Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

shaman7
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la shaman7 » 01 apr 2016, 15:03

edinjo-bih je napisao/la:O kadetima:

http://www.****/sport/rukome ... m-igracima
Ne znam kakvi su mu ostali bekovi, ali znam da je Kreso iz Veleza kalibar mozda i za prvog beka ove reprezentacije i mislim da nema problema, osim ako ne zeli napraviti mjesto za nekog svog igraca kojeg planira zovnuti za naredni put.

select
Kontakt:

Post Postao/la select » 01 apr 2016, 21:42

Ipak solidan spisak , možda je Nježić ispred Đurđevića baš zbog malo jače konstitucije i bolje odbrane , ali nije mi jasno da zove Mehića ispred Živanića , gledajući na BHT zadnjih par utakmica Živanić je baš proradio

Kada sam nedavno u šali napisao da je prvi uslov za poziv u reprezentaciju da u rodnom listu igrača piše da je rođen u Zavidovićima, neko je prokomentarisao da to nije šala već istina, i fakat istina. U zadnjih 5 godina je RK Krivaja na državnom prvenstvu za 96 godište učestvovali samo prošle godine jer su prihvatili da budu organizatori prvenstva. Visočka Bosna ih je svake godine u kantonalnoj ligi dobijala i u Zavidovićima i u Visokom, tako da se nisu mogli nikada plasirati na državno prvenstvo, a sada pola reprezentacije iz Zavidovića. Kako kažeš Živanić iz Dervente se ustalio u prvoj ekipi i počeo davati po 4-5 golova po utakmici, a u repku se zove Mehić koji nije mogao izboriti mjesto u onakvom Čeliku i sada igra u drugoj ligi. I kako se nadati nekom dobrom rezultatu u kvalifikacijama. Možda je ovaj Klis, za kojeg niko nije čuo, neki đoker iz rukava[/quote]

Svidjalo se nekome ili ne, selektor ima priliku biti uzivo sa igracima i napraviti procjenu pa i izvan utakmice.
Takav bi se pristup trebao cjeniti.
Pa sigurno najvecim dijelom ima razlog zasto nekoga izostavi.
Bubati ovako po forumu svoje logike niposto nije ohrabrujuce za momke koji zele igrati za svoju zemlju...koji se ubijaju trenirajuci i igrajuci bez placa u svojim klubovima...
Jeste sve je katastrofa.
A to ne znaci da ono malo morala sto imaju morate unistiti nazivajuci ih "podobnima".
Ako neko ima argument i objasnjenje za to nek ga iznese javno. A insinuacije bez cinjenice bi trebao zadrzati za sebe.
Kad je Grbavac bio selektor juniora prozvan je da repku cine samo Ljubusaci. Nasalio se da nije on kriv sto su najbolji.
Ako Mrkonja procjeni da ima kvalitet u Zavidovicima, oda samo naprijed.
Rezultat se ionako ne moze sakriti.
Malo pozititivnog duha i podrske nas nece ubiti.
A njima ce svakako trebati.

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 02 apr 2016, 22:54

select je napisao/la:Ipak solidan spisak , možda je Nježić ispred Đurđevića baš zbog malo jače konstitucije i bolje odbrane , ali nije mi jasno da zove Mehića ispred Živanića , gledajući na BHT zadnjih par utakmica Živanić je baš proradio

Kada sam nedavno u šali napisao da je prvi uslov za poziv u reprezentaciju da u rodnom listu igrača piše da je rođen u Zavidovićima, neko je prokomentarisao da to nije šala već istina, i fakat istina. U zadnjih 5 godina je RK Krivaja na državnom prvenstvu za 96 godište učestvovali samo prošle godine jer su prihvatili da budu organizatori prvenstva. Visočka Bosna ih je svake godine u kantonalnoj ligi dobijala i u Zavidovićima i u Visokom, tako da se nisu mogli nikada plasirati na državno prvenstvo, a sada pola reprezentacije iz Zavidovića. Kako kažeš Živanić iz Dervente se ustalio u prvoj ekipi i počeo davati po 4-5 golova po utakmici, a u repku se zove Mehić koji nije mogao izboriti mjesto u onakvom Čeliku i sada igra u drugoj ligi. I kako se nadati nekom dobrom rezultatu u kvalifikacijama. Možda je ovaj Klis, za kojeg niko nije čuo, neki đoker iz rukava
Svidjalo se nekome ili ne, selektor ima priliku biti uzivo sa igracima i napraviti procjenu pa i izvan utakmice.
Bubati ovako po forumu svoje logike niposto nije ohrabrujuce za momke koji zele igrati za svoju zemlju...koji se ubijaju trenirajuci i igrajuci bez placa u svojim klubovima...
Jeste sve je katastrofa.
A to ne znaci da ono malo morala sto imaju morate unistiti nazivajuci ih "podobnima".
Ako neko ima argument i objasnjenje za to nek ga iznese javno. A insinuacije bez cinjenice bi trebao zadrzati za sebe.
Kad je Grbavac bio selektor juniora prozvan je da repku cine samo Ljubusaci. Nasalio se da nije on kriv sto su najbolji.
A njima ce svakako trebati.[/quote]

Svakako da treba podržati reprezentaciju i siguran sam da će mo svi za njih navijati u kvalifikacijama da ostvare dobar rezultat. I baš zbog toga svima bi trebalo biti u interesu da za reprezentaciju igraju najbolji. Ja sam mišljenja do se mogao sastaviti i bolji spisak i to sam i rekao. Isto tako, kažeš da sam nešto rekao što nisu činjenice, a ja iznesem podatak da generacija RK Krivaja, godišta 1996, nije u zadnjih 5 godina igrala ni na jednom državnom prvenstvu, osim prošle godine, a ni tada se nisu plasirali direktno, već su pristali da organizuju prvenstvo i na osnovu toga i bili učesnici istog. Nisu učestvovali jer je visočka Bosna uvijek osvajala kantonalnu ligu i išla direktno na državno prvenstvo. Molim te da provjeriš ovaj podatak, pa da se javiš kasnije, da vidimo jesu li to činjenice ili ja nešto insinuiram. Zapitaj se da li ti šta insinuiraš kada tvrdiš da je u Zavidovićima najbolja generacija 96. Ja inače izuzetno cijenim rukometnu školu u Zavidovićima i sigurno je da spada u 5-6 najboljih rukometnih škola u BiH

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 02 apr 2016, 22:58

samo_lijevo je napisao/la:
Bosna Centrotrans - Celik 40:25 (23:7)

Malo je reci da smo ih satrali. :opaopa:

Bravo djeco!!! :tokralju:

Cabaravdicu, doktore!!! :tokralju: :tokralju:

Sjajni Čabaravdić sa 9 golova predvodio Visočane do pobjede: Bosna Centrotrans – Čelik 40:25

Analiza utakmice: Večeras smo u sportskoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom imali priliku da prisustvujemo sjajnom rukometnom dvoboju dva stara rivala i dva direktna konkurenta u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. Odličnu igru večeras su pokazali visočki rukometaši, koji su nakon završetka utakmice zasluženo slavili rezultatom 40:25.

Početak utakmice nije obećavao baš ovakvu partiju Visočana, te su obje ekipe nekako stidljivo otvorile utakmicu 26. kola Premijer lige BiH za rukometaš. Ipak, takva igra potrajat će samo do sedme minuta utakmice, kada Visočani kreću rešetati mrežu Zeničana sa iznimno velikim brojem uspješno realiziranih šuteva, što će na kraju rezultirati i pobjedom od 15 golova razlike. Do kraja prvog poluvremena potrajat će ovakva situacija na terenu, te ni u jednom trenutku Visočani neće dopustiti da njihova razlika padne ispod 15 golova prednosti, onda kada su tu prednost i stvorili. Krajnji rezultat prvog poluvremena glasio je 23:7 u korist visočkih rukometaša.

Drugi dio utakmice manje-više teći će u sličnom ritmu, s tim da su visočki rukometaši “smanjili gas i ubacili u manju brzinu”, te rutinski priveli ovu utakmicu kraju pobijedivši velikom razlikom pri, kako smo kazali, konačnom rezultatu 40:25.

Veliki broj rukometaša Bosne Centrotrans večeras se upisao u listu strijelaca, ali najefikasniji igrač domaće ekipe na ovoj utakmici bio je svakako mladi Čabaravdić, koji je sa 9 postignutih pogodaka predvodio svoju ekipu do pobjede u svojoj najboljoj utakmici sezone. Iza Čabaravdića, na listi strijelaca slijede Limo sa sedam pogodaka, te Grujić, Skopljak i Mušinbegović sa po šest postignutih pogodaka.

Dobru igru u odbrani pokazali su i golmani domaće ekipe, te su tako Hadžić i Žiga ukupno upisali 15 odbrana, od čega devet Hadžićevih i šest Žiginih.

Sve u svemu večeras smo bili svjedoci jedne historijske utakmice i sjajne partije rukometaša Bosne Centrotrans, koja je od ovog trenutka vjerovatno obezbijedila opstanak u Premijer ligi BiH.

...

http://visoko.co.ba/premijer-liga-bih-v ... -ba/53398/

Koja razlika u igri visočke Bosne, sa Čabaravdićem na poziciji organizatora igre. Ubrzao je igru maksimalno i na ovoj utakmici su izveli više kontri i polukontri nego u cijeloj sezoni i čini mi se da ovako nisu igrali od one zlatne poslijeratne generacije. Uživao sam sinoć na utakmici

select
Kontakt:

Post Postao/la select » 02 apr 2016, 23:48

LIBERTY je napisao/la:
select je napisao/la:Ipak solidan spisak , možda je Nježić ispred Đurđevića baš zbog malo jače konstitucije i bolje odbrane , ali nije mi jasno da zove Mehića ispred Živanića , gledajući na BHT zadnjih par utakmica Živanić je baš proradio

Kada sam nedavno u šali napisao da je prvi uslov za poziv u reprezentaciju da u rodnom listu igrača piše da je rođen u Zavidovićima, neko je prokomentarisao da to nije šala već istina, i fakat istina. U zadnjih 5 godina je RK Krivaja na državnom prvenstvu za 96 godište učestvovali samo prošle godine jer su prihvatili da budu organizatori prvenstva. Visočka Bosna ih je svake godine u kantonalnoj ligi dobijala i u Zavidovićima i u Visokom, tako da se nisu mogli nikada plasirati na državno prvenstvo, a sada pola reprezentacije iz Zavidovića. Kako kažeš Živanić iz Dervente se ustalio u prvoj ekipi i počeo davati po 4-5 golova po utakmici, a u repku se zove Mehić koji nije mogao izboriti mjesto u onakvom Čeliku i sada igra u drugoj ligi. I kako se nadati nekom dobrom rezultatu u kvalifikacijama. Možda je ovaj Klis, za kojeg niko nije čuo, neki đoker iz rukava
Jeste sve je katastrofa.
Svakako da treba podržati reprezentaciju i siguran sam da će mo svi za njih navijati u kvalifikacijama da ostvare dobar rezultat. I baš zbog toga svima bi trebalo biti u interesu da za reprezentaciju igraju najbolji. Ja sam mišljenja do se mogao sastaviti i bolji spisak i to sam i rekao. Isto tako, kažeš da sam nešto rekao što nisu činjenice, a ja iznesem podatak da generacija RK Krivaja, godišta 1996, nije u zadnjih 5 godina igrala ni na jednom državnom prvenstvu, osim prošle godine, a ni tada se nisu plasirali direktno, već su pristali da organizuju prvenstvo i na osnovu toga i bili učesnici istog. Nisu učestvovali jer je visočka Bosna uvijek osvajala kantonalnu ligu i išla direktno na državno prvenstvo. Molim te da provjeriš ovaj podatak, pa da se javiš kasnije, da vidimo jesu li to činjenice ili ja nešto insinuiram. Zapitaj se da li ti šta insinuiraš kada tvrdiš da je u Zavidovićima najbolja generacija 96. Ja inače izuzetno cijenim rukometnu školu u Zavidovićima i sigurno je da spada u 5-6 najboljih rukometnih škola u BiH[/quote]

Cinjenice pozdravljam, nema insinuacija.
Mozda se mogao sastaviti bolji spisak.
Mrkonja je selektor. Podlijeze kritikama.
Sve je to normalno.

Ali na ovaj forum "zalaze" i mladi igraci.
Njihovi roditelji, braca, sestre, djevojke...
Kakav moral i podrsku moze vidjeti reprezentativac koji zna da je radom i mukom dosao do toga...da sam placa put u Brcko...a neko ga nonsalantno zove "podobnim"...

Sad je spisak takav kakav jeste.
Sutra se okupljaju.
Pa neka pocne ta podrska!

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 03 apr 2016, 00:15

select je napisao/la:
LIBERTY je napisao/la:

Jeste sve je katastrofa.
Svakako da treba podržati reprezentaciju i siguran sam da će mo svi za njih navijati u kvalifikacijama da ostvare dobar rezultat. I baš zbog toga svima bi trebalo biti u interesu da za reprezentaciju igraju najbolji. Ja sam mišljenja do se mogao sastaviti i bolji spisak i to sam i rekao. Isto tako, kažeš da sam nešto rekao što nisu činjenice, a ja iznesem podatak da generacija RK Krivaja, godišta 1996, nije u zadnjih 5 godina igrala ni na jednom državnom prvenstvu, osim prošle godine, a ni tada se nisu plasirali direktno, već su pristali da organizuju prvenstvo i na osnovu toga i bili učesnici istog. Nisu učestvovali jer je visočka Bosna uvijek osvajala kantonalnu ligu i išla direktno na državno prvenstvo. Molim te da provjeriš ovaj podatak, pa da se javiš kasnije, da vidimo jesu li to činjenice ili ja nešto insinuiram. Zapitaj se da li ti šta insinuiraš kada tvrdiš da je u Zavidovićima najbolja generacija 96. Ja inače izuzetno cijenim rukometnu školu u Zavidovićima i sigurno je da spada u 5-6 najboljih rukometnih škola u BiH
Cinjenice pozdravljam, nema insinuacija.
Mozda se mogao sastaviti bolji spisak.
Mrkonja je selektor. Podlijeze kritikama.
Sve je to normalno.

Ali na ovaj forum "zalaze" i mladi igraci.
Njihovi roditelji, braca, sestre, djevojke...
Kakav moral i podrsku moze vidjeti reprezentativac koji zna da je radom i mukom dosao do toga...da sam placa put u Brcko...a neko ga nonsalantno zove "podobnim"...

Sad je spisak takav kakav jeste.
Sutra se okupljaju.
Pa neka pocne ta podrska![/quote]

Možeš li mi obilježiti mjesto u mom postu gdje sam ja nekoga nazvao podobnim. Svaka reprezentacija BiH je uvijek imala moju podršku :bih:

select
Kontakt:

Post Postao/la select » 03 apr 2016, 00:23

Nije to u tvom tekstu.
A nije problem niti da si napisao.
Samo hocu napomenuti da prica o repki ima i drugu stranu.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 apr 2016, 11:36

http://visoko.co.ba/premijer-liga-bih-v ... -ba/53398/

Kerim razvaljuje, a Mrkonja ga vec trecu godinu ignorise. Decko igra centralnog, standardni prvotimac vec trecu sezonu ali se konstantno zaobilazi a u njegovim godinama nema konkurenciju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 apr 2016, 17:39

Ima li kakav info o juniorima u brckom, jesu oi svi stigli? Kad ce spisak kadeta za turnir u bugojnu? Kakav je bio onaj mali iz füchse berlin? Ima li jos koji dobar dijasporac, makar u ligama u regionu?

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 apr 2016, 17:42

I da, sta je sa onim malcem koji je otisao iz akademije golic-saric u sloveniju, jeli zaista toliko talenat i hoce li ga golic zvati u predkadetsku repku? Izgubili smo vec dosta talenta u ovom uzrastu (mijatovic, bubnjic, susac, eres, jaganjac i islamovic), za svakog ostalog se moramo maksimalno boriti!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 apr 2016, 18:03

Mrkonja: Drago mi je da momci jedva čekaju početak kvalifikacija

Autor: Sport Centar
Datum: 2016-04-05 12:12:00
Muška juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovina okupila se u nedjelju u Brčkom, gdje će od 8. do 10. aprila biti domaćin kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo.
Svih 18 izabranika selektora Jasmina Mrkonje stiglo je na vrijeme, a dosad su odrađena četiri treninga. Jedini koji ima problema sa povredom je Eldar Bečak, pivot visočke Bosne Centrotrans, koji je po dolasku istakao da osjeća dobro.

"Imali smo sastanak odmah po dolasku u Brčko. Razgovarao sam sa igračima i očekujem od njih maksimalno zalaganje. Od njih 18 dva će biti prekorbrojna, tako da sada imaju četiri dana da se predstave što bolje, te da izbore mjesto u početnom sastavu". kaže nam Mrkonja, čiji tim će odigrati i jedan kontrolni meč danas.

"Dogovorili smo prijateljski meč sa ekipom Gradačca u Pelagićevu. To će biti jedina, ali i posljednja provjera pred kvalifikacije. Drago mi je da su momci spremni i da jedva čekaju nastup u kvalifikacijama. Što se tiče plana priprema, radimo dva puta dnevno, a od četvrtka će treninzi trajati jedan sat. Kako sam već ranije govorio, radit ćemo mnogo više na odbrani, jer smo u napadu mnogo bolji i spremniji", završio je Mrkonja, koji je istakao da su našem timu dostupni snimci mečeva Švedske i Norveške, ali da ima problem sa saznavanjem informacija o Bjelorusiji.

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 05 apr 2016, 20:35

bhsport je napisao/la:http://visoko.co.ba/premijer-liga-bih-v ... -ba/53398/

Kerim razvaljuje, a Mrkonja ga vec trecu godinu ignorise. Decko igra centralnog, standardni prvotimac vec trecu sezonu ali se konstantno zaobilazi a u njegovim godinama nema konkurenciju.

Nije do Mrkonje. Čabaravdić je zaista vrlo kvalitetan igrač i sigurno ima mjesta u juniorskoj reprezentaciji BiH. Ali zapitajte se zašto ga
,,Visočki stručnjaci,, stavljaju na ereta (desno krilo)več tri godine kad mu je to neprirodna pozicija i nijedan selektor neče zvati eretaša.
Skljanjali su ga sa srednjaka da drugima otvore mjesto znači bio je koleteralna šteta i ,,Visočki stručnjaci,, su največi krivci što Kerim nije u
reprezentaciji. Ni sada ga nebi stavili na srednjaka da Balta nije otišao u Sarajevsku Bosnu.Eto to je prava istina o Čabaravdiču zašto ga nema u repki-nažalost.Ali ako nastavi igrati na svojoj poziciji (a to je samo srednjak) siguran sam da če dugo dominirati BiH rukometom.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 05 apr 2016, 21:02

Maloprije sa utakmice nase juniorske repke protiv RK Gradačac, koja se igrala u Pelagićevu. Rezultat utakmice je bio cini mi se 35-28, u korist nase reprezentacije, jer nisam bas upratio krajnji rezultat jer se igralo stvarno brzo. Znam da je rezultat na poluvremenu bio 18-10 za juniorsku repku. RK Gradačac je igrao u kombinovanom sastavu, bez prve sedmorke. Ono sto me fasciniralo kod mladih igraca je brzina kojom su igrali. usudicu se reci da kontre trce bolje od seniora :beba: :beba:
Buduci da iz ove ekipe znam samo Loncara i Sivica, mogu reci da su obojica klase, takodje lijevi bek koji je mijenjao Vladana ima dobru pracku, pivota kao i krila vise nego korektna. Srednjaci nit smrde nit mirisu, po mom misljenju, srednji bek Gradačca, Ranko Bozic je u najmanju ruku Domagoj Duvnjak za reprezentativne srednjake. Golmani prosjek. Uglavnom msm da cemo biti tvrd orah u kvalama, ne znam kolko su kvalitetne Svedska, Norveska i Bjelorusija??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 apr 2016, 11:16

zlatnidjecaci je napisao/la:

Nije do Mrkonje. Čabaravdić je zaista vrlo kvalitetan igrač i sigurno ima mjesta u juniorskoj reprezentaciji BiH. Ali zapitajte se zašto ga
,,Visočki stručnjaci,, stavljaju na ereta (desno krilo)več tri godine kad mu je to neprirodna pozicija i nijedan selektor neče zvati eretaša.
Skljanjali su ga sa srednjaka da drugima otvore mjesto znači bio je koleteralna šteta i ,,Visočki stručnjaci,, su največi krivci što Kerim nije u
reprezentaciji. Ni sada ga nebi stavili na srednjaka da Balta nije otišao u Sarajevsku Bosnu.Eto to je prava istina o Čabaravdiču zašto ga nema u repki-nažalost.Ali ako nastavi igrati na svojoj poziciji (a to je samo srednjak) siguran sam da če dugo dominirati BiH rukometom.
Sve je to jasno, ali kako nije do Mrkonje. Kerim jeste u seniorima poceo igrati ereta spletom okolnosti, ali je kroz cijele omladinske selekcije igrao srednjaka. A Mrkonja da je pratio prije 2,3 godine kada je krenuo sa okupljanjem vidio bi kako stvari stoje, ali helem. Vrijeme ce pokazati sto si i sam rekao.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 06 apr 2016, 19:57

zlatnidjecaci je napisao/la:

Složio bih se, za "visočke stručnjake", s tobom. Čabaravdić je tek u zadnjih 4-5 utakmica počeo igrati na poziciji srednjeg beka, i već se vidjelo poboljšanje u igri visočke Bosne. To se naročito osjetilo u zadnje dvije utakmice. Pokazao je da se radi o kvalitetnom igraču i ako bi ga opet koji "visočki stručnjak" vratio da igra na drugoj poziciji, bolje bi mu bilo da zaigra za neki drugi tim. Što se tiče reprezentacije, danas sam na pretraživaču ukucao "kerim čabaravdić" da vidim da li je ikada bio na okupljanju reprezentacije, i ostao sam paff !!! Dečko je bio samo na prvom okupljanju u februaru 2013 godine i to kao lijevo krilo. Neko od "visočkih stručnjaka" ga je prijavio kao lijevo krilo. Ja sam pregledao dosta kadetskih utakmica ove generacije visočke Bosne i nikada ga nisam vidio da igra lijevo krilo, uvijek je igrao srednjeg beka. Ja sam na ovom forumu uvijek tvrdio da je generacija 96 visočke Bosne, poslije Izviđača, najbolja u BiH i maltene se svađao sa ljudima iz drugih klubova, jer sam tvrdio da u reprezentaciji treba biti više igrača iz visočke Bosne, a eto neki "visočki stručnjaci" su izgleda svjesno radili da se ne zovu najbolji. Možda se Mrkonji tu ne može ništa prigovoriti jer je vjerovatno i iz drugih klubova bilo pritisaka da se zovu igrači koji ne zaslužuju poziv u reprezentaciju. Moja zamjerka Mrkonji je, a to sam negdje i napisao, što je na okupljanja, kojih nije bilo malo, na širi spisak uvijek stavljao ista imena tako da nije mogao stvoriti pravu sliku o potencijalnim reprezentativcima. Pojedini igrači su bili na 5-6 okupljanja, a nikad se nisu našli na užem spisku, jer jednoastavno nemaju taj kvalitet, pa nam se sada desilo da Pavlak mora igrati po 50-55 minuta, jer nema zamjene tj. ostali srednji bekovi u reprezentaciji, (Bašić, Karaula, Imamagić i sl.), su više šuteri nego klasični organizatori igre koji razigravaju ekipu. Tu bi sigurno Čabaravdić bio od koristi, jer on i glavni igrač u repki Lončar igraju zajedno od malih nogu i znaju se u dušu, što bi naš narod rekao. U svakom slučaju nadam se da će reprezentacija u kvalifikacijama napraviti dobar rezultat, mada je grupa teška i da će u budučnosti za reprezentaciju igrati najbolji :bih:

spanjolac
Kontakt:

Post Postao/la spanjolac » 07 apr 2016, 11:36

Ima li spiska za kadetsku reprezentaciju za okupljanje u Bugojnu?

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 apr 2016, 12:26

Bh. juniori nadigrali Gradačac
Posljednja provjera pred kvalifikacije

Autor: Sport Centar
Datum: 2016-04-06 16:07:09

U sklopu priprema za kvalifikacioni tunir za Evropsko prvenstvo koji počinje u petak, juniorska reprezentacija BiH savladala je ekipu Gradačca sa 38:32...

Meč je odigran u Pelagićevu, a rezultat nakon prvog dijela je glasio 19:10. Naš tim je meč počeo u sastavu: Bojić (golman), Mehić (lijevo krilo), Lončar (lijevi bek), Pavlak (srednji bek), Šešić (desni bek), Jarak (desno krilo) i Šoljić (pivot).

"Moram reći da sam zadovoljan sa početnom postavom i kako su odigrali prvih 20 minuta. Svi igrači su dobili šansu da zaigraju. Ondje gdje imamo po tri igrača za jednu poziciju oni su igrali po 20 minuta, a gdje su dvojica, onda je to bilo po poluvrijeme." - kaže za SC selektor Jasmin Mrkonja, te nastavlja:

"Prva postava je vrlo dobra, ali ovi ostali se moraju boriti za svoje mjesto. Prvoj postavi treba podrška igrača klupe jer ipak igramo turnir i ne može sedam igrača iznijeti cijeli turnir."

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 apr 2016, 12:35

mislim da ce spisak kadeta izaci oko 11. jer se do 13. moraju javiti u bugojnu. Grbavac je rekao da ce od ovih sa okupljanja iz maglaja biti najboljih 15 plus da ce novih 10 pozvati na turnir u bugojno.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 07 apr 2016, 14:27

edinjo-bih je napisao/la:mislim da ce spisak kadeta izaci oko 11. jer se do 13. moraju javiti u bugojnu. Grbavac je rekao da ce od ovih sa okupljanja iz maglaja biti najboljih 15 plus da ce novih 10 pozvati na turnir u bugojno.
Grbavac je vec poslao pozive, jer je Kreso iz Veleza (lijevi bek) dobio poziv. Konacni spisak jos uvijek cekamo :)

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 07 apr 2016, 19:15

Zna li neko kakvi su nam kadeti imaju li potenicijala,izdvaja li se iko kvalitetom od ostalih.Gledam ovaj raspored utakmica na turniru u Bugojnu vidim da ce 2 utakmice sa Qatrom odigrat i nasa 2000+ godista.Igraju li kadeti kvlifikacije i kad,ako igraju?

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.