Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)
Biće teško protiv ovih kazahstanaca. Igraju istu taktiku kao i mi, odigrali su 2 utakmice protiv ukrajine, koja je poslije francuza možda i najkvalitetnija u nasoj grupi, neriješeno. Poraženi su od Francuza 2:0. I oni vjerovatno imaju ambicije da se domognu 2. mjesta. Nađa će nedostajati Amir, Kolašinac, vjerovatno i cimirot neće čitavu moći. Mateo isto povrijeđen. Nadat se je Kruniću.
Amir, Kolasinac i Susic su mozda i najbolji pojedinci bili veceras; i ne vidim kako ih moze Cipetic, Loncar zamjeniti... kao sto kazes, nadati se da ce moci igrati Krunic, da ce Susic biti koliko toliko spreman, mozda Stevanovica ubacitibablaz1 je napisao/la: ↑01 sep 2021, 23:57Biće teško protiv ovih kazahstanaca. Igraju istu taktiku kao i mi, odigrali su 2 utakmice protiv ukrajine, koja je poslije francuza možda i najkvalitetnija u nasoj grupi, neriješeno. Poraženi su od Francuza 2:0. I oni vjerovatno imaju ambicije da se domognu 2. mjesta. Nađa će nedostajati Amir, Kolašinac, vjerovatno i cimirot neće čitavu moći. Mateo isto povrijeđen. Nadat se je Kruniću.
- Bravo Petev!
- Bravo vecerasnjim starterima, bez izuzetka!
- Bravo @Raonfa za postove!
- igrači koji su ušli s klupe onako...ali dobro, nismo ni očekivali od njih više.
Protiv Kazahstana nadam se oporavljenom Krunicu, zatim Stevanovicu kao i novom startu Demirovica.
- Bravo vecerasnjim starterima, bez izuzetka!
- Bravo @Raonfa za postove!
- igrači koji su ušli s klupe onako...ali dobro, nismo ni očekivali od njih više.
Protiv Kazahstana nadam se oporavljenom Krunicu, zatim Stevanovicu kao i novom startu Demirovica.
Boga mi i mene je puko fleš na Pariz 2011. kad ga je babuka zavalio
sjećam se tad gledam u onu loptu što se kotrlja u mreži i ne vjerujem, sad gledam al sad već normala, naviko je babuka rešetat Francuze 

Walk on
Tako je. Dignuti blok gore, pomjeriti bekove napred, desno Stevanovic umjesto Susica i igrati pa sta bude. Ne sumnjam da ce Petev naci dobro rjesenje, samo kad dobijemo 2-0 nasa gamad ce reci nekad smo ove punili 5-0

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑01 sep 2021, 23:52Ni slucajnoDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑01 sep 2021, 23:44Protiv Kazakhstana nema potrebe za 3-5-2,
Treba ubaciti tu dodatnog veznog igrača, nekog prodornog po strani ( Stevanovic ) možda i Nalića upariti sa Džekom.
Uglavnom treba težiti ka posjedu, puno šutanja izvan 16, igrati ofanzivno do 60-e i poslije toga privođenju utakmice kraju.![]()
![]()
![]()
Dirati ovu odbranu je grijeh. Apsolutno nema potreba za mijenjanjem formacije. Nakon dugo vremna odbrana nam izgleda ozbiljno!
3-5-2 formacija nije uopste defanzivna.
Uigravas nesto 3-4 utakmice i onda da mijenjas radi Kazahstana. Nema to smisla.
Majstore, WB će nam biti Ćivić i Cipetić. Imperativ je imati jos jednog veznog igrača, kontrolisati utakmicu tako što ćemo držati posjed i pokušati slomiti otpor ovih iz Kazakhstana.
Besmisleno je imati trojicu nazad a da ti napad predvode Ćivić i Cipetić.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Idemo Petrov

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Poslije ovako lijepe večeri nema smisla nikoga kritikovati, ali moram reći da definitivno Cipetiću i Lončaru nije mjesto u reprezentaciji BiH. Nevjerovatno loši igrači. Mateo Sušić na nivou.
bošnjanin

Poyy za raju u Strasbourgu

Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 02 sep 2021, 00:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Vidi i Kolašinca desno 

Edin Dzeko pa svako dijete u Bosni uciti sta je Edin Dzeko i kakav je on majstor fudbal kad se Francuska odbrana odbija od njega ko da su tek poceli igrati lopte.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Zrelo odigrano, taktički dobro, mudro, pametno. Timski i borbeno, potpuno zalaganje i još onako dobro odigrati protiv ovakve francuske ofanzive je za svaki respekt.
Džeko odigrao maestralno, šta im je samo radio i još onakvu golčinu zabio. Ali i cijela ekipa se borila i dali su sve od sebe zato se nema šta zamjeriti. Pored boda je posebno bitna i ta zrelost u igri koja se pokazala, dosta puta su naši igrači bili smireni i nije se srljalo.
A večeras se pokazalo i šta jedno normalno suđenje, pogotovo u jednom susretu s Francuzima znači.
Džeko odigrao maestralno, šta im je samo radio i još onakvu golčinu zabio. Ali i cijela ekipa se borila i dali su sve od sebe zato se nema šta zamjeriti. Pored boda je posebno bitna i ta zrelost u igri koja se pokazala, dosta puta su naši igrači bili smireni i nije se srljalo.
A večeras se pokazalo i šta jedno normalno suđenje, pogotovo u jednom susretu s Francuzima znači.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ma ovu formaciju sa tri stopera apsolutno treba furati i dalje, kada ova trojica nazad ovako fino funkcionišu šteta ih je dirati.
Na stranu zbog njih, formacija nam odgovara zato što nemamo krila, pa onda neophodni prostor dobije Kolašinac na lijevoj strani, a na desnoj se uvijek može iskombinovati neko (nadam se da će mali Jusuf u budućnosti pokazati da je kalibar koji će biti standardan tu).
Isto tako večeras smo igrali 3-5-2, na Grbavici 3-5-1-1, naprimjer protiv Kazahstana bih ja probao 3-4-1-2, stoperska linija ista, desni bočni Stevanović, lijevi Ćivić (pošto Kolašinac neće moći), sredina Cimirot i Pjanić (jer je Amir suspendovan, a inače bih stavio njega umjesto Gojkare), iza napadača nadam se Krunić ako bude spreman (ako ne, onda gurnuti malog Nalića) i gore u vrhu Džeko i Demir.
Jer sam mišljenja da će nam protiv Kazahstana više trebati taj jedan igrač između veznog reda i napada, nego između odbrane i veznog reda što je večeras bio slučaj (obično sam Amira tu najviše gledao nekako).
Moramo napasti, Petev treba napraviti što fluidniju selekciju za prvu postavu, tako da se nadam nečemu sličnom kao što sam rekao da bih volio vidjeti.
Na stranu zbog njih, formacija nam odgovara zato što nemamo krila, pa onda neophodni prostor dobije Kolašinac na lijevoj strani, a na desnoj se uvijek može iskombinovati neko (nadam se da će mali Jusuf u budućnosti pokazati da je kalibar koji će biti standardan tu).
Isto tako večeras smo igrali 3-5-2, na Grbavici 3-5-1-1, naprimjer protiv Kazahstana bih ja probao 3-4-1-2, stoperska linija ista, desni bočni Stevanović, lijevi Ćivić (pošto Kolašinac neće moći), sredina Cimirot i Pjanić (jer je Amir suspendovan, a inače bih stavio njega umjesto Gojkare), iza napadača nadam se Krunić ako bude spreman (ako ne, onda gurnuti malog Nalića) i gore u vrhu Džeko i Demir.
Jer sam mišljenja da će nam protiv Kazahstana više trebati taj jedan igrač između veznog reda i napada, nego između odbrane i veznog reda što je večeras bio slučaj (obično sam Amira tu najviše gledao nekako).
Moramo napasti, Petev treba napraviti što fluidniju selekciju za prvu postavu, tako da se nadam nečemu sličnom kao što sam rekao da bih volio vidjeti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Čivić je gori od svakogavedranbadjun je napisao/la: ↑02 sep 2021, 00:42Poslije ovako lijepe večeri nema smisla nikoga kritikovati, ali moram reći da definitivno Cipetiću i Lončaru nije mjesto u reprezentaciji BiH. Nevjerovatno loši igrači. Mateo Sušić na nivou.

Cipetića svakako treba skloniti u stranu, ima mlađih i korisniji. Ali, i Čivić je smiješan.
Lončar je hajd još relativno mlad, pa da ga se ne otpisuje odmah, ali pretanko je ono, ko da hodati ne zna, prepao se.
Ovo Francuska kiksala, koji trash team.
Ćivić je ofanzivno loš, prilično loš mu je, da se izrazim u košarkaškom žargonu, ball handling, a ne zna ni centrirati, sa tim da mu centaršut i ne možemo uzeti kao neku manu u odnosu na bilo kojeg drugog beka (čak i Kolašinca), jer su svi sa centaršutevima tanki, od Mujdže mi nemamo beka koji zna centrirati kako treba.Hantraga je napisao/la: ↑02 sep 2021, 00:47Čivić je gori od svakogavedranbadjun je napisao/la: ↑02 sep 2021, 00:42Poslije ovako lijepe večeri nema smisla nikoga kritikovati, ali moram reći da definitivno Cipetiću i Lončaru nije mjesto u reprezentaciji BiH. Nevjerovatno loši igrači. Mateo Sušić na nivou.I što je najgore, apsolutno SVAKU utakmicu reprezentacije je užasan, ali mediji ga uzdignu nekad. Nikakav igrač.
Cipetića svakako treba skloniti u stranu, ima mlađih i korisniji. Ali, i Čivić je smiješan.
Lončar je hajd još relativno mlad, pa da ga se ne otpisuje odmah, ali pretanko je ono, ko da hodati ne zna, prepao se.
Ali sa druge strane imao je Eldar finih utakmica defanzivno, nakon onog horor debija protiv Sjeverne Irske u Dablinu, odradio je dobre tekme 2x protiv Austrije i 1x protiv S. Irske, a iz Robijevog mandata pamtim i onu Italiju u Torinu kad smo zijanili 2-1, odlično je zatvorio svoju stranu, pojeo onog Bernandeschija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma vala je panjina...i nekome ko ne gleda fudbal upo bi oko koliko odakace u negativnom smisluRaonffa je napisao/la: ↑02 sep 2021, 00:51Ćivić je ofanzivno loš, prilično loš mu je, da se izrazim u košarkaškom žargonu, ball handling, a ne zna ni centrirati, sa tim da mu centaršut i ne možemo uzeti kao neku manu u odnosu na bilo kojeg drugog beka (čak i Kolašinca), jer su svi sa centaršutevima tanki, od Mujdže mi nemamo beka koji zna centrirati kako treba.Hantraga je napisao/la: ↑02 sep 2021, 00:47Čivić je gori od svakogavedranbadjun je napisao/la: ↑02 sep 2021, 00:42Poslije ovako lijepe večeri nema smisla nikoga kritikovati, ali moram reći da definitivno Cipetiću i Lončaru nije mjesto u reprezentaciji BiH. Nevjerovatno loši igrači. Mateo Sušić na nivou.I što je najgore, apsolutno SVAKU utakmicu reprezentacije je užasan, ali mediji ga uzdignu nekad. Nikakav igrač.
Ali sa druge strane imao je Eldar finih utakmica defanzivno, nakon onog horor debija protiv Sjeverne Irske u Dablinu, odradio je dobre tekme 2x protiv Austrije i 1x protiv S. Irske, a iz Robijevog mandata pamtim i onu Italiju u Torinu kad smo zijanili 2-1, odlično je zatvorio svoju stranu, pojeo onog Bernandeschija.
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Slažem se, na terenu nikao ne izgleda kao bek, sav nekakav hramlje dok trči i hoda, al' yebaji ga trudi se, nužno je zlo ali tako je kako je, nemamo (puno) boljih od njega kako god okreneš.Victor je napisao/la: ↑02 sep 2021, 00:55Ma vala je panjina...i nekome ko ne gleda fudbal upo bi oko koliko odakace u negativnom smisluRaonffa je napisao/la: ↑02 sep 2021, 00:51Ćivić je ofanzivno loš, prilično loš mu je, da se izrazim u košarkaškom žargonu, ball handling, a ne zna ni centrirati, sa tim da mu centaršut i ne možemo uzeti kao neku manu u odnosu na bilo kojeg drugog beka (čak i Kolašinca), jer su svi sa centaršutevima tanki, od Mujdže mi nemamo beka koji zna centrirati kako treba.Hantraga je napisao/la: ↑02 sep 2021, 00:47
Čivić je gori od svakogaI što je najgore, apsolutno SVAKU utakmicu reprezentacije je užasan, ali mediji ga uzdignu nekad. Nikakav igrač.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Ovi sto pisu da smo sve snage poslije crvenog trebali zaganjati gol, nek sami ugase account i napuste forum. Zar moze neko toliki laik biti od fudbala. Mene jos iznerviralo koliko smo visoko izlazili zadnjih 10ak minuta, pogotovo kad su Comana uveli. Molio Boga da se vise stoperi dodaju u zadnjoj liniji.
Civic je zadnje 2 godine a i trenutno bolji od svih naših bekova na desnoj strani (Todorović, Gazibegovic, Cipetic, Susic).
Smanjite malo doživljaje!
Da nam je bogdom jedna takva rezerva na desnoj strani a kvalitetnija opcija kao starter.
Smanjite malo doživljaje!
Da nam je bogdom jedna takva rezerva na desnoj strani a kvalitetnija opcija kao starter.
Trenutno korisnika/ca: Cautinho, hurem, invincible1921, itatabisine, zastitaIdentiteta i 82 gosta.