Evo sve ostalo, shvacam frustracije, ali to prvo, stani malo bolan, ispada ''oni tamo drugi i treci'' koce napredak, a ''ovi prvi'', ''tvoji'', takodjer inzistiraju gdje da bude sjediste i sta sve ne. Pa kako mozes tako selektivan i predrasudan biti u pm.dimitrijevic je napisao/la:Citam ove vijesti oko udruzenja premijerligasa i ocekivano se desilo...druge dvije strane ne zele napredak BH fudbala i to se iz ovoga jasno vidi.Sjediste udruzenja da bude u BL ili Mostaru je ideja HDZ i SNSD i tu se sva prica zavrsava,jadnici oniinace savez je grozan i u potpunosti je zanemario nasu ligu,a okrenuo se Brazilu.Imaju dijasporu i ove nase domace debile sto zive za el klasiko i to im je dovoljno,a istinskim navijacima su zabranili gostovanja kako bi rijesili policiju i ostale brige oko organizovanja utakmica sto je za nase retardinjose visa matematika koji nisu u stanju stotinjak navijaca osigurati.Selektor je kreten pravi,seljacka tvrdoglavost i mutavost ga krase citav ovaj period,taj kreten vodi dva igraca ajduka na SP,a ni da dodje da pogleda jednu utakmicu nase lige.Ovaj zadnji derbi je bio u rangu onog koji gledamo u susjednim zemljama,ajduk ne moze dva pretkola proci u strasnoj euroligi itd itd..ali hajde moze mu se sa ovim savezom koji je nasu ligu sprcao u dva mjeseca i sa zabranom gostujucih navijaca..ono samo nek se zavrsi,a sretni nek su nam diajsporci,drkadzije na strane klubove i one zenturace utegnute koje su mi od svega najgore sto skacu po semaforima i slikaju se za fejsbuka kada igra repka,a ne znaju sta je korner
u omaldinskim kategorijama je rasulo zestoko,ljudi sumnjivih kvaliteta vode "talente".Igrom slucaja znam da od 25 igraca koji su na spisku 17 je prosnjirano,korumpiranost i nacionalni kjluc su sinonim za nase omladinske selekcije gdje smo vjecno u diviziji B
bas me zanima sta poslije Dzeke,Spahe,Vede koji polahko ulaze u godine.Da li cemo vjecno kupit dijasporce tipa Kolasinca odnosno hoce li ih biti ili cemo probat nesto napravit od naseg fudbala osim silnih zabrana i nikakvog sistema selektora i njemu slicnih ljudi u vezi naseg fudbala i igraca iz nase lige.
Mislim, da se razumijemo, APSOLUTNO NEBITNO gdje ce i sta ce i kako ce, samo da POSTOJI i da SVI klubovi imaju jednaki tretman i uvjete i da se to osnuje, ali to ti je tako u BiH na SVIM razinama i kod SVIH naroda, nogomet je samo jedna sfera u zivotu gdje se to po defaultu takodjer transferira, a transferira se zato sto je kompletno BH drustvo postavljeno na tim temeljima i do revizije tog nesretnog sporazuma i minimalnog konsenzusa ce tako i ostati, pa zasto bi onda bilo ovo drugacije, iako je to samo sport, no ne i za mocnike ove drzave, one koji se klanjanju nacionalnosti, boji, religiji novca, a ti ga branis i optuzuje ''one tamo''.
Od ove price ''eno ih miniraju sve u vezi BiH'' nema nista. To su isprazne floskule za naivne ljude dok ih vlastiti politicari i vodstvo drze kao taoce.