FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

inacefindecko
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la inacefindecko » 02 maj 2012, 23:59

ajde ko će stavit na youtube..
onaj bekrićev gol je bila akcija i po!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 03 maj 2012, 00:01

inacefindecko je napisao/la:ajde ko će stavit na youtube..
onaj bekrićev gol je bila akcija i po!
sredice to ismar 8-)
FKŽ !

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 03 maj 2012, 00:06

I kad bi ranije osigurali titulu, ja mislim da ce zvanicna proslava biti protiv Kozare.

Slicno kao zadnja titula, predposljednje kolo, mi uzimamo titulu, protivnik ispada, zadnji put Laktaši, ovaj put Kozara.
FKŽ !

POPAY
Kontakt:

Post Postao/la POPAY » 03 maj 2012, 00:11

JA VOLIM SVOG ZELJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 03 maj 2012, 00:17

Lijepo je vidjeti rutinsku pobjedu od 5:0, sa 70% snage, stvarno izgledamo mocno. Iako nije bas sve stimalo, ali ni GOSK nije bas bezveze ekipa. Ovakve utakmice ce otjerati sa stadiona one koji su dosli da se istresu, a privuci normalnu raju, govorim o sjeveru, sve vise je djevojaka, parova, starijih ljudi na tribini sjevera i uz neku konstantnost u igri i ljepoti igre, mora se povecati i broj ljudi na tribini gledaoca, a vi nemojte porediti ovu sezonu sa onom prvom sampionskom jer mi smo takav mentaliet da ljudi osjecaju potrebu dolazenja kada klub se uzdize i bori se sa "jacima", ali sada kada smo mi ti koji su najjaci jednostavno ljudi nemoju tu potrebu, ali polahko dovest ce njih opet na tribinu Zeljina igra, abd.
kao dokaz moje teorije mozete uzeti Velez, koji je po posjecenosti razvaljivao u 1ligi FBiH, gostovanja bila jaca nego ijedan klub u BiH, i kada je uspio uci u Premier Ligu, malo se drzali i opet nista.
Ista stvar je i sa konama, imali posjetu kada su osvajali titulu, a kad su je branili, nigdje ih nije bilo(paradoks).
isto i sa nama, osim sto mi ubijamo ovu ligu... te ako nastavimo u ovom tempu sky is the limit.
Jug ne bih komentarisao ko je upucen zna da je ovo neophodno, i da nema veze ni sa sportom ni navijanjem ni tribinom. U izboru da li gasiti vatru rakijom ili benzinom, mudra odluka je sjest zapaliti cigaru i vidjeti sta dalje. 8-)

DUPLA MAJSTOREEE!!!!!

TM87doboj
Kontakt:

Post Postao/la TM87doboj » 03 maj 2012, 00:26

tu i tamo je napisao/la:Lijepo je vidjeti rutinsku pobjedu od 5:0, sa 70% snage, stvarno izgledamo mocno. Iako nije bas sve stimalo, ali ni GOSK nije bas bezveze ekipa. Ovakve utakmice ce otjerati sa stadiona one koji su dosli da se istresu, a privuci normalnu raju, govorim o sjeveru, sve vise je djevojaka, parova, starijih ljudi na tribini sjevera i uz neku konstantnost u igri i ljepoti igre, mora se povecati i broj ljudi na tribini gledaoca, a vi nemojte porediti ovu sezonu sa onom prvom sampionskom jer mi smo takav mentaliet da ljudi osjecaju potrebu dolazenja kada klub se uzdize i bori se sa "jacima", ali sada kada smo mi ti koji su najjaci jednostavno ljudi nemoju tu potrebu, ali polahko dovest ce njih opet na tribinu Zeljina igra, abd.
kao dokaz moje teorije mozete uzeti Velez, koji je po posjecenosti razvaljivao u 1ligi FBiH, gostovanja bila jaca nego ijedan klub u BiH, i kada je uspio uci u Premier Ligu, malo se drzali i opet nista.
Ista stvar je i sa konama, imali posjetu kada su osvajali titulu, a kad su je branili, nigdje ih nije bilo(paradoks).
isto i sa nama, osim sto mi ubijamo ovu ligu... te ako nastavimo u ovom tempu sky is the limit.
Jug ne bih komentarisao ko je upucen zna da je ovo neophodno, i da nema veze ni sa sportom ni navijanjem ni tribinom. U izboru da li gasiti vatru rakijom ili benzinom, mudra odluka je sjest zapaliti cigaru i vidjeti sta dalje. 8-)

DUPLA MAJSTOREEE!!!!!
da bas tako.

evo je dupla slatka :D
i kad nikog nema znaj da tu sam ja,da ti pjevam i zate da se lemam,ako treba idemo do dna

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 03 maj 2012, 00:32

http://www.xxxxxxx.com/modules/gallery/ ... .php?id=35" onclick="window.open(this.href);return false;

bih soccer umjesto x-eva, izvjestaj kompletnog kola

plava grbavica
Kontakt:

Post Postao/la plava grbavica » 03 maj 2012, 00:35

evo sad sam usporeno pogledao i zamrznuo sliku ipak svraka nije bio u opsajdu kod prvog gola

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 03 maj 2012, 00:36

tu i tamo je napisao/la:Lijepo je vidjeti rutinsku pobjedu od 5:0, sa 70% snage, stvarno izgledamo mocno. Iako nije bas sve stimalo, ali ni GOSK nije bas bezveze ekipa. Ovakve utakmice ce otjerati sa stadiona one koji su dosli da se istresu, a privuci normalnu raju, govorim o sjeveru, sve vise je djevojaka, parova, starijih ljudi na tribini sjevera i uz neku konstantnost u igri i ljepoti igre, mora se povecati i broj ljudi na tribini gledaoca, a vi nemojte porediti ovu sezonu sa onom prvom sampionskom jer mi smo takav mentaliet da ljudi osjecaju potrebu dolazenja kada klub se uzdize i bori se sa "jacima", ali sada kada smo mi ti koji su najjaci jednostavno ljudi nemoju tu potrebu, ali polahko dovest ce njih opet na tribinu Zeljina igra, abd.

DUPLA MAJSTOREEE!!!!!
ovo si bas dobro rekao, i ako se ne slazem bas toliko s tim da treba sjediti i cekati, ali lijepo receno..
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 03 maj 2012, 00:39

Gol razlika 48 (58:10) :o :shock: najbliži Želji je Široki sa 28 (42:14) :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 maj 2012, 00:43

Meni je najace bilo kod prvog gola, kada svi igraci slave sa Svrakom njegov 10.gol, a Amar zove Stanica i objasnjava mu kako treba da igra. :D :D
Sto se tice posjete najbolje je dao jedan momak koji je rekao:

Da smo 11. na tabeli bilo bi 10.000 da hebu igracima i Amaru sve po spisku i da filozofiraju kako bi oni bolje znali voditi ekipu.

Sto se tice utakmice moze se reci rutinski odradjen posao i dobro je sto su igraci u odredjenom trenutku povukli rucnu, jer ne treba zaboraviti da moramo i komsije u gostima pocastiti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 03 maj 2012, 00:44

tech je napisao/la:Gol razlika 48 (58:10) :o :shock: najbliži Želji je Široki sa 28 (42:14) :lol:
Danas sam pisao, u zadnjih 5 utakmica dali 18 golova a primili 0 8-) .

TM87doboj
Kontakt:

Post Postao/la TM87doboj » 03 maj 2012, 00:53

" onclick="window.open(this.href);return false;
i kad nikog nema znaj da tu sam ja,da ti pjevam i zate da se lemam,ako treba idemo do dna

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 maj 2012, 04:28

Rutinska pobjeda, iako mi naravno fali sve sto je vezano za jug, bilo je fino pogledati nakon dugo vremena za mene jednu utakmicu u opustenoj atmosferi, bez frke i trke. Posjeta je kako god trebala biti veca. Inace, Svraka me iz utakmice u utakmicu fascinira i smatram da smo odigralo zaista dobro ako se uzme u obzir da su nam tri prvotimca falila + Smajic. Nadam se da Stanicu i Selimovicu nije nista opasno.

Sljedece kolo se vracaju Kvesic i Jamak, a koliko sam upoznat, sljedece kolo ce Nyema propustiti zbog tri zuta kartona, ispravite me ako grijesim. Kome jos prijeti suspenzija od kartona? Ja mislim da Zeba i Gušo imaju po dva, moraju se paziti prijeko su nam potrebni svi prvotimci kada bude derby.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 03 maj 2012, 09:00

Plavo proljeće. Od 10 odigranih, 8 pobjeda i dva remija. Gol razlika 25:0. Gušo, kako je stao na gol u prvenstvenim utakmicama primio JEDAN gol iz igre i jedan iz penala. Priče kako nas Komitet i babo Ivica guraju su se utišale, ali ne i prestale. Uvijek će biti zlonamjernika, koji ne mogu sebi priznati i reći, kao što je rekao Husnija Arapović - ono što su Real i Barsa u Španiji i Evropi, to je Željo u BiH.

Sinoć, nakon što sam došao sa utakmice, dao sam kraći komentar u kojem sam pohvalio Nijemu, Stanu i Bekrića (drugo poluvrijeme).

1. Gušo = KING
2. B. Čolić, slušajte ovo, nije imao mnogo posla
3. Stana, odigrao odlično. Bojim se da se nije teže povrijedio. Učinilo mi se da se držao za rame. Imao dvije asistencije. Stana zna lopte, kada mu je glava čista. Vidi se da više voli igrati naprijed.
4. Vasilić-rutiner
5. Bogi-zakon
6. Nijema, sinoć po meni najbolji. Onaj gol je bio sa toliko efea da je to za nepovjerovati. Goldžija krenuo u drugu stranu, a lopta usljed efea skrenula metar, metar i pol
7. Svraka, sinoć prosječan. prosječan u odnosu kako je odigrao prethodne utakmice, što bi u prevodu reklo opet odličan, ali ne i fascinantan.
8. Selimović se povrijedio. Dobio ogroman aplauz kada je prolazio ispod sjevera. Čini mi se da je hitna odmah proradila, ali ne znam da li ga je odvukla.
9. Zeba, sinoć ispod svog uobičajenog prosjeka, ali uprkos tome, pokazao djelić svog fudbalskog mentaliteta, kada je goldžiju poslao po ćevape kod gola.
10. Adilović, je morao dati barem još jedan gol. Ipak uradio je ono što se od njega traži.
11. Bekrić, u prvom dosta lošiji u odnosu na drugo poluvrijeme. U prvom je igrao na lijevom krilu, a kada je prešao na sredinu rastrčao se kao u najboljim danima. Njegov gol je postignut nakon najbolje akcije na utakmici.

12. E. Čolić nam je najslabije krilo, ali je morao igrati jer su nam sva krila van stroja (Smajić, Bešlija, Selimović-povreda, Stana silom prilika igrao na beku, a i on se povrijedio...)
13. Ramić, možda je ono bio i penal, kada je izlevatio frajera u 16. Bio sam daleko na jugoistoku, a to se desilo kraj samog sjevera.
14. Ćutuk - nemam komentar. Malo igrao.

Po meni igrač utakmice Nijema.

Najvažniji dio prvenstav + KUP, ostadosmo bez krila. Bojim se da nam to ne napravi kakve problema. Nadam se da će se i to prevazići. U naredne dvije utakmice pokušati pobjediti (Velež u gostima, Slavija kući) i nadati se da Široki ne osvoji svih 6 bodova u gostima kod Čelika i Rudara. Taj razvoj događaja bi nam obezbjedio titulu, prije derbija na Gradskom stadionu Koševo.

Na derbiju će zapad prema jugu da grmi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 03 maj 2012, 09:40

Malo sam se bojao za sinocnju utakmicu,nisam bio bas miran,ali onda me je smirila cinjenica da u zadnje vrijeme jos jedino Zeljo u zivotu ne moze da iznevjeri.Fascinira me to sto se nismo ni umorili,igrali smo kao u Tuzli sa malo potrosene energije,rutinski i na kraju redaju se pobjede koje su toliko nadmocne,dominantne da ti pamet stane.Drago mi je sto se i ovi kartoni usput polako ciste a da to ne utice na rezultat.Sada imamo ciste Jamaka i Kvesica i ako ne bude povreda oni su sigurni do kraja prvenstva.Evo sada ce Nijema ocistiti u Mostaru i onda je vjerovatno miran do kraja.
Niko nije podbacio,svi su bili dobri,sa malim oscilacijama zbog manje trke,jer evo nije bilo ni potrebno.Mogu samo da zamislim kako bi bilo da smo zadali tempo kao protiv Sirokog npr.,vjerujem da bi bilo jos golova.I ovako je Adilovic imao jos dvije sto posto sanse,koje bi i ja spremio u gol bez problema.Ali dobro.
Guso i kompletna odbrana su odigrali ozbiljno do kraja,Bogi pravi profesionalac,Stanic rastrcan po boku,jedino je Vasilic imao nekoliko kriticno losih dodavanja,cak i onih najjednostavnijih.No defanzivno,to je bilo super.
U veznom redu nije bilo nesto trke,pa je protivnik imao sansu da se nadigrava,imali su svoje momente u igri koje je dopustala nasa vezna linija,ali dobro je da nije bilo nikakvih posljedica.Jedini koji je trcao standardno je bio Nijema i na Bekricu se vidjela veca zelja sto je odmah rezultiralo boljom igrom bar u drugom poluvremenu.
Zeba nije pretrcao ni kilometar,prehodao utakmicu,a onda bljesne sa nekim potezom.Licio mi je na doktora Vuksanovica,tako je on igrao u nasem dresu.Svraka nastavio da zabija i sada nas je doveo do toga da mi to od njega vec i ocekujemo,sto je super stvar.Nijema mi je igrac utakmice.Jedini je odigrao na svom nivou,a efektnim pogotkom je zacinio svoju dobru igru.
Mi smo i u Tuzli i sinoc odigrali sasvim prosjecne utakmice sa malo truda a zabili smo 9 golova i time deklasirali protivnike.To je velika stvar.Lijepo izgleda kada imas pobjednicki mentalitet,kada si pun samopouzdanja.To te nosi i kada se ne trudis.Dominantni smo.
O navijanju i navijacima necu da pisem.Nadam se da ce nasi najvatreniji doci jednom pameti i da ce sve sto imaju da rijese uspjesno i rijesiti izmedju sebe.Uvijek je toga bilo i kod starije generacije navijaca,ali Zeljo se nikada nije ostavljao kao ove sezone ovoliko puta na cjedilu.Nadam se da ce ovi mladi navijaci izaci iz svega jaci i da ce ponovo da zagrmi jace i sloznije nego ikada.Sada su igraci Zelje kao tim daleko ispred svojih navijaca.Oni su ti koji daju rezultat i svaka im cast na tome.Cestitke igracima i strucnom stabu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 03 maj 2012, 10:01

bagrcavi je napisao/la:Ima li neko članak iz avazovog sporta od petka da nam skenira i postavi ? Pisali su nešto o Bogičeviću, i njegovom ocu, mislim da je bio interwiew.
Zapamtio sam ovaj post, ali nisam mogao ranije odgovoriti. Izvinjavam se ako je neko već odgovorio.
Pričao je Bogi o počecima rata u Vlasenici, kad je imao 9 godina. I djeca su se već dijelila dok su igrali fudbal, a on nije pripadao nigdje, jer je bio iz miješanog braka. Onda su tražili da se skine, pa kad su vidjeli da nije obrezan, a imao je oca Mešu i sestru Jasminku, rekli su mu: "Idi kući pitaj šta si, pa se onda vrati".
Otac mu je ubijen, a nedavno ga je ukopao po islamskim običajima. Danas kaže da se najbolje osjeća kao Jugosloven.
Što se tiče sportske karijere, hoće ga titule. Uzeo je prvenstvo i kup sa Zvezdom, Modričom i Željom.

Kad su u pitanju ovosezonska dešavanja, a nevezano za Bogičevića, vratio bih se na sami početak sezone, u vrijeme loših igara i rezultata, i prisjetio se atmosfere na tribinama i pritiska koji je emitiran sa istih. Igrači su uspjeli da prevaziđu krizu i danas pričamo uglavnom o nizovima, rekordima...Nadam se da će nam to biti lekcija, da ćemo biti bolji navijači u vrijeme neke nove krize, da ćemo pomoći igračima koji se bore da je brže prebrode, a ne raditi protiv njih.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 03 maj 2012, 10:16

Neće valjda doći Avdukić Asmir, pa da bude rezerva Guši. 8-) :mrgreen:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 maj 2012, 10:30

nanek je napisao/la:Znate onu ? Jaci od ratova rezima i partija!

NIKO NIJE VECI OD KLUBA! ZAPAMTITE TO ! NIKO ! SAMO JE JEDAN VELIKI ZELJEZNICAR!

Sve ostalo je manje bitno, bude i prodje ;)
[youtube][/youtube]

DA SE NAJEZIS :mrgreen:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 03 maj 2012, 12:16

Statistika kluba

Najviše nastupa u zvaničnim utakmicama: Branimir Jelušić (650), 1964-1977.

Najviše golova u zvaničnim utakmicama: Dželaludin Muharemović (131), 1994-2005.

Najviše ligaških nastupa: Blagoje Bratić (301), 1964-1976.

Najviše ligaških golova: Dželaludin Muharemović (112), 1994-2005.

Najviše nastupa u Kupu: Dželaludin Muharemović (52), 1994-2005.

Najviše golova u Kupu: Dželaludin Muharemović (18), 1994-2005.

Najviše nastupa u evropskim kupovima: Blagoje Bratić (27), 1964-1976.

Najviše golova u evropskim kupovima: Josip Bukal (14), 1964-1973.

Najubjedljivija ligaška pobjeda: Željezničar - Barkohba 18:0 (23. mart 1925.)

Najubjedljivji ligaški poraz: Dinamo Zagreb - Željezničar 9:1 (29. septembar 1946.)

Najubjedljivija pobjeda u Saveznoj jugoslovenskoj ligi: Željezničar - Maribor 8:0 (29. august 1971.)

Najubjedljivji poraz u Saveznoj jugoslovenskoj ligi: Dinamo Zagreb - Željezničar 9:1 (29. septembar 1946.)

Najubjedljivija pobjeda u bh. ligaškim takmičenjima: Željezničar - Leotar 8:0 (28. august 2010.)

Najubjedljiviji poraz u bh. ligaškim takmičenjima: Zmaj od Bosne - Željezničar 9:1 (04. novembar 1995.)

Najveći broj ligaških golova u sezoni (113 golova, sezona 2000/2001)

Najbolji strijelac u jednoj sezoni: Dželaludin Muharemović (31 gol, sezona 2000/2001)

Fudbaler s najviše nastupa u reprezentaciji: Mehmed Baždarević (54 Jugoslavija, 2 Bosna i Hercegovina)

Najbolji igrač za sezonu 2010/11 : Ibrahim Šehić

Najbolji strijelac za sezonu 2010/11: Zajko Zeba (11 golova u PL)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Cwirek, Levin i 48 gostiju.