tacno tako,svaka cast sto si se sjetio ovoga!Ako budes negdje pronasao clanak zalijepi ga negdje na temi FKS ili nasoj ne bitno,radi se o stvarnom odnosu tih klubova prema ovom gradu.FCS je napisao/la:O tome šta znači navijati za svoj klub iz svog grada, regije i države a šta za ine strane plaćenike, pokušati ću objasniti kroz porizmu jednog ratnog događaja. Uprava FK negdje 93 ili 94 godine, u vrijeme kada cijeli svijet susjeća sa žrtvama na Sarajeva i Bosne šalje molbu M. Unitedu da donira garnituru dresova omladinskom pogunu FKS, za djecu koja su igrala pod nišanima snajpera, ubica sa okolnih brda. Uredni i pedantni Englezi šalju odgovor da naema aju sredstava za bilo kakve donacije. Ovaj članak sam imao negdje u arhivi izb tadašnjeg sportskog lista TRIUMPF.
Pobrisao sam danas najmanje 3 stranici rasprave o navijacima i slicnim stvarima,naravno jer krse pravila ovog foruma ali i zato jer je tu bilo svakakvih gluposti i offtopica.Sve ovo sto se desava u vezi navijanja je ne bitno,jednostavno je tako,ne bitno je.Znam mnogi od vas se pronalaze u tom neku kolektivnom ludilu svake druge subote,razumijem i to,i sam sam dio toga i vise nego sto mnogi misle,ali opet ne bitno.Svi ti likovi sa tribina,pocevsi od mene i petog-desetog ce proci i nisu potrebni klubu kao klub nama.Bez tog kluba njegove "zivotne" price i svega mnogi od nas se nikada ne bi upoznali otisli pivu popiti i sl. to sto se sada dogadja sa tim klubom i nama samima nema veze nit ce ikada imati neku vezu s nama.Hvala Bogu.Proci ce i to.Uskoro ce se opet navijati i niko nece spominjati ove gluposti.Mnogi ovdje spominju neke narkomane sto vode navijanje i sl. realno nema ni jednog narkomana da to radi,ima ih na tribini ali ih ima i u "Vatri" ispijaju kafe sa kuravama cijeli dan.Slika drustva.Nazalost.Okrenimo se Želji,rezultatima,igri,transferima i na kraju ljubavi koju imamo prema klubu ostalo je svakako po strani i neka ostane tako.Blizi nam se derbi pa i revans kupa,imacemo sta slaviti:)