Mozda nema njegovih potpisa na papirima...
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Freixa se na vrijeme povukao. Totalno nebitan lik inače pa tako i u pogledu izbora. Cardoner je mogao biti opasan. Ovako će Laporta uzeti lagano, mada je za očekivati i da Font bude sasvim dobar za prvu kandidaturu.
Arteta nije dobar izbor. Barem ne za narednu sezonu. Hoće li se više odmaknut od Španaca i bivših igrača.
Arteta nije dobar izbor. Barem ne za narednu sezonu. Hoće li se više odmaknut od Španaca i bivših igrača.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Povezuju Xavija,Nagelsmanna i Kloppa sa Barcelonom kao kandidatima za treneramessilla je napisao/la: ↑01 mar 2021, 13:49Freixa se na vrijeme povukao. Totalno nebitan lik inače pa tako i u pogledu izbora. Cardoner je mogao biti opasan. Ovako će Laporta uzeti lagano, mada je za očekivati i da Font bude sasvim dobar za prvu kandidaturu.
Arteta nije dobar izbor. Barem ne za narednu sezonu. Hoće li se više odmaknut od Španaca i bivših igrača.![]()
Zorc,Overmans,Rangnick i Jordi Cruyff za poziciju sportskog direktora
Kao oni su neki Laportin izbor ako pobijede Nagelsmann + Rangnick,Xavi + Overmans,Xavi + Cruyff,Klopp + Zorc neke kombinacije
mosa lošmi stićko tit-ula!
- NisamInSajder
- Kontakt:
Laporta smatra da Xavi nije spreman da preuzme ekipu u skorijoj buducnosti, tako da ne misli o njemu kao narednom treneru, to je izjavio prije mjesec dana. Nagelsmann je uvijek govorio da mu je zelja trenirati Barcelonu (u pojedinim medijima je izasla vijest da je odbio Real Madrid, ali i Chelsea), ali Naglesmann ukoliko se sa njim dogovori on zeli od nule krenuti (od pocetka sezone). Klopp nije realan, rekao je da ce ispostovati ugovor sa Liverpoolom do kraja (2024 ja mislim), a nakon toga da ce uzeti godinu odmora (nakon te godine Nijemci ga zele za svog selektora, sto je jako realno). Za Artetu su jutros neki objavlili kao da Laporta nema njega u kombinacijama i da nije bilo nikakvog kontakta. Takodjer, Laporta je par puta davao podrsku Koemanu i rekao kako ce on nastaviti voditi ekipu, a u posljednje vrijeme govori kako ce rezultati odlucivati o njegovoj sudbini (sto indirektno znaci da ce Koeman biti smijenjen).1921boy je napisao/la: ↑01 mar 2021, 13:57Povezuju Xavija,Nagelsmanna i Kloppa sa Barcelonom kao kandidatima za treneramessilla je napisao/la: ↑01 mar 2021, 13:49Freixa se na vrijeme povukao. Totalno nebitan lik inače pa tako i u pogledu izbora. Cardoner je mogao biti opasan. Ovako će Laporta uzeti lagano, mada je za očekivati i da Font bude sasvim dobar za prvu kandidaturu.
Arteta nije dobar izbor. Barem ne za narednu sezonu. Hoće li se više odmaknut od Španaca i bivših igrača.![]()
Kao oni su neki Laportin izbor ako pobijede Nagelsmann + Rangnick,Xavi + Overmans,Xavi + Cruyff,Klopp + Zorc neke kombinacije
Sto se tice mjesta sportskog dirketora, provlacilo se po medijima bliskim Laporti da je Puyol na tom mjestu (to je davno bilo, negdje oko pocetka onog glasanja za smjenu Bartomeua). Prema holandskim medijima Overmars "sigurno" preuzima tu funkciju od ljeta, niko drugi nista specijalno nije objavio. Zorc i Ragnick su se u posljednje vrijeme spominjali, za Ragnicka ce biti tesko dovesti ga, jer je izjavio da mu je zelja da naredni posao bude ujedinjena funkcija trenera i sportskog direktora (nesto sto je trazio u Milanu) i da ga Engleska privlaci. Takodjer spominjao se i Monchi, ali je on to preko medija odbio, spominjao se i Fredi Bobic (iz Frankfurta), te Cruyff u posljednje vrijeme se poveziva sa Laportom.
Dosta imena, prema mom misljenju Laporta u tom pogledu jos luta, ni sam ne zna koga bi uzeo. Moja licna zelja za trenera je ili Nagelsmann ili Ten Haag.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Some members of the previous board have been accused of money laundering.
Kad sam spominjao ovdje pranje novca, ljudi se smijali na forumu. Od Paulinha pa na dalje, nista to cista posla nisu bila.Just look at the people who were arrested: Josep Maria Bartomeu, former president
- Òscar Grau, CEO
- Román Gómez Ponti, head of legal services
- Jaume Masferrer, former adviser to the presidency.
Pogledajte samo imena uhapsenih likova i funkcije koje su obnasali. Pa ovo je kirminalna hobotnica covjece.
Stanje na terenu jednostavno ne moze da cudi.Nakon današnjeg hapšenja Josepa Marije Bartomeua, mnogi mediji naglašavaju kako je Barcelona postala prvi klub u Evropi čiji su predsjednici u dva navrata.
Prvi je bio Sandro Rosell.

27.10.2020
Neko moje mišljenje je da će Laporta ako pobijedi prvo ponuditi Xaviju neku drugu funkciju trener B ekipe, funkciju u La Masiji, pomoćni trener ili sportski direktor pa tek onda kasnije da bude trener prve ekipe ! Za sad mu dobro ide u Al Saadu (60 utakmica - pet trofeja i još za par dana može ovjeriti titulu prvaka Qatara)NisamInSajder je napisao/la: ↑01 mar 2021, 14:11Laporta smatra da Xavi nije spreman da preuzme ekipu u skorijoj buducnosti, tako da ne misli o njemu kao narednom treneru, to je izjavio prije mjesec dana. Nagelsmann je uvijek govorio da mu je zelja trenirati Barcelonu (u pojedinim medijima je izasla vijest da je odbio Real Madrid, ali i Chelsea), ali Naglesmann ukoliko se sa njim dogovori on zeli od nule krenuti (od pocetka sezone). Klopp nije realan, rekao je da ce ispostovati ugovor sa Liverpoolom do kraja (2024 ja mislim), a nakon toga da ce uzeti godinu odmora (nakon te godine Nijemci ga zele za svog selektora, sto je jako realno). Za Artetu su jutros neki objavlili kao da Laporta nema njega u kombinacijama i da nije bilo nikakvog kontakta. Takodjer, Laporta je par puta davao podrsku Koemanu i rekao kako ce on nastaviti voditi ekipu, a u posljednje vrijeme govori kako ce rezultati odlucivati o njegovoj sudbini (sto indirektno znaci da ce Koeman biti smijenjen).1921boy je napisao/la: ↑01 mar 2021, 13:57Povezuju Xavija,Nagelsmanna i Kloppa sa Barcelonom kao kandidatima za treneramessilla je napisao/la: ↑01 mar 2021, 13:49Freixa se na vrijeme povukao. Totalno nebitan lik inače pa tako i u pogledu izbora. Cardoner je mogao biti opasan. Ovako će Laporta uzeti lagano, mada je za očekivati i da Font bude sasvim dobar za prvu kandidaturu.
Sto se tice mjesta sportskog dirketora, provlacilo se po medijima bliskim Laporti da je Puyol na tom mjestu (to je davno bilo, negdje oko pocetka onog glasanja za smjenu Bartomeua). Prema holandskim medijima Overmars "sigurno" preuzima tu funkciju od ljeta, niko drugi nista specijalno nije objavio. Zorc i Ragnick su se u posljednje vrijeme spominjali, za Ragnicka ce biti tesko dovesti ga, jer je izjavio da mu je zelja da naredni posao bude ujedinjena funkcija trenera i sportskog direktora (nesto sto je trazio u Milanu) i da ga Engleska privlaci. Takodjer spominjao se i Monchi, ali je on to preko medija odbio, spominjao se i Fredi Bobic (iz Frankfurta), te Cruyff u posljednje vrijeme se poveziva sa Laportom.
Dosta imena, prema mom misljenju Laporta u tom pogledu jos luta, ni sam ne zna koga bi uzeo. Moja licna zelja za trenera je ili Nagelsmann ili Ten Haag.
Nagelsmann vrlo realna,moguća i dobra opcija mlad ima rezultate iza sebe iako nema trofeja bio bi super izbor.
Moguće je čak Klopp da napusti Liverpool nakon ove sezone i preuzme Njemačku reprezentaciju i nakon toga je rekao da će se posvetiti nekim drugim stvarima tako da ne vjerujem da je to baš opcija osim ako ne dobije otkaz pa da preuzme Barcu do zavrsetka SP pa da preuzme Njemačku.
Ne vjerujem da ima neke istine oko Artete iskreno nit smrdi niti miriše mislim da je dobar trener za ekipe koje nemaju pretjeran imperativ da budu u vrhu tabele tipa Getafe,Valencija da budu tu u TOP 8 otprilike.
Realno sa ovakvim oscilacijama u igri nema šanse da se uzme ni jedan trofej to je neko moje mišljenje da nisi kiksao 2x protiv Cadiza,remi sa Getafeom mogao si sad biti prvi ali eto. Siguran sam ako ne uzme barem jedan trofej da je već bivši na kraju sezone ali sa nekom funkcijom u klubu .
Puyol je zabranio Fontu da koristi njegovo ime u kontekstu njegovog tima ukoliko dobije izbore tako da je sigurno da sa Laportom dolaze i Xavi,Puyol,Valdes,Iniesta sa nekim funkcijama.
Ne vjerujem da će neko doći na mjesto sportskog.direktora iz kluba gdje ima siguran posao i gdje nakon prvih loših rezultata i par promašaja dovođenja igrača neće biti smijenjen prije svega Bobić (Eintracht ima do 2023 ugovor)
Eberl (Borussia Mönchengladbach tu je od 2008 a ima ugovor do 2026),Rangnick sigurno eventualno uz Nagelsmanna da dođe ali ne vjerujem on hoće funkciju i trenera i sport.direktora,Monchi je rekao da jeste razgovarao sa Laportom ali da mu se zahvalio i da svoju budućnost vidi u Sevilli.
Dakle realne opcije su Overmars (samo zbog toga jer je igrao za Barcelonu), Puyol (legenda,ratnik i kapiten kluba),
Cruyff ( iako je tu zbog očevog imena ali nema veze ipak je njegov otac čovjek koji je dao zaštitni znak Barceloni)
i eventualno Zorc koji završava svoj period u BVBu od 99 do 2021 kad mu istekne ugovor
Ali opet sve zavisi od toga ko će pobijediti moja želja je Laporta i smatram da Font i Freixa nemaju šanse i da će razlika biti u više hiljada potpisa
Mislim da je ovim sam sebe riješio ako se ovo pročuje
Predsednički kandidat Toni Freixa reagovao je putem Twittera na hapšenje Josepa Maria Bartomeua: "Previše ljudi želi da naudi Barçi. Nećemo to dozvoliti. Nikada nećete hodati sami."
mosa lošmi stićko tit-ula!
Freixa da je pametan povukao bi se jer je covjek radio i s Rosellom a i sa Bartomeuom. Sve je to isti qurac. Pitanje je vremena kad ce i on biti uhapsen. Jutros na twitteru anketa ko bi trebao biti predsjednik, Laporta imao 80 % u 20 minuta, da bi malo kasnije Freixa imao vise %, sta rade ljudi, ne vjerujem.
Ali

Ali

27.10.2020
izronice bartomeu za one sto ga vole
Freixa je Bartin pušikurac to je jasno ko dan, lik iz one prvobitne Roselove ekipe.
Nije mi samo jasno kako je takav ljigavi gmaz prošao prvi krug kandidata

Nisu se tebi ljudi smijali jer si rekao da su se prale pare nego što si tvrdio da Barci ide porez od Neymarovog transfera. Nećemo izvrtat teze
- NisamInSajder
- Kontakt:
U sustini rekao si sve sto i ja za te trenere i sportske direktore, dodao jos obrazlozenje vise i to je to. Slazemo se u potpunosti.1921boy je napisao/la: ↑01 mar 2021, 14:37Neko moje mišljenje je da će Laporta ako pobijedi prvo ponuditi Xaviju neku drugu funkciju trener B ekipe, funkciju u La Masiji, pomoćni trener ili sportski direktor pa tek onda kasnije da bude trener prve ekipe ! Za sad mu dobro ide u Al Saadu (60 utakmica - pet trofeja i još za par dana može ovjeriti titulu prvaka Qatara)NisamInSajder je napisao/la: ↑01 mar 2021, 14:11Laporta smatra da Xavi nije spreman da preuzme ekipu u skorijoj buducnosti, tako da ne misli o njemu kao narednom treneru, to je izjavio prije mjesec dana. Nagelsmann je uvijek govorio da mu je zelja trenirati Barcelonu (u pojedinim medijima je izasla vijest da je odbio Real Madrid, ali i Chelsea), ali Naglesmann ukoliko se sa njim dogovori on zeli od nule krenuti (od pocetka sezone). Klopp nije realan, rekao je da ce ispostovati ugovor sa Liverpoolom do kraja (2024 ja mislim), a nakon toga da ce uzeti godinu odmora (nakon te godine Nijemci ga zele za svog selektora, sto je jako realno). Za Artetu su jutros neki objavlili kao da Laporta nema njega u kombinacijama i da nije bilo nikakvog kontakta. Takodjer, Laporta je par puta davao podrsku Koemanu i rekao kako ce on nastaviti voditi ekipu, a u posljednje vrijeme govori kako ce rezultati odlucivati o njegovoj sudbini (sto indirektno znaci da ce Koeman biti smijenjen).1921boy je napisao/la: ↑01 mar 2021, 13:57
Povezuju Xavija,Nagelsmanna i Kloppa sa Barcelonom kao kandidatima za trenera
Nagelsmann vrlo realna,moguća i dobra opcija mlad ima rezultate iza sebe iako nema trofeja bio bi super izbor.
Moguće je čak Klopp da napusti Liverpool nakon ove sezone i preuzme Njemačku reprezentaciju i nakon toga je rekao da će se posvetiti nekim drugim stvarima tako da ne vjerujem da je to baš opcija osim ako ne dobije otkaz pa da preuzme Barcu do zavrsetka SP pa da preuzme Njemačku.
Ne vjerujem da ima neke istine oko Artete iskreno nit smrdi niti miriše mislim da je dobar trener za ekipe koje nemaju pretjeran imperativ da budu u vrhu tabele tipa Getafe,Valencija da budu tu u TOP 8 otprilike.
Realno sa ovakvim oscilacijama u igri nema šanse da se uzme ni jedan trofej to je neko moje mišljenje da nisi kiksao 2x protiv Cadiza,remi sa Getafeom mogao si sad biti prvi ali eto. Siguran sam ako ne uzme barem jedan trofej da je već bivši na kraju sezone ali sa nekom funkcijom u klubu .
Puyol je zabranio Fontu da koristi njegovo ime u kontekstu njegovog tima ukoliko dobije izbore tako da je sigurno da sa Laportom dolaze i Xavi,Puyol,Valdes,Iniesta sa nekim funkcijama.
Ne vjerujem da će neko doći na mjesto sportskog.direktora iz kluba gdje ima siguran posao i gdje nakon prvih loših rezultata i par promašaja dovođenja igrača neće biti smijenjen prije svega Bobić (Eintracht ima do 2023 ugovor)
Eberl (Borussia Mönchengladbach tu je od 2008 a ima ugovor do 2026),Rangnick sigurno eventualno uz Nagelsmanna da dođe ali ne vjerujem on hoće funkciju i trenera i sport.direktora,Monchi je rekao da jeste razgovarao sa Laportom ali da mu se zahvalio i da svoju budućnost vidi u Sevilli.
Dakle realne opcije su Overmars (samo zbog toga jer je igrao za Barcelonu), Puyol (legenda,ratnik i kapiten kluba),
Cruyff ( iako je tu zbog očevog imena ali nema veze ipak je njegov otac čovjek koji je dao zaštitni znak Barceloni)
i eventualno Zorc koji završava svoj period u BVBu od 99 do 2021 kad mu istekne ugovor
Ali opet sve zavisi od toga ko će pobijediti moja želja je Laporta i smatram da Font i Freixa nemaju šanse i da će razlika biti u više hiljada potpisa
Mislim da je ovim sam sebe riješio ako se ovo pročuje
Predsednički kandidat Toni Freixa reagovao je putem Twittera na hapšenje Josepa Maria Bartomeua: "Previše ljudi želi da naudi Barçi. Nećemo to dozvoliti. Nikada nećete hodati sami."
Sto se tice predsjednika, sad je gotovo jasno da je Laporta pobjednik. Uzeo je plan dijelove plana Fonta i iskoristio svoje imidz da tako kazem, da pobjedi na izborima. A vidjet cemo kako ce naredni mandat odraditi Laporta.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Ovo sa Bartom i bandom ce potrajati, svaki cas se pominju nove optužbe...i tek ce izlaziti nova sranja, ovo je sad oko BarceGate afere, a šta sa pokradenim parama i dugovima na stotine miliona.
eee šta je ta mafija radila godinama od kluba jbt kralj
dobro ikako Barca pliva kao klub, ozbiljno...banda je na osnovu jednih izbora i one triplete iz 15-te vladala skoro osam godina, i to onih vandrednih izbora kod je pacov na vrijeme sebi utvrdio vlast 
eee šta je ta mafija radila godinama od kluba jbt kralj

I ovo je tacno. Bruka kluba.Joan Laporta (predsednički kandidat): "Hapšenje Bartomeua? To nisu nimalo dobre niti prijatne vesti za Barçu. Nije dobro vodio klub, ali je i dalje zvanično predsednik Barcelone i ovo je šokantna vest koja će uticati na klupski renome."
koliko se ja sjećam Rosell je bio u pritvoru 1.5 godinu pravno gledano nizašto
nista nisu uspjeli dokazati
isti qrac ce biti i s ovim, mozda mu natovare one botove sa socijalnih mreža
nista nisu uspjeli dokazati

isti qrac ce biti i s ovim, mozda mu natovare one botove sa socijalnih mreža
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- BoixosNois1899
- Kontakt:
The last FC Barcelona president to not face a police arrest: Joan Laporta Estruch.
The two immediately preceding presidents, Rosell and Bartomeu, have both been arrested in the past decade, for different offenses.
José Luis Núñez, who was the club president between 1978 and 2000, also faced trial in 2011 for the crime of bribery.

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Govorim za period nakon Neymara i njegovog odlaska.
27.10.2020
- branimir85
- Kontakt:
Ova uhićenja su apsolutno očekivana, čitava nogometna industrija od vrha Fife i Uefe do veliki klubova i najniži razina su leglo kriminala, korupcije i ostali prevarantaski radnja. 

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Gledaj Sporta i MD, pick.a im materina placena, nisu clanka protiv pacova napisali u 5 godina, sad sve zivo
i najgore o upravi.
i najgore o upravi.
27.10.2020
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.