Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

emir79
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la emir79 » 24 maj 2013, 15:05

adriano_leite je napisao/la: Zar nisi vec skontao da Pape kaze da je logicno da neko igra za drugu repku, ukoliko taj neko ne zeli da igra za nas? Takve su stvari bile za Seferovica, starijeg Hajrovica, Halilovica itd. dok to ne govori za Bicakcica, Kolasinca, Seada Hajrovica, pa izmedju ostalog ni za svog bratica. Jasno je kao dan da Susic to kaze samo za one koji su daleko od naseg dresa, jer vjerovatno Pape ima vise informacija nego sto mi imamo citajuci kojekakve portale i izmisljene intervjue...
Upravo to, al to ljudi nikako da skontaju. Za Kolasinca je rekao, da bi vec imao 5 nastupa da je sredio papire na vrijeme. Nece Susic reci za igrace koji zele za BIH da igraju, da je logicno za druge zemlje da igraju. Jednostavno kaze za one, koji jednostavno nece, i time Susic ne zeli da neko BIH gazi kako hoce i ne zeli da se spusta.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 24 maj 2013, 15:26

Bivši Plemić Mateo Sušić odlazi u njemački Energie Cottbus
Mateo Sušić mladi desni bočni, koji je poprilično ofanzivno orjentiran, u svojoj dosadašnjoj karijeri odigrao je 110 utakmicau seniorskoj konkurenciji za Zrinjski u Premijer ligi BiH, te za Istru u 1.HNL.
Tijekom ove sezone u 1. HNL nekadašnji „Plemić" upisao je 27 nastupa, od čega je 25 puta bio među starterima. Sušić bi u klub u kojem su nekada svojevremeno igrala četiri bh. reprezentativca, a mladi brotnjak koji u Cottbus stiže bez obeštećenja potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora postati će peti bh. nogonetaš u ovome timu.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 24 maj 2013, 15:36

kažu da je Safetov brat Sead bio talentovaniji igrac od Safeta, cak je i u Zvezdi igrao, al nije imao volje da trenira, druge ga stvari više zanimale pa nije napravio bolju karijeru. Tako da ovaj mali nije za odbaciti, sigurno tu ima talenta. Koliko mu je godina i odakle on uopšte u Hajduku :roll:
nema potpisa

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 maj 2013, 15:36

emir79 je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Zar nisi vec skontao da Pape kaze da je logicno da neko igra za drugu repku, ukoliko taj neko ne zeli da igra za nas? Takve su stvari bile za Seferovica, starijeg Hajrovica, Halilovica itd. dok to ne govori za Bicakcica, Kolasinca, Seada Hajrovica, pa izmedju ostalog ni za svog bratica. Jasno je kao dan da Susic to kaze samo za one koji su daleko od naseg dresa, jer vjerovatno Pape ima vise informacija nego sto mi imamo citajuci kojekakve portale i izmisljene intervjue...
Upravo to, al to ljudi nikako da skontaju. Za Kolasinca je rekao, da bi vec imao 5 nastupa da je sredio papire na vrijeme. Nece Susic reci za igrace koji zele za BIH da igraju, da je logicno za druge zemlje da igraju. Jednostavno kaze za one, koji jednostavno nece, i time Susic ne zeli da neko BIH gazi kako hoce i ne zeli da se spusta.
Iskreno razmišljao sam o tome, ali jbg ne mogu svega da se sjetim za koga je šta rekao a nešto mi mrsko pretraživati. Ovo za malog Alena se sjećam. I pored toga je glupo reći da je logično i baš zbog toga sam i napisao. Kažeš fino ALen je bliži dresu Hrvatske prema informacijama koje sam dobio. Vrata naše su mu otvorena ako se predomisli jer mislim da je talenat. Koga štiti time što ne kaže da je bliži dresu Hrvatske? Seada Halilovića? Vjeruj mi ne bih ja nijednog štitio. Čak je ovako i ispalo gore. Umjesto odmah da su rekli i završili. Iskreno nadao sam se kad sam vidio da mu je Mulaomerović naj prijatelj da će ga posavjetovati jer se i on prevario, ali zaboravio sam na jedan detalj a to je da je taj isti Mula u svoje vrijeme imao mogućnost da pauzira tri godine i da onda igra za nas (znači u momentu kad je već postao igrač i nije mu karijera zavisila od CIbone). Nije nikad to uradio. Međutim sad je došao u BiH, uključio se u rad SLobode jer ima interesa da vrti sa igračima. Još dođe u Sa i skače na sudije. E takvima bi ja zabranio da uđu u BiH. Naravno mali ima pravo da bira ali nemojte praviti budalama narod. Pape još ispada i glup sa izjavama, sam sebi skače u stomak.Ili štiti ove iz saveza što nisu uspjeli, a nema razloga jer nisu oni krivi ako mali neće a pokušali su. To što ranije nisu drugi radili kako treba nije njihova krivica.
Sve mi je bilo jasno kad sam vidio da dedo izjavljuje da mu je bolje da igra za Hrvatsku. Što dedo bolan? Mali će postati igrač, ako postane, bez obzira za koju repku igrao. Nije ni Messi zbog Argentine najbolji igrač na planeti,a ni Ronaldo zbog Portugala. I Hasan je bio Tito a repka nam bila katastrofa. Ali dedo ko tipični Bošnjo nek je njegovoj guzici bolje pa makar to bilo i cener više u džepu. I to je jedan od razloga što ja nedam na Hasana, a najgore je kad počnu kritikovati Srbe i Hrvate što ne igraju za nas a Bošnje najgore ubjedljivo. Da se razumijemo mali je imao pravo da bira ali nemojte nas praviti budalama.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 24 maj 2013, 15:37

Jbt kako se za kratko vrijeme nadje gomila potencijalnih igraca za nasu reprezentaciju. Dok nismo dosli ovdje gdje jesmo nigdje nikoga nije bilo, sad odjednom svi navalili. Bicakcic, Kolasinac, Dilaver, Atajic, Susic, Hajrovic, Arslanagic...pa nmgu svi biti u reprezentaciji. Ako bi svi uspjeli do kraja ovih kvalifikacija da rijese papirologiju i steknu pravo igranja za nas tim, opet bi ih dosta ostalo bez poziva u reprezentaciju.

Sumnjam da ce Susic sada izbacivati igrace koji standardno dobivaju pozive za reprezentaciju, radi ovih koji tek treba da debituju. Sada je pozvao 22 igraca i kada se tu dodaju Pandza, Vranjes i Misimovic dodjemo do brojke od 25 igraca koji veoma dobro nose reprezentaciju u ovim kvalifikacijama. Bilo bi nezahvalno sada nekoga izbaciti iz reprezentacije i nekako bih volio da ove nove kaparisemo, ali da se tek poslije eventualnog svjetskog prvenstva pocnu ukljucivati u A tim.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 24 maj 2013, 15:39

Admir_Sa je napisao/la:kažu da je Safetov brat Sead bio talentovaniji igrac od Safeta, cak je i u Zvezdi igrao, al nije imao volje da trenira, druge ga stvari više zanimale pa nije napravio bolju karijeru. Tako da ovaj mali nije za odbaciti, sigurno tu ima talenta. Koliko mu je godina i odakle on uopšte u Hajduku :roll:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tino-Sven_Su%C5%A1i%C4%87" onclick="window.open(this.href);return false;

evo ti pa procitaj :mrgreen:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 24 maj 2013, 15:45

el-fighter je napisao/la: Sada je pozvao 22 igraca i kada se tu dodaju Pandza, Vranjes i Misimovic dodjemo do brojke od 25 igraca koji veoma
Pandža je već na spisku.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 24 maj 2013, 15:49

viKK je napisao/la:
el-fighter je napisao/la: Sada je pozvao 22 igraca i kada se tu dodaju Pandza, Vranjes i Misimovic dodjemo do brojke od 25 igraca koji veoma
Pandža je već na spisku.
Da, moja greska, ali u svakom slucaju sada imamo vec izgradjenu bazu igraca koji su standardni na okupljanjima reprezentacije.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 24 maj 2013, 17:15

"Od svuda stižu čestitke, naravno da me zvao i stric, gledao je utakmicu i rekao je kako je prezadovoljan mojom igrom i osvojenim trofejem. Rekao mi je još da samo nastavim ovako i da sredim papire", dodao je Susic.

Evo Pape naredio braticu da sredi papire. :mrgreen:
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 24 maj 2013, 17:36

Brane je napisao/la:"Od svuda stižu čestitke, naravno da me zvao i stric, gledao je utakmicu i rekao je kako je prezadovoljan mojom igrom i osvojenim trofejem. Rekao mi je još da samo nastavim ovako i da sredim papire", dodao je Susic.

Evo Pape naredio braticu da sredi papire. :mrgreen:
Nije mu naredio, nego mu rekao sto i svim ostalim talentima. Prvo sredi papire, ako se zelis nadati pozivu. Sto je i normalno.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 24 maj 2013, 17:41

Dobro je Pape ovo rekao, svaki igrac koji zeli igrati za nasu repku neka sredi svoj dio papirologije (civilno drzavljanstvo) i to bi bio znak za njega i savez da je doticni igrac spreman da zaigra za nas a ne da njih (selektora i savez) pa i nas navijace vuce za nos kao sto su to vec uradili Hajrovic (Izet), Seferovic i Halilovic nedavno.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 24 maj 2013, 18:00

Odlicno Pape, fino sve ovo ide. Pustite Halilovica, njegova odluka, sjetite se samo Pjanica. Mali Pjanic i njegov otac moraju biti primjer svim nasim talentovanim djecacima sirom svijeta. Bice kampovi po Europi, po Skandinaviji, gdje ima dosta nase talentovane djece. Fino ovo sve ide, hajde da budemo ponosni.
Sport je lijek za tijelo i duh.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 24 maj 2013, 18:06

Cini mi se da bi Kolasina odmah dobio mjestm u prvih 11. kada bi konacno sredio tu prokletu papirologiju. Jer Pape ga nesto cesto spominje izgleda da je i on skonto da smo slabi na ljevom beku.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 maj 2013, 19:02

Rekao je Pape da bi imao već 5 odigranih susreta za nas da ima papire. Ako računamo koliko smo do sada kvalifikacijskih utakmica za WC 2014 odigrali, onda je svima jasno koliko je sati :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 24 maj 2013, 19:03

vendeta87 je napisao/la:Dobro je Pape ovo rekao, svaki igrac koji zeli igrati za nasu repku neka sredi svoj dio papirologije (civilno drzavljanstvo) i to bi bio znak za njega i savez da je doticni igrac spreman da zaigra za nas a ne da njih (selektora i savez) pa i nas navijace vuce za nos kao sto su to vec uradili Hajrovic (Izet), Seferovic i Halilovic nedavno.
sve je to ok! ali jednu stvar treba i savez da uradi , da se ode do igraca da mu se kaze "ti si nama veoma interasantan kao igrac, ako ovako nastavis pozvat cemo te u repku BIH" a sve ostalo onda treba igrac da uradi! Samo jedno da se zna , nije nitko budala mijenjati Njemacki pasos za Bosanski samo, jer postoji neka nada da ce ga MOZDA nekad netko pozvati da igra za BIH!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 25 maj 2013, 09:59

Hoce li igrati seo kolasinac samdzacki sin na suhog mesa i sudzuke? Ja mislim da hoce i mora jer momak je inace legenda i puno voli bosna
SI AMO CONte!!!

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 25 maj 2013, 10:01

vrebac86 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Dobro je Pape ovo rekao, svaki igrac koji zeli igrati za nasu repku neka sredi svoj dio papirologije (civilno drzavljanstvo) i to bi bio znak za njega i savez da je doticni igrac spreman da zaigra za nas a ne da njih (selektora i savez) pa i nas navijace vuce za nos kao sto su to vec uradili Hajrovic (Izet), Seferovic i Halilovic nedavno.
sve je to ok! ali jednu stvar treba i savez da uradi , da se ode do igraca da mu se kaze "ti si nama veoma interasantan kao igrac, ako ovako nastavis pozvat cemo te u repku BIH" a sve ostalo onda treba igrac da uradi! Samo jedno da se zna , nije nitko budala mijenjati Njemacki pasos za Bosanski samo, jer postoji neka nada da ce ga MOZDA nekad netko pozvati da igra za BIH!
To hoces reci da se Pape nije cuo sa Seadom? To hoces reci da ljudi iz saveza nisu kontaktirali Seada? :o

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 25 maj 2013, 12:11

Nesto imam osjecaj da ce ovaj mali Susic uskoro rijesiti papire!

Nasa posla!
Definitions belong to the definers, not the defined

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 maj 2013, 12:16

Znaš ti nas, yeb'o ti nas.
Samo nek' se piše.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 maj 2013, 12:21

edina je napisao/la:Nesto imam osjecaj da ce ovaj mali Susic uskoro rijesiti papire!

Nasa posla!
Susic je vrlo glup ako pozove tog malog. Sve da je ekstra igracina, ljudi ce mu prigovarat na svakom koraku. A ovaj nije kvalitet da bi to vrijedilo. Cici Kranjcaru su prigovarali za Niku non-stop, a znamo na kakvom je glasu on bio kao mladji igrac. Ako Susic ima pameti, nece pozvat tog malog. Jedino ako bas ode u jaci Evropski klub. Ovako da bude jedan od "zadnjih" na spisku...Ne bi valjalo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Kaunas, NerminFatic, Quartararo i 53 gosta.