FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: F.C. Bayern
Samo da mi je znati sta njima govori Klinsman vec vise od pola godine ,kako mogu svaku utakmicu primiti go to mi nije jasno ,jest prosle godine bio Khan na golu ,ali nije Rensing za sve golove kriv ,tako da nije sve do njega ,znaci do tima je ,istog tima koji je prosle godine briljirao ,niko im gola nije mogao dati ,a sada se desava da sigurne pare na kladionici uzimas kad stavis da ce Bayern primiti gol .Bas su u krizi ,prva dva poraza ajde vise su nesretno izgubili ,al ovo je sada previse .Dosta oni stvari moraju rijesiti u klubu da opet budu oni stari ,mora se jednom za sva vremena znati ko pije a ko placa ,trenutno svi piju na besplatan racun ,a to ne moze ici .Ipak pored svega ovog ,mislim da ce ubrzo izaci iz krize i na kraju uzeti titulu ,a sto se tice lige prvaka ,o tome cemo nakon vikenda 

Hahaha, da, dobro si rekao. Uspjeh se vidibh hrvat je napisao/la:bajern je definitvno na koljenima. A kako i nebi kad klub funkcionira jos na sistemu samoupravljanja.Ne zna se ni tko kosi ni tko vodu nosi, nema tu kruha. U danasnje vrijeme menadzer vodi glavnu ulogu koji je za sve odgovoran. najbolji su primjeri ferguson , murinjo wenger... uspjeh se vidi

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.
Jeli Bajern danas bio slab ili mu se nije dalo sa golovima, nisam gledao utakmicu.
Sta mislite o iducem kolu:
Herta-Mehlengladbah
Werder-Bajern
Dortmund-Hoffenhajm
Sta mislite o iducem kolu:
Herta-Mehlengladbah
Werder-Bajern
Dortmund-Hoffenhajm
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.
Danas kada sam oko 17.30 h pogledao rezultat na TTX mislio sam da je neka greska, jer ni u snu nisam mogao vjerovati da je Bayern ovo izgubio. Moze li mi neko koje pratio utakmicu reci da li je bilo kako je predpostavljam. Bayern napada stvara prilike lopta nece u gol, i onda dvojca igraca naprave dvije greske i Koln povede sa 2-0.
Mislim da bi Bayernu sutra najvise odgovarao remi izmedju Leverkusena i HSV-a. Jer ako Bayer pobjedi prestizu Bayern i situacija postaje komplikovanija, a ako HSV pobjedi ode na plus 4 i opet je situacija za Bayern komplikovana.
Mislim da bi Bayernu sutra najvise odgovarao remi izmedju Leverkusena i HSV-a. Jer ako Bayer pobjedi prestizu Bayern i situacija postaje komplikovanija, a ako HSV pobjedi ode na plus 4 i opet je situacija za Bayern komplikovana.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- bistrikboy
- Kontakt:
e sad da i ja napisem svoje vidjenje ove tekme...
prvo poluvrijeme smo dobro otvorili imali 70% posjeda lopte ali po starom obicaju primamo gol(ove) iako imamo odnos od 68-32% posjeda lopte u nasu korist,jednostavno igrali smo bezidejno,schweinsteiger primi loptu napravi piruetu i vrati je oddo-u(imao najvise suteva na gol 4) ovaj pokusa proci protivnika ne uspijeva stane i vraca je bommelu i tako uiz akcije u akciju,ulaskom altintopa igra ozivila takodere je borowski unio zivosti imali par poluprilika i onda gol V.Buytena na asistenciju Altintopa(kada je schweini u BL imao asistenciju zadnji put?),ribery i lahm ponovo najaktivniji uz V.Bommela...jedino zadovoljila ova trojica i Hamit...odbrana bez Lucia veoma nestabilna kod drugog gola demichelis ispada i kasni i primamo gol sve u svemu Lucio je faktor stabilnosti u nasoj krhkoj odbrani...
I pored toga sto smo porazeni nekako na kraju necemo ispasti kao gubitnici kola,rivali remizirali sutra Bayer-HSV kako god zavrsio svi su u egalu.U srijedu nam slijedi duel protiv prosjecnog Sportinga te u Nedjelju utakmica u Bremenu(2:5 prvi mec
),Klinsmann mora shvatiti da je on glavni i da on odlucuje o sastavu a ne K.H.Rummenige koji je "sugerirao" da poldi igra,u Srijedu sa Toni-em i Lucio-m idemo po pobjedu i prolaz u cetvrtfinale... 
prvo poluvrijeme smo dobro otvorili imali 70% posjeda lopte ali po starom obicaju primamo gol(ove) iako imamo odnos od 68-32% posjeda lopte u nasu korist,jednostavno igrali smo bezidejno,schweinsteiger primi loptu napravi piruetu i vrati je oddo-u(imao najvise suteva na gol 4) ovaj pokusa proci protivnika ne uspijeva stane i vraca je bommelu i tako uiz akcije u akciju,ulaskom altintopa igra ozivila takodere je borowski unio zivosti imali par poluprilika i onda gol V.Buytena na asistenciju Altintopa(kada je schweini u BL imao asistenciju zadnji put?),ribery i lahm ponovo najaktivniji uz V.Bommela...jedino zadovoljila ova trojica i Hamit...odbrana bez Lucia veoma nestabilna kod drugog gola demichelis ispada i kasni i primamo gol sve u svemu Lucio je faktor stabilnosti u nasoj krhkoj odbrani...
I pored toga sto smo porazeni nekako na kraju necemo ispasti kao gubitnici kola,rivali remizirali sutra Bayer-HSV kako god zavrsio svi su u egalu.U srijedu nam slijedi duel protiv prosjecnog Sportinga te u Nedjelju utakmica u Bremenu(2:5 prvi mec

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.
Nisam bio u prilici gledati utakmicu, pa nemogu suditi o istom. Ali kako sam cuo ovaj put osim loseg rezultata i losa igra! E to je ono sto me najvise zabrinjava. Ne trebamo vjecito zataskavati i skrivati slabosti, nadajuci se da je ovo samo rezultatska kriza. Mislio sam da posle Herthe nece biti veceg razocarenja, kad ono Daum...i on konacno doceka da pobjedi Bayern, mogu misliti koliko se radovao, Henesu u inat.
Sad bi po pravilu trebalo pljuvati po svemu i svacemu, da bi iskalili svoj bijes...ali polako, ljut sam kao ris, ali sam ostao pri svom misljenju da Bayernu ne treba puno da bi bio onaj stari, pravi, veliki...najbolji!
Problem br.1 trener, nisam nikad lose govorio za Klinsmana, jer nisam htjeo trcati pred rudu. Dati covjeku vremena da pokaze moze li sta uraditi, njemu neiskusnom prva trenerska stanica u karijeri...jos kao igrac nije se najbolje oprostio od Bayerna, vjecite razmirice sa Trapatonijem...uostalom ja sam se cudio kako je prihvatio ponudu Bayerna, kada je kao selektor elfa imao podrsku javnosti da ostane na toj funkciji, medjutim njemu bila milija njegova kalifornija, gdje je zivio dok je i selektor bio.
Ali opet sa druge strane ko ce ugoditi Bayernovim glavesinama, kada se vole u sve petljati! Nije im bio dobar Rehagel ( koji je inace poznat po defanzivnoj taktici) pod cijom su palicom igrali najljepsi fudbal, pa Magath, izuzetan strucnjak..ali to su ljudi koji se nisu dali podase i zato im nisu pasali. Jedino je Hitzfeld uspjeo, koji je prvenstveno bio veliki gospodin i koji je izgleda uspjeo naci caku kako se boriti sa velikim bosovima.
Ali samo on zna kako je uspjevao sve to izdrzati, jer znam da je iz zdravstvenih razloga pravio pauze u trenerskom poslu i po godinu dana!
Zato kazem Klinsmanu nije lahko voditi glavnu rijec pored takvih velicina koji su u upravi kluba...a koji hoce da se za sve pitaju, al' sta ces, tako je to u Bayernu, jos kad vidim da Ulli kao menager sjedi na klupi...i da baca "peticu" ili da se crveni kao rak!
Problem br.2 definitivno odbrana, ne treba biti puno pametan da bi se to primjetilo. Slazem se da Rensing nije kriv za sve golove, ali tip nema onu potrebnu sigurnost i respekt od suigraca...to mu pravi barijeru u glavi i tu pocinju problemi. Ah, desni bek..bolna tacka, valjda ce narednu sezonu naci pravo pojacanje, samo ne Rafinju. Demichelis postaje spor, uvijek nesto kasni.
ITD ITD...neda mi se sad vise. Vratice se Bayern na staru slavu....
Sad bi po pravilu trebalo pljuvati po svemu i svacemu, da bi iskalili svoj bijes...ali polako, ljut sam kao ris, ali sam ostao pri svom misljenju da Bayernu ne treba puno da bi bio onaj stari, pravi, veliki...najbolji!
Problem br.1 trener, nisam nikad lose govorio za Klinsmana, jer nisam htjeo trcati pred rudu. Dati covjeku vremena da pokaze moze li sta uraditi, njemu neiskusnom prva trenerska stanica u karijeri...jos kao igrac nije se najbolje oprostio od Bayerna, vjecite razmirice sa Trapatonijem...uostalom ja sam se cudio kako je prihvatio ponudu Bayerna, kada je kao selektor elfa imao podrsku javnosti da ostane na toj funkciji, medjutim njemu bila milija njegova kalifornija, gdje je zivio dok je i selektor bio.
Ali opet sa druge strane ko ce ugoditi Bayernovim glavesinama, kada se vole u sve petljati! Nije im bio dobar Rehagel ( koji je inace poznat po defanzivnoj taktici) pod cijom su palicom igrali najljepsi fudbal, pa Magath, izuzetan strucnjak..ali to su ljudi koji se nisu dali podase i zato im nisu pasali. Jedino je Hitzfeld uspjeo, koji je prvenstveno bio veliki gospodin i koji je izgleda uspjeo naci caku kako se boriti sa velikim bosovima.
Ali samo on zna kako je uspjevao sve to izdrzati, jer znam da je iz zdravstvenih razloga pravio pauze u trenerskom poslu i po godinu dana!
Zato kazem Klinsmanu nije lahko voditi glavnu rijec pored takvih velicina koji su u upravi kluba...a koji hoce da se za sve pitaju, al' sta ces, tako je to u Bayernu, jos kad vidim da Ulli kao menager sjedi na klupi...i da baca "peticu" ili da se crveni kao rak!
Problem br.2 definitivno odbrana, ne treba biti puno pametan da bi se to primjetilo. Slazem se da Rensing nije kriv za sve golove, ali tip nema onu potrebnu sigurnost i respekt od suigraca...to mu pravi barijeru u glavi i tu pocinju problemi. Ah, desni bek..bolna tacka, valjda ce narednu sezonu naci pravo pojacanje, samo ne Rafinju. Demichelis postaje spor, uvijek nesto kasni.
ITD ITD...neda mi se sad vise. Vratice se Bayern na staru slavu....
Vom Jäger zum Gejagten
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.
ma joj...vise mi je dosadilo pricat vratice se slavi, bice bolje...tako iz kola u kolo misleci da je to nas zadnji kiks..nesto nije u redu sa bayernom al ne znam sta, imaju ekipu mozda cak i bolju od prije 3-4 godine kada na ,tadasnjem, olimpijskom stadionu rijetko ko da je uzimao bod, a kamoli sva 3 (kako u bundesligi tako i u LP)...
sad...dodje koln 1: 3 , dodje bochum 3 : 3 (primimo 2 gola u zadnjih 5 min), pa werder 2 : 5 poslije 0 :5 :S...a za van bommela, svaka njemu cast ali mislim da nije za kapitena , fali nam neka fudbalska velicina za kapitena kakav je bio bayern (doduse golman ali kapiten) ili legendarni effe koji kada vrisne svi igraju ko zuce , nema trckaranja nekog manekenskog nego se ginulo za svaku loptu. Treba ovdje neku disciplinu uvesti, ko hitzfeld kad su poceli nake manekenske kosice pustati (demichelis , karimi , brazzo ludi
)odmah ih na sisanje sve posl'o...ispostavilo se kasnije da je djelovalo, poceli su malo bolje igrat
...al eto u Ligi prvaka smo kolko tolko bolji ocekujem sad prolaz u cetvrtfinale (u suprotnom sezona katastrofalna) a u ligi guzva jeste pri vrhu ali ja i dalje vidim u bayernu najveceg favorita za osvajanje...jer ne vidim herthu ili hofenheim kao prvaka bundeslige, opasniji su mi HSV i Bayer...ali ima do kraja jos dosta, glupo je sad pricati bilo sta..zivi bili pa vidjeli 
sad...dodje koln 1: 3 , dodje bochum 3 : 3 (primimo 2 gola u zadnjih 5 min), pa werder 2 : 5 poslije 0 :5 :S...a za van bommela, svaka njemu cast ali mislim da nije za kapitena , fali nam neka fudbalska velicina za kapitena kakav je bio bayern (doduse golman ali kapiten) ili legendarni effe koji kada vrisne svi igraju ko zuce , nema trckaranja nekog manekenskog nego se ginulo za svaku loptu. Treba ovdje neku disciplinu uvesti, ko hitzfeld kad su poceli nake manekenske kosice pustati (demichelis , karimi , brazzo ludi

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:29, ukupno mijenjano 1 put.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:29, ukupno mijenjano 1 put.
- bistrikboy
- Kontakt:
Poslije nekoliko losih partija Bayernova uprava je povecala pritisak na trenera Klinsmanna od kojeg se zahtjeva da ispuni ciljeve postavljene pred pocetak sezone(osvajanje BL,kupa i 1/4 finale LP),njemacki list Bild je napisao kako ce Klinsmann dobiti otkaz ako ispadnu od Sportinga,te ukoliko ne osvoji Bl...
Poslije duze pauze pocele su spekulacije o mogucim pojacanjima za novu sezonu,inace do sada je osiguran dolazak Baumjohanna(Gladbach),Olica(HSV) i Tymoscuka(Zenit),tako su se danas pojavila imena koja bi trebala predstavljati pojacanja za desnu stranu,a to su Hleb(Barcelona) i Srna(Shaktar),Hleb je vec na ljeto bio jedan od glavnih kandidata koji su trebali pojacati FCB ali je prihvatio ponudu Barcelone,dok se Srnino ime po prvi put ozbiljnije povezuje sa nasim klubom...
Ova dva fudbalera uz vec do sada dogovorene transfere dali bi veliku snagu u nastojanju da se klub vrati na vrh europe...
Poslije duze pauze pocele su spekulacije o mogucim pojacanjima za novu sezonu,inace do sada je osiguran dolazak Baumjohanna(Gladbach),Olica(HSV) i Tymoscuka(Zenit),tako su se danas pojavila imena koja bi trebala predstavljati pojacanja za desnu stranu,a to su Hleb(Barcelona) i Srna(Shaktar),Hleb je vec na ljeto bio jedan od glavnih kandidata koji su trebali pojacati FCB ali je prihvatio ponudu Barcelone,dok se Srnino ime po prvi put ozbiljnije povezuje sa nasim klubom...
Ova dva fudbalera uz vec do sada dogovorene transfere dali bi veliku snagu u nastojanju da se klub vrati na vrh europe...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.
Bayern ulazi u odlucujucu fazu, gdje ce se za 14 dana znati,dali ce klub moci ostvariti zadane ciljeve.
Samim tim znace se vise o sudbini trenera Klinsmana, u slucaju evt. neuspjeha, ne vjerujem da ce ostati na stolici Bayerna...sada su vec i pojedini igraci (Lahm, Klose) poceli da kritikuju taktiku Bayerna, koja je po njihovom misljenju previse ofanzivna! Oglasio se i Effenberg, rekavsi da se svaki uspjeh zasniva na dobroj odbrani...
Evo tog rasporeda za naredne 2 sedmice, posle kojih ce se vise znati...
25.2 Lisabon
1.3 Bremen
4.3 Leverkusen (kup)
7.3 Hannover
10.3 Sporting
Jetzt aber recht!!! Aufgehts Bayern aufgehts!!!
Samim tim znace se vise o sudbini trenera Klinsmana, u slucaju evt. neuspjeha, ne vjerujem da ce ostati na stolici Bayerna...sada su vec i pojedini igraci (Lahm, Klose) poceli da kritikuju taktiku Bayerna, koja je po njihovom misljenju previse ofanzivna! Oglasio se i Effenberg, rekavsi da se svaki uspjeh zasniva na dobroj odbrani...
Evo tog rasporeda za naredne 2 sedmice, posle kojih ce se vise znati...
25.2 Lisabon
1.3 Bremen
4.3 Leverkusen (kup)
7.3 Hannover
10.3 Sporting
Jetzt aber recht!!! Aufgehts Bayern aufgehts!!!
Vom Jäger zum Gejagten
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.
Prema internet-stranicama Radija Monte Carlo, Dario Srna jedan je od dvojice igrača na mjestu desnog beka kojeg bi u minhenskom Bayernu sljedeće sezone rado vidjeli u svojim redovima...
Francuzi su hrvatskoga bočnog nogometaša i kapetana Šahtara iz Donjecka spomenuli u kontekstu Bayernova novog traganja za francuskim talentima.
Predstavnici bavarskog kluba bili su na subotnjem dvoboju 25. kola francuskog Le Championnata između Nice i Rennesa na Stadeu du Ray. Nakon što su već ranije osiromašivali francusku ligu dovodeći Lizarazua, Sagnola, Van Buytena i Riberyja, na francuskom tlu žele regrutirati nove zvijezde, tvrdi RMC.
Meta na subotnjoj utakmici bio im je Rod Fanni, krajnji desni branič Rennesa kojega već duže prate.
Isti izvor piše da za novu sezonu pojačanja posebno traže na mjestima desnoga i lijevog beka, kao i na vratarskome. Mjesto desnog beka, ispražnjeno preranim povlačenjem u mirovinu Willyja Sagnola, a koje sad drži samo talijanski veteran Massimo Oddo (32), zato bi željeli popuniti ili Srnom ili Fannijem, Srninim vršnjakom koji je za francusku reprezentaciju upisao dva nastupa.
Dodaje se da Nijemci redovito također prate kamerunskoga veznog igrača Rennesa Stephanea M'Biju (22), te napadača istog kluba Jimmyja Brianda (23), koji će na ljeto biti slobodan igrač.
Francuzi su hrvatskoga bočnog nogometaša i kapetana Šahtara iz Donjecka spomenuli u kontekstu Bayernova novog traganja za francuskim talentima.
Predstavnici bavarskog kluba bili su na subotnjem dvoboju 25. kola francuskog Le Championnata između Nice i Rennesa na Stadeu du Ray. Nakon što su već ranije osiromašivali francusku ligu dovodeći Lizarazua, Sagnola, Van Buytena i Riberyja, na francuskom tlu žele regrutirati nove zvijezde, tvrdi RMC.
Meta na subotnjoj utakmici bio im je Rod Fanni, krajnji desni branič Rennesa kojega već duže prate.
Isti izvor piše da za novu sezonu pojačanja posebno traže na mjestima desnoga i lijevog beka, kao i na vratarskome. Mjesto desnog beka, ispražnjeno preranim povlačenjem u mirovinu Willyja Sagnola, a koje sad drži samo talijanski veteran Massimo Oddo (32), zato bi željeli popuniti ili Srnom ili Fannijem, Srninim vršnjakom koji je za francusku reprezentaciju upisao dva nastupa.
Dodaje se da Nijemci redovito također prate kamerunskoga veznog igrača Rennesa Stephanea M'Biju (22), te napadača istog kluba Jimmyja Brianda (23), koji će na ljeto biti slobodan igrač.
Sent from my Philips Smart TV.
- bistrikboy
- Kontakt:
dr.adnan je napisao/la:Prema internet-stranicama Radija Monte Carlo, Dario Srna jedan je od dvojice igrača na mjestu desnog beka kojeg bi u minhenskom Bayernu sljedeće sezone rado vidjeli u svojim redovima...
super ako briand-a dovedu....

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.