NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

zamorano
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la zamorano » 25 mar 2023, 19:31

Čestitke igračima i stručnom štabu na osvojenom bodu i što se smjestilo ove Visočke zahode gdje im je i mjesto,u čošak! Još Kolina ostaje da se i ona u narednih 5 - 6 kola otrese i onda pripreme za baraž :D Robija dobra danas...Na Bilinom mljeti ,pobjedjivati i polako kristalizirat tim za narednu sezonu! Mnogi od ovih današnjih igrača u klubu neče moči igrati federalnu ligu! Sve u svemu bod kao što sam i očekivao koji i puno vrijedi!
::::SAMO ČELIK::::

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 mar 2023, 20:12

Je li Davud igro ikako?

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 25 mar 2023, 20:19

FliX je napisao/la:
25 mar 2023, 20:12
Je li Davud igro ikako?
Jest usao odmah u drugom poluvremenu

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 25 mar 2023, 21:09

Ko želi da pogleda snimak utakmice, ima na TV Visoko trenutno
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 25 mar 2023, 21:34

Danas Vrsajevic na tribinama pratio likCe :kafa:

Na ljeto kucamo na vrata zaboravljenih asova:
1. Avdija Vrsajevic
2. Emir Jusic
3. Jasmin Buric

Valjda je realno da na ljeto ovi 36+ dodju i odrade jednu sezonu pred penziju.

Od 36- asova, izdvajam top 3:
1. Kenan Horic
2. Marin Popovic
3. Haris Dilaver :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 mar 2023, 21:49

Gdje bi igrali? Poenta je da bude pojacanje.

Danas je bila malo slabija utakmica, ali nije za zamjeriti. Jedino sto se krila moraju malo razbuditi jer ovako ne ide. Mislim losa forma ok, ali ne moze da ne bude zalaganja.

Mada realno teska je utakmica bila. Bosna je bila izuzetno gruba, tako da je i ovaj rezultat ok. Odrzali smo prednost i to je najbitnije.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 25 mar 2023, 21:54

AllGunsBlazing je napisao/la:
25 mar 2023, 21:49
Gdje bi igrali? Poenta je da bude pojacanje.

Danas je bila malo slabija utakmica, ali nije za zamjeriti. Jedino sto se krila moraju malo razbuditi jer ovako ne ide. Mislim losa forma ok, ali ne moze da ne bude zalaganja.

Mada realno teska je utakmica bila. Bosna je bila izuzetno gruba, tako da je i ovaj rezultat ok. Odrzali smo prednost i to je najbitnije.
Ovi 36+ bi bili pojacanja svi. Avdija desni bek, Sivac na krilo. Durmu i Burica nema potrebe porediti. Jusic i dalje igra u PL i realno je Pique za Vardu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 mar 2023, 22:03

Ne bih se slozio. Ne mislim da nisu bolji, ali igraci koje mi imamo imaju buducnost. Ne mozemo misliti samo na jednu sezonu vec dugorocno.

Mislili smo da ce i Karic biti pojacanje, pa je Ali zabio vise golova.
Celik!3,2,2.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 25 mar 2023, 22:05

Truhlo je napisao/la:
25 mar 2023, 21:34
Danas Vrsajevic na tribinama pratio likCe :kafa:

Na ljeto kucamo na vrata zaboravljenih asova:
1. Avdija Vrsajevic
2. Emir Jusic
3. Jasmin Buric

Valjda je realno da na ljeto ovi 36+ dodju i odrade jednu sezonu pred penziju.

Od 36- asova, izdvajam top 3:
1. Kenan Horic
2. Marin Popovic
3. Haris Dilaver :mrgreen:
E imo je šta i vidjeti utakmica odron loši i jedni i drugi,očekivo sam laganu pobjedu Čelika al loše brate do bola,izvinite na upadu.Živi bili!!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 25 mar 2023, 22:08

25 mar 2023, 22:03
Ne bih se slozio. Ne mislim da nisu bolji, ali igraci koje mi imamo imaju buducnost. Ne mozemo misliti samo na jednu sezonu vec dugorocno.

Mislili smo da ce i Karic biti pojacanje, pa je Ali zabio vise golova.
Ali i Karic nisu za poredjenja jer ne igraju istu poziciju. Npr Karic uradi u 10 min vise nego Sijerkic cijelu polusezonu.

Ne kazem da treba natrpati ekipu starcima, ali treba jos iskusni PL igraca, pogotovo naredne sezone. Evo i sam kazes teska i gadna utakmica, takva ce nam svaka biti naredne sezone, pogotovo u gostima. Slazem se za Alija da je od ovih mladji jedini dostigao solidan nivo da moze igrati prvu federalnu. Uz njega mozda je jos najblizi Arnautovic. Karalic, Zuna, Durmis jos puno puno pure pojesti.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 mar 2023, 22:30

Pa i sa tim iskusnim bi bila gadna. Danas je nedostajalo malo energije i malo srece.

Realno je da je Sijerkic bolje pojacanje nego Karic. 10 golova je ipak pokazatelj toga. Karic je samo odigrao protiv Sarajeva sto je vrijedno spomena.

Meni je Durmo dovoljno velik potencijal da vrijedi trpiti sve mane. Kao i Ali, Davud. Ne znam koliko bi Sivac bio dobar kao krilo, mislim bila je danas prilika da igra pa je opet igrao Karalic.
Celik!3,2,2.

RZ88Adnan
Kontakt:

Post Postao/la RZ88Adnan » 25 mar 2023, 22:43

Vršajević Avdija jedan je od nas!
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 25 mar 2023, 23:33

25 mar 2023, 22:30
Pa i sa tim iskusnim bi bila gadna. Danas je nedostajalo malo energije i malo srece.

Realno je da je Sijerkic bolje pojacanje nego Karic. 10 golova je ipak pokazatelj toga. Karic je samo odigrao protiv Sarajeva sto je vrijedno spomena.

Meni je Durmo dovoljno velik potencijal da vrijedi trpiti sve mane. Kao i Ali, Davud. Ne znam koliko bi Sivac bio dobar kao krilo, mislim bila je danas prilika da igra pa je opet igrao Karalic.
Karic sve sto je odigrao, a odigrao je na kapaljku je duplo vise doprinio nego Sijerkic. 10 golova Batonu, Rudaru, Azotu i ostalim levatima nije nikakav pokazatelj. Kvalitet se vidi protiv jacih ekipa. Karic je odigrao majstorski i protiv Goska, Sarajeva, Radnika, bukvalno svaku jacu utakmicu.

Koliko su ostali dobri, pokazatelj je Feno, kojem je fudbal 79ta stvar u zivotu. Dodje svakih pola godine, pokaze ko je babo i lagano. Zuna moze trenirati 7 puta dnevno, ali nema tu kvaliteta. Arezina sa 2 promila je bolji od cijelog veznog reda. Treba nam kvaliteta za rang vise i to je cinjenica.

denisov

Post Postao/la denisov » 25 mar 2023, 23:51

Truhlo je napisao/la:
25 mar 2023, 23:33

Karic sve sto je odigrao, a odigrao je na kapaljku je duplo vise doprinio nego Sijerkic. 10 golova Batonu, Rudaru, Azotu i ostalim levatima nije nikakav pokazatelj. Kvalitet se vidi protiv jacih ekipa. Karic je odigrao majstorski i protiv Goska, Sarajeva, Radnika, bukvalno svaku jacu utakmicu.

Koliko su ostali dobri, pokazatelj je Feno, kojem je fudbal 79ta stvar u zivotu. Dodje svakih pola godine, pokaze ko je babo i lagano. Zuna moze trenirati 7 puta dnevno, ali nema tu kvaliteta. Arezina sa 2 promila je bolji od cijelog veznog reda. Treba nam kvaliteta za rang vise i to je cinjenica.
Sve si ti upravu ali zasto pljuvanje nasih igraca. Oni su nas i doveli do predobrih rezultata u nazad jednu godinu. Slazemo se da imaju svoj maksimum al bar izgaraju na terenu. Logicno da ce nam trebati pojacanja za prvu ligu, a za ovu je ovo taman ekipa kakva nam treba

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 mar 2023, 00:00

Pa cekaj, da li se utakmice igraju samo protiv jacih ekipa? Na kraju ostaju golovi, golovi donose bodove.

Ja prvi nisam zadovoljan s tim kako Sijerkic igra, ali je Mahir gore odigrao. Na pocetku sezone je bio prvi spic, i nista. Treba biti realan pa to i priznati. Kao igrac je 10 puta bolji od svakog naseg ofanzivnog igraca, ali se to na terenu mora pokazati.

Nemoj da vadimo sta se pisalo Feni u prvom dijelu sezone. Ponekad imamo pamcenje ribice i pretjerane reakcije. Ako gledamo cijelu sezonu, Feno nije ni peti igrac po doprinosu.

@denisov ne mozemo o maksimumu pricati ako govorimo o igracima sa 19, 20 ili 21 godinom. Trebamo se pojacati, ne trebamo ubijati igrace koji ce nam mozda neke i pare donijeti.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 26 mar 2023, 01:06

denisov je napisao/la:
25 mar 2023, 23:51
Truhlo je napisao/la:
25 mar 2023, 23:33

Sve si ti upravu ali zasto pljuvanje nasih igraca. Oni su nas i doveli do predobrih rezultata u nazad jednu godinu. Slazemo se da imaju svoj maksimum al bar izgaraju na terenu. Logicno da ce nam trebati pojacanja za prvu ligu, a za ovu je ovo taman ekipa kakva nam treba
Ne pljujem, daleko od toga. Samo opazanje i konstatacija na osnovu uzorka "jacih" utakmica. Ovaj bod u visokom odlican po mom misljenju, bas onako kako treba da bude. Niko ne zamjeri na izgaranju, momci su tu prva liga, nego je opaska da nam treba kvalitet pa makar to bio i avdija sa 38 godina. Povukao sam tu temu za ljeto, jer je i avdija danas bio na utakmici sto je jako lijepo za nas klub. Dosta utakmica nas je i ispratio Jusic sa tribina, Hora, ... Buric vip clan, itd.

Sjecam se kad je Isak dolazio, pljuvacina na max bila, a evo 2 godine poslje, nas najbolji igrac sa 38 godina. Da bi mladi igrac uspio i napravio nesto u karijeri, mora imati oko sebe iskusnije kvalitetne igrace. Medjuseljac je projekat kluba i realno ne moze ni on rasti uz jednog Sijerkica u vrhu napada. Zuna mi je bio beton dok Arezina nije dosao, tek sad vidim kako jedan kvalitetan vezni igrac izgleda. Nista protiv Zune da se razumijemo, samo navodim ko primjer. Moze na ljeto doci krilo pa da klupira i Durmisa i Karalica, samo hocu reci jos puno puno rada ih ceka da bi postali igraci za prve federalne.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 26 mar 2023, 09:13

Svakoj ekipi u svijetu fudbala se moze desiti da dovede pogresno pojacanje. Sijerkic sezonu prije nego sto je doso u Celik (ovo pisem napamet mozda i fulam) bio je drugi stijelac lige i to je igro u ispodprosjecnoj Krivaji.
Svak normalan, pa tako i nasa uprava je vidjela veliki potencijal kad imas takvog igraca gdje u losoj ekipi on top strijelac lige. Za dovodjenje ja ih uopste ne krivim. Eh, sad on ko on, treba da se "probudi", jer potencijal ocito ima. Mislim da je kod njeg sad samo do forme, jer ne mogu pojmit zasto je u Krivaji bio dobar, a kod nas los. Arezina, Zuna, Mehic.. su klasa iznad tih iz Krivaje.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 26 mar 2023, 10:04

Bosna mozda jest krkanska ekipa ali se nasi moraju spremit jer u prvoj federalnoj su sve ekipe ako ne i gore od Bosne po krkanluku pojacanja jesu potrebna ali sve u finansiskim mogucnostima da ne bi stvarili nepotrebna nova dugovanja

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 26 mar 2023, 10:29

Zivi u zabludi onaj ko misli da se 1.Federalna moze osvojiti sa timom sastavljenim mahom od mladih igraca, talenata i tih sto imaju buducnost. Ta liga je fudbalsko cistiliste, u kojoj do izraza mnogo vise dolaze nefudbalske 'vjestine', i gdje je iskustvo igranja u tim uslovima deset puta vrijednije od talenta, jer da se taj talenat pokaze u istoj skoro pa da i nemas vremena. Ali znam da to strucni stab i uprava znaju i bolje od svih, tako da ce se idealan scenarij i desiti aBd dogodine. Te stare ratnike i gladijatore 'iskoristiti' za taj zadnji iskorak, tako sto ce zastititi nase buduce ratnike, i na svojim ramenima iznijeti najveci teret u svojoj vjerovatno posljednjoj fudbalskoj sezoni. Na mladima je da iskoriste tu prelaznu godinu, i nauce sve sto im ovi imaju ponuditi, a toga je mnogo, i onda dogodine ih dostojno zamijeniti u PL.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 mar 2023, 12:05

Niko to ne misli. Imas pozicija gdje ti trebaju pojacanja (krilo, spic). Imas pozicija gdje imas perspektivne igrace koji su se vec dokazali u postojecoj ligi i ne vidi se na njima da se ne mogu nositi i sa jacim protivnicima (Ali, Sivac, Davud, Durmo). Imas Sijerkica i Kolica koji rade i pitanje je da li ce biti voljni postati "profesionalci".

Samo mislim da ne trebamo siliti sa "pojacanjima". UO je do sad odradio izvrstan posao u tom segmentu. Pojacali su gdje treba. Igrac da bi napredovao mora imati utakmica.
Celik!3,2,2.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.