FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
postoje neke stvari koje nisu za foruma i to moraju neki utuviti u glavu
Eh onda halaliamerosm je napisao/la:Do mene je grska usao na .ba domenu, a vec je bilo kasno da izbrisem post.![]()
![]()
Nisam ja prosli put terso oko stranice to je bio neko drugi, no uostalom sam Guso ima pravo da TERSA.![]()
NO PYRO NO PARTY
- Blagoje Bratić
Gledam ovaj Leč Poznan nigdje Štile ni na klupi beze tim,al pun staduion dupke svi navijaju lijepe plave boje milina vidjet,ali igra tu su negdje sa našim ekipama,imaju više love sigurno bolju infrastrukturu ali sa igrom me nisu impresionirali jedva pobjediše iz penala ekipu koja je u dnu tabele,igra bez igre,i oni prodaju nekog napadača u HSV jača repka koeficijenti i ti folovi odmah igrači cijenjeniji : 

Lech napravio novi stadion, nove mjere obezbjeđenja, huligani i gostujuci navijaci skroz odvojeni od noramalnih gledalaca. Naravno kad se izgradio stadion vise raje odma dolazi, ima vise parova, porodica...Blagoje Bratić je napisao/la:Gledam ovaj Leč Poznan nigdje Štile ni na klupi beze tim,al pun staduion dupke svi navijaju lijepe plave boje milina vidjet,ali igra tu su negdje sa našim ekipama,imaju više love sigurno bolju infrastrukturu ali sa igrom me nisu impresionirali jedva pobjediše iz penala ekipu koja je u dnu tabele,igra bez igre,i oni prodaju nekog napadača u HSV jača repka koeficijenti i ti folovi odmah igrači cijenjeniji :
FKŽ !
Ja se sad mogu kladit da bi se ovaj Željo borio do zadnje minute za pobjedu sa svakim timom sa balkana pa i sire...samo je problem sto ovaj narod podcjenjuje sve sto je nase, svacije je tudje dobro samo nase qrcu ne valja...Blagoje Bratić je napisao/la:Gledam ovaj Leč Poznan nigdje Štile ni na klupi beze tim,al pun staduion dupke svi navijaju lijepe plave boje milina vidjet,ali igra tu su negdje sa našim ekipama,imaju više love sigurno bolju infrastrukturu ali sa igrom me nisu impresionirali jedva pobjediše iz penala ekipu koja je u dnu tabele,igra bez igre,i oni prodaju nekog napadača u HSV jača repka koeficijenti i ti folovi odmah igrači cijenjeniji :
Lech Poznan odigrao x sa Juvetom, Legia posteno namucila Sportinga (malo im je falilo i da prodju dalje), Wisla dobila Fulhama...
Jaci su nego bilo koji Izraelski klub.
Jaci su nego bilo koji Izraelski klub.
NO PYRO NO PARTY
Nesto kontam jos par utakmica do kraja prvenstva i finale kupa,pa Guso bi mogao u "pemziju" bez primljenog gola.
To bi vec bilo golemo i ne zapamceno u svjetu fudbala.
To bi vec bilo golemo i ne zapamceno u svjetu fudbala.

Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Znam samo da ko god propusta ove vecernje termine na grbavici gubi strasno puno.Dovoljno je doci i naprosto uzivati u pozitivnoj energiji koja dolazi sa terena.Bolje od bilo kakve tablete,sjajna noc,puno trke ,golova,poteza.Uzivajmo dok ima i dok traje ova rapsodija u plavom.
- Blek_Stena
- Kontakt:
zna li neko da li postoji stranica sa kompletnom statistikom premier lige i ove i prethodnih sezona? lista strijelaca, asistencija, posjeta na tribinama itd. Konkretno, interesuje me poredjenje Adilovica sa dosadasnjim najboljim strijelcima lige 

Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović
Što je najveći problem, nisu ni svjesni šta propuštaju. Meni danas jaran razvio priču o Realovoj tituli, kraljevski klub..ha-hu.Ulijeće drugi, priča o Barci, lepršavoj igri, Messiju... To je postala realnost današnje omladine, neka internet ljubav, ljubav na daljinu prema nekim klubovima, ne znam kako to drugačije da nazovem. I prije je raja pratila evropski i svjetski fudbal, znala sve o tome, ali se trenutno naš fudbal marginalizira jer su mladi uzore našli u zvjezdama udaljenim stotinama kilometara, ljubav u klubovima na čije utakmicu nisu i vjerovatno neće otići za života. Šteta za njih jer nikad neće osjetiti pravu ljubav prema voljenom klubu, radost zbog postignutog i tugu zbog primljenog gola. U isto vrijeme to je velika šteta i za nas, jer zbog takve percepcije, teško da možemo napraviti korak naprijed...Ovo društvo je premalo da bi uspjelo u nečemu iza čega stoji samo njegov mali dio, a takvu sudbinu nažalost danas ima i Željo i Sarajevo i drugi klubovi...reks je napisao/la:Znam samo da ko god propusta ove vecernje termine na grbavici gubi strasno puno.Dovoljno je doci i naprosto uzivati u pozitivnoj energiji koja dolazi sa terena.Bolje od bilo kakve tablete,sjajna noc,puno trke ,golova,poteza.Uzivajmo dok ima i dok traje ova rapsodija u plavom.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Banalan primjer naseg podilazenja svemu sto nije nase sam vidio gledajuci fudbalske zunalce dok svrsavaju na igru dva manchestera u igri u kojoj jedan od timova nije uputio loptu u okvir gola.Ali to je engleski fudbal i eto razloga da se furamo.exbabilon je napisao/la:Što je najveći problem, nisu ni svjesni šta propuštaju. Meni danas jaran razvio priču o Realovoj tituli, kraljevski klub..ha-hu.Ulijeće drugi, priča o Barci, lepršavoj igri, Messiju... To je postala realnost današnje omladine, neka internet ljubav, ljubav na daljinu prema nekim klubovima, ne znam kako to drugačije da nazovem. I prije je raja pratila evropski i svjetski fudbal, znala sve o tome, ali se trenutno naš fudbal marginalizira jer su mladi uzore našli u zvjezdama udaljenim stotinama kilometara, ljubav u klubovima na čije utakmicu nisu i vjerovatno neće otići za života. Šteta za njih jer nikad neće osjetiti pravu ljubav prema voljenom klubu, radost zbog postignutog i tugu zbog primljenog gola. U isto vrijeme to je velika šteta i za nas, jer zbog takve percepcije, teško da možemo napraviti korak naprijed...Ovo društvo je premalo da bi uspjelo u nečemu iza čega stoji samo njegov mali dio, a takvu sudbinu nažalost danas ima i Željo i Sarajevo i drugi klubovi...reks je napisao/la:Znam samo da ko god propusta ove vecernje termine na grbavici gubi strasno puno.Dovoljno je doci i naprosto uzivati u pozitivnoj energiji koja dolazi sa terena.Bolje od bilo kakve tablete,sjajna noc,puno trke ,golova,poteza.Uzivajmo dok ima i dok traje ova rapsodija u plavom.
Sta se propusta ? Normalno da ce se pricati o kraljevskom klubu i njegovoj 32 tituli... nece niko slusati price kako se maloljetnik ubio od alkohola na tribini.. a drugi se ubio od droge. Zelji svaka cast, igra lijepo i realno govoreci utakmice se mogu gledati. Ipak je to iznad nekog prosjeka nase lige... ALI **** NECE NIKO DOCI NA STADION DA SLUSA RMPALIJE I GLEDA UROKANE KRKANE.exbabilon je napisao/la:Što je najveći problem, nisu ni svjesni šta propuštaju. Meni danas jaran razvio priču o Realovoj tituli, kraljevski klub..ha-hu.Ulijeće drugi, priča o Barci, lepršavoj igri, Messiju... To je postala realnost današnje omladine, neka internet ljubav, ljubav na daljinu prema nekim klubovima, ne znam kako to drugačije da nazovem. I prije je raja pratila evropski i svjetski fudbal, znala sve o tome, ali se trenutno naš fudbal marginalizira jer su mladi uzore našli u zvjezdama udaljenim stotinama kilometara, ljubav u klubovima na čije utakmicu nisu i vjerovatno neće otići za života. Šteta za njih jer nikad neće osjetiti pravu ljubav prema voljenom klubu, radost zbog postignutog i tugu zbog primljenog gola. U isto vrijeme to je velika šteta i za nas, jer zbog takve percepcije, teško da možemo napraviti korak naprijed...Ovo društvo je premalo da bi uspjelo u nečemu iza čega stoji samo njegov mali dio, a takvu sudbinu nažalost danas ima i Željo i Sarajevo i drugi klubovi...reks je napisao/la:Znam samo da ko god propusta ove vecernje termine na grbavici gubi strasno puno.Dovoljno je doci i naprosto uzivati u pozitivnoj energiji koja dolazi sa terena.Bolje od bilo kakve tablete,sjajna noc,puno trke ,golova,poteza.Uzivajmo dok ima i dok traje ova rapsodija u plavom.
Izvini jer neznam. Ali sta je Avdukic uradio manijacima, nisam nikad cuo o tomebagrcavi je napisao/la:gollum je napisao/la: Zapamtio sam ovaj post, ali nisam mogao ranije odgovoriti. Izvinjavam se ako je neko već odgovorio.
Pričao je Bogi o počecima rata u Vlasenici, kad je imao 9 godina. I djeca su se već dijelila dok su igrali fudbal, a on nije pripadao nigdje, jer je bio iz miješanog braka. Onda su tražili da se skine, pa kad su vidjeli da nije obrezan, a imao je oca Mešu i sestru Jasminku, rekli su mu: "Idi kući pitaj šta si, pa se onda vrati".
Otac mu je ubijen, a nedavno ga je ukopao po islamskim običajima. Danas kaže da se najbolje osjeća kao Jugosloven.
Što se tiče sportske karijere, hoće ga titule. Uzeo je prvenstvo i kup sa Zvezdom, Modričom i Željom.
hvala puno, interesovalo me pravo jer sam vidio novine i naslov, ali ih nisam stigao pročitati![]()
što se tiče Avduke, ako ga Amar želi, ja nemam ništa protiv, međutim ne treba zaboraviti njegovo ponašanje prema Želji i Manijacima
A ova gore dvojica što mole da im objasni neko na pp šta se dešava.Pa drugovi vidim da ne živite u Sarajevu, ovaj još živi u Danskoj, uz svo poštovanje ne razumijem zašto tebe to interesuje kad niti koga znaš, niti dolaziš na jug.
O tome šta znači navijati za svoj klub iz svog grada, regije i države a šta za ine strane plaćenike, pokušati ću objasniti kroz porizmu jednog ratnog događaja. Uprava FK negdje 93 ili 94 godine, u vrijeme kada cijeli svijet susjeća sa žrtvama na Sarajeva i Bosne šalje molbu M. Unitedu da donira garnituru dresova omladinskom pogunu FKS, za djecu koja su igrala pod nišanima snajpera, ubica sa okolnih brda. Uredni i pedantni Englezi šalju odgovor da naema aju sredstava za bilo kakve donacije. Ovaj članak sam imao negdje u arhivi izb tadašnjeg sportskog lista TRIUMPF.
Moze se nabrajati i nabrajati zasto me zaboli ko je prvak Spanije,Engleske ili bilo koje druge zemlje. Na utakmice idem da vidim da se moze biti uspjesan i u ovim nasim okvirima. Idem da vidim akciju iz koje je pao cetvrti go sinoc ili Zebinu zvrcku kod petog gola,Patrikov sut itd .I svaki put prezivim i dobar i los potez.Ronaldo ili bilo ko drugi je bar za mene globalan podatak i naprosto me se ne tice.
Bivša Yuga je imala preko 20 mili. stanovnika i ni jedan njen stanovnik nije navijao za klub van Yuge. Znači niko, ali baš niko od 20 mil. ljudi.
Takav slučaj je vjerovatno i sa stanovnicima Engleske, Španije, Njemačke, Holandije, Portugala, Italije...., samo je kod nas pomodarstvo navijati za tamo neke Barse. Kako neko može navijati za Real ili Juve, Fenerbahče ...., a nikada u životu nije pogledao ni jednu utakmicu "svog" kluba ni kući ni na strani. meni je to neshvatljivo i mislim da se radi o klasičnom pomodarstvu, imanentno intelektualno inferiornim osobama.
Kakva Braga, kakav Dinamo Kijev.... gluposti.
Engleska šesta liga, klub pojma nemam XY, stadion 32000 stolica i uvijek pun. Nikome od tih navijača ne pada na pamet da navija za Arsenal ili Ipsvič, Derbi kaunti, Barselonu, Aek, kada već vole svoj klub. Ljubav je nedjeljiva, sve ostalo je farsa.
Samo kod nas postoji neko ko navija za Santos ili Sauthempton i nikada u svom životu ne ode na utakmicu "svog" kluba.
Jah... teške budalaštine.
Takav slučaj je vjerovatno i sa stanovnicima Engleske, Španije, Njemačke, Holandije, Portugala, Italije...., samo je kod nas pomodarstvo navijati za tamo neke Barse. Kako neko može navijati za Real ili Juve, Fenerbahče ...., a nikada u životu nije pogledao ni jednu utakmicu "svog" kluba ni kući ni na strani. meni je to neshvatljivo i mislim da se radi o klasičnom pomodarstvu, imanentno intelektualno inferiornim osobama.
Kakva Braga, kakav Dinamo Kijev.... gluposti.
Engleska šesta liga, klub pojma nemam XY, stadion 32000 stolica i uvijek pun. Nikome od tih navijača ne pada na pamet da navija za Arsenal ili Ipsvič, Derbi kaunti, Barselonu, Aek, kada već vole svoj klub. Ljubav je nedjeljiva, sve ostalo je farsa.
Samo kod nas postoji neko ko navija za Santos ili Sauthempton i nikada u svom životu ne ode na utakmicu "svog" kluba.
Jah... teške budalaštine.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
@tokmak...Pročitaj post koji je napisao @avlami i valjda će ti biti jasno o čemu pričam i ja, i svi ostali kojima je draže doći na Grbavicu, nego ostati kući i gledati "velikane".
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
avalami je to rekao kako treba i sve je upravu.Malo je ljudi ostalo koji vole ovaj klub.Ja sam mladja generacija nisam dozivio ni polufinale kupa Uefa,nesjecam se Zubana kroz maglu se sjecam onih sampionski sezona.Ovo je za mene najveci period moga kluba kojeg sam ja svijestan i prozivljavam ga ali ocigledno mojoj raji i generaciji nije toliko stalo.Ja gledamo oko sebe svi navijaju za neke ekipe i ekipice iz svijeta i evrope.Mene kada neko pita za koga navijam zna se brate uvijek je Željo nema niko pored Želje jer to je moj klub iz mog grada iz mog naselja za kojeg sam vezan ko za malo dijete.Meni kada neko kaze pusti se Želje ili je*o te Željo zeldac mi se okrene srce zaigra al nisu valjda svi kao ja bolesni za ovim klubom.Nekad se zapitam jesam li mozda ja budala sto sam toliko opterecen Zeljom i svime oko njega.Ne znam mozda i jesam nekom sa strane a za sebe sam samo veliki navijac i bolesnik za Željom.Ja vise i ne navijam za Želju ja i zivim sa Željom,zivim za Želju.
svoj ti pos'o !
Kazemo da u teskim trenutcima se prepoznaju navijaci koji vole ovaj klub... pa dobro kod nas sad nekako obrnuto... sad razvlaljujemo sve redom i opet posjeta slaba. Sad da kazemo da je malo ostalo ljudi koji vole ovaj klub to je malo surovo sjetimo se sezona kad je najteze bilo, al ****.ga tad uvezemo pobjedu u dolini, bod sa strane i onda puna Grbavica haman... znaci konkretno doslo je do neke vrste ZASICENJA i to je to... E sad kako to taj problem solvirati to je vec diskusija za sebe
Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, dencho, kraljlavova, Rauber33 i 108 gostiju.