FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 03 maj 2012, 23:48

gavran je napisao/la: a kakav Ti je to avatar?? :) :) :)
Hvala ti na omiljenom pitanju :mrgreen:

Stvar je vrlo jednostavna, radi ovakvih i još nekih drugih stavova ja više aktivno ne učestvujem na ovoj temi, sad me ponijelo da branim ljude koji se ovdje bespotrebno napadaju od nekih koji misle da su bolji, a nisu, ustvari su isfrustrirani i nisu u školi učili riječ "tolerancija". Ne pišem o tome kako je igrao Svraka, kakve su cijene u fan shopu ili kako je Amar provalio na prošlom pressu. Odabrao sam da pišem samo na temama američkih sportova jer se tamo uglavnom okuplja tolerantna raja s kojom se bez ikakvih frustracija može na miru o svemu popričati, gdje niko nikom ne mjeri kako oslovljava koji klub i gdje niko nikog ne provocira. Sve što na ovoj temi nema. I, shodno tome, odabrao sam avatar spram tema na kojima pišem.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 03 maj 2012, 23:52

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:

Stvar je vrlo jednostavna, radi ovakvih i još nekih drugih stavova ja više aktivno ne učestvujem na ovoj temi, sad me ponijelo da branim ljude koji se ovdje bespotrebno napadaju od nekih koji misle da su bolji, a nisu, ustvari su isfrustrirani i nisu u školi učili riječ "tolerancija". Ne pišem o tome kako je igrao Svraka, kakve su cijene u fan shopu ili kako je Amar provalio na prošlom pressu. Odabrao sam da pišem samo na temama američkih sportova jer se tamo uglavnom okuplja tolerantna raja s kojom se bez ikakvih frustracija može na miru o svemu popričati, gdje niko nikom ne mjeri kako oslovljava koji klub i gdje niko nikog ne provocira. Sve što na ovoj temi nema. I, shodno tome, odabrao sam avatar spram tema na kojima pišem.

Drug ne raduj se mahao Ti sudija
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 04 maj 2012, 00:00

pricas o toleranciji,a imas predrasude o ljudima koji pisu na ovoj temi

i da lafe,radje cu gledati amara kako provaljuje kristica,nego murinja kako sam sebe hvali...
poslje tekme mogu otici u amarov kafic i popiti koju,dok sarajevski katalonac ili madridista ili koji ne sve vec mogu samo sanjati o slicnom podvigu :lol: :lol: :lol:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 maj 2012, 00:04

Na danasnji dan prije 20 godina,nakon cjelodnevne artiljerijske paljbe zapaljen stadion Grbavica!Nikome se ne ponovilo!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 04 maj 2012, 00:04

SarajlijaTM je napisao/la: pricas o toleranciji,a imas predrasude o ljudima koji pisu na ovoj temi

i da lafe,radje cu gledati amara kako provaljuje kristica,nego murinja kako sam sebe hvali...
poslje tekme mogu otici u amarov kafic i popiti koju,dok sarajevski katalonac ili madridista ili koji ne sve vec mogu samo sanjati o slicnom podvigu :lol: :lol: :lol:
Nisi skont'o... i ja ću radije gledat' Amara kako provaljuje Kristića, ali ću impresije radije podijeliti sa ljudima većeg praga tolerancije. Nemam ja nikakve predrasude, ljudi su ovdje sami rekli šta misle o drukčijim ljudima, ja ih nisam tjerao na to.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 04 maj 2012, 00:06

bistrikboy je napisao/la:Na danasnji dan prije 20 godina,nakon cjelodnevne artiljerijske paljbe zapaljen stadion Grbavica!Nikome se ne ponovilo!

" onclick="window.open(this.href);return false;

za one koji nisu vidjeli,

ja gledao uzivo :oops: :oops:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 04 maj 2012, 00:11

ne mogu nas unistiti

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 04 maj 2012, 00:12

Grbavica moj zivot je napisao/la:avalami je to rekao kako treba i sve je upravu.Malo je ljudi ostalo koji vole ovaj klub.Ja sam mladja generacija nisam dozivio ni polufinale kupa Uefa,nesjecam se Zubana kroz maglu se sjecam onih sampionski sezona.Ovo je za mene najveci period moga kluba kojeg sam ja svijestan i prozivljavam ga ali ocigledno mojoj raji i generaciji nije toliko stalo.Ja gledamo oko sebe svi navijaju za neke ekipe i ekipice iz svijeta i evrope.Mene kada neko pita za koga navijam zna se brate uvijek je Željo nema niko pored Želje jer to je moj klub iz mog grada iz mog naselja za kojeg sam vezan ko za malo dijete.Meni kada neko kaze pusti se Želje ili je*o te Željo zeldac mi se okrene srce zaigra al nisu valjda svi kao ja bolesni za ovim klubom.Nekad se zapitam jesam li mozda ja budala sto sam toliko opterecen Zeljom i svime oko njega.Ne znam mozda i jesam nekom sa strane a za sebe sam samo veliki navijac i bolesnik za Željom.Ja vise i ne navijam za Želju ja i zivim sa Željom,zivim za Želju.

Svaka ti cast jarane.
Nisam ni ja "penzioner" :D da se sjecam polufinala kupa UEFE-e, ali se itekako sjecam Zubana.
Cak sta vise taj mi je momenat ostao urezan u sjecanju na jedan poseban nacin.Mozda malo peglam sa ovim ali svejedno cu ispricati taj momenat i osjecaje sa te tekme.
Deru nas pitari. Mi ni na sta ne licimo.Prica se u mahali da su nasi pjani bili uoci tekme.Sansa za sansom, dobro se branimo.Prebacuje neki njihov Gusu i mi na jugu vec vidimo loptu u golu, kad Huric nekako glavom izbacuje tj. pogadja nasu precku i spasava siguran pogodak.Vile su nas pronosale.
Da skratim pricu.Momenat kada Zuban ide prema golu i postize pogodak je u mojoj glavi trajao, pa nekih 20 sekundi.Cinilo mi se kao da je vrijeme bilo stalo i da mi svi na jugu nismo bili ni svjesni sta se zapravo desilo.
A onda mi se cinilo kao da mi je pola juga, koji je tada bio krcat naravno, bilo na ledjima.
Nesto takvo mozes samo dozivjeti na stadionu, uzivo, prateci klub koji volis i za koji navijas a ne uz TV praveci budalu od sebe i misleci da si navijac nekog tima iz drzave u kojoj nikad nisi ni bio.

Kako sada stvari stoje imaces mnogo lijepih momenata da pricas nekim buducim generacijama o "svome" klubu i aBd bice ih jos vise.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

KrajPrice
Kontakt:

Post Postao/la KrajPrice » 04 maj 2012, 00:18

bekicamir je napisao/la:Sto znaci u Ligi prvaka "fino" proci?
Jel to ulazak u grupnu fazu?
jel to preskakanje prve prepreke?
ili je to samo da se ne primi vise od 10ak golova u dvije utakmice kao sto zadnjih godina Zeljeznicar prolazi u Europi?! :?
Ne pricaj nebuloze,mi smo izbacili serifa koji ima budzet preko 20 miliona,primili smo od izraelaca 6 komada.
Ti isti izraelci su u ligi prvaka naguzili Olimpiakosa 3:0.
Sama cinjenica da smo izbacili serifa treba da bude ponos.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 04 maj 2012, 00:19

malta071 je napisao/la:
Grbavica moj zivot je napisao/la:avalami je to rekao kako treba i sve je upravu.Malo je ljudi ostalo koji vole ovaj klub.Ja sam mladja generacija nisam dozivio ni polufinale kupa Uefa,nesjecam se Zubana kroz maglu se sjecam onih sampionski sezona.Ovo je za mene najveci period moga kluba kojeg sam ja svijestan i prozivljavam ga ali ocigledno mojoj raji i generaciji nije toliko stalo.Ja gledamo oko sebe svi navijaju za neke ekipe i ekipice iz svijeta i evrope.Mene kada neko pita za koga navijam zna se brate uvijek je Željo nema niko pored Želje jer to je moj klub iz mog grada iz mog naselja za kojeg sam vezan ko za malo dijete.Meni kada neko kaze pusti se Želje ili je*o te Željo zeldac mi se okrene srce zaigra al nisu valjda svi kao ja bolesni za ovim klubom.Nekad se zapitam jesam li mozda ja budala sto sam toliko opterecen Zeljom i svime oko njega.Ne znam mozda i jesam nekom sa strane a za sebe sam samo veliki navijac i bolesnik za Željom.Ja vise i ne navijam za Želju ja i zivim sa Željom,zivim za Želju.

Svaka ti cast jarane.
Nisam ni ja "penzioner" :D da se sjecam polufinala kupa UEFE-e, ali se itekako sjecam Zubana.
Cak sta vise taj mi je momenat ostao urezan u sjecanju na jedan poseban nacin.Mozda malo peglam sa ovim ali svejedno cu ispricati taj momenat i osjecaje sa te tekme.
Deru nas pitari. Mi ni na sta ne licimo.Prica se u mahali da su nasi pjani bili uoci tekme.Sansa za sansom, dobro se branimo.Prebacuje neki njihov Gusu i mi na jugu vec vidimo loptu u golu, kad Huric nekako glavom izbacuje tj. pogadja nasu precku i spasava siguran pogodak.Vile su nas pronosale.
Da skratim pricu.Momenat kada Zuban ide prema golu i postize pogodak je u mojoj glavi trajao, pa nekih 20 sekundi.Cinilo mi se kao da je vrijeme bilo stalo i da mi svi na jugu nismo bili ni svjesni sta se zapravo desilo.
A onda mi se cinilo kao da mi je pola juga, koji je tada bio krcat naravno, bilo na ledjima.
Nesto takvo mozes samo dozivjeti na stadionu, uzivo, prateci klub koji volis i za koji navijas a ne uz TV praveci budalu od sebe i misleci da si navijac nekog tima iz drzave u kojoj nikad nisi ni bio.

Kako sada stvari stoje imaces mnogo lijepih momenata da pricas nekim buducim generacijama o "svome" klubu i aBd bice ih jos vise.
Kratko na tih tvojih 20 sec. ako si bio na jugu vjerovatno si Zubanu tada sve od A do Z kao i vecina, dok nisi vidio da se mreza zatresla :lol: posto je izgledalo kao da je fulio tj. prvo je zapad skocio ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 maj 2012, 00:22

gavran je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Na danasnji dan prije 20 godina,nakon cjelodnevne artiljerijske paljbe zapaljen stadion Grbavica!Nikome se ne ponovilo!

za one koji nisu vidjeli,

ja gledao uzivo :oops: :oops:
jezivo u p.m. stvarno žalosno šta su dušmani uradili od stadiona, suze mi krenuše vidjevši ovo. :( stari mi pričao da je njegova bivša firma G.P. HERCEGOVINA radila poslovne prostore u sklopu sjeverne tribine stadiona Grbavica, i onda se našli mnagupi da ga zapale. :twisted:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 04 maj 2012, 00:31

SarajlijaTM je napisao/la: pricas o toleranciji,a imas predrasude o ljudima koji pisu na ovoj temi

Nisi skont'o... i ja ću radije gledat' Amara kako provaljuje Kristića, ali ću impresije radije podijeliti sa ljudima većeg praga tolerancije. Nemam ja nikakve predrasude, ljudi su ovdje sami rekli šta misle o drukčijim ljudima, ja ih nisam tjerao na to.
pa da,ljudi su "rekli sta misle",e sad tolerantno bi bilo da si ti to iskulirao,a ne nazvao ih isfrustriranim.ako vec trazis detalje i mojne ziv bio,ako ti ne valja rasprava na temi,imas ih vise pa proberi sebi

al vidim da nesto ti izgleda niko nije objasnio,a to je,da je sam "forum" kao skup misljenja koja mugu biti slicna,ali nerjetko i razlicita,zadnje mjesto na kojem ces traziti toleranciju.pogotovo sportski forum :mrgreen:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 04 maj 2012, 00:40

SarajlijaTM je napisao/la: pa da,ljudi su "rekli sta misle",e sad tolerantno bi bilo da si ti to iskulirao,a ne nazvao ih isfrustriranim.ako vec trazis detalje i mojne ziv bio,ako ti ne valja rasprava na temi,imas ih vise pa proberi sebi

al vidim da nesto ti izgleda niko nije objasnio,a to je,da je sam "forum" kao skup misljenja koja mugu biti slicna,ali nerjetko i razlicita,zadnje mjesto na kojem ces traziti toleranciju.pogotovo sportski forum :mrgreen:
Problem nije što su "rekli šta misle" nego kako su rekli to što misle, ako rečenicu počinješ sa "Meni se gadi onaj koji..." ili ako nekom mjeriš koliko može volit jedan klub, onda to nema veze sa iznošenjem mišljenja nego je to netolerancija. A ja ću nastavit da reagujem na takvo "iznošenje mišljenja" sviđalo se to tebi ili ne i to ću raditi u ime svih navijača klubova koji im nisu pod prozorom jer imaju ljudsko pravo da navijaju za koga hoće i da vole koga hoće. I ja navijam za Želju (volim je bolja riječ), a ne navijam za klub koji mi je pod prozorom, pa šta? Hoćeš mi ti reć šta je bolje za mene? Hoćeš mi reć da nisam ni upola zadovoljstva doživio kao ti? Ja mislim da je u širem krugu ljudi oko tebe razmišljanje slično tvom, moderno vam je pljuvat po navijačima "stranjskih" klubova, pa kad ti neko dođe i kaže da si netolerantan (što i jesi), onda ti je vuna pa počneš da ismijavaš onog koji ne misli isto kao ti. Ako je tvoje pravo da na forumu ismijavaš mene ili bilo koga, onda se bojim da je i moje pravo da ti argumentovano pokažem da si netolerantan. Kraj priče.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 04 maj 2012, 00:53

propuh je napisao/la: Kratko na tih tvojih 20 sec. ako si bio na jugu vjerovatno si Zubanu tada sve od A do Z kao i vecina, dok nisi vidio da se mreza zatresla :lol: posto je izgledalo kao da je fulio tj. prvo je zapad skocio ;)
Huk sa zapada i kada se Hadis okrenuo pa potrcao prema nama tek tada sam shvatio da smo ga zabili.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 04 maj 2012, 08:21

propuh je napisao/la:
malta071 je napisao/la:

Svaka ti cast jarane.

Kratko na tih tvojih 20 sec. ako si bio na jugu vjerovatno si Zubanu tada sve od A do Z kao i vecina, dok nisi vidio da se mreza zatresla :lol: posto je izgledalo kao da je fulio tj. prvo je zapad skocio ;)
JOJJJJJJJJJJJ ko sad se sjećam Zubana , bio na zapadu i kad je ušla u go moj pogled bio ka sjeveru a oni ko u džamiji svi na koljena (u džamiji ustaneš vrlo brzo a oni su tad bačeni na koljena da se još uvjek nisu oporavili).
Nikad slađi dan u životu što se tiče sporta.....
Jer si JEDAN JEDINI...........

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 04 maj 2012, 08:47

Sutra tekma kao utjeha za sve one koji su očekivali finale kupa Željezničar - Velež.
Vidjećemo koliko je umor učinio svoje.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 04 maj 2012, 11:19

Gore na klipu stoji 4.maj kao dan paljenja Grbavice ali u novinskim clancima pise 7.maj???
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 04 maj 2012, 11:41

sanjao sam da nas je naguuzio Velež 2-0..
i to su dva gola brzo zabili :cry: :cry:

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 04 maj 2012, 11:43

Hoce biti kakav stream za sutra ?
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 04 maj 2012, 12:08

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Za uspomenu i dugo sjećanje....................
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: itatabisine i 48 gostiju.