FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sekac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sekac » 18 jul 2014, 02:01

rammstein je napisao/la:Pogresno me ljudi shvataju ja ne tjeram Dzenu niti igraca nekog, ali nemojmo biti NOJEVI i zabijati glavu u pijesak... Dzeno je postavio loše utakmicu i još lošije izmjene napravio, tj jednu izmjenu koaj ej dobra ali KASNO...

Drugo, mi smo odigrali dobro, jako dobro, sve osim zavrsnice... sto opet ide na krivicu trenera jer se moralo drugacije dogovoriti kako da se zavrsavaju napadi... ovako je sve nekako jalovo bilo...

Treće, ja sam uvjeren da je ova ekipa STRASNO jaka i fizicki i mentalno i da cemo proci dalje, i uvjeren sam da je dzeno uvidio slabosti nase ekipe i da se uvjerio da neke stvari bespotrebno forsira... brate dobijas platu redovno, da bi igrao moras biti najbolji, zvao se Nemanja ili Samir ili ne znam ni ja ko... samo teren... po vidjenom u pripremema i prosle sezone Bilbija il nije za ove pozicije ili je totalno, ali totalno van forme... ni jednu odbijenu loptu nije bio ni blizu da pokupi i da je utrpa u mrezu...

Dalje, Dzeno niej amater, npr. u Zenici je sjajno postavio igru u finalu kupa , kao i u Mostaru protiv Zrinjskog... sad je fulio i neka nauci iz ovoga, nadam se da greska nece biti "skupa", jer bi ispadanjem dosta raje opet ostalo sjediti kuci i gledati tekme... dzaba, takav mentalitet...
Neki ce reci "neka ih" al nije tako ;)

Žao mi je, svi smo na neki nacin razocarani, ali mislim da ova ekipa ima srce i volju da prodju dalje... a ima ko prima platu da se pobrine za to da taktika u drugoj tekmi bude bolja...
Strah me da uprava nakon ispadanja ne bude trazila drugo rjesenje na klupi jer mislim da nije potrebno, ligu bi dzeno mogao uzeti ...

Sto se tice napadaca , mislim da ce uprava dovesti ga, ali to 99% NECE BITI NIKOLA K. (
Ramo bio je na dvije lopte odbijene jednom faul na golmanu jednom offside a šta rade drugi je li samo on mora biti tu to je pitanje? Dvašpica je jedini spas brate mora igrati iza Krste nije to loš igrač šta vam je više po mom skromnom mišljenju najopasniji je bio nije blistao a onda možeš misliti kavi su bili ovi ostali u napadu.
Sarajevo ljubavi moja!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 18 jul 2014, 02:02

ovdje je psiha u pitanju a ne taktika ,nismo nista naucili od ispadanja od zete i kuksija .isto nam se ponavlja podcjenjujemo protivnike mislimo da ce mo lako zabiti 3-4 komada i onda kad to ne bude u prvih pola sata onda pocne panika i gubimo glavu .sami sebe pobjedujemo nakaradan nam je mentalitet i razmisljanje .cuuj mi kao neki veliki favoriti dolazimo iz bih lige gdje ni jedan klub nikad nije prosao u neku od grupa u euro takmicenju a mi kao izraziti favoriti protiv norvezana ,smijesnooo.Hilmo sinoc napisa da treba biti oprezan ,ovdje ga ljudi napadose kaze pesimista :crazy: .opet prizemljenje kao i svake godine valjda nekad naucimo nesto ,al predugo ovo nesto ucimo .prosle godine pritisak bio veliki i loše igrali dzeno kad je dosao pao je taj pritisak i proigrali smo sad opet neko pumpanje vodaju ih po televiziji traze od igraca da dobiju 2-3 razlike i naravno da smo pukli .

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 jul 2014, 02:31

Cartman je napisao/la:Haugesund je stvarno igrao sa B-ekipom. Evo Bamberg koji je usao im je najbolji igrac uz Gytkjæra koji nije ni igrao. Vecinom su igrali rezervni igraci.
Ovo je tacno, odmarali su igrace jer se bore za opstanak u Norveskoj ligi, ne znam zasto im je Evropa manje bitna, al' pomenuti Gytkjaer i Sema sami drze ovu ekipu i trpaju po Norveskoj, Rosenborgu su 3 dali kombinovano prije 2 kola, ovom Stabeku Sema zabio, i kad dodas ovog Brazilca Bamberga sto je usao nije to tako losa ekipa. Ako tamo budu igrali svi igraci, ne vidim kako ih mozete na 0 ostavit, i vako tesko, a mislim da ce im se osladit ova pobjeda i da ce poslat najjacu ekipu ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 18 jul 2014, 02:33

Edin TM87 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Haugesund je stvarno igrao sa B-ekipom. Evo Bamberg koji je usao im je najbolji igrac uz Gytkjæra koji nije ni igrao. Vecinom su igrali rezervni igraci.
Ovo je tacno, odmarali su igrace jer se bore za opstanak u Norveskoj ligi, ne znam zasto im je Evropa manje bitna, al' pomenuti Gytkjaer i Sema sami drze ovu ekipu i trpaju po Norveskoj, Rosenborgu su 3 dali kombinovano prije 2 kola, ovom Stabeku Sema zabio, i kad dodas ovog Brazilca Bamberga sto je usao nije to tako losa ekipa. Ako tamo budu igrali svi igraci, ne vidim kako ih mozete na 0 ostavit, i vako tesko, a mislim da ce im se osladit ova pobjeda i da ce poslat najjacu ekipu ;)
Samo nek se oni otvore, to nama treba.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 18 jul 2014, 02:34

FKS bosanski Arsenal.

Milion finih akcija, milion kontri koje obećavaju, milion finih iznošenja, oduzimanja lopte, dodavanja sve do kaznenog, onda ko da niko šutat ne smije. sve neke poluprilike, pa skoro da nije bilo onih prilika zbog kojih se nerviraš. Je*iga, uvališe ga nekako, da je na sreću nije al' eto, valjda se greške poprave u ovih 7 dana. Šteta što se ovo desilo protiv ovakve ekipe i to baš kad je amidža tu ali šta je tu je.

A i Dženo k'o Wenger sviju mi, frajer čeka s izmjenama a vidi da ne ide...

Ja se nadam da će biti ipak ovo prolaz ali lekcija @fcs @Head i još nekima da trebaju malo smiriti sa najavama i barem se malo približiti @hilminim razmišljanjima (kao i svi ostali).

Lijep pozdrav bordo braćo.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 18 jul 2014, 03:01

DrustveniParazit je napisao/la:FKS bosanski Arsenal.

Milion finih akcija, milion kontri koje obećavaju, milion finih iznošenja, oduzimanja lopte, dodavanja sve do kaznenog, onda ko da niko šutat ne smije. sve neke poluprilike, pa skoro da nije bilo onih prilika zbog kojih se nerviraš. Je*iga, uvališe ga nekako, da je na sreću nije al' eto, valjda se greške poprave u ovih 7 dana. Šteta što se ovo desilo protiv ovakve ekipe i to baš kad je amidža tu ali šta je tu je.

A i Dženo k'o Wenger sviju mi, frajer čeka s izmjenama a vidi da ne ide...

Ja se nadam da će biti ipak ovo prolaz ali lekcija @fcs @Head i još nekima da trebaju malo smiriti sa najavama i barem se malo približiti @hilminim razmišljanjima (kao i svi ostali).

Lijep pozdrav bordo braćo.
Dobra usporedba..nekako smo fino igrali,al fali Komazec brate. Trebao je biti negdje na tribinama,tako je najavljivao..on da je igrao umjesto bilbije druga bi se pjesma pjevala..al sta je tu je..idemo dalje!!!
Udarci 30(14) - 2(1) za mene dovojan razloga da budem zadovoljan igrom,samo jos malo srece i da norvezani ne igraju bunker i kod kuce..prolaz nece doci u pitanje.

PS:Amidza Tan,hvala za donaciju na poluvremenu..

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 18 jul 2014, 03:02

Edin TM87 je napisao/la:
jbt da nisam gledao utakmicu, rekao bih u najmanju ruku da je posjed lopte bio 50-50 i da su imali jedno 5 prilika

u realnsoti je posjed bio skoro 70% kod nas, imali 14 suteva U OKVIR GOLA oni imali JEDAN JEDINI SUT ( i ppored i u okvir) i dali gol---

Sto se tice drugog sastava to nije tacno, stoper glavni im je bio pod upitnikom zbog ozljede, desni krilni napadac takodjer ali je usao pred kraj, golmana su zamjenili jer se ne zna koji je gori, prvi je golman ozljedjen...
jos par rrokada ali cisto zbog umora jer su igrali u 7 dana tri utakmice i jos dvije ih u ist otoliko vremena ocekuju

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 jul 2014, 03:08

Ne znam ja ko im je bio povrijedjen samo znam da su im 3 najbolja igraca koja ih drze u Norveskom prvenstvu i taj stoper kako kazes bili na klupi, a prije 3 dana su igrali svi protiv Stabeka te prije 10 protiv Rosenborga gdje su Danac i Svedjanin dominirali...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 18 jul 2014, 03:19

Edin TM87 je napisao/la:Ne znam ja ko im je bio povrijedjen samo znam da su im 3 najbolja igraca koja ih drze u Norveskom prvenstvu i taj stoper kako kazes bili na klupi, a prije 3 dana su igrali svi protiv Stabeka te prije 10 protiv Rosenborga gdje su Danac i Svedjanin dominirali...
:thumbup: to si u pravu al nije bas ni druga ekipa... naravno, nije dobra ta cinjenica uopste ppo nas , mada , mislim da bi nam vise odgovaralo da su nas napali... ovaj bunker je bio bas uzas za gledati... po 6 igraca u liniji

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 jul 2014, 03:38

------------krste-----------

sevko----milos---duljevic

Za revans samo par rotacija u vrhu, a ostalo sve isto. I dalje mislim da smo favoriti da prodjemo ovo, samo je bitno da gore zabijemo sto prije pogodak i vratimo utakmicu u egal. Oni ce se jos vise zatvoriti gore, ali cisto sumnjam da mogu izdrzati da ne primpe pogodak.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 18 jul 2014, 03:55

niko vam u timu ne posti, ni na to se ne mozete vaditi za ovaj poraz
sedmi pokusaj...

undefined007
Kontakt:

Post Postao/la undefined007 » 18 jul 2014, 04:17

U Norveškoj šta bude biće, nadamo se najboljem po nas. Dženo realno sad može napraviti tri formacije doduše više rečeno promjene bi bile u vrhu napada najviše jer je tu najviše i zakazalo.

Prva formacija

slika

Ako baš želi napasti onda ova ne gine, čini mi se da smo protiv Zrinjskog u kupu kod njih igrali ovako i svi znate rezultat. Što se tiče ovih dilema Tatko / Mitrevski zavisi je li ozbiljna njegova povreda? Dalje što se tiče Protić / Puzigaća mislim da će prednost imati ovaj drugi a lično bih volio vidjeti prvog na "djelu" Stojčev bi počeo na lijevom krilu sa ubacivanjima u sredinu terenu , rupe će krpiti Samir i Gojko . I treća dilema mi je Duljević/Okić, po meni dao bih prednost Duljeviću koji je trenutno sigurno naše najbolje krilo , samo je upitno koliko može odigrati i kako na desnom krilu ? ( ne znam koja mu je jača noga) Naravno na terenu se branimo u 4-2-3-1 formaciji gdje Bilbija prelazi na "playa" a Krste sam gore igra, dok u napadu idemo ovako kako sam gore opisao.

Druga formacija

slika

U ovoj bi bila dva klasična krila , Krste u špicu, Stojčev iza ostalo se manje više zna uz ove dileme da ne duljim. :thumbup:

Treća formacija

slika :mrgreen:

Evo i treće formacije tzv. "dijamant" koja po meni nikad neće zaživjeti na Koševu i inače na utakmicama bilo kući bilo na strani. Razlog je jasan preofanzivna formacija sa jedinim CMF/DMF kao osiguračem (Cimirotom ili Radovcem), a šteta je izbaciti ili jednog ili drugog.

Da se ja lično pitam , a ne pitam. :mrgreen: U Norveškoj bi pokušao sa ovom drugom formacijom bar prvih 45 minuta, ako ga uspijemo dati super je ako ne uspijemo pokušati sa ovom prvom formacijom jer nemamo šta izgubiti. :kafa:

Halalite raja na malo dužem postu ali eto ovo je neka moja zamisao za uzvratni meč u kojem ćemo nadam se svi zajedno slaviti prolazak u treće pretkolo. Pozdrav Bordo Armiji i normalnim forumašima, ostali nisu vrijedni komentara. ;) :bih: :opaopa: :salut: :clap:
For this reason, I AM LEGEND, predestined for greatness, built for the final hour.

http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)

SS.23

FK SARAJEVO !
HZ 1987

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 18 jul 2014, 07:29

Recept za prolaz spustit malo Stojceva na zemlju.Ima previse umisljenih poteza.

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 18 jul 2014, 08:03

Svaka cast na igri sinoc, imamo sve, falilo srece...Dzeno ce morati naci rjesenje za razbijanje bunkera, jer ako su sinoc parkirali bus, i norveskoj ce dupli...imaju go u gostima, igrace sa 10 stopera...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 jul 2014, 08:10

simon je napisao/la:E Dzeno nadam se da si shvatio da to forsiranje Bilbije u sastavu nam neodgovara i da nam treba igrac koji ce zavrsiti akciju i davati golove, Krste je veceras igrao i na lijevoj i na desnoj strani momak je igrao po cijelom terenu i u uzvratnoj utakmici mora igrati na spicu iza njega Duljevic,Okic,Cimirot,Radovac i Stojvec neka ga trpaju loptama i pokusat dati sto vise golova, ja sam ljut nakon utakmice jer nismo iskoristili svoje prilike a igrom sam zadovoljan znaci fali nam samo zavrsnica, Haugesund svaki put kada bi se otvorio krenula bi nasa kontra i tu nam najvise treba neko ko ce dati go igrac tipa Komazec bi bio savrsen za tu ulogu. Vjerujem da prolazimo ovo aBd. jer smo bolji,jaci i kvalitetniji u sljedecu utakmicu uci sa dosta opreza,praviti sto manje gresaka i iskoristiti svaku priliku te popraviti dojam iz prve utakmice sa par komada u protinickom golu.
+1
@ undefined007
I ja bi pokusao sa drugom formacijom. On je bila idealna za jucerasnju utakmici tada bi dobili sigurno. Sada je vec puno teze ali ipak jos uvijek bi izabrao drugu formaciju. U trecoj ti fali jedan igrac !!
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 jul 2014, 08:36, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 jul 2014, 08:26

bordobijeli je napisao/la:ovdje je psiha u pitanju a ne taktika ,nismo nista naucili od ispadanja od zete i kuksija .isto nam se ponavlja podcjenjujemo protivnike mislimo da ce mo lako zabiti 3-4 komada i onda kad to ne bude u prvih pola sata onda pocne panika i gubimo glavu .sami sebe pobjedujemo nakaradan nam je mentalitet i razmisljanje .cuuj mi kao neki veliki favoriti dolazimo iz bih lige gdje ni jedan klub nikad nije prosao u neku od grupa u euro takmicenju a mi kao izraziti favoriti protiv norvezana ,smijesnooo.Hilmo sinoc napisa da treba biti oprezan ,ovdje ga ljudi napadose kaze pesimista :crazy: .opet prizemljenje kao i svake godine valjda nekad naucimo nesto ,al predugo ovo nesto ucimo .prosle godine pritisak bio veliki i loše igrali dzeno kad je dosao pao je taj pritisak i proigrali smo sad opet neko pumpanje vodaju ih po televiziji traze od igraca da dobiju 2-3 razlike i naravno da smo pukli .
+1

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 jul 2014, 08:36

sekac je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Samo nemojte da mislite da su Norvezani neorganizovani. Ja sam vidio jednu veoma disciplinovanu, radnu ekipu u kojoj se sve zna. Veoma limitirani igraci, ali ovu njihovu pobjedu i to sto su sacuvali gol je iznio samo kolektiv. Pa i onaj gol je stvar discipline, igrac nije isao na loptu nego ju je sacekao, ja kod nasih igraca to nisam godinama vidio... Lako je biti general nakon utakmice, ali ste morali shvatiti na vrijeme da im na centarsut ne mozete zabiti gol, jedino njihovom greskom, sto se skoro nikako ne desava. Balkanci su uvijek prasili skandinavce, nikad ubacajima sa strane, nego tehnikom i samo tehnikom. Imate tehnicki potkovane igrace, ja bih preporucio da se na to baziraze, ali i nepotrebno kombinovanje svedete na minimum. Sretno komsije, bice tesko..., Norvezani su veoma disciplinovani i hladni u svim nezgodnim situacijama bili. Njihov trener je pametno zatvorio utakmicu sa iskusnim igracima. Sretno komsije!
Hvala Storm ali kenjaš oni pojma nemaju ako dva ismpimplaju ja nikad više na utakmicu neču otići Zeta je za ove Mančester a mi eh mi nafurali se misle sklonit če se neko da gool daš kako smo pogrešno igrali a nešto kao zadovoljni ćime nemoj da psujem sve sad fuckkkkkk.
Pozdrav i tebi i hvala ti sto "kenjam". :)

Nisam ni napisao da oni znaju igrati, vec da igraju u okviru svojih mogucnosti. Brani se, brani, brani, pa ako sta udje u napadu - udje. Znam da si pod emocijama, ali znam isto tako da znas da sa navijao za vas sinoc jer predstavljate ovaj grad. Imate igru, stojite u polju dobro, samo smanjite centarsuteve. Pa balkanski fudbal je uvijek razbijao skandinavce "igrom na male" i igrom na zemlji, nikada ubacajima sa strane. Dobicete gore, ali bice tesko.
Sport je lijek za tijelo i duh.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 18 jul 2014, 08:37

o igri i taktici , ovdje je skoro sve rečeno...nego interesuje me kako naše kone mogu imati obraza pa s..rati o posjeti i navijanju, kada je i jedno i drugo bilo na jednom dobrom.nivou. Posjeta je bila oko 11 milja što obzirom na Ramazan, god odmore i tv prenos ..predstavlja baš ono dobru posjetu. Očigledno je da raja ima para jer na jugu koji je bio đaba nije bilo više od 600-700 ljudi a na istoku koji se plačao 10 i 8 KM..bilo je oko 6 milja. Navijanje je bilo nekad bolje tj jače ( kada se uključi istok)...i nekad slabije ( bez istoka).
Kako ovi stručnjaci što su sjedili ispre tv ekrana, skontaše i dadoše ovakve ocjene?? valjda od čemera u duši što im je Lovćen pratilo 5 do 6 milja ( u naj boljem slučaju) pa ih stid ..i onda ljubomora govori iz njih..!!???

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 18 jul 2014, 08:37

Tek kad igras sa ovakvim protivnikom shvatis koliko znaci jedan igrac u napadu tipa Emir Hadzic. Norvezani su postavili takvu igru, gdje su imali jako puno igraca u sredini, pa je tesko nekom kombinatorikom ili individualnim potezima probiti kroz sredinu. Pokusavalo se sa ubacajima sa strana, ali se opet tesko oteti dojmu da je Bilbija i u takvoj igri nemocan, dodatno su mu stvari otezane zato sto je sam bio u spicu.
Duljevic je izgubio mjesto, jer se trazila kombinacija da igraju i Bilbija i Krste, a na kraju smo ostali sa slabijim partijama i jednog i drugog.
Dzeno je prvih 11 trazio prema onome sto su igraci pokazali na pripremnim utakmicama, a vjerujem da je Duljevic bio konstantniji u tim utakmicama da bi i sinoc poceo. Najprostije receno, u revansu ocekujem bolju igru od svih ofanzivnih igraca. Krste, Bilbija, Stojcev i Okic mogu bolje odigrati. Sinoc koliko god da se ponavljalo prije utakmice kako Norvezani nisu naivna ekipa, igraci su opet uzeli to breme apsolutnog favortia.
#divovi

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 jul 2014, 08:40

undefined007 je napisao/la:
Druga formacija

slika
:thumbup: :thumbup:
Puzigaca kakav god bio mislim da je jos uvijek puno bolji od Protica. Ako Krste ne proradi mozete se oprostiti od Evrope ove godine. Treba vam vrhunski ali vrhunski gol igrac ako zeliti postati nasto nalik Bosanskom Dinamu. Odlicna sredina terena sama vam nije dovoljna. Ne mozete se uvjek usetati u gol protivnika. Jedno je igrati protv Cardiffa kada nema rezultatskog imperitiva, a nesto sasvim drugo je igrati kada se mora pobjediti a protivnik igra bunker. Za razbit bunker vam treba razbijac. Jak, prgav i hrabar. Jedan Aguero je skoro neupotrebljiv protiv bunkera. A momak je jedan od najboljih napadaca svijeta. Komazec je bio pravi izbor. Sa njim bi prosli i ovog i sljedeceg protivnika jer nemate neka super teska imena.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 jul 2014, 08:51, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, Chony533 i 13 gostiju.