Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

pinoglavi
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la pinoglavi » 15 nov 2016, 00:26

Unofficialpage je napisao/la: Govorim o situaciji da Džeko nije dobio crveni. Ali opet Đurić nije rješenje jer se išlo na kontre, Grci nisu išli n bunker već su se otvorili i tu ti ne treba visoki igrač i tad ne preskačeš teren već odigraš 2-3 pasa i tu trebaju brzi igrači kojima ćeš u for dati loptu. Valjda se ovako kontra izvodi.
Djuric i Bicakcic nisu uvedeni zbog kontri. Kad vodis protiv Grcke u gostima 5min prije kraja slabo ce iko razmisljati o kontrama.
Napisao si i da smatras da bi oko 75-80min trebali zatvoriti utakmicu uvodjenjem Cimirota. Da smo primili gol poslije te izmjene i da nije bio incident ti bi ovdje kritikovao Mesu jer je kukavicki zatvorio utakmicu. Jednostavno sve ces kritikovati i sve ti smeta. Objasnio sam tu sortu vec u prethodnom postu na ovoj temi.

U onoj situaciji nijedna izmjena nije pametna. Neko bi jedno ubacio, neko drugo, na kraju se svede da ti treba srece da izdrzis do kraja, a mi je nismo imali.
Nad tobom sunce najljepše sja

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 15 nov 2016, 02:25

A je li smatras da je samo nedostatak srece razlog zasto nismo sinoc slavili? :D
DD

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 15 nov 2016, 02:37

Mehmede Mesa Meho daj otkaz tom francuzu pomocniku. Nekog iz stare skole uzmi s nasih prostora.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 15 nov 2016, 07:46

I dalje sam misljenja da je Pjanic igrao umjesto Vede I da je u sredini bio jos jedan igrac da bi ih ubili bar 2:0. Dzeko je bio daleko od gola kao I vedo, plus sto bi se pjanic rasteretio her bi imao 2 igraca iza da pokrivaju, ovako je jajalo crko ko I pjanke I napadaci. **** Juventus se prilagodjava pjanketu al repka jok.
UPRAVA NAPOLJE!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 nov 2016, 09:34

pinoglavi je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Govorim o situaciji da Džeko nije dobio crveni. Ali opet Đurić nije rješenje jer se išlo na kontre, Grci nisu išli n bunker već su se otvorili i tu ti ne treba visoki igrač i tad ne preskačeš teren već odigraš 2-3 pasa i tu trebaju brzi igrači kojima ćeš u for dati loptu. Valjda se ovako kontra izvodi.
Djuric i Bicakcic nisu uvedeni zbog kontri. Kad vodis protiv Grcke u gostima 5min prije kraja slabo ce iko razmisljati o kontrama.
Napisao si i da smatras da bi oko 75-80min trebali zatvoriti utakmicu uvodjenjem Cimirota. Da smo primili gol poslije te izmjene i da nije bio incident ti bi ovdje kritikovao Mesu jer je kukavicki zatvorio utakmicu. Jednostavno sve ces kritikovati i sve ti smeta. Objasnio sam tu sortu vec u prethodnom postu na ovoj temi.

U onoj situaciji nijedna izmjena nije pametna. Neko bi jedno ubacio, neko drugo, na kraju se svede da ti treba srece da izdrzis do kraja, a mi je nismo imali.
Ma kakva sreća, ni 1% ona nije kriva. Imaš 4-5 zicera i promašiš glupo je kriviti sreću.

A zašto su uvedeni? Ako je razmišljao čistoj defanzivi trebao je Cocalića ubaciti, bolje bi bilo. I ne znam što si se uhvatio tih 5 min, ja to nigdje nisam spomenuo i stalno mi to prepisuješ da sam rekao a nisam. I kad vodiš protiv ekipe u gostima u zadnjih 20-30 min se ide na kontre, čista logika. Ima krivaca za ovaj remi malo više a među njima je Meša je najmanji.

A to o sortama ljudi, mene s tim zaobiđi. Kako ti možeš znati hoću li kritikovati ili ne? Ja govorim o onome šta je bilo a ne ŠBBKBB.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 nov 2016, 22:26

Mehmede, zasto maltene svi igraju priajteljske utakmice u septembru i evo u novembru, samo mi ne?
Kada mislis dati priliku ostalim igracima da pokazu sta znaju?
Pa brate mili, na klupi si protiv Grcke imao 12 igraca, dodaj tu onih 5 igraca sa dodatnog spiska to je 17...sasvim dovoljno da ih sve isprobas, 11 u prvoj postavi + 6 dozvoljenih izmjena u prijateljskom mecu...
Ne treba ti ni Dzeko ni Pjanic niti bilo ko iz startnih 11 u Atini...
Pu pu pu...

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 15 nov 2016, 23:02

hurem je napisao/la:Mehmede, zasto maltene svi igraju priajteljske utakmice u septembru i evo u novembru, samo mi ne?
Kada mislis dati priliku ostalim igracima da pokazu sta znaju?
Pa brate mili, na klupi si protiv Grcke imao 12 igraca, dodaj tu onih 5 igraca sa dodatnog spiska to je 17...sasvim dovoljno da ih sve isprobas, 11 u prvoj postavi + 6 dozvoljenih izmjena u prijateljskom mecu...
Ne treba ti ni Dzeko ni Pjanic niti bilo ko iz startnih 11 u Atini...
Pu pu pu...
uze mi rijeci iz usta.
upravo sam i ja o tome razmisljao. u bihacu, tuzli, mostaru, banjaluci - svejedno....
ugovori tekmu protiv makedonije, crne gore, slovenije, madjarske, bugarske i slicnih repki i izvedi sastav ko u japanu, da vidis ko moze, a ko ne....a ne da jajalo zanat pece protiv belgije i tek protiv grcke bude na nivou. tako si mogao probati i cimirota, vrancica, krunica, duljevica, sehica, medunjanina, susica, milicevica, djurica, gojaka, zadnju liniju i oba rezervna golmana...ma ko u japanu. pa zato valjda i sluze prijateljske. mi ih samo preskacemo bezveze. sad ugovaraja za mart, maj, juni, august...a ne 10 dana prije.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 15 nov 2016, 23:47

Dobro je sto ne igramo prijateljske utakmice, bicemo bolje rangirani na FIFA ljestvici, a to bi moglo biti vrlo vazno ako zavrsimo u barazu, jer imamo vece sanse da budemo nosioci i izbjegnemo reprezentacije poput Italije, Holandije, Portugala.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 nov 2016, 00:03

A cek, zar nije vecina pisala da su utakmice poput Kirin kupa beznacajne jer moramo vidjeti neke igrace sa Dzekom, Pjanicem i ostalima u prvoj, a ne potpuno novih 11 igraca? A sad se zalimo jer opet necemo to uraditi? :D

Stoji i to za ranking, a vala na Kirin kupu smo isprobali strasno puno. Mada opet ne bi bilo lose dati novu priliku nekim igracima da vidimo na cemu smo, ali svejedno se tu savez najvise pita. Mi cekamo ponudu gdje ce nam neko kesirati za prijateljsku i fin dio procenta od ulaznica...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 nov 2016, 11:57

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 19 nov 2016, 12:32

Ali ga Mesa i ti seres. Pozovi Memisevica i ove momke iz Konye sto blistaju.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 29 nov 2016, 00:53

Srbijanske Novosti pisu kako Bazdarevic razmislja da pozove nekog Despotovica iz Astane,napadaca.

Kao nema mjesta u Srbiji a imao bih kod nas jer,ispada,da oni imaju kvalitetnije napadace nego mi :mrgreen:
Kakav retard ako ima truna istine u ovome :facepalm:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/bazdarev ... ara/215730

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 nov 2016, 01:00

Nebitna informacija cak i da je istina. Mada konkurencije nikada dosta i ne vidim sta je ovdje za popljuvati.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 29 nov 2016, 01:28

Daj ba Mesa ne izmisljaj toplu vodu nego zovi Bajica i pocni ga uigravati za buducnost.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 nov 2016, 08:38

Bajic je dva put dobio vec poziv pod Mesom tako da se ne sikiram. Prije Spanije se nazalost povrijedi i pred Kirin Cup. Dobice sigurno svoju sansu na proljece, u nekoj prijateljskoj.

Sto se tice Despotovica, mislim da je ipak patka, moguce da ga Mesa ima "na listi" ali tesko da je nesto konkretno.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 29 nov 2016, 13:04

Goalgetter je napisao/la:Bajic je dva put dobio vec poziv pod Mesom tako da se ne sikiram. Prije Spanije se nazalost povrijedi i pred Kirin Cup. Dobice sigurno svoju sansu na proljece, u nekoj prijateljskoj.

Sto se tice Despotovica, mislim da je ipak patka, moguce da ga Mesa ima "na listi" ali tesko da je nesto konkretno.
Ne bi me cudilo,to je ta "jugoslovenska" linija i mesetarenje.Srpska fudbalska mafija za koju mnogi kazu da ima upliva u nas klupski i reprezentativni fudbal.
Zato ja galamim stalno da ne moze svako biti selektor,pogotovo ne neko ko je nagodan za te marifetluke a Bazdarevic i Susic svakako jesu.
Po toj jugonostalgicarskoj uhodanoj semi.

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 29 nov 2016, 16:44

Fidelis je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Bajic je dva put dobio vec poziv pod Mesom tako da se ne sikiram. Prije Spanije se nazalost povrijedi i pred Kirin Cup. Dobice sigurno svoju sansu na proljece, u nekoj prijateljskoj.

Ne bi me cudilo,to je ta "jugoslovenska" linija i mesetarenje.Srpska fudbalska mafija za koju mnogi kazu da ima upliva u nas klupski i reprezentativni fudbal.
Zato ja galamim stalno da ne moze svako biti selektor,pogotovo ne neko ko je nagodan za te marifetluke a Bazdarevic i Susic svakako jesu.
Po toj jugonostalgicarskoj uhodanoj semi.
Samo kupi polovnjake mesha

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 01 dec 2016, 01:03

Voljeli ga ili ne, zasad su porazi samo 2x protiv Belgije u gostima, protiv Španije u prijateljskoj i u gostima protiv Irske. Za prve tri nam ni Guardiola ne bi mogao pomoci, a protiv Irske smo imali ocajan izbor igraca a i one na koje smo mogli racunati su bili u ocajnoj formi.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 dec 2016, 20:42

Procentualno najuspješnija godina od kada NS BiH postoji. Samo naprijed Mehmede!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, invincible1921, kakarut, Rimes87, Serha, TheTruth34 i 41 gost.