SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

NoName
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la NoName » 18 jun 2010, 11:31

Devil je napisao/la:
NoName je napisao/la:Ja mislim da će biti teška utakmica i da će pobijediti onaj ko postigne više golova :!:
Nemoj zezati da ce pobedeti onaj ko da vise golova. :lol: :lol:
Prilično sam siguran u to ;)
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

yasminho
Kontakt:

Post Postao/la yasminho » 18 jun 2010, 11:33

NoName je napisao/la:
Devil je napisao/la:
NoName je napisao/la:Ja mislim da će biti teška utakmica i da će pobijediti onaj ko postigne više golova :!:
Nemoj zezati da ce pobedeti onaj ko da vise golova. :lol: :lol:
Prilično sam siguran u to ;)
Ma ja sam siguran da ce izgubiti tim koji primi vise golova!
Nekako je to tradicija vec godinama! hahahaha

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 18 jun 2010, 11:39

bit ce tesko... ali nijemci znaju igrati na potopljenom terenu (1954 i 1974 najbolji primjeri)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 11:55

Pantelic na klupi?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 18 jun 2010, 12:04

ja bih navijao za srbiju da znam da nas corsovici i ostali ne bi silovali u mozak cetnicizmima kako su krenuli još od prvog dana SP-a. Nego, jedino kako srbija moze dobiti jeste pritiskom od sredine- nesto sto je bih pokazala u prvom poluvremenu u frankfurtu. eh, da li to mogu to je drugo pitanje.svabe moraju pobijediti jer ako igraju nerjeseno ili izgube dodatno komplikuju jer u zadnjem kolu igraju protiv gane za koju sam siguran da ce dobiti australiju. nagde na prvim stranicama grupe d sam rekao kako je moguce da srbija kiksa protiv gane i kako ce zato tekma protiv svaba biti jako zanimljiva. sada sam u to siguran- ovdje nerjeseno nikome ne odgovara.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 18 jun 2010, 12:06

ovima sto ne vide dalje od nosa - navijajte vi - navijacemo i mi - slavite vi - al slavicemo mi ;)

p.s. pa hajda da vidimo dokle tako i jel to dobro za sve nas ...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 12:11

@bp arena
Ko su mi i vi?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 jun 2010, 12:14

Srbijanci bi po meni trebali pokusati umrtviti igru i igrati cvrsto u odbrani. Da pokusaju da poremete njemacku igru,oni ce mozda postati nervozni ako ne bude velikih sansi i golova u prvom poluvremenu. Ako svabi nametnu svoju igru sa puno trke, pisi propalo jer tesko da Srbija moze pratiti taj ritam, mozda mogu ispocetka ali ne punih 90 minuta. Bar prema onome sto sam vidio u prvoj utakmici. Eto, sve je moguce. :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jun 2010, 12:21

Stojković, Kolarov, Vidić, Ivanović, Stanković, Jovanović, Žigić, Krasić, Ninković, Subotić, Kuzmanović.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jun 2010, 12:21

Devil je napisao/la: Po tradiciji ako nas Nemci dobeju osvajaju turnir,tako je bilo sva tri puta dosada kada su osvajali.
Bas tako Devil. Za '54 sam zaboravio ko su bili strijelci, '74 Breitner i Muller, dok je 1990 Elf silovao mozda nikad jacu Jugoslaviju. Dva Lotharova projektila su zavrsila u Ivkovicevoj mrezi.

Evo slike iz '74 sa legendarnim Franzom i Dzajom.
slika

Zadnji susret na nekim od prvenstava ove dvije reprezentacije je bio na SP '98, gdje je zavrseno 2:2. Prije dvije godine na prijateljskoj utakmici Njemacka slavila rezultatom 2:1.

Ocekujem dobru i zanimljivu utakmicu, moj tip je remi.

slika
Vom Jäger zum Gejagten

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 18 jun 2010, 12:29

strijelci za njemacku 1954 su bili:

horvat (autogol) i rahn (ko drugi) 8-)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2010, 12:31

A 98' igrali nereseno i Nemci nisu osvojeli. :P
Edit:Evo citam na fifinoj stranici pise vreme sucano,teren suv. :? Temperatura 15 C,Vetar 4m/s.Onda su odlicni uslovi za igru.

Srbija u sastavu:
Stojkovic,Kolarov,Vidic,Ivanovic,Stankovic,Jovanovic,Zigic,Krasic,Ninkovic :? ,Subotic,Kuzmanovic

Za Nemce:
Neuer,Friedrich,Khedira,Bastian,Ozil,Podolski,Klose,muller,Badstuber,Lahm,Mertesacker

Sudija:Alberto Undiano Mallenco
Zadnja izmjena: Devil, dana/u 18 jun 2010, 12:37, ukupno mijenjano 1 put.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 12:36

Oliver Khan je upravo najavio u studiu, da ce odsvirati Njemacku himnu na vuvuzeli ako Njemacka pobjedi. :D
Ok polako me faca "Stimmung". Goooo Goooooo Germany! :D

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 jun 2010, 12:37

tm84 je napisao/la:bit ce tesko... ali nijemci znaju igrati na potopljenom terenu (1954 i 1974 najbolji primjeri)
bas dobro za njih, da ta ista postava istrcava protiv srba :)
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 12:38

Jeste li sigurni sa potopljenim terenom i losim vremenom, meni se bas ne cini tako.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 jun 2010, 12:39

Principatus je napisao/la:Oliver Khan je upravo najavio u studiu, da ce odsvirati Njemacku himnu na vuvuzeli ako Njemacka pobjedi. :D
Al se namucio neku noc sa vuvuzelom,ona voditeljica bez problema proizvede zvuk a on iz 3 pokusaja nije bio u stanju napraviti neki zvuk,Kahn se opustio haman :mrgreen:

Al niko se ne voli kao Delling - Netzer slika
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 jun 2010, 12:39

amo bre Srbijo pokazite da su balkanci najveci majstori sa loptom 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2010, 12:41

Principatus je napisao/la:Jeste li sigurni sa potopljenim terenom i losim vremenom, meni se bas ne cini tako.
nisam vise ni ja siguran,vec sam napisao sta sam procitao na FIFI-noj stranici.Izgleda da su tereni fantasticno pripremljeni da mogu da upeju toliku kolicinu vode koja je padala u Port Elizabetu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 jun 2010, 12:41

juznjak> je napisao/la:amo bre Srbijo pokazite da su balkanci najveci majstori sa loptom 8-)
bojim se da cemo na carolije balkanaca morati nesto duze - do drugog poluvremena (dok ne udje Mr. Marin).

bem ti nauku btw: valja mi gledati tekmu i usput citati predivno stivo europskog prava o kartelima... :evil: :(
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jun 2010, 12:47

Ah, taj Olli :D pun je svojih bubica. Izgleda da ce Jansen uskociti umjesto Holgera. Louis van Löw :D vaga ko fol izmedju Klosea i Cacau-a. Ma Miro je njegov prvi izbor.
Vom Jäger zum Gejagten

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.