Evo izvjestaj njemackog autokluba glede kvarova na veci uzorak. Vidis da Insignija ne kotira bas najbolje na toj listi. Ali ovdje je rijec o cijeloj "paleti" motora plus ovih 2.0 dizela ima pet il sest oznaka.
U modelima s 2.0 CDTI dizelskim motorom, softverska greska u upravljackoj jedinici moze dovesti do gubitka performansi i ostecenja motora. Kod slabijeg 2.0 CDT motora, softverske pogreške mogu uzrokovati pregrijavanje filtra cestica. Prema ADAC-u, ipak to se opozivima trebalo regulisati. Pitanje, da li je taj model sto gledas prije vremena odleprsao u divljinu.
Ta Insignia ima 1600 kg, pa ces vidjeti ako je probao kako vuce, da li je sve ukomponovano, ima li plavog dima itd. Interval velikog servisa je msm 160k.
Ne znam, dosta provjera treba obavit, primjer otovori haubu, skini cep ulja dok radi motor. Konstrukcijki gledano, ako je ispravan ne bi trebao dimit tu na cepu. Najbolje u startu skopcat na dijagnostiku.
meho-medo je napisao/la: ↑08 nov 2023, 21:55
Ili imaš neki bolji prijedlog za auto do 20 hiljada KM, marka mi nije bitna.
Bitna mi je pouzdanost, da je godište 2014. i mladje i da je prešlo do 200 hiljada kilometara.
Kilometraza ne treba da ti predstavlja nikakav orijentir i kilometrazu zaboravi, jer nemoguce je dokazat stanje km.
Jedan od prijedloga je Octavia 2.0 TDI. Octavia je godinama najpopularniji i najprodavaniji model u nasoj zemlji, a cak i kao polovnjak odlicno kotira. Istina neces naci 2014. i mladje za 20k, a da je ovaj motor te limuzina.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.