Postao/la djoleprijedor » 09 sep 2015, 09:20
Koliko god Talijani odigrali dobro sinoć,ja se ne mogu oteti utisku da su Španci tu muvali nešto..Jednostavno kad pogledam onog zalizanog žabara na njihovoj klupi i poznavajući njihove kalkulantske navike,od prije,sve mi nekako ide na to da "štele" 3.mjesto i eventualno Litvaniju u 1/4f(Možda i Belgija/Češka dođe).A na prošlom EP su isto tako imali "minijaturu" sa Talijanima kada cijelu utakmicu vode i šatro gube na produžetak i onda sa 4.pozicije idu na "polovnu" Srbiju sa sve Gagićem,Štimcem,Micićem,Katićem,Nemanjom Krstićem te debitantima Bogdanom i Nedovićem,bez Tea u sastavu.
Jaki su i kvalitetni,ali te zakalkulisane radnje,kojih očito ima,nisu karakteristike velikih šampiona.
Biće svašta u grupi B,danas bi Njemci npr.mogli da dobiju Italijane i tako još više zapapre ionako konfuznu situaciju kada je u pitanju poredak i prolaz dalje.Sa druge strane,Srbija bi mogla i trebala,da danas rješi pitanje pozicije sa koje će u 1/8f.Turci ne mogu vezati 2 pobjede u nizu,juče da se igralo još minut,izgubili bi dobijenu utakmicu.Srbija je kvalitetnija i igra bez velikih oscilacija tokom 40 minuta,za razliku od Turaka.
Biće zanimljivo u meču Belgija-Češka,kao i u Makedonija-Gruzija,gdje će jedna ekipa da otpadne.
Volio bih da BiH u ovakvom okrnjenom sastavu napravi podvig i ode u 2,krug,ali,realno Finci im nikako ne odg(EP 2011 Finska 92-64 BiH,pa prijateljska2012 86-74 za Fince) i mislim da će biti veoma teško doći do povoljnog rezultata sa nabrijanim Fincima,koji ruku na srce igraju timsku košarku,dugo su na okupu i imaju već respektabilan kontinuitet dobrih igara(EP 2011,13,15 te SP 2014).
Mens sana in corpore sano.