Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ado075
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la ado075 » 11 jun 2015, 12:10

pozz raja zna li neko koji je sad pass za pristupanje modemu

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 jun 2015, 12:11

ado075 je napisao/la:pozz raja zna li neko koji je sad pass za pristupanje modemu
???

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 jun 2015, 12:22

Obicno je "admin" ako nije mjenjano sa fabrickih postavki.

Usename: admin
Pass: admin
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 11 jun 2015, 12:35

Marvin je napisao/la:
suhakrpa je napisao/la:Moze li mi neko objasniti sta je Multimedia Audio Controler, koja mu je tacno funkcija i da li uopste postoje driveri za to? Neki lik mi danas rece za to, a ja nigdje na netu ne mogu naci driver zato :?
Imas na netu multimedia i video drivere da skines,zavisi koji OS koristis i da li je 32 il 64 bitni.
Jel mozes napisati neku stranicu gdje to mogu naci, jer sam stvarno dosta trazio po netu i nigdje nisam mogao naci. Hvala.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 11 jun 2015, 12:43

Marvin je napisao/la:Istog prodavaca imam na umu kad budem kupovao racunar. Nazoves ga i kazes kojim budzetom raspolazes i u koje svrhe kupujes racunar. Lik je full ok.
samo pazite se kakvo vam napajanje stavlja,hoće on reći da je ono dobro,ali fazon je sto nekad napojna jedva izdrzi konfiguraciju,a i kućišta grozna stavljaju... :mrgreen: ,kad znaš već koliki ti je budžet,javiš se na http://gamers.ba/, pa će ti sastavit u komponentama (ovisno šta želiš)jer ima momaka dugo se s tim bave,jeftinije ti izađe kad uzimaš komponentama,a ne u jednom komadu.I nikad nemoj govorit da ti on po svojoj volji sastavlja (mislim na ljude s pik-a),nego ti je najbolje kao sto sam ti prethodno napisao,da mu napraviš detaljnu listu.

Lijep pozz

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 11 jun 2015, 15:58

Eh ovako. Cim krenem koristiti racunar,bilo koju aplikaciju,ekran se ugasi na par sekundi i onda se upali i javi mi gresku: Intel Graphics Media Accelerator driver for Vista stopped responding and has successfuly recovered. I tako stalno. Nekad mi pc skroz zablokira i pojavi se blue scrren of death.
Ne znam odakle uopste to da mi je driver za Vistu instaliran kad koristim Windows 7.
Pokusao sam svasta,i brisao drajvere i instalirao druge,brisao graficku skroz pa je ponovo vracao ali nista. Nakon nekog vremena to se opet desava. Ostalo mi je jos samo da dizem sistem nanovo,osim ako neko od vas ima kakvu preporuku jos.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 11 jun 2015, 18:52

UrbyEmanuelson je napisao/la:Eh ovako. Cim krenem koristiti racunar,bilo koju aplikaciju,ekran se ugasi na par sekundi i onda se upali i javi mi gresku: Intel Graphics Media Accelerator driver for Vista stopped responding and has successfuly recovered. I tako stalno. Nekad mi pc skroz zablokira i pojavi se blue scrren of death.
Ne znam odakle uopste to da mi je driver za Vistu instaliran kad koristim Windows 7.
Pokusao sam svasta,i brisao drajvere i instalirao druge,brisao graficku skroz pa je ponovo vracao ali nista. Nakon nekog vremena to se opet desava. Ostalo mi je jos samo da dizem sistem nanovo,osim ako neko od vas ima kakvu preporuku jos.
Vidi imal ga tamo u add add and remove programs pa ga izbrisi ;)

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 11 jun 2015, 19:15

xinxee je napisao/la:
Marvin je napisao/la:Istog prodavaca imam na umu kad budem kupovao racunar. Nazoves ga i kazes kojim budzetom raspolazes i u koje svrhe kupujes racunar. Lik je full ok.
samo pazite se kakvo vam napajanje stavlja,hoće on reći da je ono dobro,ali fazon je sto nekad napojna jedva izdrzi konfiguraciju,a i kućišta grozna stavljaju... :mrgreen: ,kad znaš već koliki ti je budžet,javiš se na http://gamers.ba/, pa će ti sastavit u komponentama (ovisno šta želiš)jer ima momaka dugo se s tim bave,jeftinije ti izađe kad uzimaš komponentama,a ne u jednom komadu.I nikad nemoj govorit da ti on po svojoj volji sastavlja (mislim na ljude s pik-a),nego ti je najbolje kao sto sam ti prethodno napisao,da mu napraviš detaljnu listu.

Lijep pozz
Momak je rega totalno, 100 puta sam mu poruku poslao u vezi raznih komponenti, nikad nije odgovorio preko neke stvari, vazda sve regularno. Druga stvar, sam mi je rekao da mi napojna koju sam ja htio neće izdržati, i da trebam jaču uzeti. Treće, ne mogu oni sastavljati kad momak ima komponenata koliko hoćeš, i koje nisu na internetu. Ubjedljivo je najjeftiniji, neke stvari i po 50KM nego drugdje.

Čekam da vidim kompjuter kad dođe, ali do sad sve preporuke vezano za savjetovanje i komunikativnost.
4.10.2009.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Re: RE: Re: Odg: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 11 jun 2015, 20:14

JoseMourinho je napisao/la: Vidi imal ga tamo u add add and remove programs pa ga izbrisi ;)
Vec pokusao,opet se pojavi isto gasenje i isti error.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 12 jun 2015, 00:53

koalem je napisao/la: Ubjedljivo je najjeftiniji, neke stvari i po 50KM nego drugdje.
Nije najjeftiniji,neke stvari jesu,neke nisu,ali ima jeftinjih kod kojih mozes mozda i do 100 KM usteditako uzimas cijelu konfu ali gubis tu na pozudanosti prodavaca. Miki ima preko 1500 pozitivnih dojmova i nula negativnih ili neutralnih.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 jun 2015, 09:22

Elegant je napisao/la:Obicno je "admin" ako nije mjenjano sa fabrickih postavki.

Usename: admin
Pass: admin

I mene zanima, na 2 modema koja su stigla preoteklih mjeseci ne mozes nikako pristupiti.

Pokusao sam sam admin, w300... vrj... U pitanju su ZTE modemi uspravni. Zna li neko i mene zanima.
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 12 jun 2015, 09:29

Resetujes modem (naravno prvo se informisi sa nekim iz telekoma, da li ce nakon reseta biti potrebno dodatno ustimavanje, jer moguce da se poremete neke vazne stavke).

Uglavnom radi se na ovaj nacin, resetujes modem, nakon toga kucas admin i pasvord: vr10vr10tajn1pa55. Drugog pasvorda za ovaj ZTE nema.
- Ed Woodward for Prime Minister !

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 12 jun 2015, 09:41

Aha, hvala. Ma neki je duduk iz teleoma dolazio, cekaju da im se da na kafu da ti sredi sve. U suprotnom zvat ces ga 10 puta.
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 12 jun 2015, 09:45

Meni su srali na sl nacin, pa sam im rek'o ili cete doci i napraviti da valja ili cu vam zvati sefa jos uz to iskljuciti ovo njesra. Sve zavrseno za deset, i sada kada zovem 1444, u roku od dan-dva ova ekipa na terenu zove da vide sta i kada ce doci.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 12 jun 2015, 09:48, ukupno mijenjano 1 put.
- Ed Woodward for Prime Minister !

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 12 jun 2015, 09:46

uglavnom se i ne može pristupiti modemu ako su ti ga ovi iz telekoma naštimali, jer oni promijene password baš iz razloga da ljudi ne bi šta dirali pa pokvarili..

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 12 jun 2015, 10:22

Pozdrav, imam problema ali odnosi se na playstation i LCD TV. Znam da nije tema za ovakve stvari ali cisto mozda neko zna :)
Ne mogu nikako da povezem PS3 sa TV preko HDMI kabla.

Kada povezem, isti TV sa HDMI i kablovskom sve radi.

Odem na drugi TV povezem bez problem i sve radi

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 12 jun 2015, 13:54

Enemy00 je napisao/la:Pozdrav, imam problema ali odnosi se na playstation i LCD TV. Znam da nije tema za ovakve stvari ali cisto mozda neko zna :)
Ne mogu nikako da povezem PS3 sa TV preko HDMI kabla.

Kada povezem, isti TV sa HDMI i kablovskom sve radi.

Odem na drugi TV povezem bez problem i sve radi
Probaj spojiti kompjuter sa TV-om s tim kablom, ako ni to ne radi onda ti je problem u TV-u.
Cesto se desava da u ovakvim situacijama problem je jedino kanal sto se nije promijenio pravilno ili slicne probleme.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 12 jun 2015, 13:56

Pokušaj nešto ono dugme za paljenje dva puta pritisnut ili tri :D

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 12 jun 2015, 14:21

Pokusao sam sve i to sa dvaputa "power" itd.
Ne ide nikako sve ostalo mogu prikljuciti putem ovog kabla ali PS3 nece :hmmmmm:

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 12 jun 2015, 14:28

Onda je neki option u pitanju.
Jesi li probao pritisnuti power i drzati vise od 5 sekundi?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.