RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

oldbridge
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la oldbridge » 23 maj 2011, 23:28

stampy je napisao/la:Ja sam čuo da kad Grant Hill popije Sprite više nije žedan...
:lol: :lol:
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 23 maj 2011, 23:47

Ja sam napisao u vezi Kazazica jer moj rodjak je navijac Zelje i kad je Velez igrao sa Zeljom prije par kola,on to ko saznao i javio mi i pitao me znam li ja ista oko toga.Mislim,informacija je neprovjerena ali sam pitao zna li iko od navijaca Zelje ista?
Momak je iz Velezove skole,igra stopera i ko je gledao utakmicu sa Zeljom na Grbavici,igrao je sa Gancevom u tandemu

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 maj 2011, 23:50

stampy je napisao/la:Ja sam čuo da kad Grant Hill popije Sprite više nije žedan...

:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Stvarno ljudi, dajmo se smiriti malo, znam da ste svi zeljni pozitivinih informacija napokon, te i ja sam...
Teske smo periode s ovim klubom vidili i napokon zelimo nesto fino cuti, ali pustimo da vidimo sta ce biti, sta ce to uprava uraditi od obecanja, pa i taj Niksic hoce li ista pomoci u sto sumnjam dok ne vidim, a to vec odavno govorim. Ne treba se loziti, valjda su nas sve ove protekle teske godine tome naucile.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 23 maj 2011, 23:59

Ja licno svaku najavu uprave kluba uzimam sa rezervom jer mi je dosta obecanja a na kraju bude samo veliko razocarenje.Najavljene su promjene i da li ce se ista desit,pokazat ce vrijeme ali je sigurno da Velez ne moze vise ovako kuburit ni financijski ni igracki ni organizacijski i vrijeme je za promjene a da li ce biti pormjena sto je najavio Niksic i njegov tim koji cini upravu kluba saznat cemo za par dana,mjeseci...
Nadam se samo najboljem

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 24 maj 2011, 00:20

Danas su pioniri veleza iako oslabljeni neigranjem2-3 po najbolja igraca savladali Lokomotivu u Stocu u okviru polufinalnog doigravanja za pobjednika kantona.
To je generacija koja je bila u Francuskoj gdje je na jakom turniru zauzela 3 mjesto.
Sutra u finalu igraju sa domacinom HNK STOLAC koji je bio bolji od Zrinjskog nakon izvodjena penala.
Nadamo se da ce sutra nasi rodjeni pojacanji sa ova 3 igraca(vracaju se sa exkurzije) pobjedit stoca i plasirat se na druavno prvenstvo koje se igra u Tuzli.
Dugo nasa djeca nisu ucestvovala na zavrsnom turniru tako da se nadamo da ce ova talentovana generacija ne samo obezbjedit samu zavrsnicu u tuzli nego i gore napraviti dobar rezultata.
sretno momci,sretno treneru Novakovicu
Forza VELEZ

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 24 maj 2011, 00:33

Sead Kajtaz, proslavljeni igrač Veleža, nije se dvoumio kada je dobio poziv UEFA-e i FIFA-e da bude član Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH. Ovom istinskom sportskom radniku veoma je stalo da Nogometni savez BiH napokon postane pozitivna priča.
S legendarnim Sejom razgovarali smo u kafiću "Sport", koji već nekoliko godina vodi sa svojim velikim prijateljem i saigračem iz Veleža Semirom Tuceom.

Talentirana djeca

- Mislim da smo na dobrom putu da se Statut usvoji i da će sve biti riješeno na sjednici 26. maja kako bi stvari, napokon, krenule svojim tokom. Iako postoje trzavice, koje ne bih iznosio, meni je, zaista, velika čast biti u Komitetu. Naš prijedlog je da naš veliki Ivica Osim bude predsjednik Nogometnog saveza i vjerujem da će to biti tako, kao što vjerujem da će bh. fudbal prestati biti negativna priča u Evropi i svijetu - kaže za Dnevni Avaz Kajtaz.

Kao čovjek koji istinski voli svoju zemlju i grad, Kajtaz nije propustio priliku da se u razgovorima koje je vodio s čelnicima FIFA-e i UEFA-e Evom Paskije (Eva Pasquier) i Marselom Bencom (Marcel Benz) osvrne na veoma loše uvjete u kojima se nalaze klubovi u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Mostaru.

- Kazao sam im da je, kada je riječ o infrastrukturi, stanje veoma loše. Djeca nam, praktično, nemaju gdje trenirati. Zamolio sam ih da nam, ako postoji ikakva mogućnost, izađu ususret i upute neka sredstva kako bi se stanje koliko-toliko popravilo, jer je u BiH, generalno, mnogo talentirane djece. Kod nas raste mnogo džeka - smatra Kajtaz.

Osvajanje Kupa

Iako su prošle skoro dvije godine od kada je ovaj 48-godišnjak prestao obavljati funkciju sportskog direktora Veleža, gdje je nakon povratka iz Njemačke, iz Nirnberga, u kojem je okončao karijeru, obavljao sve dužnosti, njegovo zanimanje za "Rođene" nikada nije prestalo.

- Dobro je da Velež opstaje, jer stanje u tom klubu nije nimalo lako. Finansijska situacija je veoma loša, što, naravno, koči normalan rad. Ko god je u Veležu, treba mu skinuti kapu. Ali, Velež će dogodine obilježiti 90. godišnjicu postojanja i stoga bi trebalo da u ovom momentu svi mi, stari igrači i svi oni koji su u inozemstvu upremo sve snage kako bismo Veležu otvorili put u Evropu. To bi bilo zaista značajno za 90. godišnjicu našeg kluba - iskren je Kajtaz.

On je upravo u Veležu prošao pionirsku, kadetsku, juniorsku i omladinsku fudbalsku školu, a sa 18 godina postao je član prvog tima. Kajtaz i Semir Tuce činili su jedan od najjačih krilnih tandema u Prvoj ligi bivše države, ali kada se prisjeti sjajnih Veležovih pobjeda i zvjezdanih trenutaka, prvo što mu padne na um je osvajanje Kupa Maršala Tita 1986. godine i maestralna pobjeda nad Dinamom sa 3:1.

- To je nešto nezaboravno. Bila je takva euforija navijača da se to ne može opisati. Mislim da je skoro 20.000 navijača tada otišlo u Beograd, a njihovim dolaskom i mi smo postali nekako sigurni u pobjedu. Jednostavno, i nas je ponijela ta euforija. Da smo izgubili, bio bi to kraj svijeta - prisjeća se Kajtaz.

Nadati se boljem

Iako je, zbog veoma teške povrede skočnog zgloba, relativno mlad okončao svoju fudbalsku karijeru, Kajtaz obavezno trenira dvaput sedmično. Doduše, kako nam kaže, rekreativno, čisto da održi formu i kondiciju. No, u sportskom duhu je cijela porodica Kajtaz, supruga Maja, nekadašnja vrsna plivačica, i kćerke Delila i Amina, koje su krenule majčinim stopama. Njih dvije su, kao članice Plivačkog kluba Velež, ostvarile zapažene rezultate i nekoliko puta su obarale državne rekorde.

- Delila je studentica Ekonomskog fakulteta i trenutno radi s djecom u Školi plivanja, a Amina će najesen, ako Bog da, postati gimnazijalka i još je aktivna u klubu. Supruga im posvećuje dosta pažnje kada je riječ o plivanju. Stalno je s njima na treninzima, mada i ja ponekada uskočim. No, i u Plivačkom klubu Velež uvjeti su veoma loši, zasigurno bi djeca davala mnogo bolje rezultate i postizala sigurno i evropske i svjetske uspjehe da makar imaju adekvatan bazen od 25 metara, kao što je, recimo, na Otoci u Sarajevu. Ali, takav nam je grad i treba se nadati da će se nešto promijeniti nabolje - zaključuje Kajtaz.

Oaza u Kosoru

Osim ugostiteljstvom, kojim se, kako kaže, bavi silom prilika, Kajtaz se posljednjih godina bavi i poljoprivredom. Naime, u naselju Kosor pokraj Bune Kajtaz ima veliki voćnjak.

- To sam naslijedio od rahmetli oca, ali sam voćnjak zasadio prije četiri-pet godina. Uglavnom trešnje, višnje, smokve, šipak, sve što odgovara našim krajevima. To mi, zaista, čini zadovoljstvo i skoro svakog dana odem do svoje oaze - govori nam Kajtaz.

Alkohol i droga

Prisjećajući se svog djetinjstva, Kajtaz kaže kako je tada atraktivno bilo igranje lopte po sokacima i skakanje sa pećina u Neretvu.

- U tome smo svi uživali i nalazili radost. Danas je, nažalost, sve potpuno drugačije. Djeca nam najviše vremena provode za kompjuterom i žive u svijetu u kojem 12-godišnjaci posežu za alkoholom i drogom – rekao je na kraju razgovora za Dnevni Avaz Kajtaz.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 maj 2011, 11:29

Omar500 je napisao/la:Biće lijepo ako dovedete ova pojačanja. Nego, Cunami je govorio na Željinoj temi da je čuo da će Kazazić preći u Željezničar. Kakav je igrač, koju poziciju igra, koliko ima god i što je najvažnije koliko je ova informacija tačna ? I da, nadam se da će vam i UEFA pomoći oko izgradnje stadiona, ono što sam čuo da planirate oko stadiona super izgleda. Još da dobijete pomoćne terene i biće sve super. Malo se financijski stabilizujete i opet u pohod na trofeje ;) . Naprijed Velež! Definitivno moj omiljeni klub poslije Želje.
kazazic je stoper, moze i beka mlad je ne znam tacno mozda oko 22 godine... ali ne nadajte se dzaba on nece nigdje iz veleza....

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 24 maj 2011, 13:22

Kazazic igra stopera mada je jedno vrijeme igrao beka ali kad su ga vratili na stopera,taj momak je medju 5 stopera u ligi,sigurno a mislim da nema preko 24 godine ali isto tako,ko zna sta ce biti a ovu informaciju sam cuo u Sarajevu prije par dana

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 maj 2011, 14:38

cunami je napisao/la:Kazazic igra stopera mada je jedno vrijeme igrao beka ali kad su ga vratili na stopera,taj momak je medju 5 stopera u ligi,sigurno a mislim da nema preko 24 godine ali isto tako,ko zna sta ce biti a ovu informaciju sam cuo u Sarajevu prije par dana
22 godine ima, 1989 godiste

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 maj 2011, 14:44

Kao što vm22 kaže, '89 je godište i ima 22 godine. Bio je na probi u Češkoj negdje i nešto je oko papira bilo problema tako da se vratio ovdje, momka znam i prosto sumnjam da će zaigrati u bilo kojem klubu u BiH osim Veleža.
Who dares, wins !

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 24 maj 2011, 16:05

Evo samo da se nadovezem,Kazazic nije bio na probi nego je Kazazic bio potpisao ugovor sa Viktoria Plzen iz Ceske koja je sad prvak ali ne znam zasto se vratio.Vidim mu i slike na facebook da ima slika iz Ceske a nasao sam i na stranici kluba da je potpisao bio ugovor.
Nadam se da ce ostat u Velezu jer je Velezovo djete ali nikad ne znas sta nam moze snaci jer ja vise nisam optimistican sto se tice Veleza jer sam se mnogo puta razocarao a mi malo dizemo euforiju za iducu godinu ali daj Boze da se dese neke velike promjene

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 maj 2011, 16:11

Ma kakva euforija, samo polako, korak po korak, druge nam nema, obećavao je ibraković svega i svašta i na kraju - NIŠTA...

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 maj 2011, 16:11

NeToBoLa je napisao/la:Kao što vm22 kaže, '89 je godište i ima 22 godine. Bio je na probi u Češkoj negdje i nešto je oko papira bilo problema tako da se vratio ovdje, momka znam i prosto sumnjam da će zaigrati u bilo kojem klubu u BiH osim Veleža.
bio je u victoriji plzen

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 maj 2011, 16:13

cunami je napisao/la:Evo samo da se nadovezem,Kazazic nije bio na probi nego je Kazazic bio potpisao ugovor sa Viktoria Plzen iz Ceske koja je sad prvak ali ne znam zasto se vratio.Vidim mu i slike na facebook da ima slika iz Ceske a nasao sam i na stranici kluba da je potpisao bio ugovor.
Nadam se da ce ostat u Velezu jer je Velezovo djete ali nikad ne znas sta nam moze snaci jer ja vise nisam optimistican sto se tice Veleza jer sam se mnogo puta razocarao a mi malo dizemo euforiju za iducu godinu ali daj Boze da se dese neke velike promjene
i colic je velezovo dijete, pa eno ga u zelji...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 maj 2011, 16:18

cunami je napisao/la: Nadam se da ce ostat u Velezu jer je Velezovo djete ali nikad ne znas sta nam moze snaci jer ja vise nisam optimistican sto se tice Veleza jer sam se mnogo puta razocarao a mi malo dizemo euforiju za iducu godinu ali daj Boze da se dese neke velike promjene
Znam samo da mu Carina to ne bi nikad oprostila a on slično razmišlja kao i ostatak raje. Različito je to po naseljima, ipak su malo raja sa Carine, iz Mahale, Cernice, Luke, Brankovca( naselja iz tvrdog jezgra) privrženija Mostaru jer su tu većinom starosjedioci.
Who dares, wins !

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 24 maj 2011, 16:27

Ne znam kako momak razmislja ali sigurno imamo dobrog igraca u ekipi i uz jos veci rad moze da ima finu karijeru.Znam da njemu kao i vecini istice ugovor pa se postavlja pitanje,sta je i je li uprava ista uradila da se njemu ili drugim igracima koje trener zeli u ekipi i iduce sezone produze ugovori?
Sigurno je da vrijedi i to je i pokazao kao i par pojedinaca ali i sama cinjenica da je bio potpisao ugovor u inostranstvu mozda govori i vise koliko vrijedi

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 maj 2011, 16:43

ako hocete kazazica (vazi i za ostale igrace ) prvo odgovarajucu svotu novca pa onda mozemo pricati ;)

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 24 maj 2011, 16:45

Pa ako dodje do toga,u tome ce onda i nastat problem jer Kazazicu a i vecini isticu ugovori i sta ces kome platit ako igraci nemaju ugovora???
Zato sam govorio jos prije nekoliko dana da je uprava trebala malo brze rijesavat ove probleme oko ugovora

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 24 maj 2011, 16:47

cunami je napisao/la:Pa ako dodje do toga,u tome ce onda i nastat problem jer Kazazicu a i vecini isticu ugovori i sta ces kome platit ako igraci nemaju ugovora???
Zato sam govorio jos prije nekoliko dana da je uprava trebala malo brze rijesavat ove probleme oko ugovora

A ja vec odavno govorim da u Mostaru nista novo sto se ovoga tice i tek kada vidim da se nesto radi onda cu dati odredjeni sud. Pa su me ovdje napadali da sam pesimista, vaki i naki, a ocito se nista nije do sada promijenilo.
Ma ima vremena, pet do 12 nam je najbolji drug :lol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 maj 2011, 16:49

cunami je napisao/la:Pa ako dodje do toga,u tome ce onda i nastat problem jer Kazazicu a i vecini isticu ugovori i sta ces kome platit ako igraci nemaju ugovora???
znao sam da ces to napisati ;) govorio sam u slucaju da se produze ugovori ;)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.