Grbavica moj zivot je napisao/la:avalami je to rekao kako treba i sve je upravu.Malo je ljudi ostalo koji vole ovaj klub.Ja sam mladja generacija nisam dozivio ni polufinale kupa Uefa,nesjecam se Zubana kroz maglu se sjecam onih sampionski sezona.Ovo je za mene najveci period moga kluba kojeg sam ja svijestan i prozivljavam ga ali ocigledno mojoj raji i generaciji nije toliko stalo.Ja gledamo oko sebe svi navijaju za neke ekipe i ekipice iz svijeta i evrope.Mene kada neko pita za koga navijam zna se brate uvijek je Željo nema niko pored Želje jer to je moj klub iz mog grada iz mog naselja za kojeg sam vezan ko za malo dijete.Meni kada neko kaze pusti se Želje ili je*o te Željo zeldac mi se okrene srce zaigra al nisu valjda svi kao ja bolesni za ovim klubom.Nekad se zapitam jesam li mozda ja budala sto sam toliko opterecen Zeljom i svime oko njega.Ne znam mozda i jesam nekom sa strane a za sebe sam samo veliki navijac i bolesnik za Željom.Ja vise i ne navijam za Želju ja i zivim sa Željom,zivim za Želju.
Svaka ti cast jarane.
Nisam ni ja "penzioner"

da se sjecam polufinala kupa UEFE-e, ali se itekako sjecam Zubana.
Cak sta vise taj mi je momenat ostao urezan u sjecanju na jedan poseban nacin.Mozda malo peglam sa ovim ali svejedno cu ispricati taj momenat i osjecaje sa te tekme.
Deru nas pitari. Mi ni na sta ne licimo.Prica se u mahali da su nasi pjani bili uoci tekme.Sansa za sansom, dobro se branimo.Prebacuje neki njihov Gusu i mi na jugu vec vidimo loptu u golu, kad Huric nekako glavom izbacuje tj. pogadja nasu precku i spasava siguran pogodak.Vile su nas pronosale.
Da skratim pricu.Momenat kada Zuban ide prema golu i postize pogodak je u mojoj glavi trajao, pa nekih 20 sekundi.Cinilo mi se kao da je vrijeme bilo stalo i da mi svi na jugu nismo bili ni svjesni sta se zapravo desilo.
A onda mi se cinilo kao da mi je pola juga, koji je tada bio krcat naravno, bilo na ledjima.
Nesto takvo mozes samo dozivjeti na stadionu, uzivo, prateci klub koji volis i za koji navijas a ne uz TV praveci budalu od sebe i misleci da si navijac nekog tima iz drzave u kojoj nikad nisi ni bio.
Kako sada stvari stoje imaces mnogo lijepih momenata da pricas nekim buducim generacijama o "svome" klubu i aBd bice ih jos vise.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.