Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

NYKnicks Fan
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la NYKnicks Fan » 30 jun 2015, 14:11

Je li neko od vas ikada mijenjao bateriju na laptopu, koliko bi to otprilike kostalo?

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 30 jun 2015, 14:13

Pa probaj kontaktirati shop gdje si kupio? Ako oni nemaju spare parts, onda će te uputiti na oficijelni servis određenog brenda, npr Asus.
Mada, najlakše je opet vidjeti koji je model laptopa, model baterije pa naručiti s ebay-a. Ja sam sebi tastaturu naručio na laptop, morao mijenjati, popucale tipke.. došlo, sve radi, al' zbog mene hajvana, moram opet mijenjati.. izgleda svako godinu cu morati hhahahaha
uschtipak je napisao/la:Ovako. Na ruteru gore power i dsl, a internet i wlan gore i povremeno blinkaju. Obicni komp, laptop i ajfon ne hvataju net, samo moja kanta od telefona hvata wifi. U cemu je fora? :crazy:
1. Resetuje se modem i ruter.. Upališ i ugasiš.
2. Nakon toga, LAN kablom povežeš direktno ruter i računar/laptop, odakle možeš pristupiti router setupu, obično je to 168.194.1.1 za Asus rutere i D Link.
3. To radiš tako što ukucaš taj IP u browser, gore gdje je link npr http://blabla.bla.bl, eh tu tipkas te "brojeve".
4. Kad uspješno uđeš u taj router setup, onda nanovo postavljaš konekciju, imaš tamo direktno označeno, kod mene piše Quick Internet Setup.. Ako ne, postoje youtube tutorijali ili jednostavno screenshotaj ovdje pa ćemo objasniti.
5. Kad postaviš taj internet setup, WiFi dođe na red. Nekad je automatski odmah iza toga, nekad moraš manuelno utipkati SSID name, šifru, odabrati vrstu enkripcije.
6. Ovo je zadnji korak. Kad sve to finishujes, sejvaš postavke ofc i opet restartuješ ruter (obično ima tipka reboot u tom interfejsu). To uradiš, otkačiš kabal ako imaš potrebu za WIFI-jem i lagano, nađeš mrežu, utipkaš novoupisanu šifru i eto ga.

@Arelinhu je radilo, mora i tebi
Zadnja izmjena: Najda, dana/u 30 jun 2015, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2015, 14:16

Treba mi program za učenje engleskog jezika za djecu, neki prijedlog?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 30 jun 2015, 14:18

Virtu4l je napisao/la:Treba mi program za učenje engleskog jezika za djecu, neki prijedlog?
Koliko imas godina, pile? :rol:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 30 jun 2015, 14:22

Najda je napisao/la:
Pa probaj kontaktirati shop gdje si kupio? Ako oni nemaju spare parts, onda će te uputiti na oficijelni servis određenog brenda, npr Asus.
Mada, najlakše je opet vidjeti koji je model laptopa, model baterije pa naručiti s ebay-a. Ja sam sebi tastaturu naručio na laptop, morao mijenjati, popucale tipke.. došlo, sve radi, al' zbog mene hajvana, moram opet mijenjati.. izgleda svako godinu cu morati hhahahaha
uschtipak je napisao/la:Ovako. Na ruteru gore power i dsl, a internet i wlan gore i povremeno blinkaju. Obicni komp, laptop i ajfon ne hvataju net, samo moja kanta od telefona hvata wifi. U cemu je fora? :crazy:
1. Resetuje se modem i ruter.. Upališ i ugasiš.
2. Nakon toga, LAN kablom povežeš direktno ruter i računar/laptop, odakle možeš pristupiti router setupu, obično je to 168.194.1.1 za Asus rutere i D Link.
3. To radiš tako što ukucaš taj IP u browser, gore gdje je link npr http://blabla.bla.bl, eh tu tipkas te "brojeve".
4. Kad uspješno uđeš u taj router setup, onda nanovo postavljaš konekciju, imaš tamo direktno označeno, kod mene piše Quick Internet Setup.. Ako ne, postoje youtube tutorijali ili jednostavno screenshotaj ovdje pa ćemo objasniti.
5. Kad postaviš taj internet setup, WiFi dođe na red. Nekad je automatski odmah iza toga, nekad moraš manuelno utipkati SSID name, šifru, odabrati vrstu enkripcije.
6. Ovo je zadnji korak. Kad sve to finishujes, sejvaš postavke ofc i opet restartuješ ruter (obično ima tipka reboot u tom interfejsu). To uradiš, otkačiš kabal ako imaš potrebu za WIFI-jem i lagano, nađeš mrežu, utipkaš novoupisanu šifru i eto ga.
@Arelinhu je radilo, mora i tebi
Meni je radilo :thumbup:

NoName
Kontakt:

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la NoName » 30 jun 2015, 17:38

Virtu4l je napisao/la:Treba mi program za učenje engleskog jezika za djecu, neki prijedlog?
Duolingo je pravo hvaljen.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 30 jun 2015, 18:07

Molim pomoc : Acer laptop, zelim da
ga upalim, medutim nece nista da mi se pojavi na displeju a on kao nesto pocne raditi, cuje se zvuk kako se pali i onda nakon 3,4 sekunde se sam restartuje, proba se ponovo upaliti i sve tako ukrug.
Sta li mu se pokvarilo ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 jun 2015, 18:19

Moguce da se restartuje zbog termalne paste (koja se skorila il je pri kraju). Znaci vrti, al' posto hladnjak kulera nalijeze il direktno na procesor ili na prljav procesor, temperatura dostize tacku pregijavanja ili jednostavno zbog zapusenosti kuler nije u stanju da radi na odredjenom broju obrtaja, pa ga obara i ponovo restart.

Imas jedan trik za resetovanje, izvadis kabal, bateriju i drzis power tipku otp pola minute ili izvadi cmos bateriju.

Moguce da je i do grafickog cipa. Uglavnom ako nakon ovih rjesenja ne proradi, nosi u servis.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Moggiano
Kontakt:

Post Postao/la Moggiano » 30 jun 2015, 18:31

Malo sam zaostao sto se tice posljednjih igara (unazad 2-3 godine) jer imao sam los komp, uzeo sam laptop sa r7 260-kom, amd quad core i 4gb rama, mozete li mi neku bijesnu igru preporuciti da moze gurati ovo na mediumu.. Samo da nije far cry
Na gostovanje Željo kreće, zaustavit nas niko neće...

Virtu4l
Kontakt:

Re: RE: Re:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2015, 20:28

NoName je napisao/la:
Duolingo je pravo hvaljen.
Nisam uspio naći verziju za Windows, vjerovatno nema za PC? Radi se o djeci 10-12 godina, tako da bi valjalo da bude kao igrica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 jun 2015, 20:43

Jel ima negdje uzeti/naruciti slusalice za racunar sa mikrofonom no da se taj mikrofon kasnije moze skinuti i da se iste koriste za mobitel ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 30 jun 2015, 22:01

OnlyUnited je napisao/la:Moguce da se restartuje zbog termalne paste (koja se skorila il je pri kraju). Znaci vrti, al' posto hladnjak kulera nalijeze il direktno na procesor ili na prljav procesor, temperatura dostize tacku pregijavanja ili jednostavno zbog zapusenosti kuler nije u stanju da radi na odredjenom broju obrtaja, pa ga obara i ponovo restart.

Imas jedan trik za resetovanje, izvadis kabal, bateriju i drzis power tipku otp pola minute ili izvadi cmos bateriju.

Moguce da je i do grafickog cipa. Uglavnom ako nakon ovih rjesenja ne proradi, nosi u servis.
Pastu sam mijenjao prije mozda mjesec i pol, malo vise. Probao sam taj trik, nista se nije desilo.
A nisam ga nikada otvarao pa da vadim tu Cmos bateriju.
Mozda je servis najbolje rjesenje.

Hvala druze u svakom slucaju.

LP

I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 30 jun 2015, 22:15

Na monitoru mi se pojavila bijela vertikalna crta, malo sam guglao i na dodir od 2-3 sekunde je nestala. Sada je nema, ali kad ponovo dodirnem ekran pojavi se i to mnogo izraženija, traje sve dok je prst na ekranu.

O čemu se radi?
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 30 jun 2015, 23:58

xinxee je napisao/la:
IlProfessore je napisao/la:Kako spriječiti da iskaču oni skočni prozori prilikom otvaranja nekih stranica, u nekom trenutku ih iskoči baš puno pa mozilla prestane sa radom i moram je ponovo pokretati. Namjestio sam gore u postavkama ali i dalje iskače, da li ima neka aplikacija koja ih može spriječiti, ili? :D
instaliraj AdBlock ,i bit ces rahat :mrgreen:
Ma neće nešto ba hahahaha kuknjava
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 01 jul 2015, 07:39

IlProfessore je napisao/la:
xinxee je napisao/la:
IlProfessore je napisao/la:Kako spriječiti da iskaču oni skočni prozori prilikom otvaranja nekih stranica, u nekom trenutku ih iskoči baš puno pa mozilla prestane sa radom i moram je ponovo pokretati. Namjestio sam gore u postavkama ali i dalje iskače, da li ima neka aplikacija koja ih može spriječiti, ili? :D
instaliraj AdBlock ,i bit ces rahat :mrgreen:
Ma neće nešto ba hahahaha kuknjava

Addon NoScript. Ja ga koristim skoro 10 godina u kombinaciji sa Adblock Plus, ali trebas da naucis kako da se koristi. Niti imam tih prozora da mi iskacu, niti reklama, niti ista. Takodje imas u Firefox opcijama da "Block pop-up windows", koja bi po pravilu trebala da je vec ukljucena.

Mouse je napisao/la:Kako promijeniti IP?
IP sa koje strane? Kucna ili vanjska?
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 03 jul 2015, 20:16

Murga, pomagaj. Wifi me unisti na lapu, cas ga ima cas ga nema, a konekcija je u redu. Kad 'podesim' ovaj network adapter kao dodje, ali kao da se sam iskljuci kroz kratko vrijeme. kuknjava
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 jul 2015, 20:21

Moguce je da ti je do modema.
Mia San Mia

uNbx
Kontakt:

Re:

Post Postao/la uNbx » 03 jul 2015, 21:05

masteRofPoker je napisao/la:Molim pomoc : Acer laptop, zelim da
ga upalim, medutim nece nista da mi se pojavi na displeju a on kao nesto pocne raditi, cuje se zvuk kako se pali i onda nakon 3,4 sekunde se sam restartuje, proba se ponovo upaliti i sve tako ukrug.
Sta li mu se pokvarilo ?

Napojna te zayebava i ne moze da prepozna nulu i fazu. Uzmi spajalicu metalnu, iskljuci napojnu iz maticne ploce i na prekidacu je iskljuci, jedan kraj spajalice stavi u prvu rupicu dzeka, drugi u zadnju. Ukljuci prekidac na par sekundi pa iskljuci. Vrati dzek od napojne u maticnu i to je to. :salut: Ako ne uspije, onda jedan kraj spajalice stavi u rupu od dzeka gdje ide crvena zica, a drugi gdje ide crna i ponovi isti postupak.
Edit: tek sad vidim da je laptop... Ovo se meni desava svakih par mjeseci na PCu, i ovako rijesavam problem...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 03 jul 2015, 21:10

Ne navracaj covjeka da ga zdrma struja. :tralala:
LANET OLSUN!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 04 jul 2015, 12:30

Tablet mi se gasi kad se iskopča iz punjača. Kad je na punjaču sve je normalno, pokazuje mi da je baterija puna i status aktivan, iskopčam odma se ugasi. Zna li ko u čemu je problem ? :roll:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.