Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

soccerfan
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la soccerfan » 05 okt 2012, 18:17

Ako pauzira 2 sedmice onda ne igra 100 % protiv nas...[/quote]

Jos samo da mu nana rikne tamo nedje oko desetog i elhamdulila. :mrgreen:[/quote]
Hahahah kakav smo mi narod. Malo malo pa nekome prizivamo nesrecu!! Tacno da nas nema trebalo bi nas izmisliti!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Al se nasmijah :D :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 okt 2012, 19:13

Evo su i Grci na njihovom forumu objavili da neće igrati ovaj iz Schalkea iduće 2 tekme.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 05 okt 2012, 19:55

@Cartman evo o čemu sam mislio:
amho je napisao/la: nepozivanje panagiotisa samo pokazuje s kakvim potencijalom grcka raspolaze...mi prizivamo juniore schalkea, arsenala, prvotimce iz druge bundeslige i svrsavamo na pozivanje stopera iz prosjecnog kluba belgijske lige... kod nas bi panagiotis bio neizostavan clan pocetnog sastava, kod njih nije uopste na popisu...

toliko o tome koliko smo mi realni kad pro(e)cjenjujemo nase mogucnosti i proglasavamo se favoritima za prvo mjesto u grupi..
Ako ćemo biti realni, oni nemaju igrača poput Zahirovića u prvih 11, a ako ćemo biti još realniji imaju mnogo dublji kadar, takođe svako igra prirodnu poziciju, dosta njih igra u jednom ili dva kluba i imaju neopisivo više iskustva od nas. Njihova prednost je i domaći teren, al' et'...

Mi i oni smo tu negdje po kvalitetu, po meni su oni u maloj prednosti, prije svega radi veće širine, više iskustva i činjenice da im dosta igrača igra u jednom klubu.

Opet ću ponoviti: BiH ovo može dobiti, ali pobjeda nije imperativ. Kao i u svakoj drugoj utakmici, ići na 3 boda, ako treba malo taktički zayebavat, malo ovo, malo ono, al' uvijek pokušat pobjediti, pa makar i ako moramo taktički nadigrati. ALI Grčka i njihova snaga se moraju poštovati i respektovati. Straha ne bi trebalo biti, daleko od toga, al' briga bi trebalo.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 05 okt 2012, 20:00

Eto nek bi Fortounis,koji dobiva poziv za Grčku,imao mjesta u našoj reprezentaciji.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 05 okt 2012, 20:04

Dobro je što rumenko neće igrati protiv nas.Ima baš nekakvu čudnu facu :mrgreen:
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 05 okt 2012, 20:07

Tek sad vidjeh, ako je istina da im nema Papa...Onda je to odlično. :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 okt 2012, 20:22

Jednostavno postoje ekipe,repke koje nam pasu ili ne.Ma u kakvoj formi bili mi ili oni.
Ako i uspijemo da ostvarimo pozitivan rezultat krvi se svoje napijemo dok to ucinimo.
Grci su nam takvi,po prvi put sa Papetom da nismo od njih izgubili je bilo prosle godine.
Inace cetiri glatka poraza.Kod Grka je vazna kompantnost ekipe,nemaju aman zaman neka imena ali su kao ekipa jako neugodni.A i klubovi gdje igraju su vecinom svima poznati.Dok se kod nas za pola igrac moras napatiti da pronadjes klub kako se zove.Tako da tek kod nas nije aman zaman.
Sanse postoje ,pogotovo ako se krene u ofanzivu od prvog minuta.Posto nam je odbrana tanka,Bunker ili krenuti na remi bi nam se odmah obio o glavu.
Napad je najbolja odrana pa sta bude.Izgubimo ni prva ni zadnja,pogotovo ne protiv Grka.
Sve ostalo je plus i dobar put ka Brazilu,mada nece Grcka ''propasti'' :mrgreen: ni ako izgubimo.
P.S Bojim se njihovog gola iz prekida,oni su tu prejaki a mi ko za dzavola preslabi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 05 okt 2012, 20:26

Valjda su i igraci skontali da i ovakve utakmice treba poceti pobjeđivati. Ja, kao i uvijek vjerujem u dobar rezultat, pobjedu. Vjerovao sam u momke i u Rumuniji mada je nakon 10 min. bilo vidljivo da ce ruzno zavrsiti :). Znaci, uzimamo ovo ...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 okt 2012, 20:30

Grka se sjecam u prvoj kvalifikacionoj tekmi u suverenoj BiH nekad na proljece 97 godine.
Kosevo puno ko sipak a kisa lije ko iz kabla, na toj tekmi sam najvise pokiso u zivotu (uz Dansku 3-0).
Jednsotavno smo bili bolji cijelu tekmu, sanse se redale jedna za drugom, ali Kodro, Bolic i drustvo nisu mogli probiti Grcki bunker.
E negdje pred kraj tekme 78 minut ili tako nesto sviran je slobodnjak za Grke iskosa sa desne njihove strane. Znao je cijeli stadion da imaju nekog gadnog ljevaka pa i sam Mirsad Dedic.
Lik je opalio i lopta je skliznula pored same stative, na Kosevu muk a Grci slave.
Pokusali smo se vratiti ali bezuspjesno.
Na kraju tekme kao i cijeli stadion bio sam tuzan ali i ponosan na nase momke koji su ostavili zadnji atom snage.
I da, od tada mrzim Grke i nadam se da cemo im za 7 dana uzvratiti na isti nacin.
Jednostavno doslo je vrijeme za naplatu dugova. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 okt 2012, 20:49

ja sam misljenja da cemo aBd pobjediti. ne zbog ovog igraca koji im fali, jer nama je falilo 13 igraca i dobili smo norvezane kod njih, nego sto mislim da smo jaci od njih.

PS: molim vas nemojte nikom nista lose da mislite (u stilu "da mu neko rikne...") ili da se psuje nekom siromastvo njegovo... to nije ljudski!!! molim vas!

HVALA SVIMA!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 okt 2012, 21:14

Genua, Panathinaikos, PAOK, Schalke, Fortuna Düsseldorf, Olympiacos, Werder Bremen, APOEL Nikosia, Atromitos, Parma, Kaiserslautern, Levante, Cluj, Celtic.

Najskuplji igrac: Papadopoluos (Schalke) 12.000.000 €

Evo, npr. u kojim klubovima igraju grcki reprezentativci. Kad pogledas listu klubova, i uporedis sa nasim igracima, misljenja sam da smo u laganom plusu u odnosu na njih, takodjer imamo i skuplji tim od njih.
Ali neovisno od toga, Grci su medju najboljih 10 ekipa na svijetu (FIFA Ranglista), sto govori samo koliko jak kolektiv imaju, i prije svega, uigranu i iskusnu reprezentaciju.
To sto se povrijedio sada Papadopoluos, moguce da je dobro za nas, ali ipak, Grci ce nam zadavati muke i bez njega, ko god igrao kod njih u prvih 11, dace sve od sebe.

Sto se tice nas, tu ja mislim samo ima dilema Pjanic/Stevanovic. Pjanketa muci povreda, sto znaci ako on izostane, imacemo po strana Stevana i Mujdzu, odnosno Salihovica i Lulica, sto mi se jako svidja, samo je pitanje, kako ce ekipa reagovati na to, bolje reci vezni red, dosad smo navikli igrati sa najmanje 2 kreativca u vezi, sada cemo imat samo Misketa.
Miske ce morati onda u tom slucaju odraditi ogroman dio posla u sredini, jer ce on biti nas glavni igrac na terenu, i o njemu ce puno ovisiti ali svakako, iskusan je, i zna preuzeti odgovornost.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 05 okt 2012, 21:22, ukupno mijenjano 1 put.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 okt 2012, 21:21

Nemojte se previše radovati povredi Pape, igraju i naši igrači sutra i presutra i nadam se i molim boga da ne bude povreda!

A Papa će sigurno igrati kao i nas Pjanic ali roviti?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 okt 2012, 21:38

Arnelinho je napisao/la:@Cartman evo o čemu sam mislio:
amho je napisao/la: nepozivanje panagiotisa samo pokazuje s kakvim potencijalom grcka raspolaze...mi prizivamo juniore schalkea, arsenala, prvotimce iz druge bundeslige i svrsavamo na pozivanje stopera iz prosjecnog kluba belgijske lige... kod nas bi panagiotis bio neizostavan clan pocetnog sastava, kod njih nije uopste na popisu...

toliko o tome koliko smo mi realni kad pro(e)cjenjujemo nase mogucnosti i proglasavamo se favoritima za prvo mjesto u grupi..
Ako ćemo biti realni, oni nemaju igrača poput Zahirovića u prvih 11, a ako ćemo biti još realniji imaju mnogo dublji kadar, takođe svako igra prirodnu poziciju, dosta njih igra u jednom ili dva kluba i imaju neopisivo više iskustva od nas. Njihova prednost je i domaći teren, al' et'...

Mi i oni smo tu negdje po kvalitetu, po meni su oni u maloj prednosti, prije svega radi veće širine, više iskustva i činjenice da im dosta igrača igra u jednom klubu.

Opet ću ponoviti: BiH ovo može dobiti, ali pobjeda nije imperativ. Kao i u svakoj drugoj utakmici, ići na 3 boda, ako treba malo taktički zayebavat, malo ovo, malo ono, al' uvijek pokušat pobjediti, pa makar i ako moramo taktički nadigrati. ALI Grčka i njihova snaga se moraju poštovati i respektovati. Straha ne bi trebalo biti, daleko od toga, al' briga bi trebalo.
To sto je njega izostavio nije zato sto imaju bolje igrace, jer ih nemaju. Igrat ce Karagounis od 35 godina koji igra po 5 minuta u Fulhamu i Katsouranis bez kluba. Ovaj nije dobio poziv jer vrlo tesko daju priliku mladjim igracima, isto sto Papadopolos nije bio standardan prije EP-a.

Mozda nemaju Zahirovica, ali isto tako mogu samo sanjat jednog Dzeku, Pjanica ili Ibisevica.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 05 okt 2012, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 05 okt 2012, 21:51

Ovo ce biti prvi veliki ispit za nasu repku ove godine.Vala i vrijeme je vec jednom da pobijedimo neku vecu Evropsku reprezentaciju,ako ih ne pobijedimo bar jednom ne treba nam ni put u Brazil... ;)
Ja sam optimista! :evil:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 okt 2012, 22:03

Ma samo me strah kakvog prekida ili nekog otpadka, drugačije Grci nemaju šanse, ako šta zabiju to će biti prekid, a mi smo loši, pokazali smo i protiv Latvije to, ubačaj iz kornera druga stativa prazna i primamo gol.
U ovakvim utakmicama ne smijemo primiti prvi gol(ni rano), tad nas možeš komotno zagrtati, malo se ko vratio protiv Grka iz deficita :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 05 okt 2012, 22:20

legenda reala je napisao/la:U ovakvim utakmicama ne smijemo primiti prvi gol(ni rano), tad nas možeš komotno zagrtati, malo se ko vratio protiv Grka iz deficita :roll:
+1

Ako primimo prvi gol možemo se odma pokupit i kući. Oni kad slože odbrambenu formaciju to ne probija ni Brazil.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 okt 2012, 23:06

Sušić oštro kritikovao "Vučicu": Ovo je bezobrazluk, Pjanić dolazi na pripreme svidjelo im se to ili ne
slika
Tražiti od mene da se Miralem Pjanić poštedi dolaska u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za predstojeće dvije važne utakmice kvalifikacija za Mundijal blago rečeno je bezobrazluk od strane Rome, kazao je Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije BiH za "Nezavisne".
Italijanski klub poslao je dopis Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH u kojem zahtijeva da se njihov veznjak ne odazove okupljanju pred Grčku i Litvaniju, zakazanom u ponedjeljak u Sarajevu.

Istina je da je Pjanić određeno vrijeme van trenažnog procesa zbog povrede, ali se uspješno oporavlja, a i sam je nekoliko puta potvrdio da će biti spreman do kvalifikacijskih mečeva 12. oktobra u Atini i četiri dana poslije u Zenici. S druge strane, iz Rome navode da je njihov ljekarski tim spremio medicinsku dokumentaciju koja svjedoči o Pjanićevoj povredi i da ga zbog toga neće pustiti. Zahtjev iz Rima ne da je iznenadio, već je razljutio inače mirnog i staloženog Sušića.
"To što oni traže od mene je nekorektno i bezobrazno i nadam se da će imati priliku negdje da pročitaju moju izjavu. Pravilnik UEFA i FIFA je jasan. Klubovi su obavezni pustiti igrača da se odazove reprezentaciji ukoliko je riječ o zvaničnim terminima, a ja nisam lud da stavim u igru fudbalera koji je povrijeđen. Uostalom, ja sam i ranije rekao da Pjanić vjerovatno neće igrati u Atini. On je meni, ukoliko bude spreman, potrebniji protiv Litvanije u Zenici. Međutim, o tome da li je spreman ili ne konačno mišljenje daće naši ljekari i on će se u ponedjeljak pojaviti na okupljanju", rekao je Sušić.
Iz krovne kuće bh. fudbala u petak je poslan urgentan odgovor u Romu, a selektor je takođe obavio i razgovor sa Pjanićem.
"On je izvrstan momak. Ja dobro znam koliko on želi da igra za reprezentaciju i doći će na okupljanje svidjelo se to Rimljanima ili ne. Ne mogu mu uzeti pasoš", naglašava selektor BiH.
Podsjeća i da su Rimljani izgleda zaboravili da je upravo Pape bio izuzetno korektan kada je potpisivao ugovor sa Romom.
"Kada je trebalo potpisati prelazak iz Liona u Romu ja sam mu odobrio da na 24 sata napusti pripreme reprezentacije pred važnu utakmicu sa Bjelorusijom. Oni su to izgleda zaboravili. No, umjesto što šalju dopise bilo bi im bolje da se više pozabave svojim trenerima, koji su poznati po tome da forsiraju igrače dok ne puknu", poručio je Sušić. (Reprezentacija. ba/ Nezavisne novine)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 05 okt 2012, 23:09

Vidi Safe što je lud. :lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 okt 2012, 23:13

Znači, čim Pape insistira na Pjanketu toliko, sigurno je da će igrati protiv Grka.
Zadnja izmjena: zizu1991, dana/u 05 okt 2012, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 okt 2012, 23:13

Najbolja izjava Papeta odkako je sjeo na vruću stolicu, neka ih je naružio!
Posebno mi se ovo na kraju sviđa jer je senilni Zeman kriv za povredu Pjanica!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.