Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- legenda reala
 - Kontakt:

Re: Grand Slam
Da je ovo Hewit iz 2005, pojavio bi se Ivo i pobjedio ga  

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Favorit je i sada, jer mu i kao 60-godišnjak sa štapom može predavati tenis na travi.  

Ono što hoću da ti kažem jeste da od Wawrinke ovdje malo toga zavisi. Hewit ima više elemenata na svojoj strani, mnogo bolje se kreće i osjeća podlogu, a udarci su mu niski toliko da ih je gotovo nemoguće napasti. To Stanu ne odgovara, zato je i rezultat ovakav kakav jeste. Može bljesnuti, zaredati nekoliko gejmova i čistiti linije, ali to ne može raditi u kontinuitetu, jer u biti nema odgovor za Lleytona na travi.

Moguće je da ovo i preokrene, samo ako Lleytonu nestane snage, što nije isključeno.

Ono što hoću da ti kažem jeste da od Wawrinke ovdje malo toga zavisi. Hewit ima više elemenata na svojoj strani, mnogo bolje se kreće i osjeća podlogu, a udarci su mu niski toliko da ih je gotovo nemoguće napasti. To Stanu ne odgovara, zato je i rezultat ovakav kakav jeste. Može bljesnuti, zaredati nekoliko gejmova i čistiti linije, ali to ne može raditi u kontinuitetu, jer u biti nema odgovor za Lleytona na travi.
Moguće je da ovo i preokrene, samo ako Lleytonu nestane snage, što nije isključeno.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
						Profesionalnitenis.com
Predosjećao sam da će Rafa imati poteškoća, ali ni u snu da će ga Darcis izbaciti. Ovim je dokazano da je Rafina priča na WB-u gotova što se tiče njegove profesionalne karijere. Prošle godine ispada od Rosola u drugom kolu, sada ga Darcis izbacuje straight sets-om. Dvije godine i dva veoma rana ispadanja nisu slučajnost. 
Samo da nam se @legenda, @samosarajvo i @Johny ne razočaraju previše. Neka, biće i sljedeće godine RG.
 Naravno, tona Mastersa na šljaci ga također čeka, gdje će na veličanstven način izdominirati nedoraslu konkurenciju u vidu Ferrera, Almagra, Monaca i zapapriti mrziteljima. 

Post ću završiti osvrtom na Rogerovu briljantnu partiju protiv Hanescua, koji je definitivno razočaran napustio Wimby. RF se nije pošteno ni oznojio, a već je bilo 3:0. Raduje me što su je broj grešaka ponovo iznimno mali. Mislim da je barem 90% fit i da problema s povredama ne bi trebalo biti.
Btw, Ne čudi me dobra igra Hewitta. Onaj ko prati Lleytona, zna da je uvijek najbolje partije pružao na travi, i to u prvim kolima kada je još uvijek maksimalno brza i kada te njegove loptice (koje bukvalno skliznu od podlogu) imaju poseban značaj. Ipak je Australac bivši šampion WB-a.

Samo da nam se @legenda, @samosarajvo i @Johny ne razočaraju previše. Neka, biće i sljedeće godine RG.
Post ću završiti osvrtom na Rogerovu briljantnu partiju protiv Hanescua, koji je definitivno razočaran napustio Wimby. RF se nije pošteno ni oznojio, a već je bilo 3:0. Raduje me što su je broj grešaka ponovo iznimno mali. Mislim da je barem 90% fit i da problema s povredama ne bi trebalo biti.
Btw, Ne čudi me dobra igra Hewitta. Onaj ko prati Lleytona, zna da je uvijek najbolje partije pružao na travi, i to u prvim kolima kada je još uvijek maksimalno brza i kada te njegove loptice (koje bukvalno skliznu od podlogu) imaju poseban značaj. Ipak je Australac bivši šampion WB-a.
Jel moze neko postaviti kompletan raspored meceva? Da vidim koga da ocekujem u drugoj sedmici.

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
						3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- legenda reala
 - Kontakt:

Vratiće se Rafa jači nego ikad već sredinom augustaClaus je napisao/la:Samo da nam se @legenda, @samosarajvo i @Johny ne razočaraju previše. Neka, biće i sljedeće godine RG.Naravno, tona Mastersa na šljaci ga također čeka, gdje će na veličanstven način izdominirati nedoraslu konkurenciju u vidu Ferrera, Almagra, Monaca i zapapriti mrziteljima.
![]()
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ne pika se to ovdje, slaba era.Claus je napisao/la:Ipak je Australac bivši šampion WB-a.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
						Profesionalnitenis.com
- legenda reala
 - Kontakt:

I jedini osvajač koji je odma slijedeće godine ispao u prvom kolu, to je bila senzacija ravna ovoj današnjoj Rafinoj, samo nije bilo foruma da se prepiremoformance je napisao/la:Ne pika se to ovdje, slaba era.Claus je napisao/la:Ipak je Australac bivši šampion WB-a.![]()
Hebiga, nije isto izgubiti od dr. Ive ili Darcisa.  

Profesionalnitenis.com
						Profesionalnitenis.com
- legenda reala
 - Kontakt:

Ivo tada ni sam nije znao kako je došo do WB, mislim da je bio oko 200-te pozicije plasiran, sve poslije je historijaformance je napisao/la:Hebiga, nije isto izgubiti od dr. Ive ili Darcisa.
Darcis ima ipak kakvu takvu karijeru iza sebe
Kao i Rosol.  

Profesionalnitenis.com
						Profesionalnitenis.com
Najžalosnije je to što ljudi nikad nisu gledali Hewitta, Nalbandiana, Safina, Haasa... i opet se usude reći da je Roger svoje titule osvojio u eri kada nije imao dostojnog konkurenta. Šta onda tek reći za Nadalovu eru na šljaci? Mnogi od gore pomenutih su mogli biti izvanredni igrači, ali što zbog povreda, što zbog bubica u glavi nisu uspjeli svoj ogromni talent pretočiti u trofeje. Prije svega tu mislim na Davida i Marata. Haasa su syebale povrede. S druge strane, Hewitt je barem nešto uspio i po meni bio najbolji igrač na prelomu stoljeća ili era, kako sam to bezbroj puta rekao. Federer je unovčio sposobnosti najviše što je mogao. Pogledajte slobodno polufinale AO 2005 (RF - Marat Safin), finale Shanghaija (završni Masters tada) koje su igrali Nalby i RF iste godine. Onda ćete vidjeti kakvi su se mečevi tada igrali.formance je napisao/la:Ne pika se to ovdje, slaba era.Claus je napisao/la:Ipak je Australac bivši šampion WB-a.![]()
Sve je to tačno i bezbroj puta ovdje napisano. Jačinu ere određuju kvaliteti mečeva, ne imena.

Profesionalnitenis.com
						Profesionalnitenis.com
+1.formance je napisao/la:Sve je to tačno i bezbroj puta ovdje napisano. Jačinu ere određuju kvaliteti mečeva, ne imena.
Believe je napisao/la:Valjda ovaj Hewitt ne dogura do Rogera
I ja mislim da mu Federer ne bi set uzeo.Edin TM87 je napisao/la:Pa set mu ne bi uz'o...
You'll never walk alone.
						- 
				samosarajvo
 - Kontakt:

FUJ
SJEBAN SAM TOTALNO!
Nista Rafa idemo po US Open!!!! Lagano odmorit i spremit se maximalno!
P.S. Samo nek mi neko kaze.Jel ovaj frajer bio nadrogiran ko i Rosol prosle godine sa milion vinera i 80% ubacenog prvog i 85% osvojenih poena na prvi servis?

SJEBAN SAM TOTALNO!
P.S. Samo nek mi neko kaze.Jel ovaj frajer bio nadrogiran ko i Rosol prosle godine sa milion vinera i 80% ubacenog prvog i 85% osvojenih poena na prvi servis?
Kad smo već kod Rosola.  

Lukas Rosol @Lukas_Rosol
@SteveDarcishark, welcome to the club! Great game, and a much deserved win. All the best for future #Wimbledon
Profesionalnitenis.com
						Profesionalnitenis.com
Sad vidiš kako je kad se protiv Rogera napale.samosarajvo je napisao/la:FUJ
SJEBAN SAM TOTALNO!
P.S. Samo nek mi neko kaze.Jel ovaj frajer bio nadrogiran ko i Rosol prosle godine sa milion vinera i 80% ubacenog prvog i 85% osvojenih poena na prvi servis?![]()
@legendo, komšijo dragi, ima još malo Umag, pa Hamburg, Gstad.... Iš, ima da se naosvaja turnira koliko hoćeš....

IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Majko draga. :ugeek:formance je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ali kako je Darcis pucao winnere iz slajsa protiv Nadala, ono odavno nisam vidio.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.