FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 maj 2012, 17:00

avlami97 je napisao/la: Zahirović kada je igrao u Čeliku nisi ni čuo za njega. Otišao vani i odmah repka. Standardan. U Čeliku igrao bolje nego u Rusiji. U Zenici je bio barem standardan. U čemu je fol?
Zanimljivo je da nemas blage. U Celiku je naravno bio standardan, osim jedne godine kad je bio povrijedjen, ali ako 28 od 40 utakmica nije standardnost, e ja onda stvarno ne znam.
I da nije bolji u Celiku nego sad, sto je pokazala utakmica sa Portugalom, mislis da bi da je igrao u Celiku mogao cuvati Ronalda(prvu tekmu)?
Ja i Svraka bolji, naravno. Kako da ne.
Celik!3,2,2.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 04 maj 2012, 17:18

AllGunsBlazing je napisao/la:
avlami97 je napisao/la: Zahirović kada je igrao u Čeliku nisi ni čuo za njega. Otišao vani i odmah repka. Standardan. U Čeliku igrao bolje nego u Rusiji. U Zenici je bio barem standardan. U čemu je fol?
Zanimljivo je da nemas blage. U Celiku je naravno bio standardan, osim jedne godine kad je bio povrijedjen, ali ako 28 od 40 utakmica nije standardnost, e ja onda stvarno ne znam.
I da nije bolji u Celiku nego sad, sto je pokazala utakmica sa Portugalom, mislis da bi da je igrao u Celiku mogao cuvati Ronalda(prvu tekmu)?
Nema smisla sad raspravljati ko je bolji, ali je činjenica da su domaći igrači zapostavljeni i ja mislim da smo jedina reprezentacija na svijetu u kojoj je ovakva situacija.
Pa majka mu stara ako ne može igrati, pa i ako nije prva rezerva, može biti na širem spisku...
Pa dati im priliku koju minutu u prijateljskim, zar je to toliki problem?
Sad ne govorim ni o jednom igraču, nego uopšteno!

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 04 maj 2012, 17:27

Po meni potencialni kandidati za reprezentaciju su: Josip Kvesic, Benjamin Colic, Zajko Zeba i Muamer Svraka.

Ako zovne bilo kojeg momka od ove cetvorice mi smo napravili veliku stvar onda. Zeba je vec odavno zasluzio poziv, Kvesa, Cola i Svraka tek nadolaze i mislim da ce od njih biti nesto.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 04 maj 2012, 17:30

Kvesa trenutno igra za U21-reprezentaciju. Tako da je jos mlad. Ima vremena za A-selekciju...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 maj 2012, 17:35

BlueTiger je napisao/la:Po meni potencialni kandidati za reprezentaciju su: Josip Kvesic, Benjamin Colic, Zajko Zeba i Muamer Svraka.

Ako zovne bilo kojeg momka od ove cetvorice mi smo napravili veliku stvar onda. Zeba je vec odavno zasluzio poziv, Kvesa, Cola i Svraka tek nadolaze i mislim da ce od njih biti nesto.
Evo ovako, da kazem Josip ima mjesta u repki, slabi smo sa lijevim bekom, i na njeg se moze racunati i ubuduce. Colic pored Ognjena(koji ni sam ne dobija poziv) i Mujdze nema sta traziti, bar ne jos. Zeba jedino moze dobiti neki poziv samo da se eto to kao prizna njegov rad u nasoj ligi, nit je bolji od Pjanica nit Misimovica a ni Mede. A prije Muamera imas bar nekoliko igraca koji su i bolji a ne dobijaju poziv(Ljevakovic,Cocalic,onaj sto igra u Austriji pa rijesva drzavljanstvo).
Fazon je sto je nasa liga 99. na svijetu, ako nije jos pala. Znaci po nekim standardima ima 98 pa i vise boljih liga na svijetu, i logicno je da cim neki igrac ode mora biti vise ukljucen u reprezentaciju nego kad je kod nas. I sad kad dodjemo do Zelje i ostalih klubova u kojima igraju nasi igraci, Zeljo moze biti jaci od njih, ali nama je ipak bitnije protiv kakvih igraca igraju nasi, a ne sa kim. Jer u ovoj ligi osim Zelje i nema normalnog kluba, a i na ljeto cemo vidjeti kako ce Zeljo proci u Evropi, valjda bolje nego proslih godina.
Celik!3,2,2.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 maj 2012, 17:40

Nigdje nisam rekao da je Svraka bolji od Zahirovića iako tako mislim. Eto, reci mi ti nakon koliko odigranih utakmica u Rusiji je Zahirović dobio poziv u repku, a taj njegov kvalitet se nije mogao primjetiti u Čeliku?

Stvar je što selektori nemaju povjerenja u igrače iz naše lige. U tome je fol. Nije Zahirović postao 300% bolji igrač činjenicom da je promjenio ligu. Halo!

Znači, mnogo mu je važnije u karijeri odigrati 10ak utakmica u Ruskoj ligi, nego sav trud i znanje koje je pokazao u Čeliku.

U našoj ligi, ja ne znam kako moraš da odigraš da bi te selektor pozvao u repku.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 04 maj 2012, 17:40

avlami97 je napisao/la:
ljiljan89 je napisao/la:
D€LUX je napisao/la:Nisam neki veliki navijac Zelje al pratim ga sad u zadnje vrijeme malo cesce na tv-u i to ,,, po mom misljenju Bogicevic i Kvesic komotno mogu na siri spisak BH reprezentacije.... Al ovaj pape ce da zovne radije neke levate tamo iz nekih divljih liga al eto sta se moze...
ne kazem da ne treba kvesic dobiti sansu ali jarane nije isto cuvati nekog zljbica iz gabele ili zrinjskog i nekoga iz neke bolje lige.a bogicevic je prestar za ulazak u reprezentaciju i jos na to igra u zelji
Zahirović kada je igrao u Čeliku nisi ni čuo za njega. Otišao vani i odmah repka. Standardan. U Čeliku igrao bolje nego u Rusiji. U Zenici je bio barem standardan. U čemu je fol?

Štilić dok je bio u Želji samo ga spominjali kao mogućeg reprezentativca. Momak kod nas igrao fantastično. Čim je otišao u Poljsku ligu svaki ga trener zvao. U čemu je fol?

Po meni je Svraka igrač za reprezentacije. Igra i zna više lopte od Zahirovića. Može da trči više od Zahirovića i na kraju krajeva tek su mu 23-4 godine.

Neka Svraka ode u bilo koju evropsku ekipu i dobiće poziv, bez obzira što je bolje partije i u boljoj formi bio na Grbavici. U čemu je fol?
mogu ja na terminu zabijati po 10 golova i biti u formi pa to ne znaci odmah da se mogu nositi sa profesionalnom odbranom i golmanom..

igrac iz nase lige da bi dobio poziv mora biti bas neki super talenat. takvih nema kod nas trenutno. svraka bi vjerovatno dobio poziv da isto igra u svicarskoj, poljskoj, rusiji itd..

da bi mogao igrati za reprezentaciju moras biti dokazana sila, a svoju silu sigurno ne mozes pokazati protiv slabasnog zrinjskog, kozare i takvih klubova itd...
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 04 maj 2012, 17:43

BlueTiger je napisao/la:Po meni potencialni kandidati za reprezentaciju su: Josip Kvesic, Benjamin Colic, Zajko Zeba i Muamer Svraka.

Evo ovako, da kazem Josip ima mjesta u repki, slabi smo sa lijevim bekom, i na njeg se moze racunati i ubuduce. Colic pored Ognjena(koji ni sam ne dobija poziv) i Mujdze nema sta traziti, bar ne jos. Zeba jedino moze dobiti neki poziv samo da se eto to kao prizna njegov rad u nasoj ligi, nit je bolji od Pjanica nit Misimovica a ni Mede. A prije Muamera imas bar nekoliko igraca koji su i bolji a ne dobijaju poziv(Ljevakovic,Cocalic,onaj sto igra u Austriji pa rijesva drzavljanstvo).
Fazon je sto je nasa liga 99. na svijetu, ako nije jos pala. Znaci po nekim standardima ima 98 pa i vise boljih liga na svijetu, i logicno je da cim neki igrac ode mora biti vise ukljucen u reprezentaciju nego kad je kod nas. I sad kad dodjemo do Zelje i ostalih klubova u kojima igraju nasi igraci, Zeljo moze biti jaci od njih, ali nama je ipak bitnije protiv kakvih igraca igraju nasi, a ne sa kim. Jer u ovoj ligi osim Zelje i nema normalnog kluba, a i na ljeto cemo vidjeti kako ce Zeljo proci u Evropi, valjda bolje nego proslih godina.
potpis
sve si rekao kako jeste
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 maj 2012, 17:43

avlami97 je napisao/la:
Po meni je Svraka igrač za reprezentacije. Igra i zna više lopte od Zahirovića. Može da trči više od Zahirovića i na kraju krajeva tek su mu 23-4 godine.
Pricamo o zadnjem veznom, dvije glavne karakteristike prema tebi idu u korist Svrake, zar to ne znaci da si rekao da je bolji igrac?
Ko kaze da se nije primjetio u Celiku?? Igrao momak u mladoj reprezentaciji, sta ti ocekujes da on sa 18 ima debij, jos uzmi u obzir da je tad igrao(igra i sda ali je slabiji) Rahimic. Pa pera Rahimicu sad ne mogu ovi nasi svi defanzivni vezni otkinuti, a kamo li tad.
Ja i ako je vec otisao u Rusiju, znaci da ga je neko prepoznao. Pitajte Zebu koja je liga jca druga Ruska ili nasa.
Nasa liga je slaba, vec sam gore napisao zasto i kako.
Celik!3,2,2.

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 04 maj 2012, 17:45

Dobro si ovo sve sastavio. Slazem se u potpunosti sa tobom. Valjda ce ovo godine Zeljo uspjeti napraviti malo veci iskorak u Evropi. Ako ostane trenutnuti sastav, plus trenutna klupa i eventualno jedno ili dva pojacanje misljenja sam da ce Zeljo moci napraviti upravo taj zeljeni iskorak.

Najveca mana nase lige je sto nemamo timova koji mogu podnjeti konkureciju. Jedini primjer je Siroki i u neku ruku mi je drago sto sa njima igramo finale kupa, jer smo tu bare-bare (jeste da smo ih zadnji mec pojeli, ali nismo pogodili za nesto vise, nadam se da nam se nece odbiti od glavu tamo). Puno znace utakmice gdje se svaki igrac angazuje od prve do zadnje minute, gdje se takticki igra da kraja, nego tekme koje se igraju do 60 min i onda primi-nabi.

Treba prvo smanjiti ligu, ostaviti jake timove, koji imaju uvjete prvenstveno za atraktivnu igru, pa tek se onda nadati necemu u euro kupovima. Sto se tice lige prvaka, tu igraju timovi koju su vec dosta odmakli od nas i mislim da tu nemamo sta traziti, ali u evropa ligi, imata timova gdje mozemo biti bare-bare. Vidjet cemo, u svemu ovome treba prvenstveno dosta srece, pa tek onda slijedi sve sto je potrebno za jedan nogometni mec.
Zadnja izmjena: BlueTiger, dana/u 04 maj 2012, 17:48, ukupno mijenjano 1 put.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 04 maj 2012, 17:47

ljiljan89 je napisao/la:
da bi mogao igrati za reprezentaciju moras biti dokazana sila, a svoju silu sigurno ne mozes pokazati protiv slabasnog zrinjskog, kozare i takvih klubova itd...
Eto Maletic dokazuje silu u Azerbeidjanu :lol: :lol: :lol:

Svraka mora dobiti priliku, ne zbog golova ( a Bgm. vidi se da zna zabiti) vec zato sto je bolji igrac od Zahirovica, ne znam u kojoj kategoriji je Zahirovic bolji kad poredis njih dvojicu osim sto igra u Rusiji a ovaj u Zelji, a kako je Zeljo krenuo mogli bi uskoro gledati 1-2 igraca u repci, prvenstveno mislim na Svraku pa i Kvesica, na mjestu Kvesica nemamo nesto posebno kad stavimo Papca u sredinu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 04 maj 2012, 17:48

Ne znam za Svraku,niti za Zebu ali znam da Kvesić MORA i treba dobiti poziv.

Sušiću levatino, dođi ponekad na Grbavicu pogledati šampiona naše lige i države (kakva god da je- naša je), nemoj se stiditi. I pogledaj momka na lijevom beku :!: . Yebali te Pandža i Mravac :evil: :oops: :oops: Kvesić je odlican u oba pravca i momak 200% zaslužuje poziv, ali jbg nema izgleda lopove menagere da ga guraju i igra u našoj ligi ,a ne negdje u rusiji ili ukrajini.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 maj 2012, 17:52

Kvesić i Čolić su trenutno u mladoj repci i neka ih tamo još dok mogu igrati.Poslije ih prekomanovati u A tim, neće nigdje pobjeći :P
Svraka se pokazao u zadnje vrijeme, u najboljim je godinama i ja bih ga pozvao za neku prijateljsku da vidimo sa čim raspolažemo.
Zebu ja ne bi zvao. ;)

Vi pratite ovu našu ligu više, meni se u zadnje dvije utakmice što sam gledao Velež svidio onaj Brković vidim da je 91 godište, pa šta se može od njega očekivati, ima li kalibra za mlade repke .

Ima ovdje igrača samo ih niko ne primjećuje, a da odu vani odma su kandidati za repku ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 maj 2012, 17:52

Vidite sta vam zelim reci, nema konkurencije, **** ligu kad prvi tim 3-4-5 puta uvali po 4-5 golova po utakmici. Mislim jak je taj tim, ali timovi protiv kojih igraju ne oslikavaju pravu kvalitetu igraca. Kad nam se liga pojaca onda mozemo pricati o nekom pozivanju iz nase lige, ili eventualno da se neko plasira u Ligu Prvaka ili Ligu Evrope, i tu se dokaze onda naravno moze u reprezentaciju.
Svraka vs Zahirovic mozemo raditi na nekoj drugoj temi. A osim sto se dokazao u nasoj ligi(sto Muamer tek radi) i sto igra protiv jacih igraca zar trebaju drugi razlozi? Osim sto je zaustavio Ronalda, i do druge utakmice u Portugalu odigrao sve dobro? Zar ozbiljno treba vise? I pored njeg imas jos 3 igraca koja igraju vani, i igraju dobro u svojim klubovima.
Celik!3,2,2.

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 04 maj 2012, 17:53

Tracy3McGrady je napisao/la:
ljiljan89 je napisao/la:

Svraka mora dobiti priliku, ne zbog golova ( a Bgm. vidi se da zna zabiti) vec zato sto je bolji igrac od Zahirovica, ne znam u kojoj kategoriji je Zahirovic bolji kad poredis njih dvojicu osim sto igra u Rusiji a ovaj u Zelji, a kako je Zeljo krenuo mogli bi uskoro gledati 1-2 igraca u repci, prvenstveno mislim na Svraku pa i Kvesica, na mjestu Kvesica nemamo nesto posebno kad stavimo Papca u sredinu.
jesi li ti svjestan koliko se igraca sa foruma guralo u reprezentaciju :lol:

pocevsi od culuma :lol:
ne ide to tako...

liga nam je prelosa za dokazivanje na reprezentativnom nivou ;)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 maj 2012, 19:02

Iskreno samo jedan momak po meni ima sansu za repku od kompletne ekipe i to u buducnosti a to je Kvesic!
Nije gotovo prvenstvo, dolazi utkmica koju najvise volim da dobijemo protiv crvenih kmera!
GOO ZELJO
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 maj 2012, 19:09

pile87 je napisao/la:Iskreno samo jedan momak po meni ima sansu za repku od kompletne ekipe i to u buducnosti a to je Kvesic!
Nije gotovo prvenstvo, dolazi utkmica koju najvise volim da dobijemo protiv crvenih kmera!
GOO ZELJO
Pile, sad ćeš se ti nasmijati :D Je li ti misliš da je Gušo sada lošiji golman, nego kada je branio u reprezentaciji. Al' fakat. Gušo onda nije bio ništa bolji goldžija nego što je sada.

Neke stvari ljudi teško kontaju.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 maj 2012, 19:11

avlami97 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Iskreno samo jedan momak po meni ima sansu za repku od kompletne ekipe i to u buducnosti a to je Kvesic!
GOO ZELJO
Pile, sad ćeš se ti nasmijati :D Je li ti misliš da je Gušo sada lošiji golman, nego kada je branio u reprezentaciji. Al' fakat. Gušo onda nije bio ništa bolji goldžija nego što je sada.

Neke stvari ljudi teško kontaju.
:D Ne vjerujem da je losiji nego sto je bio al pitanje je motiva, tako da...Mozda ga nalazi u Zelje pitanje je bili uspio gdje drugo...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 04 maj 2012, 19:12

Tracy3McGrady je napisao/la:
ljiljan89 je napisao/la:

Na toj poziciji jos ima Lulica, Subasica, Cocalica itd.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 04 maj 2012, 19:27

Ide pomalo na zivce sto susic bagatelise nasu ligu. nek se zahvali amaru sto je stavio karica na go da brani protiv repke,pa su dali 2 gola,koja je takodjer dao i travnik,zrinski 3...
pred kraj poluvremena ih je zeljo stisnuo samo tako,rahimic imao vrtoglavicu od zebe 3 dana :lol: :lol:
amar ubacio komplet drugi tim protiv drugog tima repke i sve te zvjezdice su bile ravnopravne sa zeljinim rezervama i on nesto prica o evropskim ligama
smijem se kladiti da bi ekipa sastavljena od premijerligasa ako ne pobjedila,onda bar ravnopravno parirala repki
dzeko,pjanic,begovic,sad od nedavno ibisevic i salihovic,ono ostalo grije il klupu il svlacionicu,sve to treba rastjerati i poslati momke koji ce da ginu za zemlju u kojoj zive,u kojoj su rodjeni i iz koje se trebaju prodati.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.