amho je napisao/la:@ sead_f1
pravo na navijijanje i ljubav prema domovini se podrazumijeva... pogotovo je to izrazeno kod bosanaca i hercegovaca u dijaspori, jer im fali bosne na svakom koraku i sasvim je normalno da se koristi svaka moguca prilika da se malo bosne osjeti, pa makar i u parizu...
Ima i toga, samo sto i nasi znaju napuniti...

mislim nasi domaci navijaci.
amho je napisao/la:medjutim dizanje euforije nikad nije od koristi... pogotovo ako euforija postane negativna, kad ne krene onako kako se zeli... francuzi su favoriti i njima tu ulogu treba i prepustit'... ne smijemo dopustit' situaciju kao u sarajevu, kad je se pred tekmu atmosfera pred tekmu nabrijala do usijanja... nasim igracima je u takvoj atmosferi najteze... igraju nesigurno, neprepoznatljivo s puno gresaka itd... a nasa publika ima plaho osjecaja za sve to, pocne im zvizdat nakon pola sata, a na poluvremenu psovat' sve po spisku.. (naravno ne kazem da si ti takav, ali se to na nasim tekmama desava).. zato je bolje hladne glave docekat' tekmu, a navijaci na tribinama trebaju dat' sve od sebe da podrze nase igrace, ma kako se rezultat kretao...
Fudbal bez euforije? Tesko. Ali si u pravu. Kao sto sam malo prije napisao, sto blize nekom uspijehu, vca euforija i veca ocekivanja, teze i igracima i navijacima, i poraz vise boli. Francuze i ja vidim kao favorite, pobjedljive favorite, ali favorite. Volio bih da mozemo kopirati Bjelorusiju kada su u Pariz (mislim?) pobjedili, ali o rezultatu posle. Sto se tice navijanja, ja mogu biti razocaran, ali nikada nasim igracima nebi nesto opsovao, nedaj Boze. Maksimalno jedno "eh, jesi smotan" (pogotovo kod Dzeke, kad je nogat) ali da uvrede ili psovke. Radje nebi krenuo na put za Pariz nego da ih vrijedjam na taj nacin. A znam da toga inace dosta ima kod nasih navijaca.
Haj, nadam se dobrom ishodu, pa makar u 90.toj minuti druge baraz-utakmice to odlucili...ili u penalima...
Aj sto bi nam se "socrates" tek onda nazderao cafetina...

a mislim i mi svi sa njim.
To finish first, first you have to finish.