Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
Barem da si to napisao, vec ima vise smisla od "Nema od ovog Nurkica nista".BIHfan je napisao/la:Ima dosta toga da se kaze, a navest cu par tezica.Pirke je napisao/la:BIHfan je napisao/la:Nema od ovog Nurkica nista. Nek bude imao karijeru ko Omer Asik dobro ce bit.
![]()
![]()
![]()
![]()
Nurkic je igrac jako malog ofanzivnog materijala, napredak nije zabiljezen. U odbrani je dominantan. Ali njegova psiha i nerad ce ga odvest u katastrofu. Prvo agresivan je previse i pokusava da leti parketom, sto on naravno moze ali ima staklena koljena. Vec odradio operacija koljena ko Derrick Rose i to vec u svojoj 21oj godini. Nije nista radio na svom tijelu, nije onu masu pretvorio u misice. Igrac je koji se brzo umara, pravi puno faulova, lako se povredjuje.
To sto ga nasa raja uzdize ne znaci da ga ostali gledaju kao igraca koji moze biti top 10 centara. Et pretjero jesam za Asika, al eto Pekovic je mjera.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Neki moraju shvatit da je Jusuf još sirovina. Kriviti njegov manjak misicne mase je smiješno jer kad vidite igrače poput Howarda, Griffina, Ibaku, Noaha koji su 3x veće gromade pa se češće ozlijeđuju, to onda (valjda) dovoljno govori. On ima fundamente potrebne za standardnog centra u NBAu, a sitnice poput kretanja nogu u igri leđima, put back na reboundima ili mid range shot se vremenom može usavršiti što se pokazalo bezbroj puta gdje ofanzivno ispodprosječan ili loš igrač postane odličan u napadu dok je sa odbranom skroz suprotno (barem na iskustvo gledanja to mogu zaključit).
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- LARSSONCHE
- Kontakt:
Prosli All star ti je bio prilika, za sada ga nema na spisku za ovaj.
Naravno, za igrače prve i druge godine
Naravno, za igrače prve i druge godine
- akisarajevo92
- Kontakt:
kako je smijesno ovo citati, u bilo kom sportu kod nas
npr dok Dzumhur osvaja poene, pobjedjuje prica se o Federeru, Nadala, kad zaskripi odmah je najgori, nek se ostavi tenisa patuljak
isto kao kod Nurkica, kad je povezao 2-3 dobre utakmice, ovdje se pisalo o fransiznom centru, da ce nam donijeti medalje na prvenstvima, a kada zabiljezi nekoliko losijih partija, "od njega nema nista" itd
poenta, kod Bosnje nema sredine, ili si Bog ili kloc
npr dok Dzumhur osvaja poene, pobjedjuje prica se o Federeru, Nadala, kad zaskripi odmah je najgori, nek se ostavi tenisa patuljak
isto kao kod Nurkica, kad je povezao 2-3 dobre utakmice, ovdje se pisalo o fransiznom centru, da ce nam donijeti medalje na prvenstvima, a kada zabiljezi nekoliko losijih partija, "od njega nema nista" itd
poenta, kod Bosnje nema sredine, ili si Bog ili kloc
Don't believe the hype.
Koliko je meni poznato on prosle godine i nije bio zainteresiran za All star za igrace prve i druge godine. Obzirom da je imao operaciju i da u svom timu jos ne nastupa u punom kapacitetu to je i logicno da ga ove godine i nema na spisku za All star prve i druge godine. Za Juku je vazno da kotira dobro u svom klubu a kako neki tvrde da je miljenik navijaca Denvera koji jedva cekaju njegov povratak.
- LARSSONCHE
- Kontakt:
Bio je zamjena msm za Adamsa, i nije igrao mislim zbog posjete porodici.Ramirez5 je napisao/la:Koliko je meni poznato on prosle godine i nije bio zainteresiran za All star za igrace prve i druge godine. Obzirom da je imao operaciju i da u svom timu jos ne nastupa u punom kapacitetu to je i logicno da ga ove godine i nema na spisku za All star prve i druge godine. Za Juku je vazno da kotira dobro u svom klubu a kako neki tvrde da je miljenik navijaca Denvera koji jedva cekaju njegov povratak.
Samo kazem da je propustio, al nadamo se da ce on igrat na onom pravom, pisaj ovu djecurliju haha
bunar mu treba u pm
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ako ovako nastavi mogao bi on brzo biti zakucan za klupu
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Dva metra od kosa I nemoze da pogodi .Nije jos u formi .Nije ovo onaj Juka sto je bio prije povrede.Mlad je on jos treba da uci samo da bude zdrav.
2 poena i 4 skoka 1/4 sut, mora to bolje Juka
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Lose yebo te .
Mozda malo i previse ocekujmo od Juke u ovom trenuku. Evo recimo Jokic ima skor 1/6, Arthur 0/3, Galinari 7/14, ili cinimi se Farid 4/12. Trebace mu vremena da uđe u formu i naravno da vrati samopouzdanje sa slobodnih bacanja. Bice to ako Bog da dobro.
Ma hoce ako Bog da, samo je ovo vrlo, vrlo lose (iako sam ga ja pravdao sve do sada) sto prikazuje u zadnja 2 meca (pogotovo), ono polaganje za 2+1 je trebao dati, pa masi oba slobodna. Onda masa iz ne tako teske pozicije za 2 i pravi 2 bezvezna faula. Nekako mi skroz djeluje nonsalantno, hoda po terenu kao glumac, kao da nije 100% fokusiran na igru, vec na nesto drugo. Spusti malo Juka glavu, ohladi se i shvati da (trenutno) nisi zvijezda i igracina koju si ti haman u svojoj glavi zamislio, inace moze otici krivim putem. Steta da ovakav potencijal (u svakom smislu) ostane samo na rijeci, zaista steta. Popricajte Vi @Ramirez5 s njim, ako mozete u ovom trenutku na neki nacin, siguran sam da mu mozete dati itekako korisnih savjeta.Ramirez5 je napisao/la:Mozda malo i previse ocekujmo od Juke u ovom trenuku. Evo recimo Jokic ima skor 1/6, Arthur 0/3, Galinari 7/14, ili cinimi se Farid 4/12. Trebace mu vremena da uđe u formu i naravno da vrati samopouzdanje sa slobodnih bacanja. Bice to ako Bog da dobro.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Nakon dva losa meca pricas o HODAC PO TERENU?Covjek je bio van stroja 6 MJESECI I vratio se pa ga opet nije bilo nekoliko tekmi.Pokusava da se vrati u formu ,nije ni on sa druge planete .Nije superman ipak je smao covjek od krvi I mesa .
Slazem se da moze i treba biti u puno boljem izdanju. Ne opravdava ni to da je koliko sam uspio upratiti obicno na terenu bio sa drugom postavom. Naravno nije to nikakvo opravdanje, ali gledam statistiku Jokica koji bi trebao biti u formi 19,00 min 3 pt, 1/6 i 3 izgubljene lopte. Kobe24, što se tiče savjeta ja se tu ne štedim, ali ne stičem dojam da sam nešto učinkovit. Naravno to me ne oslobađa obaveze da i dalje nastavim.
Covjece, de se prvo vrati i procitaj moje komentare o Juki, jer sam izrazito subjektivan kada je on u pitanju. Nijednom rijecju nisam htio reci nesto lose, vec naprotiv. Znam da moze i mora bolje i razumijem cijelu situaciju kroz koju je prosao, ali ovo u zadnjih nekoliko meceva nije dobro, koliko god se mi trudili opravdavati ga. Meni djeluje da nije 100% fokusiran, kao da na momente odluta s parketa, u zavrsnicama mora bolje reagovati. Ne znam zasto uopste odgovaram na post nekome ko u jednoj utakmici 3x promijeni misljenje. Citaj malo vise i ne pali se molim te, imaj svoje misljenje i mijenjaj ga 30x ako hoces, ali isto tako postuj misljenje drugih.BosnaSTL je napisao/la:Nakon dva losa meca pricas o HODAC PO TERENU?Covjek je bio van stroja 6 MJESECI I vratio se pa ga opet nije bilo nekoliko tekmi.Pokusava da se vrati u formu ,nije ni on sa druge planete .Nije superman ipak je smao covjek od krvi I mesa .
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Kada neko, kome je Jukin uspjeh vazan odmah posle uspjeha rodjenog djeteta (ako ne i u tom rangu) kaze nesto ovako, nema se tu sta vise dodati. Samo iz jednog razloga - svi smo svjesni sta moze (citaj, moze puno toga) i tu se zavrsava sva prica. Aferim i budite mi poselamljeni.Ramirez5 je napisao/la:Slazem se da moze i treba biti u puno boljem izdanju. Ne opravdava ni to da je koliko sam uspio upratiti obicno na terenu bio sa drugom postavom. Naravno nije to nikakvo opravdanje, ali gledam statistiku Jokica koji bi trebao biti u formi 19,00 min 3 pt, 1/6 i 3 izgubljene lopte. Kobe24, što se tiče savjeta ja se tu ne štedim, ali ne stičem dojam da sam nešto učinkovit. Naravno to me ne oslobađa obaveze da i dalje nastavim.
Tesko je vrratiti formu u sred sezone jer nema dovoljno treninga .Veliki je on covjek treba ono pokrenuti .Zadnjih nekoliko tekmi izgleda tromo al bice bolje ako bog da .kobe24 je napisao/la:Covjece, de se prvo vrati i procitaj moje komentare o Juki, jer sam izrazito subjektivan kada je on u pitanju. Nijednom rijecju nisam htio reci nesto lose, vec naprotiv. Znam da moze i mora bolje i razumijem cijelu situaciju kroz koju je prosao, ali ovo u zadnjih nekoliko meceva nije dobro, koliko god se mi trudili opravdavati ga. Meni djeluje da nije 100% fokusiran, kao da na momente odluta s parketa, u zavrsnicama mora bolje reagovati. Ne znam zasto uopste odgovaram na post nekome ko u jednoj utakmici 3x promijeni misljenje. Citaj malo vise i ne pali se molim te, imaj svoje misljenje i mijenjaj ga 30x ako hoces, ali isto tako postuj misljenje drugih.BosnaSTL je napisao/la:Nakon dva losa meca pricas o HODAC PO TERENU?Covjek je bio van stroja 6 MJESECI I vratio se pa ga opet nije bilo nekoliko tekmi.Pokusava da se vrati u formu ,nije ni on sa druge planete .Nije superman ipak je smao covjek od krvi I mesa .
Evo poslije utakmice gledam statistiku cijelog tima i mislim da su oni generalno kao tim u ovom trenutku prilicno raštimani. Igraci kao Foye ima 2/10 ili Muday 4/10 i tako redom. Za Juku vjerujem da ce popraviti samopouzdanje sa slobodnih i biti u onoj staroj formi kada je igrao za U20 kada je cini mi se protiv Belgije imao 16/18 ili 18/20 sa slobodnih bacanja sto je u konacnici i presudilo pobjednika. Znajuci koliko Juka radi ja sam ubijeđen da će uz Božiju pomoć sve doći na svoje mjesto.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.