imas i na drugom sarajevskom forumu prema tomebagrcavi je napisao/la:nmg da vjerujem kakav kreten, kontaš li ti da imaju neke stvari koje se ne pišu na ovom mahalaškom forumu ?

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
imas i na drugom sarajevskom forumu prema tomebagrcavi je napisao/la:nmg da vjerujem kakav kreten, kontaš li ti da imaju neke stvari koje se ne pišu na ovom mahalaškom forumu ?
exbabilon je napisao/la:Upravo ovo je rak rana našeg fudbala/nogometa. Danas je u elitnom društvu ofirno reći da si bio na utakmici. To se među svjetom gleda kao primitivizam, možeš na koncert, predstavu...ali gdje ćeš na utakmicu, tamo samo nešto galame, pale, psuju... To je percepcija prosječnog čovjeka u BiH. Nije velika razlika ni u okruženju, i tamo su neshvaćeni navijači i zaljubljenici u svoj klub. Na zapadu je drugačije, tamo je to sve na jednoj višoj razini, pa se stadioni pune porodičnim ljudima koji dovode djecu, žene, cijeli dan provode u kompleksu stadiona... Toga kod nas nema, nama je kao najtrofejnijem klubu u državi uspjeh otvoriti fan shop veličine trafike. I o tome se priča kao o svjetskom čudu... Kod nas se pojam navijača i huligana gotovo izjednačio, niko ne razmišlja o tome da ja od subote do subote živim za utakmicu Želje, da dođem, podržim klub i na kraju proslavim pobjedu. Svi to vide kao poligon za izbacivanje frustracija, okupljanje ološi našeg društva... Na tribini je sve manje zrelih ispunjenih ljudi, koji imaju porodicu, zaposljenje...većini je poniženje doći na jug i navijati za Želju. Možda ovaj moj post djeluje nepovezano, jer su mi se ove stvari skupljale duže vremena, i sad kad je @budućnost ovo napisao, potaklo me je da i ja nešto kažem...
Vezano za ovo iznad,ja se ne bih sikirao,bas sad kad je bila tekma City-Utd žalosno je bilo gledati momke kako cupaju kose sto navijaju za jedan ili drugi tim a osim dresova vecina i ne zna istoriju tih klubova,i bilo je par ljudi sa strane koji su dosli da gledaju Džeku,a posto on nije igrao onda su ono samo gledali tekmu i ismijavali ove sto "navijaju" za jedne ili za druge...i tu bih odmah definisao simpatizera jer oni samo mogu da simpatisu te klubove.....e sad na Želji je a to se radi,bar rezultatski,da bude cool i navijati za njegaanonimni je napisao/la:ne čini ti se, većina se nagledala Barcelone, Reala, Uniteda ili nekog četvrtog kluba i naravno da će navijati za njih jer oni imaju uspjehe. Željo ne igra kao oni, ali ga ja opet volim jer je klub iz mog grada, klub s kojim sam se rodio, klub kojeg ja ne moram gledati na TV-u i tako navijati za njega kao što "navijači" gore spomenutih klubova rade... valjda će se nekad vratiti atmosfera derbija kao prije rata...Buducnost je napisao/la:Danas kad obuces dres tebi voljenog kluba odma te smatraju ludim. Mozda je to samo u mojim ocima ali ne vjerujem..
@exbabilon, o tom i ja govorim, ja kad sam rek'o nekim svojim "drugovima" da sam bio na Grbavici dok je trajao El Classico, ismijali su mi se, njima je poniženje otići na Grbavicu ili na Koševo. sve dok je tako, neće se puno stvari promijeniti...
hajd bgt, eno na fejsu nema ko nije objavioKB-TM87 je napisao/la:nije ovo stvar za foruma, ne znam odakle vam pravo da sa orga kopirate ovakve stvari
i to sve djeca po 16 godina, i oni se prave pametni, imaju ljudi koji se time bave, koji su temelj grupe i oni će to i riješiti sami, a ne baluvardija preko facebooka i forumaAmoxicillin je napisao/la:hajd bgt, eno na fejsu nema ko nije objaviošteta..msm da je jedino rješenje da se nađe neko ko će sve fino organizovat' a svi koji se protive, bujrum sjever
Nema ovo veze sa navijačima, druge stvari su u pitanju. Ti, ja, mi, pravi navijači nastavljaju po starom a ONI nek to riješe na svoj način, mimo nas. Bolje što nema kopa neće li odhebati od NAS!!! pozzlikusa je napisao/la:Ovo je dno dna i sram da nas bude !! Klub se bori za duplu a mi se ovako ponasamo ! Sve s vidi da je vise furka nego sto se voli klub !!
eh supermahalac_SA je napisao/la:Nema ovo veze sa navijačima, druge stvari su u pitanju. Ti, ja, mi, pravi navijači nastavljaju po starom a ONI nek to riješe na svoj način, mimo nas. Bolje što nema kopa neće li odhebati od NAS!!! pozzlikusa je napisao/la:Ovo je dno dna i sram da nas bude !! Klub se bori za duplu a mi se ovako ponasamo ! Sve s vidi da je vise furka nego sto se voli klub !!
.ebo to, neko ti relax naruči DUPLU majstore i laganini gledaj ŽELJUlikusa je napisao/la:eh supermahalac_SA je napisao/la:Nema ovo veze sa navijačima, druge stvari su u pitanju. Ti, ja, mi, pravi navijači nastavljaju po starom a ONI nek to riješe na svoj način, mimo nas. Bolje što nema kopa neće li odhebati od NAS!!! pozzlikusa je napisao/la:Ovo je dno dna i sram da nas bude !! Klub se bori za duplu a mi se ovako ponasamo ! Sve s vidi da je vise furka nego sto se voli klub !!hvala na objasnjenju
avatar sve govori o tebivideoton1 je napisao/la:
biće nezgodno, bunker vjerovatno ali ne sumnjam u 2-3 komadamahalac_SA je napisao/la:večeras ako Bog da samo da padne gooool u prvih 20-ak minuta da "rahat bude lokum", ne volim ove ekipe kad gostuju gotivniji su mi "velikani"
a tebe, pa ti samo pomenu koliko će SVRAKA dati, ispoštuj i ostaleKB-TM87 je napisao/la:biće nezgodno, bunker vjerovatno ali ne sumnjam u 2-3 komadamahalac_SA je napisao/la:večeras ako Bog da samo da padne gooool u prvih 20-ak minuta da "rahat bude lokum", ne volim ove ekipe kad gostuju gotivniji su mi "velikani"
hamo_pipa je napisao/la:exbabilon je napisao/la:Upravo ovo je rak rana našeg fudbala/nogometa. Danas je u elitnom društvu ofirno reći da si bio na utakmici. To se među svjetom gleda kao primitivizam, možeš na koncert, predstavu...ali gdje ćeš na utakmicu, tamo samo nešto galame, pale, psuju... To je percepcija prosječnog čovjeka u BiH. Nije velika razlika ni u okruženju, i tamo su neshvaćeni navijači i zaljubljenici u svoj klub. Na zapadu je drugačije, tamo je to sve na jednoj višoj razini, pa se stadioni pune porodičnim ljudima koji dovode djecu, žene, cijeli dan provode u kompleksu stadiona... Toga kod nas nema, nama je kao najtrofejnijem klubu u državi uspjeh otvoriti fan shop veličine trafike. I o tome se priča kao o svjetskom čudu... Kod nas se pojam navijača i huligana gotovo izjednačio, niko ne razmišlja o tome da ja od subote do subote živim za utakmicu Želje, da dođem, podržim klub i na kraju proslavim pobjedu. Svi to vide kao poligon za izbacivanje frustracija, okupljanje ološi našeg društva... Na tribini je sve manje zrelih ispunjenih ljudi, koji imaju porodicu, zaposljenje...većini je poniženje doći na jug i navijati za Želju. Možda ovaj moj post djeluje nepovezano, jer su mi se ove stvari skupljale duže vremena, i sad kad je @budućnost ovo napisao, potaklo me je da i ja nešto kažem...
Koje je tvoje misljenje, zasto je percepcija takva kakva jeste?
Da li je ta percepcija ima nekog uporista u cinjenicama, ili je ona samo plod necije maste?
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 65 gostiju.