Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Eto konacno da se rasprava zavrsila. Nadam se da ce te se vratiti temi a to je rekontrukcija i uslovi na bh stadionima.
Ja bi nesto dodao a to je da nije isto travnjak i teren , mozemo mi na stadionima imati u proljece i ljeto odlican travnjak ali podloga ispod tih travnjaka je izuzetno neravna. To je problem , bez cjelokupnog dizanja i nove dranaze nema od dobrog travnjaka i terena nista.
Nije mi jos jasno kako se odredjuje da li je teren uslovan za igru. Gledao sam utakmicu Radnicki-Velez i po meni se na onakvom terenu ne bi smio igrati ni 3 rang. Ko je trebao zabraniti igranje i izvrsiti inspekciju terena? Savez mora da konacno povede racuna o tome.
Isto tako siguran sam da plasticna trava u Krupi ne ispunjava ni minimum propisanih uslova za tu vrstu podloge ali eto svima se popusta pa i njima. Moraju jednom presjeci to stanje.
Ja bi nesto dodao a to je da nije isto travnjak i teren , mozemo mi na stadionima imati u proljece i ljeto odlican travnjak ali podloga ispod tih travnjaka je izuzetno neravna. To je problem , bez cjelokupnog dizanja i nove dranaze nema od dobrog travnjaka i terena nista.
Nije mi jos jasno kako se odredjuje da li je teren uslovan za igru. Gledao sam utakmicu Radnicki-Velez i po meni se na onakvom terenu ne bi smio igrati ni 3 rang. Ko je trebao zabraniti igranje i izvrsiti inspekciju terena? Savez mora da konacno povede racuna o tome.
Isto tako siguran sam da plasticna trava u Krupi ne ispunjava ni minimum propisanih uslova za tu vrstu podloge ali eto svima se popusta pa i njima. Moraju jednom presjeci to stanje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Sudija donosi odluku o tome za svaki meč pojedinačno neposredno prije početka istog. (ako je već prethodno dobijena dozvola od saveza da se igra na tom terenu)
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Dajte slika Grbavice.
- scootzzZzTM87
- Kontakt:

OVAJ ŽELJO SVE ĆE J.EBATI, VAŠE PRIČE I SVA FURANJA, SMARAJU NAS VEĆ GODINAMA
što se tiče sportske infrastukture miljama ispred Sarajevazenickicelik je napisao/la:I ti isti delegat hhToholji je napisao/la:Tribina na kamberovica polju (atletski stadion) u Zenici je koštala 3 miliona, a ima više sadržaja nego Koševo, Grbavica, Otoka i Lukavica zajedno. Ima oko 3.500 stolica.
Ne moze bolan Zenica biti nikad ispred Sarajeva, kako vam to nije jasno
Pitanje je jeste li uopste ispred. Napravili dvoranu koja je dobra, stadion nista spec. Pored Zetre, Skenderije koja sa usminkavanjem vec prelazi zenicku.. Kosevo također s usminkavanjem nadilazi bas tim miljama BP, Grbavica koja ce s ovim tempom za 2 godina najdalje prekoraciti BP. I za tako nesto reci miljama, krajnje nekorektno.. Al mozete biti sretni pa i kad parirate Sarajevu.
Nemam nista protiv Zenice, sve su to nase casrije.[/quote]
Ajde krenut ćemo redom. Prvo od "glavnih" stadiona. Bilino polje jedini stadion u BiH koji ispunjava uvjete za igranje grupne faze europskih takmičenja dok vaša Grbavica nema ni WC-a. Zamisli nemaš gdje pišat jebote.. Ovo ljeto sam radio na Koševu jedan vikenda pa sam baš dobro upoznat u infrastrukturu Koševa i porediti ono ruglo, onakvo stanje svlačionica, novinarskih loža, travnjaka sa BP je nezamislivo. Jedino što valja na stadionu je Alaimova kancelarija
htjeli vi to priznat ili ne, sportski centar BiH je Zenica i biti će još puno puno godina.
Živio.
Sve si dobro napisao, još da vam je kakav uspješan klub u bilo kojem ozbiljnom sportu imati
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Što ne zakrpiše ovaj spoj dva segmenta tribine prije farbanja?

-
nedimsalih
- Kontakt:
Zato sto izvođač radova nezna bolje....
Zato znaju ovi iz australije i novog zelanda
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Naravno da znaju, nećeš valjda ti znati!MadrRasa je napisao/la:Zato znaju ovi iz australije i novog zelanda
Sabrine mi moje!
BosnianKingdom je napisao/la:Naravno da znaju, nećeš valjda ti znati!MadrRasa je napisao/la:Zato znaju ovi iz australije i novog zelanda
Vidim i ti si neki stručnjak, uskoro ide Jug pa skonaj šta i pošalji kakav prijedlog
-
nedimsalih
- Kontakt:
Kakav si ti debilko. Pa hajde reci zašto je tako urađeno na sastavima? Lupaš gluposti....MadrRasa je napisao/la:Zato znaju ovi iz australije i novog zelanda
I da, znam od tebe lopataru sigurno više o stadionima i gradnji dok ti pričaš o nekom jugu koji veze nema sa istokom i sastavima na betonu....hodaj
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Imaš 100 postova na ovom forumu, nađi 5 da su normalni i svaka ti čast.MadrRasa je napisao/la:BosnianKingdom je napisao/la:Naravno da znaju, nećeš valjda ti znati!MadrRasa je napisao/la:Zato znaju ovi iz australije i novog zelanda
Vidim i ti si neki stručnjak, uskoro ide Jug pa skonaj šta i pošalji kakav prijedlog
Ovdje vec 15 dana pričaš kako je kvalitet radova na istoku najbolji na svijetu, nema mu ravnog.
Niko ovdje ne priča ništa loše o radovima, hvala Bogu nek se radi, ali svak ko ima bar jedno normalno oko vidi neke besmisleno greške koje su se odmah mogle srediti za isto novca, ali ne ti si pametnica slatka koja nikome ne dozvoljavas da iskaze svoje mišljenje (koja su ispravnije od tvojih). Budi mi pozdravljen i da uskoro budeš na novom jugu, ako uopšte ideš tamo.
Sabrine mi moje!
Ne laži narod
Još kad bi jug ovako izgledao kao što sam ja zamislio, samo strmiji od istočne

-
nedimsalih
- Kontakt:
@MrBean
ako bi se 'zdenka' digla na nivo juga, moralo bi se dobradjivati iza istoka. lakse je zdenku ostaviti na levelu istoka, a jug dici visociji pa i ostaviti prostor da ze nekad mozda na dogradi jos jedan sprat/terasa.
ipak, jug kada bi bio kao sada sjever, za vecinu utakmica, to je dovoljno za Zeljine vjerne navijace. 5000+ mjesta...
ako bi se 'zdenka' digla na nivo juga, moralo bi se dobradjivati iza istoka. lakse je zdenku ostaviti na levelu istoka, a jug dici visociji pa i ostaviti prostor da ze nekad mozda na dogradi jos jedan sprat/terasa.
ipak, jug kada bi bio kao sada sjever, za vecinu utakmica, to je dovoljno za Zeljine vjerne navijace. 5000+ mjesta...
Ako jug bude strmija tribina i ako se bude radila zdenka onda ce ta zdenka biti u nivou juga. Na taj nacin ce se samo mozda izgubiti par mjesta na istoku, mada ja mislim da bi trebalo biti sve pregledno. Ako zdenka bude u nivou istoka i onda jug strmiji tad ce se izgubiti veci broj sjedecih mjesta nego u prvom slucaju. O gubitku sjedecih mjesta pricam o mjestima s kojih teren nece biti pregledan jer ce juzna tribina zbog svoje visine blokirati pogleda sa istoka.nedimsalih je napisao/la:@MrBean
Nema potrebe izgradjivati jug veci od ostalih tribina,realno nikad nece bit pun pa cak mislim ni da u derbiju takav jug ne bi mogao biti pun.
Ne znam sta su u Zelji zamislili sa tim vecim jugom ko da imaju 20000 navijaca na svakoj utakmici kao neki zuti zid.Vidjet cete sada kad je napravljen istok pola juga ce se preseliti na njega.Na jugu je dosta ljudi bilo zato sto nisu imali gdje drugo a sad imaju i zato nema potrebe pravit cirkus sa nekim vecim jugom,napravi ga kao i istok i sjever i opet nece biti pun.
Ne znam sta su u Zelji zamislili sa tim vecim jugom ko da imaju 20000 navijaca na svakoj utakmici kao neki zuti zid.Vidjet cete sada kad je napravljen istok pola juga ce se preseliti na njega.Na jugu je dosta ljudi bilo zato sto nisu imali gdje drugo a sad imaju i zato nema potrebe pravit cirkus sa nekim vecim jugom,napravi ga kao i istok i sjever i opet nece biti pun.
Južna tribina će biti pet metara visočija od istočne i sjeverne tribine i biće sedam metara udaljena od gola.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- scootzzZzTM87
- Kontakt:
Pojma ti buraz nemas, sve je do infrastrukture, nije da ce biti pun, covjeku na covjekuJaskoBiH je napisao/la:Nema potrebe izgradjivati jug veci od ostalih tribina,realno nikad nece bit pun pa cak mislim ni da u derbiju takav jug ne bi mogao biti pun.
OVAJ ŽELJO SVE ĆE J.EBATI, VAŠE PRIČE I SVA FURANJA, SMARAJU NAS VEĆ GODINAMA

O ovome pricam. Ako zdenka bude u visini juga dobit ce se ovaj zid, a s obzirom da istok nije duz cijelog terena onda postoji mogucnost da ljudi koji sjede na vrhu istoka i odmah do zida tog juga ne vide gol liniju cijelom duzinom. Tih mjesta nece biti puno.
Ostavljanjem zdenke istoku, a jug ako se radi visociji bit ce puno vise mjesta na toj zdenci koja nece vidjeti suprotni korner i aut liniju.
To se sve moze rijesiti pravilnom podjelom zdenke i moze se dobiti spoj koji nece ometati ni jedno jedino sjedece mjesto. Za takvo nesto trebas dobrog projektanta koji zna sta radi. Ako budu projektovali samo da se projektuje i da se tribina radi sama za sebe bez obzira za pregled terena, u tom slucaju cemo dobiti jedno od gore dvoje navedenih. Da nisam obrisao AutoCAD nacrtao bih