FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plava grbavica
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plava grbavica » 01 maj 2012, 22:42

znači ako gledamo matematićki igramo sa partizanom

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 01 maj 2012, 23:18

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... -i-kvesica" onclick="window.open(this.href);return false;

Stana ili Cutuk umjesto Kvesica, a Bekric zamjenjuje Jamaka
NO PYRO NO PARTY

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 maj 2012, 23:39

Sumnjam da će Stana na beka, on je svoje na beku završio dolaskom Ćutuka.
DRUG NEBI TI PUNCA

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 01 maj 2012, 23:42

exbabilon je napisao/la:Postavljamo standarde, nabijamo komplekse ! 8-)

Sutra aBd očekujem finu utakmicu, bilo kakvu pobjedu, po mogućnosti sa što manje potrošene energije. Obzirom na to da je i sutra većini neradni dan, bar svim školarcima, onda očekujem i solidnu posjetu, termin je sasvim ok...Ne očekujem da će Široki sutra kiksat, pa samim tim se borba za titulu i u slučaju naše pobjede nastavlja, ali nema veze, sve je manje kola, sve manje bodova u igri, rutinski ovo privodimo kraju..
Ja se nadam da cu stici na tekmu. Ma bola nabićemo ih sa par komada tu nema dileme. Nije ona naivna konstatacija vec realnost... :D :D :D
Osim - drugo ime za Želju !

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 02 maj 2012, 00:02

Ocekujem u prvom poluvremenu jedno dva gola za nas lagano, u drugom jedan i dosta.. Ta ce Gosk 8-)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 02 maj 2012, 02:52

plava grbavica je napisao/la:znači ako gledamo matematićki igramo sa partizanom
Koja je to matematika? :P Znam da ce se podjeliti klubovi u tri grupe sa dvije podgrupe (nosioci i nenosioci) tako da se bolje razvrstaju klubovi i bude na neku ruku ravnopravnije, sto znaci da necemo moci dobiti I Basel I APOEL I BATE, vec ILI Basel ILI APOEL ILI BATE.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 02 maj 2012, 10:30

čisto da se podsjetimo
http://www.****/d/33-odigra ... ski-derbi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Željezničar se vratio na svoju Grbavicu. 2. maja 1996. godine odigrana je prva utakmica nakon reintegracije Grbavice i to između dva najpopularnija tima u državi. Željezničar i Sarajevo podijelili su bodove, bilo je 1:1.

Na srušenoj Grbavici okupilo se 20 hiljada gledalaca. Ratni ožiljci opominjali su na sve ono što se u proteklim godina ovdje dešavalo. Zapadna drvena tribina bila je potpuno izgorila. No, zadovoljstvo da ponovo igraju derbi na Grbavici motivisalo je igrače oba tima da daju više od maksimuma. Zadovoljstvo, radost, prkos i ponos osjetili su se u zraku.

Utakmica je završena rezultatom 1:1. Domaći su došli u vodstvo u 33. minuti kada je slobodan udarac izveo Admir Adžem. Loptu je kratko odbio Mirsad Dedić, a Bulent Biščević je glavom pospremio u mrežu. Prvo poluvrijeme okončano je vodstvom tima sa Grbavice.

Nastavak je donio nešto bolju igru tima sa Koševa. Poravnali su u 57. minuti iz sjajno izvedenog kontranapada. Dobro su kombinovali Ćenan i Granov. Ovaj posljednji dobro je asistirao za Dženana Ušćuplića koji preciznim udarcem sa vrha šesnaesterca fantastično matira Gušu i donosi radost za pristalice bordo boje.

Nakon izjednačujućeg pogotka Sarajeva porasle su tenzijena terenu, ali i na tribinama. Ipak, rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Željezničar - Sarajevo 1:1
Stadion: Grbavica
Gledalaca: 20.000
Strijelci: Biščević, Uščuplić
Sudije: Marko Mrkić (Tuzle), Mijo Maričević (Živinice) i Izet Čejvanović (Tuzla).

Željezničar: Gušo, Biščević, Adžem, Fatić, Memić, Kurt, Jahić, Muharemović, Kunić, Žerić i Pehlivanović.

Sarajevo: Dedić, Elkaz, Uščuplić (Selimović), Hošić, Dalipagić, Mujkić, Gogalić, Džaviti (Granov), Ćenan (Ferhatović), Hrvat i Herco.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 02 maj 2012, 10:38

Večeras očekujem 4-5 hiljada duša
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 02 maj 2012, 10:39

Kad ce mo opet gledati derbi sa 20 000 ili 30 000 gledalaca. Sad kad se skupi 4-cifren broj kazemo mashAllah.

Katastrofa na sta je spao najveci BH derbi.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 02 maj 2012, 10:42

Buducnost je napisao/la:Kad ce mo opet gledati derbi sa 20 000 ili 30 000 gledalaca. Sad kad se skupi 4-cifren broj kazemo mashAllah.

biće nas sad na sljedećem derbiju na zapadu bruka, valjda će se i oni malo animirat pa da se napuni stadion...
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 02 maj 2012, 10:49

KB-TM87 je napisao/la:
Buducnost je napisao/la:Kad ce mo opet gledati derbi sa 20 000 ili 30 000 gledalaca. Sad kad se skupi 4-cifren broj kazemo mashAllah.

biće nas sad na sljedećem derbiju na zapadu bruka, valjda će se i oni malo animirat pa da se napuni stadion...
Horde ce biti, nije problem u Hordama. Cini mi se da je problem u nasem drustvu sto je postalo ako si navijac onda te smatraju seljakom. Danas je cini mi se sramota biti navijac pa sve neki sminkeri, curice, ..

Danas kad obuces dres tebi voljenog kluba odma te smatraju ludim. Mozda je to samo u mojim ocima ali ne vjerujem..

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 02 maj 2012, 10:49

2009-10 sezona. bilo preko 20 milja na koševu.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 02 maj 2012, 10:59

Hajde vise pola 7 da se krene :D
Željeznicar za život cijeli !

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 02 maj 2012, 11:00

@FCS
Te sezone ste bili kaznjeni, to je sezona 08/09 bila.
NO PYRO NO PARTY

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 02 maj 2012, 11:14

Buducnost je napisao/la: Horde ce biti, nije problem u Hordama. Cini mi se da je problem u nasem drustvu sto je postalo ako si navijac onda te smatraju seljakom. Danas je cini mi se sramota biti navijac pa sve neki sminkeri, curice, ..

Danas kad obuces dres tebi voljenog kluba odma te smatraju ludim. Mozda je to samo u mojim ocima ali ne vjerujem..
Upravo ovo je rak rana našeg fudbala/nogometa. Danas je u elitnom društvu ofirno reći da si bio na utakmici. To se među svjetom gleda kao primitivizam, možeš na koncert, predstavu...ali gdje ćeš na utakmicu, tamo samo nešto galame, pale, psuju... To je percepcija prosječnog čovjeka u BiH. Nije velika razlika ni u okruženju, i tamo su neshvaćeni navijači i zaljubljenici u svoj klub. Na zapadu je drugačije, tamo je to sve na jednoj višoj razini, pa se stadioni pune porodičnim ljudima koji dovode djecu, žene, cijeli dan provode u kompleksu stadiona... Toga kod nas nema, nama je kao najtrofejnijem klubu u državi uspjeh otvoriti fan shop veličine trafike. I o tome se priča kao o svjetskom čudu... Kod nas se pojam navijača i huligana gotovo izjednačio, niko ne razmišlja o tome da ja od subote do subote živim za utakmicu Želje, da dođem, podržim klub i na kraju proslavim pobjedu. Svi to vide kao poligon za izbacivanje frustracija, okupljanje ološi našeg društva... Na tribini je sve manje zrelih ispunjenih ljudi, koji imaju porodicu, zaposljenje...većini je poniženje doći na jug i navijati za Želju. Možda ovaj moj post djeluje nepovezano, jer su mi se ove stvari skupljale duže vremena, i sad kad je @budućnost ovo napisao, potaklo me je da i ja nešto kažem...
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 02 maj 2012, 11:17

Buducnost je napisao/la:Danas kad obuces dres tebi voljenog kluba odma te smatraju ludim. Mozda je to samo u mojim ocima ali ne vjerujem..
ne čini ti se, većina se nagledala Barcelone, Reala, Uniteda ili nekog četvrtog kluba i naravno da će navijati za njih jer oni imaju uspjehe. Željo ne igra kao oni, ali ga ja opet volim jer je klub iz mog grada, klub s kojim sam se rodio, klub kojeg ja ne moram gledati na TV-u i tako navijati za njega kao što "navijači" gore spomenutih klubova rade... valjda će se nekad vratiti atmosfera derbija kao prije rata...

@exbabilon, o tom i ja govorim, ja kad sam rek'o nekim svojim "drugovima" da sam bio na Grbavici dok je trajao El Classico, ismijali su mi se, njima je poniženje otići na Grbavicu ili na Koševo. sve dok je tako, neće se puno stvari promijeniti...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Amar_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Amar_TM87 » 02 maj 2012, 11:17

Brisi post..
Zadnja izmjena: Amar_TM87, dana/u 02 maj 2012, 11:52, ukupno mijenjano 2 puta.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 02 maj 2012, 11:28

Podržite novog starog šampiona...
Zadnja izmjena: ipetm, dana/u 02 maj 2012, 11:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 maj 2012, 11:31

nmg da vjerujem kakav kreten, kontaš li ti da imaju neke stvari koje se ne pišu na ovom mahalaškom forumu ? ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 02 maj 2012, 11:39

Braćo, imam jedno pitanje odnosno molbu. Jučer sam saznao da je u subotu iznenadno preminuo jedan veliki željovac, Džemal Bajrović.
Na žalost većina raje nije znala za dženazu i ispraćaj nije bio onakav kakav on zaslužuje
Većina će ga znati po tome da je radio kao obezbjeđenje na ulazu, na sjeveru uglavnom i da je bio MANIJAK dušom i tijelom.
Nisam često po forumima niti u kontaktu sa mlađom ekipom koja vodi Jug tako da i ne znam da li je slučajno pokrenuta kakva akcija za pomoć familiji, transparent ili da mu se bar skandira “Otišo si Džemo...” mislim da je to stvarno zaslužio i kao čovjek i kao manijak.
Ako mislite da ovo ima smisla možete objaviti i na ORG-u,, nemam profil tamo..
Izvinjavam se ako ovom nije mjesto ovdje ali sam pod šokom kao i svi koji su ga znali i mislim da bi se trebalo nešto uraditi.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hamagara, Hrammm1921, Lekqqq1921 i 46 gostiju.