FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
23
9%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 248

JVVVST
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JVVVST » 01 sep 2021, 14:29

SjevernaKoreja je napisao/la:
01 sep 2021, 14:20
JVVVST je napisao/la:
01 sep 2021, 14:18
Amca007 je napisao/la:
01 sep 2021, 12:54

Kako bi recimo vas dvojica rijesili situaciju oko kluba u doba korone, kad invenstitor neda novac? Samo me zanima, koje bi vi poteze povukli. Pa vidis da je Barcelona pala qrcu za usi zbog korone. Ja ne branim Sabrinu boli me tuki za njom, ali mislim da je sposobna i nista nije uradila da bi je se tjeralo i zvalo khurvom. Nam nije slao pare, igraci nisu htjeli da igraju a nema plate, eto to je jedini razlog. Ne znam samo kako ona ili Kasum mogu biti krivi. Pa eto ona se potrudila da nas izvadi iz ghovana. Nazvala Tana i nasla i ovog novog Amerikanca. Kako losi ljudi uvijek traze pogresne korake da sto prije naparćdnu sve sto valja. Brukaaa
Potrudio bih se da u visegodisnjem mandatu napravim klub samoodrzivim i da ne moram cekati sadaku od investitora da platim Poreznoj upravi?
Cuj potrudio bi se?
Jel to biznis plan kome moramo prepustiti FK Sarajevo. Zbog rijeci, POTRUDIO ?
Kakav debil, jel to trebam citav biznis plan iznijet ovdje da bi ti se aktiviralo to malo mozga?

SAMOODRZIVOST treba da bude glavni cilj kluba, to je Tan najavio kad nas je prvi put preuzeo. Osam godina nakon toga, mi ne mozemo ni porez na plate placati bez sadake od investitora. Jel to mozda moja, ili direktoricina krivica?
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 01 sep 2021, 14:32

01 sep 2021, 14:14
napoleon72 je napisao/la:
01 sep 2021, 14:10
Pljuvaci uprave nikad da predloze neko ime, ko bi to bio dovoljno dobar u upravi. Kazete, ne zna namaknut pare sa strane. Odakle se finansira ostalih 11 klubova u ligi? Svi nasi konkurenti su politicke prcije, plus Tuzla koju vodi kriminalac. Jel bolje imat Sabrinu i vlasnika koji joj vjeruje, ili npr imat Dzemila Sosea i svako 2 god strahovat od rezultata izbora? Imali smo u komsiluku primjer politicke prcije. Borac je SNSDov klub, ako Dodik izgubi izbore mislite da ce Borac osvojit nesta? Slicno je i sa Zrinjskim i Sirokim, od pada Aluminijuma Zrinjski nije ni blizu trofeja. Siroki jedva evropu izbori. Jel to put kojim zelite da idemo? Navedite samo tri imena koja bi bila spremna preuzet klub, tri sposobna lika. Samo nemojte o nekim Hadzibegicima i slicno, ljudi su sportski radnici, treneri, sumnjam da ih administracija zanima.
Licno ja, kad bih licitirao imenima, jedino koga bih volio da bude na celu kluba iz BiH, jeste Nijaz Hastor i ASA Prevent grupacija.
Da, covjek je i veliki pitar, al cisto sumnjam da bi sebi dopustio da ga razularena masa psuje i pljuje nakon jedne "pogresne" odluke. Sto mu to treba u zivotu, realno?
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 01 sep 2021, 14:33

01 sep 2021, 14:15
Ajde, da cujemo ostale greske?
Pošto sam ja započeo s ovim, red je da ja i nastavim.

Evo da se za trenutak odmaknemo od akademije, iako je akademija po meni jedino što vrijedi u kontekstu FK Sarajevo staviti u centar svakog razgovora, zašto je otkaz Vinku Marinoviću uručen tek nakon Slobode, kad smo već ostali bez titule? Koja je bila logika da se Emir Hadžić smijeni prije njega, ako je Vinko trener ekipe? I ovim ne opravdavam Hadžića, na onom Garaža podcastu je prilično jasno otkrio zašto je i on limitiran i nije kapacitet za veća dostignuća.

Zašto se toliko krilo da je Nam povukao finansiranje, a onda se to koristilo kao argument za odbranu samog sebe? Gdje je naučen takav oblik komuniciranja, to je apsolutni promašaj po apsolutno svakoj logici i može donijeti samo probleme svakoj organizaciji, a nikako ništa dobro?

Evo samo dva mala pitanja, a imao bih mnogo više, ali da ne dužim sad, možemo i poslije nastaviti.

@holyman: Čitam ja povremeno, a jako rijetko pišem, i to uglavnom zajebanciju, no nakon ovog jučer sam se morao aktivirati. Samo argumentovano, pa ako me ljudi uspiju razuvjeriti, nikakav problem. A siguran sam da neće. A primijetio sam, naravno, slične stvari kao i ti :D

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 01 sep 2021, 14:47

Malo da odmaknemo od i pomalo mučnih prepucavanja, ovo je rak rana bh fudbala

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/21 ... kcije.html

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 01 sep 2021, 14:50

Vinko je nakon poraza od Borca na Kosevu (0:2) jos trebao dobiti otkaz ODMAH. A ne oni debili nogiraju Hadziju, a Vinku daju otkaz tek kad potpuno unisti sanse za titulom. Trener koji ne zna da moze promijeniti par igraca i koji stoji kao kip citavu utakmicu.

Hadzija je u podcastu u potpunosti skinuo krivicu sa sebe i svojih prevara. Vjerujem da je donekle bio limitiran, ali svakako kriterij po kojem je on dovodio neka pojacanja je iskljucivo njegova krivica. Nije se imalo para za Catakovica, a moglo se Mesanovicu dati 10 000 eura plata? Doveo je Cmiljanica po kojem osnovu?

Sabrina je neko o kome ni ja, ni vecina navijaca Sarajeva nema lijepo misljenje. Najbolje bi bilo da ode, ali u ovoj konstrukciji s Tanom i Ismirom Mirvicem prihvatimo svi da ona ostaje u klubu. Covjek koji je doveo vjeruje joj i nadati se da ce u ovoj deceniji pred nama titulu osvojiti u vecini sezona.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 01 sep 2021, 15:13

vedinjo98 je napisao/la:
01 sep 2021, 14:50
Vinko je nakon poraza od Borca na Kosevu (0:2) jos trebao dobiti otkaz ODMAH. A ne oni debili nogiraju Hadziju, a Vinku daju otkaz tek kad potpuno unisti sanse za titulom. Trener koji ne zna da moze promijeniti par igraca i koji stoji kao kip citavu utakmicu.

Hadzija je u podcastu u potpunosti skinuo krivicu sa sebe i svojih prevara. Vjerujem da je donekle bio limitiran, ali svakako kriterij po kojem je on dovodio neka pojacanja je iskljucivo njegova krivica. Nije se imalo para za Catakovica, a moglo se Mesanovicu dati 10 000 eura plata? Doveo je Cmiljanica po kojem osnovu?

Sabrina je neko o kome ni ja, ni vecina navijaca Sarajeva nema lijepo misljenje. Najbolje bi bilo da ode, ali u ovoj konstrukciji s Tanom i Ismirom Mirvicem prihvatimo svi da ona ostaje u klubu. Covjek koji je doveo vjeruje joj i nadati se da ce u ovoj deceniji pred nama titulu osvojiti u vecini sezona.
Vinko je trebao dobiti otkaz nakon 0-0 na grbavici protiv najlošijeg kmelje u zadnjih 20 god odmah prvo kolo kad im nismo zaprijetili. Od tog dana sam ga uveliko i tjerao jer je alibi trener sumnjive naravi, ali ne, ovdje je mjesecima bila priča kako su se igrači tek vratili poslije pauze od 3 mjeseca, kako su neuigrani, kako će to sve da nadođe blablabla i tako ode titula.
Što se Mešanovića tiče, nije dobio nijednu platu za period koji je proveo u Sarajevu, na kraju je tražio papire i oprostio sva dugovanja koja nisu bila mala jer je i on bio svjestan da se nije najbolje pronašao na Koševu.
NEMA NAZAD

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 01 sep 2021, 15:17

VoLiM: Sarajevo, Horde Zla, Pitare, Haseta,Vujovića, Paju, Papeta, Husrefa, Emira Hadzica, Muču, Čalu, Sabrinu, Tana, Nama, Mirvica, Alaima, Berbera, Zeku, nekog tamo Danca spominju ga ovdje, onog debelog sto okuplja stare igrace nezz mu ime, Oruca, Obucu, Tatara, Patrika Docija, Paučinca, Ristovskog...itd itd.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 sep 2021, 15:23

ado-hz je napisao/la:
01 sep 2021, 15:17
VoLiM: Sarajevo, Horde Zla, Pitare, Haseta,Vujovića, Paju, Papeta, Husrefa, Emira Hadzica, Muču, Čalu, Sabrinu, Tana, Nama, Mirvica, Alaima, Berbera, Zeku, nekog tamo Danca spominju ga ovdje, onog debelog sto okuplja stare igrace nezz mu ime, Oruca, Obucu, Tatara, Patrika Docija, Paučinca, Ristovskog...itd itd.
Lakše ti je bilo napisati volim FKS i sve ljude koji imaju veze sa FKS :D
Koševo Zapad

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 01 sep 2021, 15:40

MaroonBjelave je napisao/la:
01 sep 2021, 14:47
Malo da odmaknemo od i pomalo mučnih prepucavanja, ovo je rak rana bh fudbala

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/21 ... kcije.html
To je rak rana ove nakaradne "države" tako da zaboravi da će se išta mijenjati i u bh fudbalu i van njega.
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 sep 2021, 15:44

Shategabri je napisao/la:
01 sep 2021, 13:46
Mirvić je sarađivao sa Tanom u prošlosti, nešto slično kao i Nam. Sabrina ima veze sa njim k'o ti i ja.
Zamisli u kakvom stanju tvoj um treba biti da izjavi da je ona dovela, pazi sad, vlasnika upravljačkih prava tog istog kluba, direktora najveće Tanove kompanije kao i direktora Kortrijka te bliskog saradnika Tana. Ona i Kasum su ovlašteni da govore u ime kluba i da završe što im se naredi, to je to.
Tan nikada nije bio aktivan što se tiče našeg kluba mada je to razumljivo kada skontaš šta sve ima i čime se bavi, zato su tu bliski saradnici i njegovi ljudi poput Ken Choo-a nekad na početku.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 01 sep 2021, 15:48

@SjevernaKoreja, Zip, jesil to ti? Živ si?

Još samo Denchi fali :thumbup:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 01 sep 2021, 15:50

Nije bilo plata igraci tuzbe podnijeli, izgubili smo titulu, nista od infrastrukture nije uradjeno, nikad manje ljudi na stadionu, loš status u savezu, stalno mjenjanje strategije kluba,zatvorenost i ne transparentan rad. Itd itd
[/quote]

Kazes nije bilo plata igracima, dali je sabrina kriva za to, NARAVNO DA NIJE,zasto; zato sto je bila korona, zato sto je tadasnju vlasnik (long group NAM) efektovan koronom obustavio finansiranje koje on garantovao, nije rekao Sabrini hocu 10 m km budzet snadji se vec je rekao koliko sabrina mozes skupit 4-5 m ja cu platit resto. Medjutim ocito je lagao da vjetnam pravi problem itd zamazivao kupovao vrijeme da vide sta ce..Turkish Airline je u tolikim gubicima da za 15 godina nece stat na noge ubjedjen sam da su i oni pipu zavrnuli ako su kad sta davali da su to sveki na minimum, takodje ista stvar sa ostatkom sponzora..

Igraci tuzbu podnijeli od dana kad je Nam prestao bit voasnik pisle 19 kola prosle sezone, znaci nam dok je postovo ono sto je dogovoreno klub i uprava je radila vise nego sto je on sam zamislio.. +9 fino igrali prosli u kup ispali od brestea na kradju izbacili crnogorce fino se potukli sa celtikom..

Covjek je govorio da su pare poslate i da se ceka samo da vjetnam to provjeri igraci su to vjerovali medjutim prosla zimska pauza pripreme sve para nema normalno da su vidjeli da su izigrani i ljudi jednostavno digli ruke, rahmanoviceva i tatarova prodaja je bila samo da se nebi istupilo iz lige, jer je vec i sabrini bilo jasno da Nam nije poslo pare i da je svo vrijeme lago.

Bar koliko sam ja razumio kosevo je dobiveno i zaslugu zato ima sabrina, dali ce sad Tanu odgovarat na koji nacin neznam, ali znam da je Namu tadasnjem vlasniku odgovaralo i takodje i kroz situaciju sa kosevom je dokaz koliko je Nam bio mutan.. govorio je da ce ulizit milione a tamo u pozadini se smije i govori kojih **** ja sam digo ruke.. slazem se da tu treba radit al nisi napisao da je VICO rekao da ce 4 terena zavrsit do decembra da su pare osigurane evo septembar nista a sa posle decembra do maja jos 3 ili 4 gdje cemo mi bit naredu..

Los status u savezu neznam kako to ima veze kad se zna da je vico preuzo funkciju istjero sve i reko borac mora bit prvak normalno je da se FK SARAJEVO prvo digne i reaguje jer mi smo ti koji smo prvi bili a i najaci smo klub

Transparentnost treba bit bolja ne puno, al marketing jeste zakazo..

I za tu transparentnos TAN dok je bio je uveo da se u javnost ide samo kad se mora i Nam je to prihvatio i ostavio..

Ona je bila za strategiju koju je klub ima po odlasku Tana al NAM je rekao da ta strategija ne dolazi u obzir i da on hoce strategiju manchester citya. Sta je ona tu mogla jedino pristat ili dat odtkaz, sto je po meni trebala uradit i mislim da je to njena najveca greska

Ako neko ovde misli da Tan Nam Mirvic su budale i neznaju procjenit tipove kao sabrina vec oni samo razmisljaju doljnjom glavom grdno se varate.. ona ima znanje i povjerenje i oni su zadovoljni sa njenom vizijom i znanje
I tako ce bit dok ona to ne uzgubi cin se to desi zavrsice ko dino..

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 sep 2021, 15:50

MortemHz je napisao/la:
01 sep 2021, 15:44
Mirvić je sarađivao sa Tanom u prošlosti, nešto slično kao i Nam. Sabrina ima veze sa njim k'o ti i ja.
Zamisli u kakvom stanju tvoj um treba biti da izjavi da je ona dovela, pazi sad, vlasnika upravljačkih prava tog istog kluba, direktora najveće Tanove kompanije kao i direktora Kortrijka te bliskog saradnika Tana. Ona i Kasum u ovlašteni da govore u ime kluba i da završe što im se naredi, to je to.
Tan nikada nije bio aktivan što se tiče našeg kluba mada je to razumljivo kada skontaš šta sve ima i čime se bavi, zato su tu bliski saradnici i njegovi ljudi poput Ken Choo-a nekad na početku.
Ona je mogla odraditi neke kontakte sa recimo Mirvićem na Tanov išaret.
Pa realno ne znam fakat šta je pravi razlog njegovih investicija i akcija oko FKS, al izgleda se nešto Kusturici baš gadno zadužio :mrgreen:
Ili su bili tad neka raja...ko će ga znati.
Sve je ionako u domenu nagađanja, mislim ok neko možda čuje neke info pa poveže, ali niko sa sigurnošću ne može potvrditi i hajd to je sad i nebitno.
Daj nek oni krenu sa radom i da mi zalaufamo sa pobjedama, kako je i ko došao manje bitno.
Koševo Zapad

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 01 sep 2021, 15:53

Kad se ono igra tekma sa Pazarom.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

SjevernaKoreja
Kontakt:

Post Postao/la SjevernaKoreja » 01 sep 2021, 15:53

01 sep 2021, 14:32
01 sep 2021, 14:14
01 sep 2021, 14:10
Pljuvaci uprave nikad da predloze neko ime, ko bi to bio dovoljno dobar u upravi. Kazete, ne zna namaknut pare sa strane. Odakle se finansira ostalih 11 klubova u ligi? Svi nasi konkurenti su politicke prcije, plus Tuzla koju vodi kriminalac. Jel bolje imat Sabrinu i vlasnika koji joj vjeruje, ili npr imat Dzemila Sosea i svako 2 god strahovat od rezultata izbora? Imali smo u komsiluku primjer politicke prcije. Borac je SNSDov klub, ako Dodik izgubi izbore mislite da ce Borac osvojit nesta? Slicno je i sa Zrinjskim i Sirokim, od pada Aluminijuma Zrinjski nije ni blizu trofeja. Siroki jedva evropu izbori. Jel to put kojim zelite da idemo? Navedite samo tri imena koja bi bila spremna preuzet klub, tri sposobna lika. Samo nemojte o nekim Hadzibegicima i slicno, ljudi su sportski radnici, treneri, sumnjam da ih administracija zanima.
Licno ja, kad bih licitirao imenima, jedino koga bih volio da bude na celu kluba iz BiH, jeste Nijaz Hastor i ASA Prevent grupacija.
Da, covjek je i veliki pitar, al cisto sumnjam da bi sebi dopustio da ga razularena masa psuje i pljuje nakon jedne "pogresne" odluke. Sto mu to treba u zivotu, realno?
Mozda jedini covjek u drzavi koga politika nebi mogla da slomi.
Mada nzm koliko je vezan za politiku.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 sep 2021, 15:56

01 sep 2021, 15:50
MortemHz je napisao/la:
01 sep 2021, 15:44
Zamisli u kakvom stanju tvoj um treba biti da izjavi da je ona dovela, pazi sad, vlasnika upravljačkih prava tog istog kluba, direktora najveće Tanove kompanije kao i direktora Kortrijka te bliskog saradnika Tana. Ona i Kasum u ovlašteni da govore u ime kluba i da završe što im se naredi, to je to.
Ona je mogla odraditi neke kontakte sa recimo Mirvićem na Tanov išaret.
Pa realno ne znam fakat šta je pravi razlog njegovih investicija i akcija oko FKS, al izgleda se nešto Kusturici baš gadno zadužio :mrgreen:
Ili su bili tad neka raja...ko će ga znati.
Sve je ionako u domenu nagađanja, mislim ok neko možda čuje neke info pa poveže, ali niko sa sigurnošću ne može potvrditi i hajd to je sad i nebitno.
Daj nek oni krenu sa radom i da mi zalaufamo sa pobjedama, kako je i ko došao manje bitno.
To svakako jeste, to joj i posao na kraju krajeva, zajedno sa Kasumom.
Valjda Kapić potpiše do Veleža.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 01 sep 2021, 15:57

Aduka87 je napisao/la:
01 sep 2021, 15:53
4.9. subota
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 sep 2021, 15:57

Aduka87 je napisao/la:
Sad u subotu

SjevernaKoreja
Kontakt:

Post Postao/la SjevernaKoreja » 01 sep 2021, 16:00

Aduka87 je napisao/la:
Za tri dana.

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 01 sep 2021, 16:02

Derbi 22.9 u 17h
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.