Safet Sušić - Pape

T-MAC
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la T-MAC » 03 avg 2011, 01:49

harishp je napisao/la: E vidis opet supkom kontas.Mile tarot je na odmoru a drugo za razliku od tebe imao sam priliku da Papeta gledam uzivo i sjecam se recimo ko jucer tekmi protiv Argentine,Rumunije,Italije,Francuske kad ih je Pape sam rasclanjivao na proste faktore.Hercika tada bila veca od onda Titinog Trigalava.Ciro je dobrovoljno trpljen nikad voljen,Kad ti neko javno kaze da ce se napiti Bosanske krvi.Vjerovatno da padas na tu idilu.To vec nije samo stvar geografije vec filozofije
iako si znao za to,ti si ga podrzavao u njegovom mandatu..
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 03 avg 2011, 01:50

T-MAC je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:
a za mene je najbolji selktor Meho Kodro
ne kontam..kako to mozes tvrditi,a nismo prakticno odigrali utakmice pod njegovim vodstvom...ja znam da je tebi ciro trn u oku, i da ti je donjeo koj ban :mrgreen:
ali tvrditi nesto za sta se nema dokaza je prava ludost
ma trn u oku mi jeste, ban mi nije donio...
prvi sam dobio nedavno..heheh

a Kodro je covjek koji je posteno radio, oni njegovi saradnici su satsvljaji spiskove, a ne mendzeri i novinari...
kad je on bio selktor pocelo se govoriti nesto o skautingu reprezentacije...
imali smo igru dok je on bio selktor za razliku od sad i kad je ciro bio..igraj pa sta Bog da...
opet ponavljam i ponovicu 100000000 puta, on je vratio igrace u reprezentaciju, zajedno sa Sasom Papcem koji je poslije njega bojkotovo i dosao je kad su se desile neke promjene...
logican zakljucak se namece da je i tad bilo nekih promjena na bolje, jer je Sale tad presto sa bojkotom...

al jbg covjek je radio protiv vjetrenjaca...

Virtu4l je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la: nit je ciro imo sistem igre na zavidnom nivo, nit to isto ima Safet..
kad pogledas sve pozitivne i negativne stvari Sfet je u prednosti..
Ne zezaj molim te. Safet nema niti jednu prednost.

Ćirina reprezentacija je nakon šest utakmica imala 12 bodova, zabili smo 18 golova, sa tim da nismo imali autsajdera u grupi, protiv kojih obično svi unaprijed upišu bodove. Igrali smo sjajan napadački fudbal.

Papetov tim je do sada skupio 10 bodova, od toga 3 protiv Luksemburga. Zabili smo osam golova, a igramo k'o amateri.

P.S. Datum članka iz Sportneta je 04.2010.
pa ja ne kazem da je Papetov sistem dobar, on je katstrofa...al isto tako nista bolji nije bio ni cirin sistem...
pobjedili smo manje reprezentacije i Belgiju koja je vise-manje bila konfuzna, jedno sto se moze reci da smo koliko-toliko dobro odigrali protiv belgije ovdje...ostalo cista nula...izgubili smo od Turaka tamo, igra katstrofa, njihova igra je takodjer bila katstrofalna, cak gora od nase, falilo im je bruku igraca, i umjesto da ih stisnemo mi se branimo citavu utakmicu, tek pred kraj nas bajni ciro kaze momcima idite naprijed, i tad se vidjelo da je defanziva u toj utakmici bila losa, jer cim su ih nasi malo stisli ovi su odma poceli greke praviti, al kasno je bilo jer je ostalo 1-2-3 minuta do kraja...

a sto se tice Mujdze, vidis da je datum kad je Pape bio selktor...sve oko njega je pokreno Pape, dok ciro nista nije uradio u vezi toga...
nego covjek fino htio da nam igra onaj ciko iz hajduka, koji je nesto skroz malo i za njih igrao, skoro nikako...al zato mu je sin bio njegov menadzer...imo je tu predispoziciju...
sreca digla se bukaa oko toga i ne zaigra taj za nas...sreca...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 03 avg 2011, 01:51

T-MAC je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:
a za mene je najbolji selktor Meho Kodro
ne kontam..kako to mozes tvrditi,a nismo prakticno odigrali utakmice pod njegovim vodstvom...ja znam da je tebi ciro trn u oku, i da ti je donjeo koj ban :mrgreen:
ali tvrditi nesto za sta se nema dokaza je prava ludost

scorpy

ti si lud il se pravis lud..
cuj pape bolji...nabijem ja tu papetovu strucnost na neku stvar,,.cuj nemam argumenata...kazem ti,vrati se par stranica unazad..i sve ce biti jasno.....zasto se svakoj mahalusi mora ponavljati ista stvar...

meni nije bitno koga cemo pobjediti....pobjede protiv malih su bile dovoljne i to je to...a pape trenutno ni te male ne moze dobiti.jer je obicni idiot sto se tice trenerskog posla..
ta zastarjela taktika,mnogo vise lezi nama nego neka vasa pepeto-moderna taktika..valjas glupost za gluposcu.. :roll:
Jakih argumenata

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 03 avg 2011, 01:55

scorpy je napisao/la: Jakih argumenata
jesam li rek'o da su ovo argumenti,,,nisam..

ponovicu ti opet...

par stranica unazad imas sve u pisanoj formi...od mene i od ostalih clanova ovog foruma koji ispravno gledaju na ovaj belaj
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 avg 2011, 01:57

T-MAC je napisao/la:
harishp je napisao/la: E vidis opet supkom kontas.Mile tarot je na odmoru a drugo za razliku od tebe imao sam priliku da Papeta gledam uzivo i sjecam se recimo ko jucer tekmi protiv Argentine,Rumunije,Italije,Francuske kad ih je Pape sam rasclanjivao na proste faktore.Hercika tada bila veca od onda Titinog Trigalava.Ciro je dobrovoljno trpljen nikad voljen,Kad ti neko javno kaze da ce se napiti Bosanske krvi.Vjerovatno da padas na tu idilu.To vec nije samo stvar geografije vec filozofije
iako si znao za to,ti si ga podrzavao u njegovom mandatu..
A yebo te mis mala.Pa tebi je fakat lakse metar u guz nego cm u glavu.
Svako ko vodi jedinu repku za koju navijam imat ce podrsku.Srat kao vi pojedinci u toku vodjenja te repke znaci isto kao pilati granu na kojoj sjedis.U toku mandata Cirinog je to sto hiljada puta ponovljeno i znano ali kako se rece camac dok je na pucini se bas i ne busi zar ne.kad dodjes na kopno,mozes ga i iscjepati ako hoces.
Jedno je trpiti,drugo voliti a trece srati.Ne drkaj pojmove @T-MAC
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 avg 2011, 01:59

ZELJO DO GROBA je napisao/la:pa ja ne kazem da je Papetov sistem dobar, on je katstrofa...al isto tako nista bolji nije bio ni cirin sistem... pobjedili smo manje reprezentacije i Belgiju koja je vise-manje bila konfuzna, jedno sto se moze reci da smo koliko-toliko dobro odigrali protiv belgije ovdje...ostalo cista nula...izgubili smo od Turaka tamo, igra katstrofa, njihova igra je takodjer bila katstrofalna, cak gora od nase, falilo im je bruku igraca, i umjesto da ih stisnemo mi se branimo citavu utakmicu, tek pred kraj nas bajni ciro kaze momcima idite naprijed, i tad se vidjelo da je defanziva u toj utakmici bila losa, jer cim su ih nasi malo stisli ovi su odma poceli greke praviti, al kasno je bilo jer je ostalo 1-2-3 minuta do kraja...
Kakve manje reprezentacije, Estonija i Armenija? Utrpali im 11 komada u te dvije utakmice na početku kvalifikacija. Kome se to još u današnjem fudbalu trpa toliko golova? Ta ista Estonija razbuca neke 'sile' u ovim kvalifikacijama, ne vjerujem da se mnogo toga kod njih promijenilo... i dalje ne znam niti jednog njihovog igrača... Armenija isto tako, uzeli bod u Makedoniji, razbili Slovačku, neriješeno sa Rusijom... trebam li crtati?

Nema opravdanja za poraz u Rumuniji, za kriminalnu igru protiv Albanije u oba meča.

Belgija i Turska kakve su da su, ipak su renomirani protivnici, posebno Turska.

Pape i Ćiro su neuporedivi. Jedan ima baraž, razbijao je protivnike, natrpao masu golova u kvalifikacijama, itd..., drugi? Vidjet ćemo...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 03 avg 2011, 02:04

harishp je napisao/la: A yebo te mis mala.Pa tebi je fakat lakse metar u guz nego cm u glavu.
Svako ko vodi jedinu repku za koju navijam imat ce podrsku.Srat kao vi pojedinci u toku vodjenja te repke znaci isto kao pilati granu na kojoj sjedis.U toku mandata Cirinog je to sto hiljada puta ponovljeno i znano ali kako se rece camac dok je na pucini se bas i ne busi zar ne.kad dodjes na kopno,mozes ga i iscjepati ako hoces.
Jedno je trpiti,drugo voliti a trece srati.Ne drkaj pojmove @T-MAC
ja sam rek'o..neka papeta do kraja kvalifikacija,sad da dodze ferguson ne moze na bolje izvesti,jer je isuvise kasno i jer je ludost mjenjat selektora mjesec dana prije tih odlucujucih utakmica...

al mi bezeee,posto vidim da si se ustosio u taj fazon..dok su tu,najbolji su ali kad odu onda mozemo drvlje i kamenje na njih..pa mi zanimljivo ocel pape dozivjeti istu sudbinu...valjda cemo ako Bog da to dozivit..da pape ode a da ovaj forum zajedno s tobom bude ziv... :mrgreen:

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 03 avg 2011, 02:06

Virtu4l je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:pa ja ne kazem da je Papetov sistem dobar, on je katstrofa...al isto tako nista bolji nije bio ni cirin sistem... pobjedili smo manje reprezentacije i Belgiju koja je vise-manje bila konfuzna, jedno sto se moze reci da smo koliko-toliko dobro odigrali protiv belgije ovdje...ostalo cista nula...izgubili smo od Turaka tamo, igra katstrofa, njihova igra je takodjer bila katstrofalna, cak gora od nase, falilo im je bruku igraca, i umjesto da ih stisnemo mi se branimo citavu utakmicu, tek pred kraj nas bajni ciro kaze momcima idite naprijed, i tad se vidjelo da je defanziva u toj utakmici bila losa, jer cim su ih nasi malo stisli ovi su odma poceli greke praviti, al kasno je bilo jer je ostalo 1-2-3 minuta do kraja...
Kakve manje reprezentacije, Estonija i Armenija? Utrpali im 11 komada u te dvije utakmice na početku kvalifikacija. Kome se to još u današnjem fudbalu trpa toliko golova? Ta ista Estonija razbuca neke 'sile' u ovim kvalifikacijama, ne vjerujem da se mnogo toga kod njih promijenilo... i dalje ne znam niti jednog njihovog igrača... Armenija isto tako, uzeli bod u Makedoniji, razbili Slovačku, neriješeno sa Rusijom... trebam li crtati?

Nema opravdanja za poraz u Rumuniji, za kriminalnu igru protiv Albanije u oba meča.

Pape i Ćiro su neuporedivi. Jedan ima baraž, razbijao je protivnike, natrpao masu golova u kvalifikacijama, itd..., drugi? Vidjet ćemo...
sta to imamo protiv Turske
jedan remi u dvije tekme. Ja se sa tim nebi hvalio, pogotovo sto im je bodove otkidala i ta jadna Estonija.
Ne kontate jednu stvar. Dzeko i Miske su tad bili u vrhunskoj formi(formi zivota) i sami su mogli razbijati ove manje repke, ali kad se naleti na neku ozbiljniju odmah se vidi propuh.
Dzeko i Miske od prije 2 godine i danas, razlika kao nebo i zemlja.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 avg 2011, 02:08

Virtu4l je napisao/la:

Neuporedivo je i stanje igraca.Najbolji asistenti rekorderi strelci u ligama petice a sad ih bukvalno nigdje nema.
@T MAC ti si fakat beznadezan slucaj.Mjenjaj onda selektore dizi bunu,ustanak ali Tite ti tog na avataru postedi nas vise hablek filozofije.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 03 avg 2011, 02:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 03 avg 2011, 02:08

Virtu4l je napisao/la:

jedna stvar ona Turska nije uopste nesto jaca od Rumunije...
cinjenica je da smo lose igrali i kad je ciro bio selktor i sad...al pape radi dobre stvari za reprezentaciju u vezi potencijalni igraca i ostalih stvari, dok to ciro nije radio...evo cist je primjer Mujdza..
sto se tice ovih kvalifikacija Pape ima realne sanse za baraz, cak i vise od toga...al o ovome mozemo govoriti tek na kraju kvalifikacija kad vidimo sta je Pape uradio...
a ima jos jedna stvar Ciro ide na trenutno i ako sad ne prodje ili ode sve u pm ili idemo iznova...dok Pape ide na duze staze, i ovo sto Pape radi i ako se ne plasiramo imace slijedeci selektor koristi od ovoga...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 03 avg 2011, 02:18

T-MAC je napisao/la:
scorpy je napisao/la:
totalni promasaj sigurno nije, promasaj mozda i bude to cemo da vidimo na kraju kvalifikacija, al je dosada odradio (i jos uvijek radi) najbolji posao od svih selektora.

i jos nesto za onog kojem je najbolji prethodni selektor. Tvom selektoru su trebala minimalno 3 gola za plasman na veliko takmicenju dok je Sliskovicu trebao jedan jedini gol za plasman na jedno veliko takmicenje. Ako gledas kroz to tko je zamalo uspjeo onda je Sliskovic bio blizi.
sliskovic zavrsio na kojem mjestu a na kojem ciro ??

pape ni blizu ne radi najbolji posao..to je i budali jasno...
Ni jedan ni drugi nisu otisli na veliko takmicenje.
Ali mnogo manje je Sliskovicu trebalo da odemo.
Ta zadnja recenica ima i nekog smisla. Samo je budali jasno da pape ne radi najbolji posao :lol:
Normalni ljudi vise tu nekog napretka kojeg nije bilo ni kod jednog prije.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 avg 2011, 02:26

@ZELJO DO GROBA

Znači, biti četvrta najefikasnija ekipa u kompletnim kvalifikacijama je plod čiste sreće, a ne dobre igre? Zaista smiješno, apsurdno.

Pogledao si rezultate Estonije i Armenije u ovim kvalifikacijama? Nisi mi to odgovorio, a nazvao si ih lošim ekipama i nisi mi na ovo odgovorio?

Rumunija je u prošlim kvalifikacijama završila na petom mjestu! Iza njih su bili samo Farski Otoci, svi su ih razbili, trpali im po 3-4 komada i ti meni govoriš da su oni u rangu sa Turskom? Albanija je isto tako bila predzadnja, od njih je bila lošija samo Malta...

Ne vidjeti koliko smo nazadovali u ovim kvalifikacijama je isto tako ravno sljepoći.

Sve je ovo čista matematika, činjenice. Dobili smo grupu u kojoj bez problema možemo biti drugi i sve osim toga je neuspjeh. Bjelorusija se bliži, trenutak istine za našeg selektora, da vidimo može li ili ne može? Ako ne može, neka se skloni, jer naredne kvalifikacije su nam veoma bitne... u njima smo po prvi put favoriti na papiru...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 03 avg 2011, 02:48

Virtu4l je napisao/la:@ZELJO DO GROBA

Znači, biti četvrta najefikasnija ekipa u kompletnim kvalifikacijama je plod čiste sreće, a ne dobre igre? Zaista smiješno, apsurdno.

Pogledao si rezultate Estonije i Armenije u ovim kvalifikacijama? Nisi mi to odgovorio, a nazvao si ih lošim ekipama i nisi mi na ovo odgovorio?

Rumunija je u prošlim kvalifikacijama završila na petom mjestu! Iza njih su bili samo Farski Otoci, svi su ih razbili, trpali im po 3-4 komada i ti meni govoriš da su oni u rangu sa Turskom? Albanija je isto tako bila predzadnja, od njih je bila lošija samo Malta...

Ne vidjeti koliko smo nazadovali u ovim kvalifikacijama je isto tako ravno sljepoći.

Sve je ovo čista matematika, činjenice. Dobili smo grupu u kojoj bez problema možemo biti drugi i sve osim toga je neuspjeh. Bjelorusija se bliži, trenutak istine za našeg selektora, da vidimo može li ili ne može? Ako ne može, neka se skloni, jer naredne kvalifikacije su nam veoma bitne... u njima smo po prvi put favoriti na papiru...
jedna stvar ja govorim o igri dok je ciro bio selktor, i o igri dok je pape selktor
dok je ciro bio selktor nismo bas igrom odusvili, evo sjeti se odigrali smo nekoliko dobrih utakmica, npr. protiv Belgije ovdje je bila dosta prihvatljiva...i protiv ovih na papiru manjih ekipa smo igrali solidno ovdje, pa i tamo...
al protiv bilo koje jace ekipe je dosta puhal, protiv Turske ovdje lijeva strana je puhala, tamo sam ti vec reko kako smo igrali, belgija tamo kad smo ih pobijedili nista posebno nismo odigrali, svaka cast na pobjedi al igra nije bila nista posebno...spanija nam ovdje uvali 5 komada u revijalnoj utakmici...

a jos jednu stvar bi izdvojio, koja nas je vjerovatno kostala SP, kartoni se nisu ocistili za sto je direktno kriv Miroslav Ciro Blazevic..

sto se Papeta tice..odigrali smo losu utakmicu protiv Luxemburga i pobijdili, onda igrali malo bolje protiv albanije i bilo je nerjeseno...dolazi Francuska gdje opet lose igramo i gubimo, onda pobdje protiv Rumunije i manje vise solidna igra..dalje katastrofa protiv Rumunije, puse i puse u odbrani...i onda pobjeda protiv albanije uz opet koliko-toliko solidnu igru...

na kraju dolazimo do toga da i Cirina i Papetova reprezentacija nisu igrale aman fudbal, Ciro proso u baraz i ispo, Pape ima realne sanse za baraz...
a Papetova prednost je to sto covjek radi za buducnost ove reprezentacije za razliku od Cire koji je iso samo od danas do sutra...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 03 avg 2011, 02:52

ZELJO DO GROBA je napisao/la: jedna stvar ja govorim o igri dok je ciro bio selktor, i o igri dok je pape selktor
zeljo vidi jednu stvar..

gdje to pise da mi moram imati neku igru...italijani decenijama nemaju neku igru i vidi gdje su..uvijek u samom vrhu..

s toga ta prica ne pije vode..da igramo najogavniji fudbal a da pri tom pobjedzujemo meni je dovoljno..s cirom smo cak igrali kolko-tolko lijepo i biljezili rezultate..s papetom nit igramo lijepo nit biljezimo rezultate.. ;)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 03 avg 2011, 03:21

T-MAC je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la: jedna stvar ja govorim o igri dok je ciro bio selktor, i o igri dok je pape selktor
zeljo vidi jednu stvar..

gdje to pise da mi moram imati neku igru...italijani decenijama nemaju neku igru i vidi gdje su..uvijek u samom vrhu..

s toga ta prica ne pije vode..da igramo najogavniji fudbal a da pri tom pobjedzujemo meni je dovoljno..s cirom smo cak igrali kolko-tolko lijepo i biljezili rezultate..s papetom nit igramo lijepo nit biljezimo rezultate.. ;)
pa ja koliko znam mi nismo italijani, niti imamo igrace slicne italijanima...
mi imamo izuzetno ofanzivne igrace i tehnici potkovane...mislim dosta logicno bi bilo da igramo lijepo, a ako mozemo igrati italijanski bunker onda uredu, al mi to ne mozemo...

opet se sjeti utakmica protiv turske i utakmice protiv rumunije u gostima...

laku noc svima
Meho Kodro
Mes Que Un Club

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 03 avg 2011, 04:50

Slazem se sa harisom i par puta sam sam govorio da svakom selektoru treba dati podrsku kad vodi nasu reprezentaciju.Nisu mi jasni pojedinci koji ocekuju da Pape odstupi sad uoci odlucujucih meceva.Cini mi se da je nekom spamanje i vrijedjanje interesantnije nego li uopste krajnji rezultat i nase sanse u grupi.Jer cak i ako bi Pape odstupio sad mi ne bismo mogli naci nekoga ko bi ga mogao uspjesno zamijeniti i nesto znacajnije promijeniti jer je premalo vremena.
Prosle kvalifikacije i ove sada se ne mogu porediti ni po cemu bar za sada jer mi u ovim kv niti smo pobjedili nekog ko je bolji od nas niti imamo igru pa da rasturamo slabe repke kako smo to radili u proslim.Cak sta vise mucimo se i sa njima.To je dokaz da Safet nije dobar trener (ukoliko se nesto uskoro ne promjeni).
Neko rece da Pape pokusava neku modernu igru ali da nasi igraci nisu spremni na to.Cisto sumnjam da nasi igraci ne mogu odgovoriti na selektorove zelje jer ipak to svakodnevno rade u svojim klubovima, ali ako je i u tome problem onda je to opet do Safeta jer se taktika pravi prema onom sa cime raspolazes a ne sto bi ti volio gledati.Znam samo da nam igra par puta ove godine nije ni na sta licila i vjerujem da je vecinom problem do trenera.
Utakmice protiv bjelorusa ce na pokazati na cemu smo i ko je kakav trener samo sto ce u slucaju loseg rezultata biti malo kasno za izgovore.
Ne moze niko govoriti Miske prije dvije godine i ovaj sad ko nebo i zemlja.Ako Miske nije ni blizu onog nivoa kao sto je bio tad zasto je onda tu?Ko poziva igrace?
Pozivati Misketa koji ne da nije u onoj formi nego ne moze da hoda a ne pozvati jednog Begovica zbog kojekakvih gluposti je stvarno smijesno.Jednostavno ne mogu da prihvatim da nisu u stanju sjesti, popricati i ako treba jedan drugom se izvinuti dva covjeka, dva sportasa koji bi trebali biti uzor mladjima a i svima nama.
Sto se tice poziva novim igracima to je svakako za pohvalu.Cinjenica da je doveo par igraca koji su se pokazali dobro je njegova zasluga ali da li je to dovoljno dobar razlog da zbog toga ispastamoo u taktickom smislu.
Poslije eventualnog neuspjeha u ovim kvalifikacijama misljenja sam da ce Safet sam da odstupi jer bi vjerovatno izgubio svu podrsku i to bi bilo jedino rjesenje.On moze i dalje biti neka vrsta "skauta" za nasu repku jer sam siguran da bi sljedeci selektor rado saslusao Safetove ideje.
Jos jedna stvar koja me bode u oci jeste da su se pojedinci previse osilili pa su dali sebi za pravo da mogu vrijedjati i pogrdnim imenima zvati jednu legendu kao sto je Safet Susic i sto je najgore prolaze bez ikakvih sankcija.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 avg 2011, 05:54

Virtu4l je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la: nit je ciro imo sistem igre na zavidnom nivo, nit to isto ima Safet..
kad pogledas sve pozitivne i negativne stvari Sfet je u prednosti..
Ne zezaj molim te. Safet nema niti jednu prednost.

Ćirina reprezentacija je nakon šest utakmica imala 12 bodova, zabili smo 18 golova, sa tim da nismo imali autsajdera u grupi, protiv kojih obično svi unaprijed upišu bodove. Igrali smo sjajan napadački fudbal.

Papetov tim je do sada skupio 10 bodova, od toga 3 protiv Luksemburga. Zabili smo osam golova, a igramo k'o amateri.

P.S. Datum članka iz Sportneta je 04.2010.
Hajde sad opet pogledaj ko je zabio te golove, i pogledaj kako su u to vrijeme ti igraci igrali u svojim klubovima. I onda pogledaj kako su igrali 10/11 sezone u klubovima i u repci i sve ce ti biti jasno.
Kako vam samo moze Susic toliko da smeta. Ovaj neki spominje kao on je kriv sto mi ne idemo na veliko takmicenje, spominju neke Slovacke, Slovenije. Pa mi nikad nismo bili na velikom takmicenju i sa igracima poput Barbareza, Hasana, Konjica itd itd.
Susic jeste trebao da pozove neke nove igrace, to je minus. Otkad nama repka postoji mi nismo imali majstora kao Misimovica, ali to samo dok je bio pod palicom Magatha. Ovaj Misimovic sad nije ni blizo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 avg 2011, 06:01

@soko je skontao stvar i ponavljao ovdje ko papagaj ali izgleda djabe.
Usporedba da smo mi rasturali slabe a sad ih ne rasturamo ne lezi samo u selektorovoj gresci.Jake nismo bas nikad jos od Italije i 15 godina cekanja da se to ponovi.
Vec jednostavno milion drugih cinjenica.
Pape nije kriv sto su igraci koji su nosili tu repku protiv tih slabijih pali qurcu za usi u svojim klubovima.Naravno da takvi ni upola nece dati kao prije ni u repci.Zamjena za njih je u biti sjedi i placi.
Kad se to pocne kontati onda ce se moci lakse razglabati o ovoj temi.Ovako neko u klin a neko u plocu.
Sto se tice uvreda na racun selektora koju vodi jednu nam jedinu tu udjela oko tolerisanja imaju i par moderatora koji jedva cekaju da Pape ''slomije vrat''pa da im dodje konj na bjelom princu. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 03 avg 2011, 07:33

pa i pape je konj, samo haman nije na bijelom princu...

salu na stranu... uspjeh nase repke u ovoj fazi kvalifikacija je istovjetan uspjehu 'cirine reprezentacije'... oducujuce utakmice tek predstoje i nema smisla davat' konacan sud prije 'bitke'...

kakva je bila nasa igra u utakmicama u kojima nas je ciro vodio...
da nije bilo salihovicevog blijeska genijalnosti protiv turaka, nikad mi baraza ne bi vidjeli... zadnji pola sata turci jurisali stalno na gol i da nije bilo nemanje i ogromne nafake (nicijeg znanja, iskustva i strucnosti) izgubili bi s nekoliko golova razlike...
vile su nas pronosale i u drugom poluvremenu protiv belgije u zenici (belgija s igracem manje, cini mi se)..
takticke greske, forsiranje igraca koji ne zasluzuju mjesto u prvih 11, lose selektiranje igraca, pogotovo mladih se moze uveliko spocitavat' i ciri... koji glupan od trenera ce dopustit' da historijske tekme protiv portugala doceka s kartonima opterecenim timom bez ikakve potrebe.. svaki genijalni cirin potez za sobom je vukao najmanje dva idiotska...

'uspjeh' cirine repke je posljedica losih rezultata najveceg konkurenta za drugo mjesto, a nikako nasih dobrih rezultata.. osim toga forma igraca koji su ciri bili na raspolaganju se ne moze poredit' s danasnjom situacijom..

ukupna situacija u najmanju ruku nije nimalo gora nego u crino vrijeme... da je susic puno stvari mogao bolje odradjivat' to stoji, ali za tvrdnju da je ciro bolji bio nema niko argumenata..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 avg 2011, 07:51

Izgleda ko god dodje da se yebe na poziciji selektora BIh ispada konj.
Dok magarci kolo vode ali sto dalje od repke.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.