabasne HNL u dosta ozbiljniju belgijsku ligu je apsolvirao bez ikakvih problema, nikakav period adaptacije mu nije trebao, odmah se nametnuo. Mislim da on moze jos napredovati. Ne treba zaboraviti ni to da je na primjer Misimovic presao u Wolfsburg sa 26 godina (igrao u cvajti malo prije toga). Da se razumijemo, ne poredim njih dvojicu vec je fokus na godinama. Mnogi su opsjednuti sa godinama, ako sa 23-24 ne igra u velikom klubu - pisaj ga. Pogresno razmisljanje.
Nazalost, vjerovatno je ovo vrhunac. To vidi bilo ko se malo razumije u fudbal, decko jednostavno ima nekog talenta ali ne previse sad da bi napravio neku karijeru. U manjku talenta za boljom karijerom ostaje mu da "grize" na terenu i trci ko mahnit (kako drugi igrace rade koji imaju nedostatak fudbalskog talenta) da bi kopenzirao nedostatak talenta ali vec znamo da on nije takav tip igraca. Uzmi samo Lulica u primjer, decko jednstavano nema talenta za jacom karijerom, ali upornoscu,radom,trkom je dogurao do ne tako malog Lazija.
I to je pogresno razmisljanje. Jedan Ibra sa 36 godina kaze da se jos uvijek razvija kao igrac i uci nove stvari, a ne jedan momak koji je 12 godina mladji i koji je donedavno igrao u poluamaterskoj ligi. Normalno da ima prostora da napreduje, presao je u ozbiljniju ligu, igrace jake utakmice mnogo cesce itd.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 21 okt 2016, 15:01

calcio je napisao/la:
I to je pogresno razmisljanje. Jedan Ibra sa 36 godina kaze da se jos uvijek razvija kao igrac i uci nove stvari, a ne jedan momak koji je 12 godina mladji i koji je donedavno igrao u poluamaterskoj ligi. Normalno da ima prostora da napreduje, presao je u ozbiljniju ligu, igrace jake utakmice mnogo cesce itd.
Meni se cini da si ga bas ti iz te poluamaterske lige gurao u prvih 11 reprezentacije? Ako je istina i ako se dobro sjecam, onda si pristrasan i nisi podoban za konverzaciju, jer ne mozes biti objektivan.

Niko ne kaze da on nece nauciti nesta novo, mozda i da gleda cesce utakmice na TVu ce nauciti nesta. Ali se ne govori o tome, kada govorim da nece napredovati vjerovatno jeste da on nece pruzati neke daleko bolje partije u buducnosti (u kontinuitetu!), bljesnut ce po nekad, mozda nauciti jos neku fintu, ali ce igrati i doprinositi onako kako sad doprinosi. U ostalom, ostaje da vidimo. Over&out.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, eleGancy i 9 gostiju.