Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
nemam pojma, on i smajlovic (ako se nevaram) su poslani kuci. sto se tice U20 tu ce po meni sigurno upasti karamatic i garic a mozda i curovac i milanovic.
Nemoguce da Lazic nije mogao upasti u 12, jedino ako nije neka povreda u pitanju.. A ne znam ni odakle vijest da su poslani kuciedinjo-bih je napisao/la:nemam pojma, on i smajlovic (ako se nevaram) su poslani kuci. sto se tice U20 tu ce po meni sigurno upasti karamatic i garic a mozda i curovac i milanovic.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
-
- Kontakt:
"Dragoljub Vidačić: Žestoko treniramo, slijedi taktika i uigravanje tima
Naša reprezentacija do dvadeset godina, predvođena selektorom Dragoljubom Vidačićem vrijedno trenira već jedanaest dana.
Našoj reprezentaciji se od večeras priključuje i Nedim Buza, a priključio se Sandro Gačić koji nije počeo sa maksimalnim naporima na treninzima, ali se očekuje da od večeras bude u punom trenažnom procesu.
Imat ćemo četiri prijateljska meča do Europskog prvenstva koje se održava u Italiji. Na početku je bilo 18 igrača na pripremama, ali sa reprezentacijom više nisu Rijad Smajlović i Aleksandar Lazić. Selektoru je ostalo još 16 reprezentativaca, a mjesta ima za njih 12. Prijateljski mečevi sa Crnom Gorom su na programu 27. i 28. juna, a sa Slovenijom igramo 23 juna, te 3. jula sa Srbijom.
"Igrači prilično dobro ispunjavaju svoje zadatke, ali drugačije to sve izgleda na utakmicama, a drugačije na treninzima. Odigrali smo kontrolni duel protiv mostarskog Studenta i treba reći da je bilo grešaka.
Sada idemo ka uigravanju tima i taktici i nadam se da ćemo dostići očekivani nivo. Sa nama će od danas raditi i Nedim Buza koji se vratio iz Amerike. Prije novog reza, radimo sa 16 igrača", rekao je u izjavi za Avaz selektor Dragoljub Vidačić."
Naša reprezentacija do dvadeset godina, predvođena selektorom Dragoljubom Vidačićem vrijedno trenira već jedanaest dana.
Našoj reprezentaciji se od večeras priključuje i Nedim Buza, a priključio se Sandro Gačić koji nije počeo sa maksimalnim naporima na treninzima, ali se očekuje da od večeras bude u punom trenažnom procesu.
Imat ćemo četiri prijateljska meča do Europskog prvenstva koje se održava u Italiji. Na početku je bilo 18 igrača na pripremama, ali sa reprezentacijom više nisu Rijad Smajlović i Aleksandar Lazić. Selektoru je ostalo još 16 reprezentativaca, a mjesta ima za njih 12. Prijateljski mečevi sa Crnom Gorom su na programu 27. i 28. juna, a sa Slovenijom igramo 23 juna, te 3. jula sa Srbijom.
"Igrači prilično dobro ispunjavaju svoje zadatke, ali drugačije to sve izgleda na utakmicama, a drugačije na treninzima. Odigrali smo kontrolni duel protiv mostarskog Studenta i treba reći da je bilo grešaka.
Sada idemo ka uigravanju tima i taktici i nadam se da ćemo dostići očekivani nivo. Sa nama će od danas raditi i Nedim Buza koji se vratio iz Amerike. Prije novog reza, radimo sa 16 igrača", rekao je u izjavi za Avaz selektor Dragoljub Vidačić."
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 21 jun 2015, 22:50, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
PS: mene cudi da ni medju 18 nije bilo Lulica, al eto nadam se da selektor najbolje zna
inace mi je drago da se je prizila jos jedna sansa ivkovicu.

Vjerujem da je onda neka povreda u pitanju, inace bi to bio veliki kiks..
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
-
- Kontakt:
uglavnom ja se aBd nadam da ce ovih nasih top 10 prospekata stici do A-reprezentacije:
Atic-Musa-Buza-Sikiras-Campara-Djedovic-Polutak-Cerkezovic-Mutic-Gegic, oni pojacani sa Sulejmanovicem i Karahodzicem, kao i nekim od ovih nasih "osrednjih" talenta, kao i ovih najmladjih tipa Mavric ili Djakovic nam konacno hvala Bogu daju dobru sirinu.
Atic-Musa-Buza-Sikiras-Campara-Djedovic-Polutak-Cerkezovic-Mutic-Gegic, oni pojacani sa Sulejmanovicem i Karahodzicem, kao i nekim od ovih nasih "osrednjih" talenta, kao i ovih najmladjih tipa Mavric ili Djakovic nam konacno hvala Bogu daju dobru sirinu.
uf, ali daleko gledas
dok ovi svi stasaju, skupe iskustva i tako proci ce jos 7-8 godina minimalno, a vrlo je upitno hoce li svi uspjeti. najtezi je prelazak u seniore, sto se recimo vidi bas kod buze.
sa daliborom ilicem ne racunate vise jeli?

sa daliborom ilicem ne racunate vise jeli?
-
- Kontakt:
po te je bio vizionerski posting :p
nezz to pitaj ove ljude koji su u kontaktu sa ljudima iz saveza, ja licno kao obicni navijac svih nasih reprezentacija, od ragbija, preko odbojke do fudbala neracunam, bas zbog (ne)namjerne "amaterske" greske ljudi iz kosarkaskog saveza.
nezz to pitaj ove ljude koji su u kontaktu sa ljudima iz saveza, ja licno kao obicni navijac svih nasih reprezentacija, od ragbija, preko odbojke do fudbala neracunam, bas zbog (ne)namjerne "amaterske" greske ljudi iz kosarkaskog saveza.
-
- Kontakt:
PS: sto se tice tog prelazka u seniore si potpuno u pravu, licno cak mislim da je lakse propasti (tj neuspjeti taj prelazak) kao kosarkas nego cak kao fudbaler, iako je taj prelazak u svakom sportu (napr rukometu) jako tezak. znaci: talenti radite, radite i radite!!
-
- Kontakt:
Nije ti loša vizija osim Čampare, on ima manje šanse od mnogih koje nisi pobrojao. Lazić nije povrijeđen nego Ljuba misli da mu trenutno ne treba u njegovoj viziji igre.edinjo-bih je napisao/la:uglavnom ja se aBd nadam da ce ovih nasih top 10 prospekata stici do A-reprezentacije:
Spisak pozvanih igrača na pripreme:
1. Džanan Musa (KK Cedevita)
2. Njegoš Sikiraš (KK Stella Azzurra Roma)
3. Lazar Mutić (KK Real Madrid)
4. Emir Čerkezović (OKK Sloboda)
5. Sani Čampara (OKK Spars)
6. Srđan Kočić (OKK Spars)
7. Amar Barukčija (KK Koš)
8. Vedran Mirković (KK Koš)
9. Timur Ovčina (KKKoš)
10. Eman Šertović (KK Koš)
11. Aljoša Janković (KK Partizan TS)
12. David Kovačević (KK Partizan TS)
13. Aleksandar Stojišić (KK Partizan)
14. Adi Alikadić (KK Radnički Goražde)
15. Nikola Đaković (KK Budućnost)
16. Miladin Vlačić (KK Budućnost)
17. Semin Burko (OKK Čelik)
18. Ivan Sabljić (HKK Široki)
bez ilica. iz sirokog samo sabljic, koji koliko sam vidio nije igrao neku ulogu.
9. Timur Ovčina (KKKoš)
bez ilica. iz sirokog samo sabljic, koji koliko sam vidio nije igrao neku ulogu.
Znaci definitivno nema Ilica
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Po meni nesto ovako:
1.Campara,Stojisic,Jankovic(1-2-3)
2.Musa(1-2-3),Kocic
3.Cerkezovic(3-4),Mutic(3-4)
4.Sikiras(4-5),Djakovic,Barukcija(3-4)
5.Burko,Mirkovic,
To je onako sto bi ja vodio..sad ne znam kakav je ovaj Alikadic vidim da je rasturio po poenima u Cacku na turniru.
Jaka reprezentacija cak i druga postava je odlicna..Ilic je za Srbiju,a vidim da i bivsi kolega Frganja isto ide za Srbiju mada on ove godine nema mjesta u kadetskoj njihovoj vec ce igrati za drugu njihovu reprezentaciju ovaj turnir u Tibilisiju i to ako udje u 12..
2.Musa(1-2-3),Kocic
5.Burko,Mirkovic,
To je onako sto bi ja vodio..sad ne znam kakav je ovaj Alikadic vidim da je rasturio po poenima u Cacku na turniru.
Jaka reprezentacija cak i druga postava je odlicna..Ilic je za Srbiju,a vidim da i bivsi kolega Frganja isto ide za Srbiju mada on ove godine nema mjesta u kadetskoj njihovoj vec ce igrati za drugu njihovu reprezentaciju ovaj turnir u Tibilisiju i to ako udje u 12..
-
- Kontakt:
nema ni malog batinica, no pisimo o nasim mladim nadama tj onima koji su pozvani i koji ce dati zadnji atom snage za najdrazi dres!
-
- Kontakt:
slazem se sa tvojim 12 i sa onim sta si napisao o AlikadicuLotus je napisao/la:Po meni nesto ovako:
2.Musa(1-2-3),Kocic
5.Burko,Mirkovic,

http://www.basketball-bund.de/news/team ... kei-152126
Njemacka igrala protiv Turske i nema Hujica u timu Njemacke..Valjda bude sanse da za nas igra..
Njemacka igrala protiv Turske i nema Hujica u timu Njemacke..Valjda bude sanse da za nas igra..
dino-92 je napisao/la:Spisak pozvanih igrača na pripreme:
9. Timur Ovčina (KKKoš)
Moze li nesto vise inf o ovom igracu ?
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
znaci jos jedan poraz KS...ni ilica ni batinica
treba donijet odluku da se nijedan igrac sirokog vise nikad ne pozove...fasisti bi samo polovnjake da nam uvaljuju i usput kmece kako su ugrozeni
treba ih precrtat u startu, ne dat ni da igraju zajednicku ligu...nek igraju kup gojka suska u svojim selendrama
treba donijet odluku da se nijedan igrac sirokog vise nikad ne pozove...fasisti bi samo polovnjake da nam uvaljuju i usput kmece kako su ugrozeni
treba ih precrtat u startu, ne dat ni da igraju zajednicku ligu...nek igraju kup gojka suska u svojim selendrama
-
- Kontakt:
hajde da vise nepisemo o onim koji nisu tu, jer tako od njih pravimo kult, a to nisu zaradili, to vise zaradjuju ovi momci koji ce biti tu.
Kazu da se nije pokazao i naigrao u partizanu, inace bivsi igrac kk vlasenica....kazu da je od sljedece sezone u sarajevskim sparsimaBassha je napisao/la:dino-92 je napisao/la:Spisak pozvanih igrača na pripreme:
9. Timur Ovčina (KKKoš)
Moze li nesto vise inf o ovom igracu ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.