Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Cartman » 23 sep 2011, 14:53

ramiral je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Svi koji su u opasnosti trebaju odmarat protiv Luksemburga.
Opet ostaju kartoni druže...
Najbolje je bilo da su još Lulić, Rahimić i Salihović fasovali žuti protiv Bjelorusije pa da čisti uđu u naredne dvije tekme... šbbkbb...
Ovako je damoklov mač iznad glava...
Naravno, ali utakmica je bila toliko gusta i teska da nije bilo vremena i prilike za neke namjerne kartone. Svaki duel je bio vazan. Vazno je da svi budu na raspolaganju u Francuskoj. Luksemburg bi i u21 reprezentacija trebala pobjedit.

Jedino je dobro sto je Spahic odradio svoju suspenziju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 23 sep 2011, 14:56

Ja sam nekako priželjkivao čim smo gol dali reko' sad će Lula i Rahimaga koga skršiti :) ;) čak i par likova ispod mene na tribini se deralo ''udriii ga elvireeee!'' :lol:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 sep 2011, 14:59

ramiral je napisao/la:Ja sam nekako priželjkivao čim smo gol dali reko' sad će Lula i Rahimaga koga skršiti :) ;) čak i par likova ispod mene na tribini se deralo ''udriii ga elvireeee!'' :lol:
To je se moglo odradit. Jer siguran sam da ce Rahimic dobit barem jos jedan zuti. Takva mu je uloga, yebiga.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 23 sep 2011, 15:01

Cartman je napisao/la:
ramiral je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Svi koji su u opasnosti trebaju odmarat protiv Luksemburga.
Opet ostaju kartoni druže...
Najbolje je bilo da su još Lulić, Rahimić i Salihović fasovali žuti protiv Bjelorusije pa da čisti uđu u naredne dvije tekme... šbbkbb...
Ovako je damoklov mač iznad glava...
Naravno, ali utakmica je bila toliko gusta i teska da nije bilo vremena i prilike za neke namjerne kartone. Svaki duel je bio vazan. Vazno je da svi budu na raspolaganju u Francuskoj. Luksemburg bi i u21 reprezentacija trebala pobjedit.

Jedino je dobro sto je Spahic odradio svoju suspenziju.
tako bi mozda uradio neko ko ne shvaca vaznost utakmice protiv luxa,i ko misli da je fudbal igra "viktorije"...gdje je tu profesionalizam...a tekma protiv luxa je ulaznica za pariz...zar zaista neko misli ovde da ce pape biti tako lakomislen i da obezvrijedi vaznost utakmice i samog protivnika i da izvede kombinovani sastav...ljudi budite pametni..
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 23 sep 2011, 15:02

Nezgodna nam je situacija ali šta se može...
Bez opterećenja odigrati protiv Luxa
Svim snagama angažovano odigrati protiv Pijetlova, ako pobijedimo - naš najveći uspjeh, ako ne ima baraž
prvu tekmu eventualnog baraža odigrati prema mogućnostima (moguće povrede i kartoni)
drugu u zavisnosti rezultata prve...

još je mnogo nepoznanica ali imam feeling da će ovaj put sreća biti na našoj strani - vrijeme je...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 23 sep 2011, 15:04

amho je napisao/la:
sead_f1 je napisao/la: Ne kontam ni ja bas najbolje to povezivanje kartona i "otimanja za ulaznice". Moja Bosna igra jednu vaznu utakmicu protiv jednom velikog imena u fudbalu, u jednom "svjetskom gradu" na jednom Stadionu kapaciteta od 80'000. I sve to ne toliko daleko od mene i od ostali koji zivimo u Svicarskoj, Njemackoj, u samoj Francuskoj...naravno da se otimamo i da zelimo da sto vise nasi bude na tribinama.

Kod odluke da narucim karte nisam ni trenutak pomislio na zute kartone, niti to dalje zelim. Moj zadatak 11.10. je da sto glasnije navijam i sto vecu BH-zastavu postavim na tribinu. Nas zadatak je da Dzeki i ostalima damo osjecaj da igraju kod kuce :) a njihov zadatek je da izbore prvo mjesto u grupi i direktnu kvalifikaciju. Ukoliko ne uspiju i moradnemo u baraz, i protivnik ne bude toliko daleko a datum povoljan, opet planiram ici - nevezano za kartone.
to je haman njegov nacin da upozori na stvaranje bespotrebne euforije koja nas je cesto znala kostat'... ovo s kartonima ima smisla, ali sigurno necemo sad bojkotovat' tekmu s francuzima zato sto postoji mogucnost, da u drugoj utakmici baraza budemo desetkovani kartonima...

ako se pametno udje u utakmicu s luxemburgom, kartoni ne bi trebali biti problem za pariz... osim toga mislim da ce nas i sudije stedjet', jer si uefa nece dopustit' dva puta zaredom da sudija francuskoj osigurava mjesto na zavrsnici...
Dobro sto se tice euforije...kod mene itekako vlada euforija. Radujem se toliko toj utakmici ali nisam puko da kazem da ce mo razvaliti Francusku u Parizu. Znam dobro da mozemo biti porazeni u parizu. Ali ni taj poraz nece biti toliko porazan ako protiv luksa osiguramo baraz.

Mislim da kao navijaci koji svoju ekipu zele podrzati ne moramo se kriti iza Francuza. Jedno je napuniti svoj domaci stadion, mi ih punimo po cijeloj evropi. To sam ja mislio sa "mozemo ih dobiti na tribinama", jednostavno da ih nadjacamo u navijanju. A za rezultat su zaduzeni igraci. Nadam se da mogu iznenaditi Francuze. Jednostavno sto vise lopti u njihov gol a sto manje u nas, sto bi selektor Fazlinovic reko'.

Kartoni jesu moguci problem i problem koji nam je od prosli kvalifikacija i baraza poznat. Tada smo imali priliku u nevaznoj utakmici da ocistimo igrace od kartona, ali to nismo radili. Tako smo baraz igrali pod rucnom.
Taj problem postoji i socrates je u pravu. Vrijedi o tome i diskutovati. Samo ja to nikako nevezem za svoj odlazak na utakmicu. Tako, bez zamjerke sto spominje ovu vaznu tacku, samo ne treba je vezati sa "otimanjem za ulaznice". Neka se nas narod i dalje otima i u sto vecem broju bude u Parizu. A ostalo kako nam bude. Mislim da nama navijacima preostaje samo maksimalno navijanje.

Obecajem i da necu pjevati "savez napolje" :) kako bilo da bilo.
To finish first, first you have to finish.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 23 sep 2011, 15:05

pa dobro, pametni svakako jesmo, ali su mogla barem dvojica igraca rjesavati kartone, pogotovo Rahimiceva pozicija, pa ako cemo na tom djelu terena strepiti od luxemburzana, onda yebo nas..
Volim te Bosno!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 sep 2011, 15:06

@socrates: Je li Rahimic vitalan za pobjedu protiv Luksemburga? Naravno da nije, ali jest vitalan za uspjeh u Parizu. On ili Zahirovic svakako trebaju na klupu u Zenici, a da udje Ibisevic ili Misimovic. Nadam se da Pape nece ispast glup kao Ciro prosli put. Kad jedan Real gleda da izbjegne suspenzije u vaznim utakmicama, onda to moze radit i velika BiH.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 23 sep 2011, 15:17

sead_f1 je napisao/la:
amho je napisao/la:
sead_f1 je napisao/la: Ne kontam ni ja bas najbolje to povezivanje kartona i "otimanja za ulaznice". Moja Bosna igra jednu vaznu utakmicu protiv jednom velikog imena u fudbalu, u jednom "svjetskom gradu" na jednom Stadionu kapaciteta od 80'000. I sve to ne toliko daleko od mene i od ostali koji zivimo u Svicarskoj, Njemackoj, u samoj Francuskoj...naravno da se otimamo i da zelimo da sto vise nasi bude na tribinama.

Kod odluke da narucim karte nisam ni trenutak pomislio na zute kartone, niti to dalje zelim. Moj zadatak 11.10. je da sto glasnije navijam i sto vecu BH-zastavu postavim na tribinu. Nas zadatak je da Dzeki i ostalima damo osjecaj da igraju kod kuce :) a njihov zadatek je da izbore prvo mjesto u grupi i direktnu kvalifikaciju. Ukoliko ne uspiju i moradnemo u baraz, i protivnik ne bude toliko daleko a datum povoljan, opet planiram ici - nevezano za kartone.
to je haman njegov nacin da upozori na stvaranje bespotrebne euforije koja nas je cesto znala kostat'... ovo s kartonima ima smisla, ali sigurno necemo sad bojkotovat' tekmu s francuzima zato sto postoji mogucnost, da u drugoj utakmici baraza budemo desetkovani kartonima...

ako se pametno udje u utakmicu s luxemburgom, kartoni ne bi trebali biti problem za pariz... osim toga mislim da ce nas i sudije stedjet', jer si uefa nece dopustit' dva puta zaredom da sudija francuskoj osigurava mjesto na zavrsnici...
Dobro sto se tice euforije...kod mene itekako vlada euforija. Radujem se toliko toj utakmici ali nisam puko da kazem da ce mo razvaliti Francusku u Parizu. Znam dobro da mozemo biti porazeni u parizu. Ali ni taj poraz nece biti toliko porazan ako protiv luksa osiguramo baraz.

Mislim da kao navijaci koji svoju ekipu zele podrzati ne moramo se kriti iza Francuza. Jedno je napuniti svoj domaci stadion, mi ih punimo po cijeloj evropi. To sam ja mislio sa "mozemo ih dobiti na tribinama", jednostavno da ih nadjacamo u navijanju. A za rezultat su zaduzeni igraci. Nadam se da mogu iznenaditi Francuze. Jednostavno sto vise lopti u njihov gol a sto manje u nas, sto bi selektor Fazlinovic reko'.

Kartoni jesu moguci problem i problem koji nam je od prosli kvalifikacija i baraza poznat. Tada smo imali priliku u nevaznoj utakmici da ocistimo igrace od kartona, ali to nismo radili. Tako smo baraz igrali pod rucnom.
Taj problem postoji i socrates je u pravu. Vrijedi o tome i diskutovati. Samo ja to nikako nevezem za svoj odlazak na utakmicu. Tako, bez zamjerke sto spominje ovu vaznu tacku, samo ne treba je vezati sa "otimanjem za ulaznice". Neka se nas narod i dalje otima i u sto vecem broju bude u Parizu. A ostalo kako nam bude. Mislim da nama navijacima preostaje samo maksimalno navijanje.

Obecajem i da necu pjevati "savez napolje" :) kako bilo da bilo.
sejo lave..zelim ti sve najbolje u parizu,ja necu ici iz objektivnih razloga...ali znam da mi poslije svake utakmice repke trebaju dva cafetina,bez obzira na ishod,a da ne pricam kad igramo kao u rumuniji....ja samo isticem da nam se ne desi sve ono kao u proslom barazu,tu gorcinu jos osjecamo,i da zbog hebenog pariza ne popusimo i baraz jer mozemo ostati bez nekolicine igraca,a u barazu ce biti vaznija prva tekma od druge,jer nas je i ona prva u portugalu kostala odlaska na prvenstvo....i na kraju krajeva,naglasak je na nasoj odbrani...a tu imamo seju i papca sa zutim...e sad vi zamislite umjesto njih pandzu i mravca... :cry:

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 sep 2011, 15:23

@ sead_f1
pravo na navijijanje i ljubav prema domovini se podrazumijeva... pogotovo je to izrazeno kod bosanaca i hercegovaca u dijaspori, jer im fali bosne na svakom koraku i sasvim je normalno da se koristi svaka moguca prilika da se malo bosne osjeti, pa makar i u parizu... ;)

medjutim dizanje euforije nikad nije od koristi... pogotovo ako euforija postane negativna, kad ne krene onako kako se zeli... francuzi su favoriti i njima tu ulogu treba i prepustit'... ne smijemo dopustit' situaciju kao u sarajevu, kad je se pred tekmu atmosfera pred tekmu nabrijala do usijanja... nasim igracima je u takvoj atmosferi najteze... igraju nesigurno, neprepoznatljivo s puno gresaka itd... a nasa publika ima plaho osjecaja za sve to, pocne im zvizdat nakon pola sata, a na poluvremenu psovat' sve po spisku.. (naravno ne kazem da si ti takav, ali se to na nasim tekmama desava).. zato je bolje hladne glave docekat' tekmu, a navijaci na tribinama trebaju dat' sve od sebe da podrze nase igrace, ma kako se rezultat kretao...
Zadnja izmjena: amho, dana/u 23 sep 2011, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 23 sep 2011, 15:24

Cartman je napisao/la:@socrates: Je li Rahimic vitalan za pobjedu protiv Luksemburga? Naravno da nije, ali jest vitalan za uspjeh u Parizu. On ili Zahirovic svakako trebaju na klupu u Zenici, a da udje Ibisevic ili Misimovic. Nadam se da Pape nece ispast glup kao Ciro prosli put. Kad jedan Real gleda da izbjegne suspenzije u vaznim utakmicama, onda to moze radit i velika BiH.
nije elvir presudan da bi morao igrati kako pobjedili lux..radi se o 9 zutih iz prvih 11..da ne zapocne elvir protiv luxa kao sto kazes..zapocet ce zahirovic koji je takodje pozutio...i..??? papac,salihovic,mujdza,lulic,i ko sve jos ne...jel moguce da odigramo tu tekmu a da ne ostanemo bar bez jednog za pariz...i odma to vise nije onaj tim...pa plac opsti bio protiv bjelorusa jer nema spahe i mireta...i jel se osjetilo..itekako jeste...

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 23 sep 2011, 15:31

Cartman je napisao/la: Nadam se da Pape nece ispast glup kao Ciro prosli put. Kad jedan Real gleda da izbjegne suspenzije u vaznim utakmicama, onda to moze radit i velika BiH.
ovaj put to nije ni slicna situacija.. ciro je imao samo bitan baraz i to je to.. pape ima dvije mec lopte i ne mozes samo tako se ocistiti kartona pa na izlet u francusku.. da ne mozemo biti prvi logican potez bi bio ciscenje protiv luxa, dok ovako od toga nema nista ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 sep 2011, 15:36

Scof1eld je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Nadam se da Pape nece ispast glup kao Ciro prosli put. Kad jedan Real gleda da izbjegne suspenzije u vaznim utakmicama, onda to moze radit i velika BiH.
ovaj put to nije ni slicna situacija.. ciro je imao samo bitan baraz i to je to.. pape ima dvije mec lopte i ne mozes samo tako se ocistiti kartona pa na izlet u francusku.. da ne mozemo biti prvi logican potez bi bio ciscenje protiv luxa, dok ovako od toga nema nista ;)
nasa druga postava (obzirom da nam je cijeli prvi tim opterecen) tesko da bi lahko (ako ikako) dobila luxemburg... nemamo mi fond igraca da pobijedimo bilo koga lahko s drugom postavom... pa prva postava je jedva dobila bjeloruse i albance kuci... sta bi te bilo s rezervistima...

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 23 sep 2011, 15:39

Scof1eld je napisao/la:
ma upravo tako..i duplo veci pritisak ima sad pape nego onda ciro...bezvezno je to porediti...sta uraditi,osim sto moras pobjediti lux,siguran sam milion posto da pape nece razmisljati o nicemu osim o tri boda protiv luxa..nakon toga ce se opredijeliti ovisno o parnim kartonima ako ih bude ili ne bude kako postaviti igru u parizu...i u pripremi tekme za pariz nece moci odvojiti misli od baraza...ali ako je ikad kucnuo cas da se vidimo na nekoj smotri onda je to sad...uopste nije bitno da li direktno ili indirektno...samo valja biti uman i odvagati na sta igrati od pomenute dvije opcije..

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 23 sep 2011, 15:40

socrates je napisao/la:sejo lave..zelim ti sve najbolje u parizu,ja necu ici iz objektivnih razloga...ali znam da mi poslije svake utakmice repke trebaju dva cafetina,bez obzira na ishod,a da ne pricam kad igramo kao u rumuniji....ja samo isticem da nam se ne desi sve ono kao u proslom barazu,tu gorcinu jos osjecamo,i da zbog hebenog pariza ne popusimo i baraz jer mozemo ostati bez nekolicine igraca,a u barazu ce biti vaznija prva tekma od druge,jer nas je i ona prva u portugalu kostala odlaska na prvenstvo....i na kraju krajeva,naglasak je na nasoj odbrani...a tu imamo seju i papca sa zutim...e sad vi zamislite umjesto njih pandzu i mravca... :cry:
Aj suti...meni je ova zadnja protiv Bjelorusije bila skoro pa nepodnosljiva... Nisu mi trebali cafetini,ali su me nekoliko puta pitali jesam li dobro. Srecom pa Miske to rijesi...

To je sport i uvjek je tako. Kada je uspijeh blizo, podignu se emocije i ocekivanja i u slucaju neuspijeha razocarenje bude vece nego kad napr. i onako nemas sanse na prolaz. I kazem, hladne glave, sto se tice kartona, postave i tako dalje, vec sam jednom napisao, absolutno si u pravu i vrijedi o tome i razmisljati. I naravno pored Izetove taktike "sto vise lopti u njihov gol a sto manje u nas" treba pametno razmisljati o kvalifikacijama u cijelini, cilj nam nije pobjeda u jednoj tekmi nego prolaz u ukupnom. Ja bi radje u Parizu izgubio 10:0 ako znam da cu sa tim sigurno proci nego ganjati pobjedu i na kraju izgubiti i jedno i drugo. Tu se nadam da ce Susic napraviti prave poteze i da ce nam osigurati sto veci broj nasih najbolji igraca u topformi i na svim preostalim utakmicama. A do igraca je onda da izbore rezultate.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 sep 2011, 15:47

_dreamer_ je napisao/la:
socrates je napisao/la:SKRENUO BI PAZNJU SVIMA KOJI SE "OTIMAJU" ZA KARTE PROTIV FRANCUSKE,DA SE MALO OSVRNU NA 8 ILI ZUTIH KARTONA,A PROTIV LUXA MORAMO SA NAJJACIH 11...STO MOZE ZNACITI DA CEMO BITI OSLABLJENI U PARIZU,A NAKON PARIZA GDJE CE SIGURNO BITI PARNIH KATONA LAKSI ZA NEKOLIKO KLJUCNIH IGRACA ZA BARAZ....NE ZELIM PRIZIVATI,ALI DA NE BUDE SAMO NAKON SVEGA...SAVEZ NAPOLJE..... :roll:
Molim vas da ne pisete citave eseje velikim slovima. Poneku stvar naglasiti je ok, ali citav tekst vec nije, jer, kao sto znamo, pisanje velikim slovima asocira na deranje.
:roll: :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 sep 2011, 15:48

Susic sigurno ima u vidu ugrozene igrace, pa ce vjerovatno protiv Luxa biti drugaciji sastav. Samo da mi njih uzmemo 1:0 dosta je, ali da se ne izgubi bitan igrac radi zutih kartona. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 23 sep 2011, 15:48

Ma u Zenici nece biti kartona za nas , nasi ce se igraci cuvati , pa neigramo protiv Spanije...
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

sead_f1
Kontakt:

Post Postao/la sead_f1 » 23 sep 2011, 15:48

amho je napisao/la:@ sead_f1
pravo na navijijanje i ljubav prema domovini se podrazumijeva... pogotovo je to izrazeno kod bosanaca i hercegovaca u dijaspori, jer im fali bosne na svakom koraku i sasvim je normalno da se koristi svaka moguca prilika da se malo bosne osjeti, pa makar i u parizu... ;)
Ima i toga, samo sto i nasi znaju napuniti... :) mislim nasi domaci navijaci.
amho je napisao/la:medjutim dizanje euforije nikad nije od koristi... pogotovo ako euforija postane negativna, kad ne krene onako kako se zeli... francuzi su favoriti i njima tu ulogu treba i prepustit'... ne smijemo dopustit' situaciju kao u sarajevu, kad je se pred tekmu atmosfera pred tekmu nabrijala do usijanja... nasim igracima je u takvoj atmosferi najteze... igraju nesigurno, neprepoznatljivo s puno gresaka itd... a nasa publika ima plaho osjecaja za sve to, pocne im zvizdat nakon pola sata, a na poluvremenu psovat' sve po spisku.. (naravno ne kazem da si ti takav, ali se to na nasim tekmama desava).. zato je bolje hladne glave docekat' tekmu, a navijaci na tribinama trebaju dat' sve od sebe da podrze nase igrace, ma kako se rezultat kretao...
Fudbal bez euforije? Tesko. Ali si u pravu. Kao sto sam malo prije napisao, sto blize nekom uspijehu, vca euforija i veca ocekivanja, teze i igracima i navijacima, i poraz vise boli. Francuze i ja vidim kao favorite, pobjedljive favorite, ali favorite. Volio bih da mozemo kopirati Bjelorusiju kada su u Pariz (mislim?) pobjedili, ali o rezultatu posle. Sto se tice navijanja, ja mogu biti razocaran, ali nikada nasim igracima nebi nesto opsovao, nedaj Boze. Maksimalno jedno "eh, jesi smotan" (pogotovo kod Dzeke, kad je nogat) ali da uvrede ili psovke. Radje nebi krenuo na put za Pariz nego da ih vrijedjam na taj nacin. A znam da toga inace dosta ima kod nasih navijaca.

Haj, nadam se dobrom ishodu, pa makar u 90.toj minuti druge baraz-utakmice to odlucili...ili u penalima... :o
Aj sto bi nam se "socrates" tek onda nazderao cafetina... :D a mislim i mi svi sa njim.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 23 sep 2011, 15:52

Bosnier je napisao/la:Ma u Zenici nece biti kartona za nas , nasi ce se igraci cuvati , pa neigramo protiv Spanije...
Igramo protiv tima koji je zadnju dobio, u efuroji su :mrgreen: :lol:
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.