FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tcity055
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tcity055 » 18 okt 2020, 20:38

Pozitivna stvar za nas je što se trener koji je tu bio vraća to znači da je klub prema njemu bio korektan. Bašić je ostao nedorečen kod nas a moje mišljenje je da se radi o mladom i veoma ambicioznom treneru koji uči i primjenjuje savremene metode. E sad koliko će imati samostalnosti u radu to je upitno. Trebat će mu i malo više bezobrazluka u ovoj našoj ligi. U svakom slučaju i ja mu izražavam dobrodošlicu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 okt 2020, 20:48

tcity055 je napisao/la:
18 okt 2020, 20:38
Pozitivna stvar za nas je što se trener koji je tu bio vraća to znači da je klub prema njemu bio korektan. Bašić je ostao nedorečen kod nas a moje mišljenje je da se radi o mladom i veoma ambicioznom treneru koji uči i primjenjuje savremene metode. E sad koliko će imati samostalnosti u radu to je upitno. Trebat će mu i malo više bezobrazluka u ovoj našoj ligi. U svakom slučaju i ja mu izražavam dobrodošlicu.
Prvo su rekli neće žuriti.Sad odjednom riješeno.Hipotetički:očito da je Bašić znajući ovu sredinu tražio i postavio uslove.Oni su na prvi mah odbijali pravdajući se , a onda usmeno pristali.To je ono u stilu samo da ga namamimo.Jer zaBoga navijači su ljuti.Prvi put se na Tušnju čulo: "Uprava napolje".I to onih šaka navijača na brdu .Šta bi bilo da je tribina otvorena za navijače?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
prije 9 sati
Husić: Nećemo žuriti sa izborom novog trenera, ekipu će u Kupu voditi Ahmetović
Tuzla City vrlo vjerovatno neće dobiti novog šefa stručnog štaba u narednoj sedmici.

prije 3 sata
Nakon razlaza sa Nalićem, stigao novi trener: Nermin Bašić se vratio u Tuzla City
Nakon rastanka sa Zlatanom Nalićem, Tuzla City je imenovao njegovog nasljednika a riječ je o Nerminu Bašića.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 okt 2020, 04:45

18.oktobar 2020.NERMIN BAŠIĆ NA KORMILU TUZLA CITYJA
slika

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 19 okt 2020, 07:53

Nalić postade bivši. Očigledno je da mu je meč protiv Zrinjskog bio biti ili ne biti, odnosno da su samo tri boda dolazila u obzir. Tako je prije svega Nalić poklekao pod pritiskom, jer je evidentno želio promijeniti svoju taktiku pred taj meč, što mu se obilo o glavu te igrači jednostavno nisu znali šta igraju na terenu, jer su trebali igrati suprotno od onoga što su igrali do tada. Trenerski posao je takav. Nalića mi je malo žao jer je City zaista želio donijeti nešto drugo u ovoj ligi. Protiv renomiranih protivnika igralo se prsa u prsa, ali ipak ta taktika je najčešće pogubna, ako nemaš super kvalitetan igrački kadar, što City u ovom momentu ipak nema u odnosu na Sarajevo, Želju, Borac i Zrinjski. Stoga, ovoj ekipi ipak treba neki pragmatičniji trener koji je svjestan nedostataka svog tima i koji će biti veći autoritet ovim igračima, jer je očigledno da je Nalić na tom polju zakazao, s obzirom da se pojedinci šetkaju na terenu kao primadone. Eh sad, kad pogledam da dolazi Bašić, volio bih da griješim, ali nisam optimista. Perspektivan trener svakako, ali mislim sličan tip Starčeviću, odnosno dobar trener za rad sa mlađim igračima, ali za rad sa zvijezdama nisam siguran da će izaći na dobro. Pritisak će biti popriličan, vjerovatno i najveći s kojim će se Bašić susresti u dosadašnjoj karijeri i veoma je upitno kako će odgovoriti u takvim okolnostima. Za ovu ligu samo 4-5 trenera dolaze u obzir koji su provjereni. Ovako se može lutati do beskonačnosti da se ubode neko novo ime. Ako već Husref nije mogao/želio doći, onda je možda bolje da su doveli Jovića, kojem je Bašić bio asistent u Angoli, ali otom potom. Bašiću sve najbolje i puno sreće u drugom mandatu.
Mes Que Un Club

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 okt 2020, 08:42

hule_barca je napisao/la:
19 okt 2020, 07:53
Nalić postade bivši. Očigledno je da mu je meč protiv Zrinjskog bio biti ili ne biti, odnosno da su samo tri boda dolazila u obzir. Tako je prije svega Nalić poklekao pod pritiskom, jer je evidentno želio promijeniti svoju taktiku pred taj meč, što mu se obilo o glavu te igrači jednostavno nisu znali šta igraju na terenu, jer su trebali igrati suprotno od onoga što su igrali do tada. Trenerski posao je takav. Nalića mi je malo žao jer je City zaista želio donijeti nešto drugo u ovoj ligi. Protiv renomiranih protivnika igralo se prsa u prsa, ali ipak ta taktika je najčešće pogubna, ako nemaš super kvalitetan igrački kadar, što City u ovom momentu ipak nema u odnosu na Sarajevo, Želju, Borac i Zrinjski. Stoga, ovoj ekipi ipak treba neki pragmatičniji trener koji je svjestan nedostataka svog tima i koji će biti veći autoritet ovim igračima, jer je očigledno da je Nalić na tom polju zakazao, s obzirom da se pojedinci šetkaju na terenu kao primadone. Eh sad, kad pogledam da dolazi Bašić, volio bih da griješim, ali nisam optimista. Perspektivan trener svakako, ali mislim sličan tip Starčeviću, odnosno dobar trener za rad sa mlađim igračima, ali za rad sa zvijezdama nisam siguran da će izaći na dobro. Pritisak će biti popriličan, vjerovatno i najveći s kojim će se Bašić susresti u dosadašnjoj karijeri i veoma je upitno kako će odgovoriti u takvim okolnostima. Za ovu ligu samo 4-5 trenera dolaze u obzir koji su provjereni. Ovako se može lutati do beskonačnosti da se ubode neko novo ime. Ako već Husref nije mogao/želio doći, onda je možda bolje da su doveli Jovića, kojem je Bašić bio asistent u Angoli, ali otom potom. Bašiću sve najbolje i puno sreće u drugom mandatu.
Treba vratiti i kondicionog trenera.Naši su igrači vidno oslabili i trkački u duel igri(fizički ).Startnu brzinu su posve izgubili. A bez svega ovoga se ne može nikakva taktička zamisao ostvariti.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 19 okt 2020, 10:22

Pomalo mi je zao Nalica,ali sta je tu je.
Gledajuci ove emisije s Basicem i sl,ima on viziju i karakter,da li ce to biti dovoljno s svime sto raspolaze i sto ga prati u Tz ostaje da se vidi.
Sad je tu i zelim mu srecu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 okt 2020, 11:48

1/8 fnala Kupa Bi H ,Tuzla City – Radnik (Sabrija Topalović/Zenica)

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 okt 2020, 13:46

Trener na određeno vrijeme ,8 kola.plus Kup.????

Nermin Bašić predstavljen u Tuzli: Nisam došao da čuvam svoj posao, hoću da ljudi vide nešto!

Sretan zbog saradnje sa Azmirom Husićem
FK Tuzla City danas je predstavio novog šefa struke. Na klupu Tuzlaka će Nermin Bašić koji je ovaj tim vodio pod nazivom Sloga Simin Han prije par godina.

Bašić je danas i zvanično predstavljen.

19.10.20. 13:43
S. Mlaćo

Nermin Bašić predstavljen u Tuzli: Nisam došao da čuvam svoj posao, hoću da ljudi vide nešto!
“Vratio sam se u grad Tuzlu, poseban klub sa posebnim grbom i klub koji vodi poseban čovjek. Privilegija je raditi sa Azmirom, ja radim drugi put i imam tu čast. Mogu reći da se vraćam kući, a otišao sam na lijep način, odnosno lijepo se rastao sa ovim ljudima. Klub je mnogo napredovao, isti ljudi su ostali tu i drago mi je zbog toga. Znam šta klub znači ovim ljudima, hvala im na povjerenju i na meni je da opravdam ukazano povjerenje“, kazao je Bašić.

Bašić je kazao da je dogovorio ugovor sa FK Tuzla City do kraja polusezone, odnosno osam kola zbog svog 'zaleđenog' statusa u Angoli.

Govorio je i tome koliko poznaje ekipu.

“Tu sam već pet mjeseci u BiH, pratio sam ligu, ekipa je dobra i ima emocije. Svlačionica je zdrava i to mi je veoma bitna. Uz takav kolektiv možemo izaći iz krize. Plan je jasan - Evropa. Rođen sam pod pritiskom, a pritisak ne volim na igrače staviti. Ništa se u životu ne mora osim umrijeti, zato su Evropa snovi“.

Ko će raditi sa vama u stručnom štabu?

“Ahmetović je tu, znamo se. Tražit ćemo kondicionog trenera, pa vidjet ćemo šta dalje“.

Već u srijedu Kup sa Radnikom.

“Svi problemi se rješavaju pobjedama. Mora se dodati malo vegete u srijedu i subotu. Optimista sam za te utakmice. Ekipa ima kvalitet, ne vidim tu velikih problema da se ekipa ne može vratiti na pobjednički niz. Došao sam radim, na terenu želim sve pokazati. Već sada svu odgovornost preuzimam na sebe, ne želim se sakrivati iza bilo koga. Svojim igračima ću dati sve, ali i uzeti im sve“, dodao je Bašić, svojevremeno najmlađi trener u BiH sa PROFI licencom.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 20 okt 2020, 19:15, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 okt 2020, 14:18

Malo poređenja nakon gotovo 4 godine.

Jan 16, 2017

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 okt 2020, 14:34

OVAJ PUT NEMA MURATOVIĆA U KADRU.NI NA PRESICI GA NEMA.SAKRIO SE DOK SE NE PROMOVIŠE NOVI TRENER.

slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 okt 2020, 17:02, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 okt 2020, 17:00

Meni se čini da je ovo 2 mjeseca do zimske pauze a onda Husref Musemić.
Ali ,nikad se ne zna.Može da se desi da Bašić probudi ekipu kao što to često zna da se desi.
Treba Husić dati do znaja SD, pomoćnim trenerima i igračima ,da Bašić ima njegovu punu podršku.
Inače se propadanje nastavlja.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 okt 2020, 08:57

Crne slutnje potvrđene, NK Široki Brijeg traži odgodu dva meča

Veliki problemi na Pecari
Nogometni klub Široki Brijeg nalazi se u velikim problemima zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.

19.10.20. 21:59
E. Škorić

Crne slutnje potvrđene, NK Široki Brijeg traži odgodu dva meča( 1/8 Kup BiH srijeda I Tuzla City -Subota)
Široki Brijeg je molio za odgodu utakmice na Koševu, no ona se ipak odigrala i Sarajevo je u subotu slavilo s 2:0, a sada je potvrđeno da su koronom zaražena šestorica nogometaša sa tog susreta, kao i jedan član stručnog štaba. Uz to, ranije je 12 igrača sa simptomila bilo u izolaciji.

REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

"Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku momčad i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica", navode iz NK Široki.

Široki Brijeg je službeno najavio da će tražiti odgodu sljedećih utakmica. FK Velež Mostar u osmini finala Kupa u srijedu, kao i prvenstveni meč sa Tuzlom City za vikend u 12. kolu Premijer lige.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lale: Utakmice se ne mogu tek tako odgađati, igrački kadar se može popunjavati juniorima
Slučaj ekipe Širokog Brijega zabrinuo je mnoge ostale nogometne klubove u našoj zemlji.

Autor Hajrudin PROLIĆ

okt 19, 2020

Lale: Utakmice se ne mogu tek tako odgađati, igrački kadar se može popunjavati juniorima
Slučaj ekipe Širokog Brijega zabrinuo je mnoge ostale nogometne klubove u našoj zemlji.

Podsjetimo, Širokobriježani su za utakmicu protiv Sarajeva na Koševu mogli prijaviti tek 13 nogometaša, jer su tokom samog puta do glavnog grada BiH ustanovili da imaju u ostatku kadra igrače sa simptomima zaraze korona virusom.

U toj situaciji sastav trenera Tonija Karačića nije mogao više od časnog poraza na gostovanju kod aktuelnog prvaka (2:0). Prethodno su tražili i odgodu meča, ali njihov zahtjev nije ispunjen.

“Specifična je bila situacija. Poprilično kasno je javljeno da imaju igrače sa simptomima. Naglašavam simptomima jer to i dalje ne znači da je u pitanju bio Covid-19. Srećom, imali su na raspolaganju dovoljno igrača da odigraju utakmicu, mada bi po propozicijama trebalo biti 20 fudbalera u zapisniku. Nogometni savez BiH ipak neće podnositi disciplinsku prijavu protiv Širokog upravo zbog specifičnosti i težine situacije”, govori za **** Milorad Lale, predsjednik Takmičarske komisije NSBiH.

Na konstataciju da bi bio svojevrstan paradoks kažnjavati klub koji nema dovoljan broj zdravih igrača za popunu zapisnika, Lale kaže:

“Ponavljam, ovo je bila specifična situacija i na to se sada ne treba vraćati. Međutim, bitno je naglasiti da nije nikakvo opravdanje ako nemate dovoljan broj profesionalnih igrača za igranje utakmice. Imali smo nešto slično i sa ekipom Mladosti na početku sezone. U konkurenciji za meč Premijer lige BiH mogu biti juniori i kadeti, to je jasno naglašeno u novim propisima. Zaraženi igrači se tretiraju kao povrijeđeni, kadar mogu popunjavati fudbaleri iz omladinskog pogona. To je tako u ovim okolnostima”, ističe Lale.

Široki Brijeg je najavio podnošenje zahtjeva za odgodu naredne dvije utakmice, protiv Veleža u Kupu i Tuzla Cityja u 12. kolu PLBiH.

“Koliko znam, zvanično nikakav sličan zahtjev još nije došao. Ukoliko zahtjev dođe, naravno da će Savez razmotriti sve činjenice i donijeti odluku koja se bude smatrala adekvatnom u aktuelnoj situaciji. Tu se ništa ne pitaju protivničke ekipe, potpuno je nebitno da li na odgodu oni pristaju ili ne. Isključivo organi NSBiH donose odluku. Međutim, moram također naglasiti da ne možemo tek tako odgađati utakmice, vidite i sami kakvih problema imamo sa rasporedom i zaostalim utakmicama”, zaključuje Lale.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 20 okt 2020, 09:03, ukupno mijenjano 3 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 okt 2020, 17:34

Danas je Tuzla svoj trening pred sutrašnju utakmicu 1/8 finala Kupa BiH održala na Tušnju.
- Po ljepom,sunčanom vremenu i na sasvim urednom terenu trener Bašić je pripremao eipu ad hok za sutrašnji meč.
Izostali su Kojić i Rustemović iz meni nepoznatih razloga.Nisu igrali Kup utakmicuu Novom Gradu pa da sumnjam u kartone.
Ostali su bili svi naraspolaganu jer i Karjašević i Rugašević imajupravo nastupa pošto se ne broje žuti kartoni iz prvenstvenih utakmica u Kupu.
- Treningu je prisustvovao i direktor Vugdalić.Onaj drugi ,Sportski,se negdje sakrio a ima i debela razloga za to.
Šta reći?Zaista je trener Bašić zatekao skalameriju od ekipe.Da Bog sakloni i sačuva.
- Od početka ih je markirao i žuti su bili .Fejzić kojeg je Bašić trenirao u Metalegeu,- Đerić,Morirs,Barišić,Rugašević,-Karjašević.Nikolić,-Nukić,Maksimović,Crnić,-Ubiparip.
-Narandžastim je falio jedan ,tako da su oni igrali ovako:Muminović,-Mešinović,Džaferović,Kostić,Duraković- Hodžić,Doffo- Bađi,Džafić,-Ramić.
- Radio se uobičajeni trening.Nije bilo trčanja krugova nego odmah posjed lopte.I to ovako kako su markirani.Potom kratki šprintevi.Nakon toga na dva gola ali sa abecedom iznošenja lopte kao i vršenja pritiska8Sve sa određenim brojem dodira lopte).Naravno puštane su i rijetke akcije koje su išle do gola.No gola nisam vidio.Na kraju prekidi i penali.Ubiparip,Maksimović i Bađi su bili ponovci iz penala.Također, na kraju naglo se na ozljedu počeo žaliti Morris, tako da je Kostić obukao Žuti marker.Dojam je da Morris nema voljni moment i da jednostavno ne želi da igra.Jednostavno vuče se ko prebjena mačka.On je jedan od kandidata za ispisnicu i to odmah.
- Trener Bašić bo je jedina svijetla tačka na današnjem treningu.Zatekao je opšti nered.I koliko god uspije motivisati ove izluđene momke bit će dobro.
Za sutrašnju utakmicu tim koji će istrčati po onom danas viđenom je: Fejzić,-Đerić,Barišić,Kostić,Rugašević- Karjašević(Nikolić ili Hodžić) - Nukić ,Maksimović,Crnkić-Ubiparip.Uslovno za Morrisa jer ne može se ocijeniti težina mjegove povrede.
- Dobro bi bilo da se odgodi utakmica protiv Širokog.Ovom Treneru treba vremena da pomakne ove "panjeve".I bez obzira što bi Široki igrao sa izvjesnim brojem juniora mislim da ovo navikavanje na filozofiju igre trenera Bašića traži vremena.Dobro je da slijedi opet pauza u prvenstvu ,pa bi se i tu dobilo ono što je sad za nas najdragocjenije a to je vrijeme.Trening je trajao 90 minuta.
p.s.
Hasanovićev oporavak odlično napreduje.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 okt 2020, 01:22, ukupno mijenjano 2 puta.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 20 okt 2020, 17:39

Basic je strasan motivator, sto je TCu najpotrebnije.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 okt 2020, 18:09

Wandelanoite je napisao/la:
20 okt 2020, 17:39
Jeste ,i mene je motivisao i poravio raspoloženje. pa valjdaće i igrače.Samo da dođe kondicioni trener.Nalić nas je upropastio.Već sada možemo otpisati Rustemovića,Džafića ,Morrisa.Ovo kažem sada a na zimu opet remont.Sportskog direktora pod hitno otpustiti.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 okt 2020, 18:21

Wandelanoite je napisao/la:
20 okt 2020, 17:39
On je zatekao ekipu koja igra štafetni fudbal.Ja tebi dodam loptui ostajem a ti ćeraj dalje.On tek sad njih uči pomicanje ekipe sa i bez lopte.Dizanje bekova prema gore itd.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 okt 2020, 18:29

slika

Sudija Topalović Sabrija-Zenica
A-1 Kadić Amir -Sarajevo
A-2 Čaušević Moamer-Sarajevo
4.Sudija:Sivac Ermin-Zenica

POSMATRAČ SUĐENJA:Kaplan Semir - Stolac
DELEGAT: Martinović Lazar-

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Utakmica na Pecari jedno vrijeme je bila prekinuta odlukom suca Sabrije Topalovića iz Zenice zbog poruke Škripara. Škripari su podigli sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka i citat: "Živio sam časno, izdale me jude, vašu optužnicu ne prihvaćam časni sude".
Igrači su morali u svlačionicu, a utakmica je kasnije nastavljena bez Škripara koji su napustili stadion."
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 okt 2020, 02:06, ukupno mijenjano 4 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 okt 2020, 18:31

Velibor Đurić pozitivan na koronavirus, propušta tri naredne utakmice Radnika

Od nedjelje u izolaciji
Kapiten bijeljinskog Radnika Velibor Đurić također je pozitivan na koronavirus.

20.10.20. 16:53
E. Škorić
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 20 okt 2020, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 okt 2020, 18:53

[url [/url]

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 okt 2020, 19:37

12.KOLO
24.10.20. 14:30 FK Tuzla City - NK Široki Brijeg

13. KOLO
31.10.20. 13:30 FK Krupa - FK Tuzla City

14. KOLO
07.11.20. 13:30 FK Tuzla City - FK Sarajevo

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.