Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
jesi li se svi pojavili na okupljanju u-20 ? jel tu onaj loncar ?
-
- Kontakt:
Dizdarevic (povrijedjen) i Kovacevic na spisku U20 Njemacke a Hujic i Turudic na spisku U18 Njemacke (Trtovac na rezervnom spisku)...
Znači momenat istine za hujica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
Ako su mu nasi dali do znanja da ga hoce onda da..
Kako procita na twiteru Markus Loncar odlucio da igra za nas,al eto sacekacemo i spisak odazvanih igraca pa da bude i zvanicno..
Mislim da ce nam Loncar biti koristan igrac ako je istina da ce igrati za nas...hrvati ga dosta hvale, ostaje da vidimo
Mlada košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine počela je na Ilidži pripreme za nastup u najvišem rangu, A-diviziji Evropskog prvenstva, koje će od 7. do 19. jula biti održano u Italiji (protivnici u grupi bit će nam Francuska, Italija, Belgija i Hrvatska).
Selektor Dragoljub Vidačić i njegovi saradnici Adnan Hodžić, Boris Džidić i Igor Mihajlović trenutno računaju na 16 igrača kojima bi se naknadno trebali priključiti Nedim Buza i Sandro Gačić.
Dolazak na pripreme ranije je otkazao krilni centar Amar Alibegović, član ekipe američkog univerziteta St. Johns. Prema riječima Vidačića, vjerovatno je otpala mogućnost da BiH pojača centar španskog euroligaša Unicaje Kenan Karahodžić, koji nije dobio dozvolu Međunarodne košarkaška federacije (FIBA).
Na spisku kandidata za EP su: Bekovi: Milan Lužaić (Leotar), Ivo Garić (Bayern 2 - Njemačka), Adi Zahiragić (Spars Sarajevo), Dejan Ivković (HEO Bileća), Ivica Širić (Student Mostar), Luka Jovanović (Građanski Bijeljina), Stefan Lakić (Varda HE Višegrad), Haris Ćurevac (Bosna Royal Sarajevo), Sandro Gačić (Albacete - Španija).
Krila i centri: Davor Karamatić (Hanau - Njemačka), Aleksandar Lazić (Union Olimpija - Slovenija), Srđan Milanović (Leotar), Nedim Buza, Refik Bašić (Spars), Imran Polutak (Krka - Slovenija), Rijad Smajlović (Furstenfeld - Austrija), Markus Lončar (Cedevita Zagreb - Hrvatska), Nedim Tunović (Bosna Royal).
na drugoj je slici Loncar http://www.****/clanak/181894/vidaci ... -kosarkasa
Mislim da je trebao biti pozvan Adem Catakovic,pogotovo sto otkazom Alibegovica i bez Karahodzica nemamo pravu cetvorku..
Selektor Dragoljub Vidačić i njegovi saradnici Adnan Hodžić, Boris Džidić i Igor Mihajlović trenutno računaju na 16 igrača kojima bi se naknadno trebali priključiti Nedim Buza i Sandro Gačić.
Dolazak na pripreme ranije je otkazao krilni centar Amar Alibegović, član ekipe američkog univerziteta St. Johns. Prema riječima Vidačića, vjerovatno je otpala mogućnost da BiH pojača centar španskog euroligaša Unicaje Kenan Karahodžić, koji nije dobio dozvolu Međunarodne košarkaška federacije (FIBA).
Na spisku kandidata za EP su: Bekovi: Milan Lužaić (Leotar), Ivo Garić (Bayern 2 - Njemačka), Adi Zahiragić (Spars Sarajevo), Dejan Ivković (HEO Bileća), Ivica Širić (Student Mostar), Luka Jovanović (Građanski Bijeljina), Stefan Lakić (Varda HE Višegrad), Haris Ćurevac (Bosna Royal Sarajevo), Sandro Gačić (Albacete - Španija).
Krila i centri: Davor Karamatić (Hanau - Njemačka), Aleksandar Lazić (Union Olimpija - Slovenija), Srđan Milanović (Leotar), Nedim Buza, Refik Bašić (Spars), Imran Polutak (Krka - Slovenija), Rijad Smajlović (Furstenfeld - Austrija), Markus Lončar (Cedevita Zagreb - Hrvatska), Nedim Tunović (Bosna Royal).
na drugoj je slici Loncar http://www.****/clanak/181894/vidaci ... -kosarkasa
Mislim da je trebao biti pozvan Adem Catakovic,pogotovo sto otkazom Alibegovica i bez Karahodzica nemamo pravu cetvorku..
-
- Kontakt:
zna li se sto je otkazao alibegovic (pretpostavljam da klub trazi da se sto bolje pokaze u sledecoj sezoni, da bi opravdao ocekivanja)?
i zasto nema lulica, stipanovica i cetakovica?
hvala
PS: da li Milanovic ima pravo da igra za nas?
i zasto nema lulica, stipanovica i cetakovica?
hvala
PS: da li Milanovic ima pravo da igra za nas?
On je solidan radni centarmercurial je napisao/la:Mislim da ce nam Loncar biti koristan igrac ako je istina da ce igrati za nas...hrvati ga dosta hvale, ostaje da vidimo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
.
Zadnja izmjena: AMehic, dana/u 21 dec 2015, 02:01, ukupno mijenjano 1 put.
Aferim momcinoAMehic je napisao/la:Još jedno zakucavanje sa turnira, nadam se da nisam dosadan

-
- Kontakt:
A koji je Alibegovićev novi klub? Ni meni nije jasno zašto nema ove trojice Lulića. Stipanovića i ćatakovića. Znam da je Dino ALić trebao biti ali je povrijeđen. Hajd LUlić više manje ima ovdje boljih beokva, ali smiješni su Tunović i REfik Bašić, a nema ćatakovića i Stipanovića. Još mi neko fali ne mogu da se sjetim
da nije malo rano za drafta za ovog momka?Bh. reprezentativac Nedim Buza će ove godine biti jedan od dvojice predstavnika naše zemlje na NBA draftu. Ovaj sjajni mladi košarkaš priključit će se danas Utah Jazzu uoči drafta koji će se održati 25. juna u New Yorku i to u dvorani Brooklyn Netsa Barclays Centru.
Nedim Buza se danas priključuje Utah Jazzu Nedim Buza Tim iz Utaha pozvao je na pripreme ukupno šest mladih košarkaša. Osim Buze, u Zions Bank Basketball Centru danas će se pojaviti Tyler Haws, TaShawn Thomas, Lucas Dias Silva, Sam Thompson i Alan Williams.
Jazzeri imaju pravo na 12. pick prvog kruga ovogodišnjeg NBA drafta, kao i dvojicu košarkaša iz drugog kruga.
Osim Buze, na ovogodišnji draft se prijavio i Adin Vrabac.

advokatski ured Sarajevo
Sudska praksa BiH --- Zakoni Bosne --- advokatska kancelarija sarajevo --- advokat ---Razvod braka --- Bankarsko pravo --- Nasljedno pravo --- advokat --- Medijator --- Međunarodno pravo --- Obligaciono pravo --- Porodicno pravo --- Privredni sporovi --- Ispis iz državljanstva BiH --- odricanje od BiH drzavljanstva --- Stvarno pravo --- ispis iz Bosne --- drzavljanstvo --- advokatska Tarifa ---Naknada štete --- Law office Sarajevo --- Anwalt Bosnien - advokatska komora bosne - Privredno pravo - Priznanje strane odluke BiH
Zadnja izmjena: steta, dana/u 06 avg 2015, 10:29, ukupno mijenjano 1 put.
Mozes li malo da objasnis svoj put tj je su li tacne informacije koje ja imam?AMehic je napisao/la:Još jedno zakucavanje sa turnira, nadam se da nisam dosadan
Ti si prije Olimpije igrao za Zepce, pa si onda potpisao za Celik. Tvoj menadzer te odveo iz Celika u Olimpiju a nemas jos ispisnice iz Celika. Trenutno ne mozes nastupati za Olimpiju u zvanicnim utakmicama i vas je spor na sudu.
Takodjer, ima jos jedan momak Kobic iz Kengura koji je presao u Lasko a nije dobio ispisnicu, menadzer mu unistava karijeru jer 1 godinu nije nigdje igrao.
.
Zadnja izmjena: AMehic, dana/u 21 dec 2015, 01:52, ukupno mijenjano 1 put.
sjajno, sve izgleda jednostavno jer duzina ruku dolazi do izrazaja, a tek ti je 14. nadam se da ces izrast na nekih 212cm ili viseAMehic je napisao/la:Još jedno zakucavanje sa turnira, nadam se da nisam dosadan
sljedeca generacija kadeta ce mozda biti i paklenija od ove

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Samo hrabro momak i ne zaboravi odakle si.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Mlađi kadeti Cedevite osvojili prvenstvo Hrvatske. U finalu pobijedili Split, a među najboljima je bio momak koji se zove Haris Mehdic...trebalo bi obratiti paznju, da ga Hrvati ne uzmu sebi, dogodine bi mogao igrati za kadete
HvalaAMehic je napisao/la:Imam ja ispisnicu;) Što se tice Celika, to je klub kod kojeg ni jedan mladi igrac nema ovjeren ugovor kod notara, a problem sa ispisnicom je bio jer me Čelik registrovao bez ispisnice jer je bilo dogovoreno da ja za pocetak budem samo igrac na posudbi dok ne sastavimo ugovor. Zahvaljujući lezihljebovićima iz KS Zenica ja sam morao cekati dva mjeseca da me iz Čelika vrate u Žepče i da dobijem ispisnicu
Kakav dosadan, nama je drago da pogledamo lave.AMehic je napisao/la:Još jedno zakucavanje sa turnira, nadam se da nisam dosadan
Trenutno korisnika/ca: 313, AdinSally, armin, Blackwargreymon, Burberry46, CAGarfia, edvaE2, fukara87, galia95, Hrammm1921, invincible1921, kakarut, Kaunas, maho_sa, MrPink, napapijri1987, One2Play, Quartararo, sagitarius, Sheyi, StevieG8, TripleThreat, VensanKasel, VolimBiH96, zaostrog i 239 gostiju.