NEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 avg 2020, 14:24
Fakat nisam mislio pisati o ovoj temi, ali kolicina postova i kolicina GLUPOSTI svaki dan o njoj je nevjerovatna...
Prvo, nas sve bi ovdje trebalo prvenstveno zanimati kosarka i u okviru nje NBA, tako da uopste ne razumijem zasto se pise o rasizmu kao drustvenoj-socijalnom problemu druge drzave!?To mi nemamo svojih problema, pa mozemo sr.ati o drugima i kako bi i sta bi trebali oni? Mi nekome savjete da dajemo, a jos uvijek smo na plemenskom uredjenju, a Boga mi, pocesto i na plemenskim shvatanjima.
Drugo, neku noc Harrell uvrijedio Luku na rasnoj osnovi, a onda ovdje salva naziva o glupom "crncugi","gorili" i sta sve ne? Sta mislite kako vi izgledate onda?Gospodo,to vas cini rasistima i prikazuje tacno ono protiv cega se ovi ljudi i bore u Americi.
I trece, vjerovatno i najvaznije, ko vam daje za pravo da vi

znate kako se ti ljudi tamo zaista osjecaju? Jeste li to osjetili njihove probleme na svojim ledjima, svjedocili necemu iz prve ruke? Znamo svi "skociti" na druge kad dodju u Bosnu i kazu, e pa ovdje je po nasim shvatanjima bio gradjanski rat.Nije bilo agresije.
Ne ulazeci u to pretjeruju li sada crnci ili ne (sigurno da i toga ima), opet NE ZNATE sta su ti ljudi prosli.Ja sam zivio tamo i radio u firmi gdje je vlasnik otvoreno govorio da nece zaposljavati crnce, jer su lijeni!?

Takvu etiketu imaju, pored svih ostalih.Zamislite samo da kod nas postoje ljudi koji ce reci:"Necemo zaposaljavati bosance, jer su glupi"! Doduse, jednu vrstu takve segregacije imamo u Hercegovini, gdje npr. u Aluminiju poslije rata nije mogao raditi nijedan musliman.U NK Siroki Brijeg ne moze igrati musliman.Bez obzira na svaku kvalifikaciju!! Dopire li vam to do mozga, gospodo!? Hajmo prvo svoju avliju pocistiti, pa davati lekcije drugima.Govana ima na sve strane, bez obzira koje vjere, nacije ,religije ili boje koze bio.Prestanite generalizovati i pocnite cijeniti da su se ljudi, usljed brojnih nepravdi ipak digli i poceli boriti za svoja prava u SVOJOJ drzavi.Sta vi radite u svojoj, tastatura znalci?
P.S.Zamolio bih moderaciju da se pocne sankcionisati svaki post koji se ne tice direktno kosarke na ovoj temi.Evo mene prvog, ako treba, ali da se ovo dovede u red.Postaje mucno za citati svaki dan o tome na SPORTSKOM forumu.