LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

MaGiCa
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la MaGiCa » 27 nov 2013, 13:36

adnan24 je napisao/la: To bi bilo lijepo od njega ali budemo realno nije za ocekivati ni od njega niti od bilo koga drugog.Desavalo se da igraci(u bilo kojem sportu) prihvataju slabije ugovore ali cisto iz sopstvene zelje da zaigraju u odredjenom klubu...ne znam bas da je neko trazio manje novce samo zato sto voli klub ili sta vec.
Zato sto je trazenje manjih novaca=svest o falinkama tima. Razumes :?:
Znaci, ja kao veteran se svesno odricem para, da bi ti dosao u tim, kao i @Balon i da bi nas trojica uz jos nekolicinu kvalitetnih igraca napali titulu cim pre. Ali, to onda znaci da sam ja svestan cinjenice da ces ti da uzmes neke moje suteve, a neki ce otici i na @Balona.
Dakle, mora da se zrtvuje svoja statistika i svoj bankovni racun, a ne tudji, ako se vec klub voli i ako mu se zeli najbolje. Kako je Wilt Chamberlain pristao da bude treca violina Bayloru i Westu da bi dosao do titule sa Lakersima :?: Kako je pristao da ne bude prvi strelac, kad je potpisao za Philadelphiju, nakon 7 godina ciste dominacije nevidjene u ovom sportu :?: Zato sto je bio svestan cinjenice da sam ne moze. Ako je prime Wilt, koji je najdominantniji igrac ikada, bio svestan svojih vlastitih limita, kako onda 1 KB od 36 godina (sa pokidanom A.tetivom) nije svestan te cinjenice :?:

Nije svestan jer je celog zivota bio ballhog i shotjacker. To je to.
Zrtvovace interese cele franshize, jer bi hteo da obori KAJov rekord, a to moze jedino ako spoji jos 3 sezone sa 2000+ poena. Za 2000 poena po sezoni, ce mu minimum trebati 20 suteva po utakmici, cak i ako zadrzi ovu efikasnost pre povrede. Koliko suteva po utakmici uzimaju James ili Durant :?: ;)
Nije lud da drugi put u karijeri ide na noge ljudima koji bi trebali biti njegova najveca konkurencija kroz karijeru.
Karijere LBJa i KBa se ne poklapaju. Ima nekih 7 godina razlike medju njima.
A ne vidim zasto bi neko bio potrcko slabijem od sebe. Mazohizam nije nesto sto je cenjeno u zapadnom svetu.
Ja opet kazem...ovo jesu preveliki novci i sigurno bi volio da je Kobe dobio manje(svejedno ja necu vidjeti ni dinara) ali glupo mi je kritikovati Kobea jer je pristao na ponudjeno jer da je odbio to bi tek bilo incident a ne nesto svakodnevno.A niko od nas ne zna kakvi su planovi za dalje...nema potrebe odmah popljuvati i upravu i Bryanta.
Masis poentu. Nije akcenat na necijem prihvatanju/odbijanju ugovora, vec na tome da je taj i takav ugovor stetan po celi klub na duze staze.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 27 nov 2013, 13:53, ukupno mijenjano 3 puta.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 27 nov 2013, 13:39

@MaGiCa: Skidam kapu...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 nov 2013, 15:04

MaGiCa je napisao/la: Zato sto je trazenje manjih novaca=svest o falinkama tima. Razumes :?:
Dakle, mora da se zrtvuje svoja statistika i svoj bankovni racun,
Sve stoji ali to u danasnjem svijetu nije za ocekivati...svaka cast na pozitivnim primjerima ali ovo je za mene sasvim "normalna" stvar i iznenadit cu se svaki put kad nego uradi suprotno.
MaGiCa je napisao/la:Nije svestan jer je celog zivota bio ballhog i shotjacker. To je to.
Zrtvovace interese cele franshize, jer bi hteo da obori KAJov rekord, a to moze jedino ako spoji jos 3 sezone sa 2000+ poena.
Onu tvoju pricu o kultu licnosti slobodno mozes primijeniti i na sebe ali u kontra smjeru...cijelog je zivota ovo,cijelog je zivota ono...ispade da u L.A.-u nema omrazenije osobe od Bryanta,njegovih 17 godina u Lakersima je patnja za fransizu a sad su mu dali 23 miliona po sezoni samo uz uvjet da se on oprosti za 2 godine pa da Lakersi napokon progledaju. :?

Kupchak rece da su vec dugo vagali stanje na trzistu i da su se odlucili da odmah ponude Bryantu ovaj ugovor iako mnogi misle da je rano...a po tebi ispade da je Kobe sam sebi ponudio ugovor jer je odlucio da nece ganjati titulu vec poene.
MaGiCa je napisao/la:Koliko suteva po utakmici uzimaju James ili Durant :?: ;)
Kroz karijeru Kobe je na 19,6,James na 20,1 a Durent na 18,8.

Naravno Kobe je dosta sporije krenuo od pomenute dvojice sto se odrazava i na ove brojke ali da je prevelika razlika i nije.
MaGiCa je napisao/la:Masis poentu. Nije akcenat na necijem prihvatanju/odbijanju ugovora, vec na tome da je taj i takav ugovor stetan po celi klub na duze staze.
Kako rekose u upravi,dugo su vagali situaciju i na kraju odlucili na ovaj korak koji je tek pocetak price...kad se sve zavrsi onda cemo vidjeti koliko je stetan ili ne.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 nov 2013, 15:38

Vidim da se vrtimo u krug, tako da ce ovo biti moja poslednja replika tebi, po ovom pitanju.
Onu tvoju pricu o kultu licnosti slobodno mozes primijeniti i na sebe ali u kontra smjeru...cijelog je zivota ovo,cijelog je zivota ono...ispade da u L.A.-u nema omrazenije osobe od Bryanta,njegovih 17 godina u Lakersima je patnja za fransizu a sad su mu dali 23 miliona po sezoni samo uz uvjet da se on oprosti za 2 godine pa da Lakersi napokon progledaju. :?
Njegovih 17 godina nisu bile "patnja za franshizu", ali u poslednjih nekoliko godina jeste veliki teret za ovu franshizu i jeste taj koji jos vise smeta, no sto joj doprinosi, ako gledamo cisto rezultatski.
Kupchak rece da su vec dugo vagali stanje na trzistu i da su se odlucili da odmah ponude Bryantu ovaj ugovor iako mnogi misle da je rano...a po tebi ispade da je Kobe sam sebi ponudio ugovor jer je odlucio da nece ganjati titulu vec poene.
To je tvoje ucitavanje reci nekome, a ne verna interpretacija. Dakle, sa tvojim interpolacijama ces ubuduce cascavati druge, jer mi se ne da da 10x obrcem jednu te istu pricu onima koji ne citaju pazljivo i napadaju po defaultu.
Elem, ja sam protiv ovog ugovora, jer ce on dodatno usporiti rivoluzione, koja je neophodna LALu. Iskreno, uopste me ne tangira ni cinjenica da je ugovor ponudio XY covek, niti da je odbijen od XZa, a prihvacen sa modifikacijama od ZYa. To su sve banalnosti za ovu pricu. Poenta je da je to sto je potpisano lose po takmicarske ambicije LALa, naravno IMHO. A ti, izvoli pa tumaci to kako god zelis.
Kroz karijeru Kobe je na 19,6,James na 20,1 a Durent na 18,8.
Pusti karijeru. Daj mi proslu sezonu. Ako poredis njih sve, onda je jedino Bryant imao ATG saigraca (u primeu) u prvih 8 godina svoje karijere. Ova dvojica taj luksuz nisu imali.
Naravno Kobe je dosta sporije krenuo od pomenute dvojice sto se odrazava i na ove brojke ali da je prevelika razlika i nije.
Razlika jeste prevelika u prosloj sezoni, po svim merilima. Na to sam mislio.
Na bazi prosle sezone se rade aproksimacije za narednu, a ne na bazi npr. 2002-03 sezone.
Kako rekose u upravi,dugo su vagali situaciju i na kraju odlucili na ovaj korak koji je tek pocetak price...kad se sve zavrsi onda cemo vidjeti koliko je stetan ili ne.
Videcemo. Sa zadovoljstvom cu biti prvi ovde da cestitam svima vama na velikim rezultatima, te progutam vlastite reci (ako do njih dodje), jer ce to znaciti da Lakersi pobedjuju, za koje i ja, inace, navijam.

Ali, ako se nastavi sa failovanjem u Bryantovim poslednjim godinama karijere, da li cete svi vi napisati da ste ovde nepotrebno dizali tenzije, optuzivali druge da su indijanci jer ne veruju u Kobea, da ste bili u krivu i da je izgubljeno 3 sezone kada je trebalo bolje graditi tim :?:

Necete, jer je to sto demonstriras konkretno ti, a i jos neki, 1 klasicno gloryhunterstvo i zaljubljeno gledanje u jednog coveka, bez trunke kritickog stava i optuzivanje neistomisljenika da "pljuju sve najbolje sportiste sveta".

:arrow:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 nov 2013, 16:03

MaGiCa je napisao/la:Ali, ako se nastavi sa failovanjem u Bryantovim poslednjim godinama karijere, da li cete svi vi napisati da ste ovde nepotrebno dizali tenzije, optuzivali druge da su indijanci jer ne veruju u Kobea, da ste bili u krivu i da je izgubljeno 3 sezone kada je trebalo bolje graditi tim :?:

Necete, jer je to sto demonstriras konkretno ti, a i jos neki, 1 klasicno gloryhunterstvo i zaljubljeno gledanje u jednog coveka, bez trunke kritickog stava i optuzivanje neistomisljenika da "pljuju sve najbolje sportiste sveta".
:arrow:
Nesto si ti pomijesao...od prvog tenutka sam pisao da se nadam da iz ovoga stoji neki plan i da treba cekati naredne poteze da bi se dobila cijela slika...ti i dosta drugih ste u startu poceli sa pljuvanjem uprave i Bryanta.

Vazno je da ti si ti kao i uvijek poceo da filozofiras i da svaku sportsku prepirku tumacis kroz kojekakve kultove,opsesije,zaljubljivanje i slicno.Samo si ti objektivan,svi ostali imaju taj problem zaludjenosti...how yes no.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 27 nov 2013, 16:11

Ajde de , kad se oslobodi Kobiov salari
u ljeto 2016 je slobodan Durantula
jedino da se sljedece ljeto sa nekim Boshom i slicnim ne zakolje.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 nov 2013, 16:15

adnan24 je napisao/la: Nesto si ti pomijesao...od prvog tenutka sam pisao da se nadam da iz ovoga stoji neki plan i da treba cekati naredne poteze da bi se dobila cijela slika...ti i dosta drugih ste u startu poceli sa pljuvanjem uprave i Bryanta.
Kazem: videcemo. Ti se nadas da postoji taj neki famozni veliki plan, ja sam poprilicno ubedjen da ga nema i da je (sto rece @amerosm) na delu ostavinska rasprava Jeanie i Jimmy Buss-a, oko nasledja koje im je ostavio tata.
Vazno je da ti si ti kao i uvijek poceo da filozofiras i da svaku sportsku prepirku tumacis kroz kojekakve kultove,opsesije,zaljubljivanje i slicno.Samo si ti objektivan,svi ostali imaju taj problem zaludjenosti...how yes no.
Ja ne kazem za sebe da sam objektivan, vec da samo iznosim stavove za koje smatram da su plod racionalnog pristupa, a ne emotivnih ispada tipa "Go Lakers go!".

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 nov 2013, 16:40

Go Lakers Go! :mrgreen:

realno, za mene odličan posao, bar se uprava dobro ponijela prema legendi kluba kao što neki nisu...
boli me qrac za te kultove, teorije zavjere, milione, čovjek se zadužio Lakersima, tako da vrijedi svaki cenat, da li će išta vrijediti i kao igrač nakon povrede(ne sumnjam, no oprezan sam) vidjet ćemo...
da je mogao uzeti manje, mogao je, al nije! gotovo :D
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 nov 2013, 16:45

MaGiCa je napisao/la: Ja ne kazem za sebe da sam objektivan, vec da samo iznosim stavove za koje smatram da su plod racionalnog pristupa, a ne emotivnih ispada tipa "Go Lakers go!".
Svi su u svojim ocima racionalni...a ja cak i da sam zaludjen Bryantom vise bi volio da on ganja taj sesti prsten nego poene tako da nema svrhe da ga branim na ovu temu.

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 27 nov 2013, 18:51

najjace je kako magica zna onako sigurno kakve rekorde kobe ganja i sta on zeli uciniti xD

i kad neko napise kako je kobe odmogao lakersima proslih sezona to je strasno onako , znaci vjerovatno tekme nije pogledao :/ sam kobe je lakerse odveo u plejof prosle sezone uz ocajnog howarda kojem se ocito nije igralo i opet se krivi kobe koji tjera igrace iz lakersa :D ne kazem da je on nevinasce ali njega kriviti ovako za sve je smijesno
hit you with so many rights you gonna beg for a left

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 nov 2013, 20:56

MaGiCa je napisao/la:Ti se nadas da postoji taj neki famozni veliki plan, ja sam poprilicno ubedjen da ga nema
pa da, adnan je uvaljen u svoju fotelju i nada se najboljem, ali ti si bio na kafi sa porodicom buss kada su nudili ugovor kobeu, jer se samo tako moze biti "poprilicno ubedjen" u nesto :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 27 nov 2013, 21:04

http://nbacro.com/vijesti/los-angeles-l ... anta-19202" onclick="window.open(this.href);return false;
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 27 nov 2013, 21:15

Šta se zaebavate s ovim ugovorom, tolko čovjek potpiso jer je mogo, tolko i zaslužuje. Uzet manje para da bi igro s boljim saigračima je baš bezveze, svaki igrač treba da zarađuje onoliko koliko vrijedi. Nejse, da ne duljim:
http://sports.yahoo.com/news/nba--kobe- ... 29468.html

A ko je to vrijedan pomena od Free Agenata prije Duranta 2016, kad i Bryantu svakako ističe ugovor? Bosh i Love. A i biće dovoljno prostora za jednog od njih dvojice. Taman Bryanta sad isplate i onda 2016 opet produži za male pare i s Durantom osvoji jedno 3 prstena prije neg što se penzioniše u četrdesetim :mrgreen:

Šalu na stranu, što se mene tiče draže mi je čekat Duranta nego sad popunit cap nekim graničnim all-star igračima koji te ne vode dalje od prosjeka.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 nov 2013, 21:59

dijabola je napisao/la:
Šalu na stranu, što se mene tiče draže mi je čekat Duranta nego sad popunit cap nekim graničnim all-star igračima koji te ne vode dalje od prosjeka.
:!: :!: :!: :!: :!:

Samo Detroit 2004 nije imao superstar igraca , v4c 4 all-starr igraca , eh sad bilo bi tesko dovesti 3 all-star igraca , siguran sam da Lebron hoce u lakerse da bi Kobe uzeo manje love , ovako ce jos imati sansu da igra samo u jednom klubu , to je privelegija rijetkih ;)
Ako koga treba kriviti za ugovor to je Jimm Buss i M.K. , i onako je Jomm ne popularan kod navijaca a zbog ugovora sa TV kucom morao je ovo uraditi jer da je Bryant otisao , garantovano bi morao ostupiti sa mjesta izvrsnog direktora i predati sestri tj. Phill-u sto bi ga ubilo :roll: Kobe nije ni trazio ugovor ovi mu ga ponudili , on prihvatio isti dan ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 nov 2013, 22:21

@kokuz

Procitaj ovaj tekst sa nbacro, koji je vec obesen ovde.

@XControl7

Naravno da ne znam u bukvalnom smislu tih reci, ali iz dugogodisnjeg pracenja NBA i iz raznoraznih izjava, intevjua i sl. mogu da naslutim o cemu se ovde radi, sto je i autor ovog teksta na nbacro odlicno primetio:

Kobe je tako dobio mogućnost da se izjednači sa svojom opsesijom u liku i djelu Michaela Jordana i njegovim nakitom, ali i da dostigne velikog Kareema po ukupnom broju poena tijekom karijere. Nije upitno je li Kobe ovaj ugovor zavrijedio, jer jest, ali zavrijedio je i Malone dobiti od Ute još gomilu novca pa se neće reaktivirati niti će mu je Utah dati. Problematično je što se novac igraču daje i kada imaš očekivanja od njega u budućim godinama…

@KK Bosna

Ajde, ti mi reci: jel ovakvo poslovanje Lakersa podrzavas :?: Cisto da imam quote da te prozivam kada prvi budes govorio ovde o losoj upravi Lakersa tamo negde u maju-junu. ;)

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 nov 2013, 22:59

@MaGiCa
Pročitao sam dio o Kobeu i ne treba više :D
Očito da autora proganjaju duhovi Kobea šta već? Frajer se svađa sam sa sobom u tekstu :lol: :lol: ne kontam stvarno... iz ovog teksta jednom laiku Kobe je "ultra-preplaćen-mega-netalentovan-egoista-koji-ništa-nije-postigao-u-nba-karijeri"
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 nov 2013, 23:19

MaGiCa je napisao/la:@KK Bosna

Ajde, ti mi reci: jel ovakvo poslovanje Lakersa podrzavas :?: Cisto da imam quote da te prozivam kada prvi budes govorio ovde o losoj upravi Lakersa tamo negde u maju-junu. ;)
poslovanje? da, podrzavam.

poslovanje znaci stanje izrazeno u $, a ono je ovim ugovorom itekako u velikom plusu ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 28 nov 2013, 00:07

kokuz je napisao/la:čovjek se zadužio Lakersima
Sve mi je jasno osim ovog.Kako neko može zadužiti najveću franšizu u historiji NBA?Jordan je naprimjer zadužio Bullse jer prije njega,a ni poslije njega Bullsi nisu konkurentni dok su Lakersi i prije Kobea imali dvocifren broj naslova.

Što se tiče ugovora,on je u ovom trenutku iz više razloga najbolje rješenje za Lakerse.Da je ostao DH12 pa da se može ganjati prsten u naredne 2 godine vjerovatno Kobe ne bi dobio ovoliko.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 nov 2013, 00:09

KK_Bosna je napisao/la: poslovanje? da, podrzavam.

poslovanje znaci stanje izrazeno u $, a ono je ovim ugovorom itekako u velikom plusu ;)
Poslovanje izrazeno u rezultatima na terenu. Na to se ovde misli.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 nov 2013, 00:11

MaGiCa je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: poslovanje? da, podrzavam.

Poslovanje izrazeno u rezultatima na terenu. Na to se ovde misli.
rezultati ce biti isti i sa kobeovim 24 mil $ ili sa 4 mil $ u naredne dvije godine.

pod "rezultatima" mislim osvajanje titule, jer se samo to cijeni u lakersima...

jednostavno, ne moze se u naredne dvije godien niko znacajan dovesti da bi se napala titula (samo mi nemoj reci da je carmelo covjek koji donosi titule)

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.