Rekonstrukcija stadiona u BiH

avenija
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la avenija » 25 mar 2017, 16:38

propuh je napisao/la:Jeste vi sigurni za tu kategoriju 4 cisto sumnjam prosto ne vjerujem da je BP dobilo cat4.
I bezveze vam je prica skroz BP ima jednu tribinu; Grbavica uskoro dvije i jedino Kosevo ima sve 4
cetiri samo njega yebu druge stvari. Travnjak u Zenici je za sve ostale trenutno pojam, semafori (ciji je tata jaci).
Tuzno je fakat citati komentare Zenicana zar bas toliko zavisti zbog Grbavice i reprezentacije, evo ja bi prvi volio da ista ostane u Zenici i onaj vasar se zadrzi kod vas ;)
Ne racunati istok u Zenici je ponizavanje opet.

slika

Nista nemam protiv Grbavice , jer sto vi vise stizete BP sigurno ce i nasi prije dignuti sjever i jug ali omalozavanje i ponizavanje ne ide jbg.
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 25 mar 2017, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 mar 2017, 16:39

MadrRasa je napisao/la:
Convicts1988 je napisao/la:De vi wc napravite za goste da vam se ne piša po toj ljepotici vašoj, manite poređenja s ovim drugim svijetom za vas.
Ne morate se brinuti, nećete više gostovati kod nas
:lol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 25 mar 2017, 16:42

avenija je napisao/la:
propuh je napisao/la:Jeste vi sigurni za tu kategoriju 4 cisto sumnjam prosto ne vjerujem da je BP dobilo cat4.
I bezveze vam je prica skroz BP ima jednu tribinu; Grbavica uskoro dvije i jedino Kosevo ima sve 4
cetiri samo njega yebu druge stvari. Travnjak u Zenici je za sve ostale trenutno pojam, semafori (ciji je tata jaci).
Tuzno je fakat citati komentare Zenicana zar bas toliko zavisti zbog Grbavice i reprezentacije, evo ja bi prvi volio da ista ostane u Zenici i onaj vasar se zadrzi kod vas ;)

slika
Iskreno smjesno ga je racunati koliko god vi njega gotivili kao i mi nas jug.
I sva prica oko poredjenja stadiona je bezveze uz to tema je rekonstrukcija stadiona a ne vidim da se nesto na ovim slikama prikazuje novo, zasto od svake teme morate napraviti prepucavanje i pokazivanje mrznje jednih naspram drugih.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 25 mar 2017, 16:43

Polako ali sigurno repka ce doci na Grbavicu, uskoro iza istoka pocinje rekonstrukcija platoa u novi parking, sve se vise spekulise o terenu i razgovorima sa UEFA, jug se planira pocetkom naredne godine. ;)
- Zeljeznicar -

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 mar 2017, 16:47

propuh je napisao/la:
avenija je napisao/la:

slika
Iskreno smjesno ga je racunati koliko god vi njega gotivili kao i mi nas jug.
I sva prica oko poredjenja stadiona je bezveze uz to tema je rekonstrukcija stadiona a ne vidim da se nesto na ovim slikama prikazuje novo, zasto od svake teme morate napraviti prepucavanje i pokazivanje mrznje jednih naspram drugih.
Ne znam o cemu pricas , istok nije navijacka tribina to je glavna tribina na Bilinom polju sa svim sadrzajima za VIP I Press i svemu ostalom za Cat4.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 25 mar 2017, 16:50

Smiješna priča.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 25 mar 2017, 16:52

Koje je godine izgradjen sjever na grbavici? Ima li nekih slika sa gradnje sjevera ?

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 25 mar 2017, 16:53

avenija je napisao/la: Ne znam o cemu pricas , istok nije navijacka tribina to je glavna tribina na Bilinom polju sa svim sadrzajima za VIP I Press i svemu ostalom za Cat4.
Kakve veze sad ima navijacka ova tribina je nula u odnosu na zapad BP ili sjever i istok Grbavice.
Neda mi se o tome BP je cudo i nikad nijedan stadion niti je, niti ce biti ravan istom moze ovako ako ti odgovara.
Prica je kao sto kazem smjesna i nepotrebna, uz to je zalosno da je jedan takav stadion trenutno najbolji u drzavi.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 25 mar 2017, 17:06

gigglessmoke je napisao/la:Nisam ni ja ni iz Sa ni iz Ze, ali budimo realni da ce Grbavica sa zavrsene nove dvije tribine i novom travom biti spejs satl za ono u Zenici.
Izvini, ali ova izjava je fakat daleko od realnosti... Mislim, jasno je meni da prosječni gledalac kad pogleda slike stadiona ono što bode oči su tribine, njihov oblik, kapacitet. Ali stadion je puno više od pukih redova stolica.

Postoji mali milion detalja koje je na Bilinom polju (donekle i na Pecari) dovedeno u okvire modernih evropskih stadiona a koje na Grbavici nikome nisu ni na kraj pameti - od jačine reflektora, adekvatnih prostora za novinare, grijača ispod travnjaka, sistema video nadzora, modernog displeja umjesto zastarjelog tačkastog, do evo i ovih brojača ulaznica, brojnih sređenih unutrašnjih prostorija po UEFA-inim standardima, nedavno je urađen čak i jedan evakuacioni izlaz i još koješta što ovdje nije nabrojano.

Ovo možda nekome djeluju kao sitnice, ali iziskuju na milione uloženih sredstava (primjerice, izguglah sad - kada su se na BP UEFA-inim standardima prilagođavali samo reflektori, izlazni tunel i medicinske prostorije, cijena je bila preko milion KM, gotovo kao Istok Grbavice). Protekle su godine u sređivanju stadiona da bi bio ovakav kakav jeste.

Istok Bilinog polja, s kojim se iznad sprdaju - sa svim sadržajima koje ima, sigurno košta više nego ovakav Istok i Jug Grbavice zajedno.

No opet kažem, za plitkog posmatrača koji na stadionu ne vidi ništa dalje od betonske tribine i stolica na njemu, onda će po takvim standardima Grbavica sa novim Jugom i Istokom zaista biti "space shuttle".

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 mar 2017, 17:12

Bilino polje je trenutno najbolji stadion u drzavi i smijesno je porediti Grbavicu s njim. Grbavica je cat2, a ako i dobije cat3 bit ce daleko od cat4 kojem je Bilino polje blizu i mislim da ce vrlo brzo i zadovoljiti ako se potrude. Grbavica moze sad dobiti cat3 s ovim zapadom, ali o cat4 moze samo sanjati dok se ne izgradi novi zapad. U medjuvremenu ce Bilino dobiti cat4 i ostati i dalje najbolji i najmoderniji stadion u drzavi. Grbavica kada izgradi zapad ce vjerojatno postati najbolji i najmoderniji stadion u drzavi. Do tad je bolje ne porediti nista.

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 25 mar 2017, 17:21

I Bilino i Grbavica su daleko jos uvijek od nekog normalnog stadiona koji bi bio dostojan reprezentacije. Realno gledajuci trenutno bi Kosevo samo moglo parirati iole normalnom stadionu i po broju gledalaca, prilazima, parkingu i ostalo. Medjutim za to treba da se novi teren uradi i da se stadion natkrije za sto budimo realni ne trabaju neka ogromna sredstva. To sto nije fudbalski stadion je manje vazno u ovom trenutku, pa i Hertha i Roma i jos par velikih ekipa igraju na slicnim stadionima( ponekad i reprezentacije ). Tim poduhvatom stadion bi dobio totalno drugu dimenziju, i ne moze me niko uvijeriti da bi 35 hiljada dusa na Kosevu napravilo slabiju atmosferu neko tih 13-14 hiljada koliko ih bude na Bilinom. I sve dok ne dobijemo iole normalan stadion sa minimalno 20 hiljada sjedecih mjesta prioritet grada, kantona, drzave je trebao i treba biti rekonstrukcija stadiona Kosevo. Naravno neke manje utakmice tipa ove vcrs bi se mogle igrati na BP
Pazza Inter Amala

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 25 mar 2017, 17:43

endem_ je napisao/la:I Bilino i Grbavica su daleko jos uvijek od nekog normalnog stadiona koji bi bio dostojan reprezentacije. Realno gledajuci trenutno bi Kosevo samo moglo parirati iole normalnom stadionu i po broju gledalaca, prilazima, parkingu i ostalo. Medjutim za to treba da se novi teren uradi i da se stadion natkrije za sto budimo realni ne trabaju neka ogromna sredstva. To sto nije fudbalski stadion je manje vazno u ovom trenutku, pa i Hertha i Roma i jos par velikih ekipa igraju na slicnim stadionima( ponekad i reprezentacije ). Tim poduhvatom stadion bi dobio totalno drugu dimenziju, i ne moze me niko uvijeriti da bi 35 hiljada dusa na Kosevu napravilo slabiju atmosferu neko tih 13-14 hiljada koliko ih bude na Bilinom. I sve dok ne dobijemo iole normalan stadion sa minimalno 20 hiljada sjedecih mjesta prioritet grada, kantona, drzave je trebao i treba biti rekonstrukcija stadiona Kosevo. Naravno neke manje utakmice tipa ove vcrs bi se mogle igrati na BP
35.000 ljudi sigurno ne bi napravilo slabiju atmosferu nego 12-13 hiljada na BP, ali fazon je što u BiH ne možeš skupiti 35.000 ljudi zbog fudbala ni naopako. Nije se napunilo čak ni protiv Francuske, što je, mislim, zadnja velika utakmica na Koševu.

Utakmice na kojima se teoretski može skupiti preko 20.000 ljudi su utakmice kojih bude jedna ili nijedna godišnje - za reprezentaciju, to su utakmice protiv top reprezentacija, Srbije/Hrvatske, ili baraž, a za klubove ako slučajno Željo ili Sarajevo dođu do play-offa evropskog takmičenja s aktivnim rezultatom. Sve drugo je u vrh glave 15.000, tako da su stadioni poput Bilinog polja i modernizirane Grbavice mjera.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 mar 2017, 19:35

Mislim da je lom zadnji put na Kosevu bio protiv Danske, atmosfera za pamcenje. Na Bilinom je bolje igrati cisto iz tog razloga sto je manji stadion i milijun puta sam ovdje ljude ubjedjivao da ni za reprezentaciju ne treba 35.000 jer poluprazan stadion stvara losiju atmosferu. Treba mozda jednom u 10 godina, a sta ce ti stadion koji ces renovirati svake dvije, tri utakmice? Za reprezentaciju treba stadion oko 25.000 i opet vecinu utakmica ne bi bio pun. Pa ni Bilino sad s 12-13.000 ne bude puno svaku utakmicu. Mislim da samo u Srbiji sebe precjenjuju vise nego mi u BiH kad pricamo o stadionima. Oni pricaju bajke da im i neki drugoligasi trebaju po 20.000, kod nas smo puno smireniji, ali opet se precjenjujemo previse. Kod nas malo koji klub treba vise od 4-5.000, a pricamo o arenama. Za reprezentaciju kazemo da treba 35.000, a stadion od 35.000 zjapi poluprazan kad se na njemu igra i bacaju se neki folovi da ljudi nece jer je to kao Sarajevo. Nece malo sutra, jednostavno nema ljudi koji bi napunili taj stadion, to je cinjenica, tuzna cinjenica, ali cinjenica. Da reprezentacija moze napuniti toliki stadion igrala bi na Kosevu i stadion bi bio pun.

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 25 mar 2017, 19:50

Zglavkar je napisao/la:
endem_ je napisao/la:I Bilino i Grbavica su daleko jos uvijek od nekog normalnog stadiona koji bi bio dostojan reprezentacije. Realno gledajuci trenutno bi Kosevo samo moglo parirati iole normalnom stadionu i po broju gledalaca, prilazima, parkingu i ostalo. Medjutim za to treba da se novi teren uradi i da se stadion natkrije za sto budimo realni ne trabaju neka ogromna sredstva. To sto nije fudbalski stadion je manje vazno u ovom trenutku, pa i Hertha i Roma i jos par velikih ekipa igraju na slicnim stadionima( ponekad i reprezentacije ). Tim poduhvatom stadion bi dobio totalno drugu dimenziju, i ne moze me niko uvijeriti da bi 35 hiljada dusa na Kosevu napravilo slabiju atmosferu neko tih 13-14 hiljada koliko ih bude na Bilinom. I sve dok ne dobijemo iole normalan stadion sa minimalno 20 hiljada sjedecih mjesta prioritet grada, kantona, drzave je trebao i treba biti rekonstrukcija stadiona Kosevo. Naravno neke manje utakmice tipa ove vcrs bi se mogle igrati na BP
35.000 ljudi sigurno ne bi napravilo slabiju atmosferu nego 12-13 hiljada na BP, ali fazon je što u BiH ne možeš skupiti 35.000 ljudi zbog fudbala ni naopako. Nije se napunilo čak ni protiv Francuske, što je, mislim, zadnja velika utakmica na Koševu.

Utakmice na kojima se teoretski može skupiti preko 20.000 ljudi su utakmice kojih bude jedna ili nijedna godišnje - za reprezentaciju, to su utakmice protiv top reprezentacija, Srbije/Hrvatske, ili baraž, a za klubove ako slučajno Željo ili Sarajevo dođu do play-offa evropskog takmičenja s aktivnim rezultatom. Sve drugo je u vrh glave 15.000, tako da su stadioni poput Bilinog polja i modernizirane Grbavice mjera.
Ja sto ti mlatis.. Citam ti gore prvo istok na bp bolji od istoka i sjevera na Grbavici zajedno, jedno. Drugo, ni protiv Francuske se nije napunio stadion na Kosevu. Sta bolan?? Protiv Francuske iz 2006 (1:2) bio na utakmici, sigurno preko 35 hiljada. Tako isto protiv Španije 2001, protiv Srbije i CG, Hrvatske preko 25 blize 30 hiljada zbog sigurnosti nije bilo vise. Kad bi gostovala Italija, Engleska, Njemacka.. sigurno da bi bilo puno. Da ne spominjem jos Dansku iz 2003, pa i Tursku iz onih kvalifikavija za 2008. Ko je isao na utakmice one godina prije formiranja komiteta za normalizaciju?
Pricas previse onako ofrlje

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 mar 2017, 19:57

Kao prvo, trenutno je BP ubjedljivo najbolji stadion. Samo tribine i njihov kapacitet nisu mjerilo je li neki stadion bolji od drugog. Takodjer, istok na BP-u je odlicna tribina i vaznija od cak zapada na tom stadionu. Istok na BP-u ima sve sadrzaje koje su potrebne jednom stadionu tako da je cak tesko usporedjivati tu tribinu sa drugim tribinama koje nisu "glavne" (tipa zapad na Grbavici).

Grbavica ima potencijal, ali je potrebno vise od 15 miliona KM da se stadion dovede u odlicno stanje (oko 25 miliona KM da se kompletira upotpunosti). Samo za novi jug, pokrivanje istoka i juga, novi teren te poboljsanje reflektora ce biti potrebno minimum 5 miliona KM.

Sto se tice Kosevo, apsurdno bi bilo davati ogroman novac za pokrivanje citavog stadiona. Ja i dalje ponavljam da se na istok treba staviti citav fokus sto se tice rekonstrukcije tog stadiona i od nje napraviti cudo jer ce biti i vise nego dovoljno. Znaci od nje napraviti glavnu tribinu gdje ce na centralnom dijelu biti VIP sjedista, loze, medijska mjesta, komentatorska mjesta, postaviti krov na tu trbinu (nije ni megalomanska kao zapadna tako da cijena nece biti astronomska), brojace, video nadzor i jos odraditi teren i reflektore. Takodjer se podtribinske prostorije na istoku veoma lako mogu nadograditi. Jos onda usminkati parking i prilaze stadione, regulisati one radnje i to bi bilo dovoljno za mnoge godine. Radovi na citavom stadionu su krajnje nepotrebne. Mislim, i ovi radovi samo na istoku + reflektori i teren bi iznsoili oko nekih 7 miliona KM ali imati jednu odlicnu tribinu sa nekih 5000 mjesta bi bilo krajnje dovoljno i veoma malo bi ostalo da se uradi na ostalim tribinama da se dobije cetvrta kategorija.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 25 mar 2017, 20:20

Toholji je napisao/la:
Zglavkar je napisao/la:Utakmice na kojima se teoretski može skupiti preko 20.000 ljudi su utakmice kojih bude jedna ili nijedna godišnje - za reprezentaciju, to su utakmice protiv top reprezentacija, Srbije/Hrvatske, ili baraž, a za klubove ako slučajno Željo ili Sarajevo dođu do play-offa evropskog takmičenja s aktivnim rezultatom. Sve drugo je u vrh glave 15.000, tako da su stadioni poput Bilinog polja i modernizirane Grbavice mjera.
Ja sto ti mlatis.. Citam ti gore prvo istok na bp bolji od istoka i sjevera na Grbavici zajedno, jedno. Drugo, ni protiv Francuske se nije napunio stadion na Kosevu. Sta bolan?? Protiv Francuske iz 2006 (1:2) bio na utakmici, sigurno preko 35 hiljada. Tako isto protiv Španije 2001, protiv Srbije i CG, Hrvatske preko 25 blize 30 hiljada zbog sigurnosti nije bilo vise. Kad bi gostovala Italija, Engleska, Njemacka.. sigurno da bi bilo puno. Da ne spominjem jos Dansku iz 2003, pa i Tursku iz onih kvalifikavija za 2008. Ko je isao na utakmice one godina prije formiranja komiteta za normalizaciju?
Rekao sam da je Istok Bilinog polja skuplja tribina od Istoka i Juga Grbavice zajedno. To je glavna tribina stadiona koji je četvrta ili vrlo blizu četvrtoj UEFA-inoj kategoriji, i to nije mala stvar. U sklopu nje se nalaze lože, novinarski prostori, medicinske prostorije, svlačionice, sala za press konferencije, itd. itd. - sve po najvišim standardima. Da ne spominjem stvari koje nisu specifične za Istok nego i za ostale tribine Bilinog polja, poput videonadzora i brojača ulaznica, što nisu nimalo jeftini sistemi. Ta tribina je, kad se već bacamo izrazom, space shuttle za bilo koju drugu tribinu u državi, koliko god možda nekome izdaleka izgledala bezveze.

Opet kažem, puno vas ovdje gledate isključivo kapacitet, oblik, eventualno subjektivnu estetiku tribine i na osnovu nje donosite sud. To je vrlo površan pogled na kvalitet tribine.

Druga stvar, kao što vidiš, nabrojao si utakmice is 2001., 2005. i 2003. i hipotetičke utakmice protiv velikana poput Italije i Njemačke. Samo si potvrdio ono što sam ja gore i napisao, da su utakmice gdje se može okupiti preko 20.000 ljudi u BiH teška iznimka koja se desi jednom ili nijednom godišnje, samim tim nema smisla praviti računicu na osnovu njih, nego onih drugih koji čine 95% slučajeva.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 mar 2017, 20:51

slika

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 25 mar 2017, 20:55

Zenzo je napisao/la:Polako ali sigurno repka ce doci na Grbavicu, uskoro iza istoka pocinje rekonstrukcija platoa u novi parking, sve se vise spekulise o terenu i razgovorima sa UEFA, jug se planira pocetkom naredne godine. ;)
Ja se samo nadam kad se napravi Zapad koji će zadovoljiti tu famoznu 4 kategoriju, naravno uz to će ići još parking mjesta za tu kategoriju, da će se napraviti jedna velika tribina sa 7000 sjedećih mjesta. Rekli su da će Jug imati više redova nego Istok i Sjever. Tu možemo očekivati do 6000 stolica. Sve ukupno to bi bio stadion sa kapacitetom od skoro 23000. To bi bio idealan stadion za reprezentaciju u budućnosti. Grbavica neće imati mjesta za sve Željine navijače ako se Željo plasira u treće pretkolo u Evropi ili dalje. Protiv Standarda je bilo 25000 navijača.
Zadnja izmjena: ZaZelju, dana/u 25 mar 2017, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 25 mar 2017, 21:02

AnelZ je napisao/la:slika
slika
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 25 mar 2017, 21:19

Zglavkar je napisao/la:
Toholji je napisao/la:
Zglavkar je napisao/la:Utakmice na kojima se teoretski može skupiti preko 20.000 ljudi su utakmice kojih bude jedna ili nijedna godišnje - za reprezentaciju, to su utakmice protiv top reprezentacija, Srbije/Hrvatske, ili baraž, a za klubove ako slučajno Željo ili Sarajevo dođu do play-offa evropskog takmičenja s aktivnim rezultatom. Sve drugo je u vrh glave 15.000, tako da su stadioni poput Bilinog polja i modernizirane Grbavice mjera.
Rekao sam da je Istok Bilinog polja skuplja tribina od Istoka i Juga Grbavice zajedno. To je glavna tribina stadiona koji je četvrta ili vrlo blizu četvrtoj UEFA-inoj kategoriji, i to nije mala stvar. U sklopu nje se nalaze lože, novinarski prostori, medicinske prostorije, svlačionice, sala za press konferencije, itd. itd. - sve po najvišim standardima. Da ne spominjem stvari koje nisu specifične za Istok nego i za ostale tribine Bilinog polja, poput videonadzora i brojača ulaznica, što nisu nimalo jeftini sistemi. Ta tribina je, kad se već bacamo izrazom, space shuttle za bilo koju drugu tribinu u državi, koliko god možda nekome izdaleka izgledala bezveze.

Opet kažem, puno vas ovdje gledate isključivo kapacitet, oblik, eventualno subjektivnu estetiku tribine i na osnovu nje donosite sud. To je vrlo površan pogled na kvalitet tribine.

Druga stvar, kao što vidiš, nabrojao si utakmice is 2001., 2005. i 2003. i hipotetičke utakmice protiv velikana poput Italije i Njemačke. Samo si potvrdio ono što sam ja gore i napisao, da su utakmice gdje se može okupiti preko 20.000 ljudi u BiH teška iznimka koja se desi jednom ili nijednom godišnje, samim tim nema smisla praviti računicu na osnovu njih, nego onih drugih koji čine 95% slučajeva.
Opet pricas ofrlje.. 1.200.00 + vanjsko uređenje od 150 hiljada istok Grbavice, nek je toliko isto i sjever a vjerovatnije da je skuplji jer su slagani element. Hipoteticki 2.5 miliona vrijednosti. Toliko istok na BP? I sa svim sto ai nabrojao? Ma da daj ba

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.