Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

amerosm
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la amerosm » 23 jul 2010, 14:27

Ne mogu da vjerujem da ima ovdje ljudi koji kritikuju VfL Wolfsburg. Armin Veh je tada Dzeki ponudio sve sto je trazio i klazulu od 40 miliona eura. Sada ce neki reci da je to velika suma, i u potpunosti se slazem, ali da je Redzepagic bio pametan smanjio bih platu, a time klazulu i svi bih nasli neki kompromis. Bas kao sto neko rece ispred mene mogao je isto uraditi kao Oezil, nego Redzepagic ugledao postotak i novac, a poletio sto prije da zgrabi, a nije gledao na karijeru Edina Dzeke. Wolfsburg je rekao da ce ga pustiti ukoliko neki klub plati sumu koju oni zahtjevaju, i ne vidim u cemu je problem, sto Vi npr. svog BMW-a ne prodate za 1000 KM i ako vrijedi pet do sest puta vise.
Ah iskreno boli Wolfsburg neka stvar sto ce Dzeko igrati lose. Njima pare nisu potrebne, ukoliko ne bude pruzao sto se od njega ocekuje, ode na tribinu ili klupu, pa ce mu poslje domet biti opet Teplice, a ne neki veliki svijetski klub.

Zakljucak: Edin Dzeko mora se sto prije rjesiti Irfana Redzepagica, ukoliko zeli igrati za top 10 klubove svijeta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 23 jul 2010, 14:28

Adis78 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:"OSTANEM LI VIDJET ĆETE KAKO ĆU IGRATI"

"Želim bezuvjetno otići! Ostanem li, vidjet ćete kako ću igrati", prenosi Bild navodnu izjavu našeg reprezentativac nakon što je saznao ishod jučerašnjih pregovora oko njegovog eventualnog transfera.
Njemački list Bild navodi da je naš reprezentativac zaprijetio odbijanjem posla ukoliko ostane u Wolfsburgu.

Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku predsjednika Nadzornog odbora kluba Francisca Garcia-Sanza, direktora Dietera Hoenessa i trener Steve McClarena odlučeno je da Džeko i Misimović ostaju u klubu, uprkos njihovoj želi za odlaskom.

"Naša je doluka konačna, Edin Džeko ostaje s nama ma kakva ponuda za njega došla do isteka prelaznog roka", rekao je Hoeness nakon jučerašnjeg sastanka.

Bravo Dzeksone majstore, pa nek mater svoju ucjenjuju
nevalja ovo od njega nikako, profesionalac, k...c profesionalac
A sta tebi jel zao to Wolfsburga? Ko si ti da ocjenjujes koliko je ko profesionalac,ti to neki je fudbalski strucnjak pa se i u profesionalizam sad pa razumijes? Sta diras covjeka,vise je on dao Wolfsburgu,nego sto ce njemu Wolfsburg ikad dati,donio im je titulu,koju vise ni u snu nikad nece uzeti,i to ce im u historiji biti upisano,postigao 56 golova u 3 sezone,ne uzimajuci u obzir ostala takmicenja na klupskom nivou,on je njima davno sve vratio za ono sto mu daju,prema tome ne pljuj dzaba covjeka,jednostavno zeli dalje,i ko zna sta je njemu Wolfsburg sve obecavo,mozda da ce ga i pustiti,al gdje god smrad Dieter Hoeness tu nesta smrdi,spakovo je Herthu svojim lopovlukom u drugu ligu,a tako ce i Wolfsburg zavrsiti.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 23 jul 2010, 14:29

Gotovo je ,moj Edine,ne ides ti nigdje.Samo pravis jos veci belaj.
Kad si trebao otici,nisi.Sad gledaj LP i EL na televiziji. :roll:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 23 jul 2010, 14:32

bparena je napisao/la:sto je prihvatio takav ugovor - ato bi moro i ispostovati - inace bujrum mu fotelja u vladi gdje tamo tako razmisljaju ko on i njegov menadzer... Stavljen potpis - zavrsena prica.

p.s. prvo se nauciti nekom redu...
Hoces li pjeniti na ime Ronadinha u vrijeme dok je bio u Barsi? et samo odgovori ,pa ces i ti dobiti socan odgovor.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jul 2010, 15:27

Juventus je spreman platiti 30 miliona...i zaista ne znam zasto su toliko u Wolsburgu odlucni da ga zadrze,kad covjek hoce da ide a cijena je apsolutno prihvatljiva i realna...cak mogu i igraca dobiti u vidu neke razmjene...Diega naravno ne...eto im Iaquinta,bice dobra zamjena za Dzeku

ma uglavnom...DZEKO JE JUVENTUSOV :D 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 23 jul 2010, 15:33

Svabe su puno mudrije od njega.Oni imaju papir,a Dzeko obecanje...
NON MOLLARE MAI

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 23 jul 2010, 16:35

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jul 2010, 16:38

divi crnca što se hvata za glavu :P
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 23 jul 2010, 16:41

BoSna_pLayA je napisao/la:Sam pao sam se ubio. Sto si edine prije godinu dana potpisao onaj novi ugovor ?
Sam si kriv.
Nije sam kriv, ugovor je potpisan da Edin vise zaradi, a Wolfsburg vise uzme na ime obestecenja. Tako je bilo dogovoreno i obecano usmeno, cak je i klauzula bila do 1. juna ili nekog maja da moze otici ukoliko neko ponudi 40 miliona.
Wolf je smece sto ga maltretiraju i njega i Misketa i trebaju im ici u kost i napustiti ovaj brod koji je potonuo definitivno.
Cuva Bog Zelju svog!

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 23 jul 2010, 16:44

Ako je istina da je to izjavio, gadno je pogriješio! Wolfsburg ga je stvorio, Wolsfurg ga može i uništiti! A nek razmisli malo koji će ga veliki klub htjeti nakon ovakvih izjava, jer danas - sutra tako može ucjenjivati i njih! Ovo može biti novinarska patka,mada sumnjam da bi Nijemci tako nešto izmislili, ali ako je stvarno to izjavio novinarima, onda baš i nije najpametniji
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 23 jul 2010, 16:55

roy_makaay je napisao/la:Ako je istina da je to izjavio, gadno je pogriješio! Wolfsburg ga je stvorio, Wolsfurg ga može i uništiti! A nek razmisli malo koji će ga veliki klub htjeti nakon ovakvih izjava, jer danas - sutra tako može ucjenjivati i njih! Ovo može biti novinarska patka,mada sumnjam da bi Nijemci tako nešto izmislili, ali ako je stvarno to izjavio novinarima, onda baš i nije najpametniji
Ja ne znam,al stvarno me interesuje koliko daleko mozete ici sa ovakvim nepromisljenim izjavama? Wolfsburg stvorio Dzeku? da te pitam ono nako ljudski,jesil ikad igro bilo gdje lopte,ono klupski? Dzeku je stvorio niko drugi do Zeljeznicar,nije Dzeko u 22-goj naucio lopte igrati,velis da Wolfsburg moze Dzeku i unistiti,pa stvarno alo ovo je presmjesno,Dzeko je previse kvalitetan da bi ga iko mogu unistiti,Dzeku bi svaki klub na svijetu poslije isteka u Wolfsburgu uzeo. Jedino sto mi se kod tebe svidilo da si i sam posumnjo u novinarske izjave,jer Bild je u Njemackoj kao kod nas SAN,ako ce se ikakvoj novini u Njemackoj vjerovati to je Kicker,koliko toliko je istinit.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 23 jul 2010, 16:56

@Pasodzigera

neznam sta me gore upita - nisam skonto al eto odgovor opet - Dzeko treba ili menadzera mjenjat ili postovat potpise ili nastavit davat golove ko do sad. E had ti sad - socan odgovor .... bujrum
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 23 jul 2010, 16:58

@Pasodzigera

I jos nesto da ne zaboravis - Dzeku su iz Zelje s nadimkom klocem otpratili - Momak je OK al pravila su pravila. Jos on nije dao sve od sebe - Niko njega jos nije napravio - tek veliki klub ce njega otkrit kao pravo otkrovenje.
Nebi trebo guzicom vrata zatvarat - valjda ce mu to neko sapnut na uho. U Evropi se to prati...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jul 2010, 17:05

bparena je napisao/la:@Pasodzigera
I jos nesto da ne zaboravis - Dzeku su iz Zelje s nadimkom klocem otpratili -
Pravi navijači Želje svoje igrače ne nazivaju klocevima i sličnim nadimcima. Svaka navijačka grupa ima one sa kraćim fitiljem, zato nemoj sve trpati u jedan koš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 jul 2010, 17:07

roy_makaay je napisao/la:Ako je istina da je to izjavio, gadno je pogriješio! Wolfsburg ga je stvorio, Wolsfurg ga može i uništiti! A nek razmisli malo koji će ga veliki klub htjeti nakon ovakvih izjava, jer danas - sutra tako može ucjenjivati i njih! Ovo može biti novinarska patka,mada sumnjam da bi Nijemci tako nešto izmislili, ali ako je stvarno to izjavio novinarima, onda baš i nije najpametniji
Bas me zanima kako to da na --- SPAM --- ispod clanka koji govori o Edinovoj "prijetnji" celnicima kluba se nalazi identican komentar?:
23.7.2010 12:37 | Naslov: RE: Džeko ucijenio Wolfsburg: Ostanem li, vidjet će... Prikaži/Sakrij | Citiraj
Ako je istina da je to izjavio, gadno je pogriješio! Wolfsburg ga je stvorio, Wolsfurg ga može i uništiti! A nek razmisli malo koji će ga veliki klub htjeti nakon ovakvih izjava, jer danas - sutra tako može ucjenjivati i njih! Ovo može biti novinarska patka,mada sumnjam da bi Nijemci tako nešto izmislili, ali ako je stvarno to izjavio novinarima, onda baš i nije najpametniji lik!
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jul 2010, 17:08

Virtu4l je napisao/la:
Pravi navijači Želje svoje igrače ne nazivaju klocevima i sličnim nadimcima. Svaka navijačka grupa ima one sa kraćim fitiljem, zato nemoj sve trpati u jedan koš.
A uz to je bparena izrekao i laz,al nema veze dosadno u Zenici garant,vec godinama
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 jul 2010, 17:11

Virtu4l je napisao/la:
Znaci , ko ima duzi......''fitilj'',pravi je navijac.Oni sa kracim su krivi. :mrgreen: :lol:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 23 jul 2010, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 23 jul 2010, 17:11

I jos nesto da ne zaboravis - Dzeku su iz Zelje s nadimkom klocem otpratili - Momak je OK al pravila su pravila. Jos on nije dao sve od sebe - Niko njega jos nije napravio - tek veliki klub ce njega otkrit kao pravo otkrovenje.
Nebi trebo guzicom vrata zatvarat - valjda ce mu to neko sapnut na uho. U Evropi se to prati...
Bez obzira kako su ga nazvali,on je tu bio,oni su mu tu pruzili sansu,tu je treniro i razvijo se,ne postaje se igrac od 22,23 pa nadalje godina,ako imas talenat i postaces igrac,a ako ga nemas nista od toga,a u Teplice je otiso sa nekih 18-19 godina. A ono uvezi Ronaldinha,sam mislio (vjerovatno si ga gotivio maksimalno,a kako vidim i Barsu obozavas) ,a svi dobro znamo na kakav je on nacin otisao iz PSG-a ,bio je pod ugovorom ,pravio probleme samo da bi otisao,a nisam nikoga poslije vidio da ga neko pljuvao,i nazivao kur.....em od profesionalca kad je dosao u Barsu,a na Dzeku se svi svalili,beli sto je nas pa pljuj do mile volje,NEVALJA TO!

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 23 jul 2010, 19:03

Pasodzigera je napisao/la:
Ja ne znam,al stvarno me interesuje koliko daleko mozete ici sa ovakvim nepromisljenim izjavama? Wolfsburg stvorio Dzeku? da te pitam ono nako ljudski,jesil ikad igro bilo gdje lopte,ono klupski? Dzeku je stvorio niko drugi do Zeljeznicar,nije Dzeko u 22-goj naucio lopte igrati,velis da Wolfsburg moze Dzeku i unistiti,pa stvarno alo ovo je presmjesno,Dzeko je previse kvalitetan da bi ga iko mogu unistiti,Dzeku bi svaki klub na svijetu poslije isteka u Wolfsburgu uzeo. Jedino sto mi se kod tebe svidilo da si i sam posumnjo u novinarske izjave,jer Bild je u Njemackoj kao kod nas SAN,ako ce se ikakvoj novini u Njemackoj vjerovati to je Kicker,koliko toliko je istinit.
Jarane,Dzeku je "napravio" niko drugi nego veliki Felix Magath,on je od njeg napravio igraca,to nisu ni Zeljo ni Teplice uradile,a sumnjam da li bi ijedan veci klub uzeo Dzeku da jednu sezonu provede na tribinama.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

blue1987

Post Postao/la blue1987 » 23 jul 2010, 19:12

bio je nedavno na tv-u neki prilog o edinu, gdje je između ostalog govorio i Amar Osim... jasno je čovjek rekao da su mu se skoro svi u Želji smijali, govorili da je kloc i slično... ja tu ne vidim nikakvo "stvaranje". može se reći da je čovjek sam sebe izgradio SAMO svojim trudom. da su se pitali debili i"stručnjaci" iz Želje daj Bože da bi od njega bilo 1/10 od onoga danas. Naravno ne treba zaboraviti i Plišeka koji ga je izvukao iz crne rupe zvane naš fudbal, a sve ostalo je historija. I imao je veliku sreću što ga je trenirao neko kao Magath

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], General505, NerminFatic i 24 gosta.