BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

dinoze
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la dinoze » 16 nov 2011, 07:53

Jutro poslije, sta reci koju poruku poslati :D
Patriotski i jesam malo razocaran, ali fubalski nisam nimalo.
Ja sam medzu rijetkim koji su ovdije na forumu fudbal gledali fudbalski a ne kroz neka patriotska sranja i napumpavanje atmosfere od nasih medija ciji je cilj bio samo napraviti tiraz. Totalno nestrucno su se odnosili prema ovim utakmicama i pravili od nas fudbalsku naciju, koja ustvari nismo.
Hajdemo iz pocetka.
Mnogi su mi ovdije pisali da nemam pojma sta pricam, i sve sto sam napisao za zadnju utakmicu u Ze da je sranje.
Pa gospodo na vas je red, hajde objasnite mi zasto je se ono doslo sto sam ja pisao a nije onako kako ste vi.
Evo mali osvrt na ono sto sam pisao:
1. Portugal je od nas bolji 3 puta i bila bi naucna fantastika da ih prodzemo.
2. U Zenici su nas vile pronosale i teren nas je spasio.
3. Sanse Ibisievica su bila samo sreca jer su Portugalci glavom bili vec u svalcionicama.
4. U Ze nismo 4 pasa sastavili, jos manje cemo u Portugalu
5 Dobar teren je samo njihova prednost, jer su ljudi bolji tehnicari od nas
6. Trcanje, dali treba o tome pricati?
7. Da smo kojim slucajem igrali u Sa, Portugalci bi nas i tamo potopili. ( veci teren i bolja trava)
8. Trener nije kriv, sa ovim igrackim fondom se nemoze vise napraviti
9. Portugal je puno bolji od Francuske ( Vas odgovor nemam ja pojma Danska je pobijedila od Portugal?????? )

Mi nismo nikada pobijedili protiv velike repke. Prosle kvalifikacije nismo uspjeli protiv onako lose Turske nista napraviti, ovaj put protiv lose Francuske nismo nista napravili, a gubimo u Rumuniji.
Sinoc su nas pobijedila samo 4 igraca. Osovina Pepe-Mouthino-Meireles-Ronaldo nas je razvalila. Po tome se vidjelo da mi nismo zreli sa neko veliko takmicenje, treba da odemo tamo pa da se brukamo? Razvalio nas je Porutgal, koji na EP vazi za autsajdera. Taj isti Portugal ce biti deklasiran od jedne Njemacke koja uopste nema zvijezda nego ima kolektiv.
Eh sada malo hladne glave da o taktici i fudbalu popricamo. Papetu se nema sta puno zamjeriti, nije bilo mjesta za Ibisevica, protivnik je bio tako superioran da se samo mogao sa faulom zaustaviti. Sto sam ja predlagao ovdije na forumu prije tekme je mozda to da je trebao ostaviti Medunjanina za drugo poluvrijeme a na njegovo mjesto staviti Jahica sa Rahimicem. Trebao nam je razbijac na Meirelesu i Mouthinu, Panzda je trebao u odbranu. U drugom poluvremenu uvesti Harisa, Vedu i osvjeziti odbranu.
Sta vi mislite?

p.s.

Sta je trebalo ono provociranje publike Dzeki. Po tome se vidjelo koliko smo mi nezreli. Ronalda provociraju 3 dana, ali kada je utakmica covjek se koncetrise na svoj posao i ne provocira publiku.

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 16 nov 2011, 08:07

realno gledajuci nismo ni zaslusili da idemo na euro portugal nas je razvalio
a ako pogledate utakmice kroz kvalifikacije nismo ni baraz zasluzili imali smo srece
dobili smo bjelorusiju oba puta jednom uz pomoc sudija (penal nad dzekom) drugi put u zadnjoj minuti na srecu
obje utakmice igra katastrofa
rumuni nas razvalli gore nego portugalci a i u zenici smo ih dobili na guzove ponovo igra nikaka
jedna albanija nam ocitala lekciju isto ko i francuska u prvoj tekmi i sta je se moglo ocekivati sa portugalom
jedino smo u parizu odigrali dobro ali i francuzi su igrali u kombinovanom sastavu trener bio primoran da zove naknadno igrace tako da su neki igrali prvi put zajedno
prijateljske utakmice isto tako veoma lose smo igrali
HOCU DA KAZEM POD PALICOM SAFETA SAMO SMO NAZADOVALI STO SE TICE IGRE
JER ZA OVE DVIJE GODINE DOK JE VODIO REPKU NIJE IMO U SVIM UTAKMICAMA KAD SABERES STO JE CIRO PRAVIO U JEDNOJ
SUSIC IGRA STAROMDNO MRTVO NEMA AKCIJA SA CIROM JE TO SVE IZGLEDALO DRUGACIJE
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 16 nov 2011, 08:09

Loše loše .Sve potonula organizacija,igra.
Mislim kao žensko strah,mladi ne iskudni svi,Portugalci sila ljudi ipak znaju što je fudbal.
Nije sramota od ovakvih izgubit,do jučer nitko nije htio Portugal.??????????????????? sijetimo se ždrijeba :P :roll:

Svi su nam potpisivali gubitak male šanse,nada je bila.
Hvala momcima,hvala svima,ali sinoć se pokazali majstori na terenu.

GLAVU GORE NEMA BRUKE promocija je bila našeg fudbala dobra pokazali smo narodu da nas ima, da smo složni,sve smo svojim radom napravili,mnogi su s nama ugodno iznenađeni,ponosna sam nažalost možda je istina ali stali smo tu gdje jesmo ipak je to PORTUGAL!!!!!!!

Kritike,sudac,politika ne neću to gledat uvijek neke kočnice ,jednostavno sinoć je bila tragedija-komedija ali to je čar baraža ;)

Pozz VOLIMO TE BOSNOOOOOOOOOOOOOOOOO!

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 16 nov 2011, 08:11

LukasL33 je napisao/la:AJmo realno, Papeta sam osporavao na pocetku vala i sad nastavljam sa tim. Zasto on da bude selektor kad nema nikakvog iskustva trenerskog? Kako se to bira selektor? On hoce da uspije, da pobjedi Portugal, ono sto nije uspio Ciro, covjek sa iskustvom i dokazanim trenerskim vjestinama, ne pricamo o igrackim kvalitetima.
2 godine su premalo, a Pape je nedovoljan da za takav period napravi neki velikim napredak, i nerealno je bilo ocekivati pobjedu. Jedno je biti optimista a drugo je sanjati.

Mi koji smo malo realnije gledali vi ste nas napadali ovdje na forumu, e pa neka ste sad vidjeli.
Ljudi, kakvu smo mi grupu imali? Sve tekme u raspadu, Rumunija, Bjelorusija, Francuska, Albanija sama po sebi nije neka repka za respekt.
Kad u takvoj grupi nismo uspjeli biti prvi, mi hocemo da pobjeidmo Portugal, koji je jaci kad sastavis i Francusku i Rumuniju i Bjelorusiju.

Jel to opet sudija kriv? ma dajte molim vas, samo sudija kriv, a nikaad nikakve zalbe oficijalno.

Sta reci nakon svega? Bolje i 6 nego 7. haha
Kako kaze ovaj mozemo igrati protiv velikih? Ma dajte, naravno da mozemo igrati, i izgubiti.

e mali realni,hajde zaćepi tu svoju realnu gubicu,pokrij se po ušima i MRRŠ na neki od krvatskih ili ti srpskih foruma,ovaj realno ostavi realnoj raji koja se 10 puta više razumije u fudbal i u to ko je bolji trener,hebo te ćiro u š.upak,i da da ti kažem još neš,ne samo da znamo igrati protiv "jačih" od sebe,nego znamo biti i triput bolji od tih istih "jačih" od sebe,a ti realno idi pa navijaj za mladu selekciju kine

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 16 nov 2011, 08:25

Kolektivna depresija :roll: ;)
Nije bilo igre ne znam šta se sinoć dogodi !

Tužan jesam,ali to je realnost.Kao da igraš protiv Brazila.

Sretno nam neću kritikovat bilo i prošlo , idemo naprijed,svi pametni,svi profesori,svi stručnjaci. :mrgreen: :roll:

DOBRO JUTRO, DRAG BOSNA WOLIM TE! Uspjeh do sada veliki hvala Lijljani!
Fi hajati.
GO Bosno.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 nov 2011, 08:32

Luda glava je još vruća, još se utisci nisu do kraja slegli, pokušati ću da budem što objektivniji, mjesta za kritiku ima, za žal još više ali idemo redom :
Sa onim što ima trener je napravio onoliko koliko je mogao ja lično sam očekivao osovinu Papac-Spahić-Pandža-Jahić, ispred njih Rahimić i Zahirović a Medunjanin na klupi, smirenijeg Lulića i Džeku od početka isturenog napadača, možda ne bih bio u pravu ali brzanac u vidu Zahirovića bi bolje odigrao protiv bijesnih pasa portugalskih na sredini.
Početak utakmice je nagovijestio ono što će se desiti, bukvalno svaki kontakt je sviran Portugalcima, ne smiješ ih ni pogledati, slobodnjak Ronaldu i paf hladan tuš, ono se ne brani, golman nije imao šanse.
Mlin se nastavlja njihov trojac Veloso-Moutinho-Meireles ne da oka otvoriti našima, pritisak na sredini gdje Misimović, roviti Pjanić i spori Medunjanin nisu predstavljali veliku prepreku, Zahirović ostajao sam na Ronalda i Coentraoa, ispadala nam desna strana na sav mah, izgubljena lopta, onaj firgoš Nani je hvata sa 30 metara, ne znam da je ikada dao onakav gol prije 2:0 i tonemo...
Sredina opet ne može izdržati nalete, melju nas kako hoće, nalijeću i razbijaju nam sredinu terena sistemski, brza igra je ono na šta im ne možemo odgovoriti, onda sudija malo okreće fon, malo nam kao nešto i svira, onaj penal na Postigi je bio k'o vrata a Stark nijem. Daje nam jedanaesterac, ruka visoko u zraku 2:1, odlazimo na poluvrijeme sa tim rezultatom. Počinje drugo, znam da ne smijemo napasti ali valjda je već tada bilo vrijeme za neke rokade u timu, za ojačanja veznog reda jer onako nije moglo, ono davljenje i stiskanje njihovo je moralo dati rezultat, čini mi se da sam primjetio da je Zahirović malo ušao u sredinu u drugom poluvremenu, pokušalo se na taj način, međutim nije to moglo, ostala je desna strana još poroznija, tamo gdje je trebala biti najjača. Zahirović je trebao u sredinu po mom mišljenu ali sa osiguračem za Ronalda. Brzo nam se to obilo o glavu kada gubimo loptu na sredini, Ronaldo iz ofsajda nam daje gol, onda protesti, jako glup karton Lulića pa još jedan...i piši kući po odijelo...
Onaj gol što smo dali je bio ofsajd i loše sudije su ga priznali a realno nisu trebali, ostatak je bio očekivan, bez jako bitnog igrača sredine, sa indisponiranim Misimovićem i Pjanićem, Medunjaninom nije se mogla lopta iznijeti nikako, Džeki svaka čast za borbu, nije mogao sam, da je uveo Ibiševića tada popili bi još više, možda bi zabili koji gol ali primili bi još garant, kad je već sve vrag ponio trebao je još i njega pa neka gori sve...
Mali Bešić se pogubio, Maletić zatvorio koliko je mogao, realno nije mogao bolje, na kraju smo još i dobro prošli...
U kafiću gdje sam gledao isključili smo ton zadnjih 7-8 min jer nas je Velid sve živcirao svojim uzdizanjem Ronalda i portugalaca... pretplatu više neću plaćati nikad psovao sam i lajao neka ih vodi sve kući i neka se igra sa njima ....
Teško jeste, tako je kako je... ja sam za ostanak selektora, ono što je imao uradio je... nismo mi džaba dobili Portugal, realno najjača selekcija u baražu, i jači od nas bi se proveli k'o bosi po trnju sinoć ,sve im je se poklopilo, krenuo ih mlin, šutevi pasovi, pogotovo kad smo ostali sa igračem manje, ispočetka ih malo pomazio Stark, priznao im gol iz offsidea, kasnije malo nama vratio perfidno kad je bilo jasno da ćemo doživjeti potop....
Ljut, neraspoložen, istrošen, teška bolna, luda glava, možda i nisam u pravu, kritkujte me popljujte, radite šta hoćete, dan mi je svakako sj......
Do boljeg sutra pozdrav svim iskrenim navijačima.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 16 nov 2011, 08:35

ne da mi se citat ovih 60 stranica od sinoc, al mogu mislit komentara.
obzirom na okolnosti - igru portugalaca i nekako raspadnutu igru nasih, dobro smo i prosli.
sudija je bio smijesan, navlacio nam je a onda navlacio portugalcima, pa nama, pa njima i sve tako :D. u jednom trenu sam vristala "de ba sudija, da bar tebe mozemo krivit".

sve u svemu, dobro smo prosli, kako je moglo bit. portugalci su nas rasturili.
meni se samo ne svidja kako su nasi pogubili zivce.

ajd, imaju sljedece kvalifikacije, i to smo dobili smijesnu grupu, ondje je sve osim prvog mjesta neuspjeh i treba ovaj put ciljat malo vise od baraza :D.
svega mi, ako opet dobijemo baraz i portugalce, pa zaraticemo s ljudima bezveze.

edit: odma da kazem, nisam antipatriota, sve su mi ladje potonule, oka nisam sklopila svu noc, osjecam se gore nego poslije danske (tad sam prestala pratit repku na utakmicama). al ova generacija nam je tako dobra, odavno, ako nikad, nismo imali bolju, i ja mislim da su sljedece kvalifikacije nase :D.

edit2: obozavam sezonske navijace. najlakse je bit general poslije bitke. trebalo je vako i nako. skolu zavrsavajte pa budite selektori. odo sad citat ovo, mozda se i nasmijem.
Zadnja izmjena: panties, dana/u 16 nov 2011, 09:05, ukupno mijenjano 1 put.
...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 nov 2011, 08:48

IVICA OSIM je napisao/la:realno gledajuci nismo ni zaslusili da idemo na euro portugal nas je razvalio
a ako pogledate utakmice kroz kvalifikacije nismo ni baraz zasluzili imali smo srece
dobili smo bjelorusiju oba puta jednom uz pomoc sudija (penal nad dzekom) drugi put u zadnjoj minuti na srecu
rumuni nas razvalli gore nego portugalci a i u zenici smo ih dobili na guzove ponovo igra nikaka
jedna albanija nam ocitala lekciju isto ko i francuska u prvoj tekmi i sta je se moglo ocekivati sa portugalom
jedino smo u parizu odigrali dobro ali i francuzi su igrali u kombinovanom sastavu trener bio primoran da zove naknadno igrace tako da su neki igrali prvi put zajedno
JER ZA OVE DVIJE GODINE DOK JE VODIO REPKU NIJE IMO U SVIM UTAKMICAMA KAD SABERES STO JE CIRO PRAVIO U JEDNOJ
Onda ćemo ovako, nije ni Španija zaslužila da bude Evropski/Svjetski prvak, jer, (taj isti) Portugal ih je razvalio sa 4:0...
A za ovo ostalo što nabrajaš, tok kvalifikacija...nemam komentara, otvori oči malo...otkud nam onda 19 bodova maloumniče? Palo s neba?

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 16 nov 2011, 08:49

zapravo, necu da reagujem na ovo. cuj kravetino haha.
eo, uklonila sam taj smajli, to mi je navika pisat ga. whatever.
Zadnja izmjena: panties, dana/u 16 nov 2011, 09:05, ukupno mijenjano 1 put.
...

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 nov 2011, 08:53

ramiral je napisao/la:Luda glava je još vruća, još se utisci nisu do kraja slegli, pokušati ću da budem što objektivniji, mjesta za kritiku ima, za žal još više ali idemo redom :
Sa onim što ima trener je napravio onoliko koliko je mogao ja lično sam očekivao osovinu Papac-Spahić-Pandža-Jahić, ispred njih Rahimić i Zahirović a Medunjanin na klupi, smirenijeg Lulića i Džeku od početka isturenog napadača, možda ne bih bio u pravu ali brzanac u vidu Zahirovića bi bolje odigrao protiv bijesnih pasa portugalskih na sredini.
Početak utakmice je nagovijestio ono što će se desiti, bukvalno svaki kontakt je sviran Portugalcima, ne smiješ ih ni pogledati, slobodnjak Ronaldu i paf hladan tuš, ono se ne brani, golman nije imao šanse.
Mlin se nastavlja njihov trojac Veloso-Moutinho-Meireles ne da oka otvoriti našima, pritisak na sredini gdje Misimović, roviti Pjanić i spori Medunjanin nisu predstavljali veliku prepreku, Zahirović ostajao sam na Ronalda i Coentraoa, ispadala nam desna strana na sav mah, izgubljena lopta, onaj firgoš Nani je hvata sa 30 metara, ne znam da je ikada dao onakav gol prije 2:0 i tonemo...
Sredina opet ne može izdržati nalete, melju nas kako hoće, nalijeću i razbijaju nam sredinu terena sistemski, brza igra je ono na šta im ne možemo odgovoriti, onda sudija malo okreće fon, malo nam kao nešto i svira, onaj penal na Postigi je bio k'o vrata a Stark nijem. Daje nam jedanaesterac, ruka visoko u zraku 2:1, odlazimo na poluvrijeme sa tim rezultatom. Počinje drugo, znam da ne smijemo napasti ali valjda je već tada bilo vrijeme za neke rokade u timu, za ojačanja veznog reda jer onako nije moglo, ono davljenje i stiskanje njihovo je moralo dati rezultat, čini mi se da sam primjetio da je Zahirović malo ušao u sredinu u drugom poluvremenu, pokušalo se na taj način, međutim nije to moglo, ostala je desna strana još poroznija, tamo gdje je trebala biti najjača. Zahirović je trebao u sredinu po mom mišljenu ali sa osiguračem za Ronalda. Brzo nam se to obilo o glavu kada gubimo loptu na sredini, Ronaldo iz ofsajda nam daje gol, onda protesti, jako glup karton Lulića pa još jedan...i piši kući po odijelo...
Onaj gol što smo dali je bio ofsajd i loše sudije su ga priznali a realno nisu trebali, ostatak je bio očekivan, bez jako bitnog igrača sredine, sa indisponiranim Misimovićem i Pjanićem, Medunjaninom nije se mogla lopta iznijeti nikako, Džeki svaka čast za borbu, nije mogao sam, da je uveo Ibiševića tada popili bi još više, možda bi zabili koji gol ali primili bi još garant, kad je već sve vrag ponio trebao je još i njega pa neka gori sve...
Mali Bešić se pogubio, Maletić zatvorio koliko je mogao, realno nije mogao bolje, na kraju smo još i dobro prošli...
U kafiću gdje sam gledao isključili smo ton zadnjih 7-8 min jer nas je Velid sve živcirao svojim uzdizanjem Ronalda i portugalaca... pretplatu više neću plaćati nikad psovao sam i lajao neka ih vodi sve kući i neka se igra sa njima ....
Teško jeste, tako je kako je... ja sam za ostanak selektora, ono što je imao uradio je... nismo mi džaba dobili Portugal, realno najjača selekcija u baražu, i jači od nas bi se proveli k'o bosi po trnju sinoć ,sve im je se poklopilo, krenuo ih mlin, šutevi pasovi, pogotovo kad smo ostali sa igračem manje, ispočetka ih malo pomazio Stark, priznao im gol iz offsidea, kasnije malo nama vratio perfidno kad je bilo jasno da ćemo doživjeti potop....
Ljut, neraspoložen, istrošen, teška bolna, luda glava, možda i nisam u pravu, kritkujte me popljujte, radite šta hoćete, dan mi je svakako sj......
Do boljeg sutra pozdrav svim iskrenim navijačima.

Iskreno ja se nemogu sjetiti ikada je Ronaldo bolje odigrao za repku, sinoc je bio masina. Nani nije dao onakav gol ima 5 godina i sinoc ga zabije, jer smo ga mi pustili da puca sa 25 metera.
Vise sam ocekivao od Papca, vidjelo se na njemu da je bio bolestan, nije bio nikako u igri.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 nov 2011, 08:53

Cartman je napisao/la:Smijat ce se Nani jos ove sezone.
Je*o te on u pakaš, a ti njega...

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 16 nov 2011, 08:54

Najlakse je pljuvati poslije izgubljene bitke,kada smo odigrali dobru utakmicu protiv Francuza bio je strucnjak i bili su dori igraci sada kada su nas Portugalci pobjedili nista nevalja(ljudi odigrali svoju najbolju utakmicu u zadnjih deset godina).Ja licno ni Papetu ni momcima ne zamjeram licno nista,ovo sto smo postigli u ovom trenutku je nas maksimum a to sto mi zivimo u iluzijama da smo svjetska sila to je druga stvar.Plasman u baraz je i predobra stvar kada se u obzir uzmu sve cinjenice(liga slaba i iz nje se nemoze naci niti jedan igrac za reprezentaciju,igraci drugih nacioalnosti neckaju se da igraju i u 99% slucajeva izaberu reprezentaciju komsija oko nas,do prije par mjeseci nismo ni znali hocemoli nastaviti kvalifikacije zbog marifetluka fudbalskog saveza).Poslije svih tih desavanja mislim da to sto zaredom igramo baraz dva ciklusa je vise od uspjeha,pa reprezentacije koje do juce su bile daleko od nas(Norveska,Svicarska,Srbija,Rumunija,Bugarska i jos neke) to ne postizu.Izgubili smo od Portugala(finalista EP,polufinalista SP,zemlja cije ekipe osvajaju LP ili KŠ) i primili sesticu pa sta i druge mnogo kvalitetnije reprezentacije znale su gubiti sa vecom razlikom pa su nastavljale dalje.Koliko imamo neprijatelja i koliko smo nebitni UEF-i radi finasijskih dobiti ovo je fenomenalan uspjeh i zato glavu gore Pape i igraci.Sretno u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 16 nov 2011, 08:59

Neki naši igrači su se sinoć definitivno prepali (ili su podlegli atmosferi) ! Čim su krenuli Portugalci da vrše pritisak na srednji red, mi smo se počeli kriti i neki igrači valjda u tom strahu od greške nisu htjeli da preuzmu odgovornost. A na drugoj strani imaš napaljene Portugalce, željne da odigraju fantastičnu utakmicu. Dobro smo prošli!

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 16 nov 2011, 09:00

IVICA OSIM je napisao/la:realno gledajuci nismo ni zaslusili da idemo na euro portugal nas je razvalio
Joj sto te volim, samo jos dodaj, da smo u Francuskoj mi bili rastereceni a Francuzi pod odredjenim pritiskom, zato smo igrali dobro na pocetku, al kad su ljudi ubacili u brzinu vise nidje nas nije bilo. Kao sto si sve gore naveo, sto smo dobili, bilo je jedva. Da smo tako nadmocni bili kao sto se prica i da je samo sudija Francuzima pomogao, onda bi kod 1-1 do kraja napravili koji napad i priliku,a mi nismo presla centar nakon toga.
Portugal-BiH
........best GK ever Begovic=our future.....
mladi Zahirovic.....Spaha kapetan....povratnik Jahic.....bolesni Papac
..........Medo....iskusni Rahimic.
mali Pjana....Miske car..........spidi Lula
.........Dzekson tapdjija......

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 16 nov 2011, 09:02

Scof1eld je napisao/la:
LukasL33 je napisao/la:AJmo realno, Papeta sam osporavao na pocetku vala i sad nastavljam sa tim.
i to je realno.. kad ne valja napadaj.. kad valja dobar je.. kad ne valja opet napadaj.. <--- klasicni primjer bosanca ;)
Sutio sam pred kraj kvala i cestitao sam mu, jer sam mislio da covjek radi pravi posao, a mozda i raid i mozda su nas sudije unistile, ko ce znati, mozda taj kriminal nekad izadje na vidjelo. Al cinjenice neke su neosporive kao to da nema trenersko iskustvo kao mnogo drugi bh STRUCNJACI.
Portugal-BiH

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 16 nov 2011, 09:07

@dino-biti 21 na svijetu i jeste svjetska klasa nemoj tako,druga stvar je što smo juče naletili na protivnika koji je htio više i ćiji ljudi imaju više kondicije za trčanje od naših momaka,e sad da su ganciji imali pomoč vrlo pristrasnih sudija jesu,da su imali direktive platinija jesu,da su imali sve moguće molbe iz reala da bi taj sramni klub imao više para jesu,kad se sve sastavi treba vidjet da nije moglo bolje,teritorijalno si mali i trenutno fifa i uefa od tebe ne očekuju da ćeš im donijeti ono što dalmatinci zovu šoldi,a fifa i uefa su sve više profitne nego sportske organizacija,to su kao engleska i francuska,najveće kurve na svijetu koje gledaju koji je đep dublji da bi ga što bolje upotrijebile

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 nov 2011, 09:08

LukasL33 je napisao/la:
Joj sto te volim, samo jos dodaj, da smo u Francuskoj mi bili rastereceni a Francuzi pod odredjenim pritiskom, zato smo igrali dobro na pocetku, al kad su ljudi ubacili u brzinu vise nidje nas nije bilo. Kao sto si sve gore naveo, sto smo dobili, bilo je jedva. Da smo tako nadmocni bili kao sto se prica i da je samo sudija Francuzima pomogao, onda bi kod 1-1 do kraja napravili koji napad i priliku,a mi nismo presla centar nakon toga.
Ja se slazem sa ovim zandjim postom. Mnogi su se zavarli igrom portiv Francuske. Francuzi kada su ubacili u vecu brznu nasi nisu znali gdje je lopta. Hvala Bogu pa je Begovic imao svoj dan tada, inace bi nam i oni 3 komada slozili.
Ali ljudi to je nasa relnost i mi smo dosta uspjeha napravili. Realno nas nema vise od 2 miliona ( onih koji su spremni da igraju za repku ) Mi nemamo tog genetskog pula da napravimo nekog Nanija ili Ronalda.
Ne treba biti tuzan, treba to sve gledati hladne glave. Nas domet je baraz i sa nekom srecom mozda EP.
Ali opet razmisljam dali trebamo otici na EP i da se onda tamo sramotimo i budemo kanta za punjenje. Mozda je bolje ovako, nisu svi vidjeli nasu sramotu.

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 16 nov 2011, 09:09

maverick_tz je napisao/la:
LukasL33 je napisao/la:AJmo realno, Papeta sam osporavao na pocetku vala i sad nastavljam sa tim. Zasto on da bude selektor kad nema nikakvog iskustva trenerskog? Kako se to bira selektor? On hoce da uspije, da pobjedi Portugal, ono sto nije uspio Ciro, covjek sa iskustvom i dokazanim trenerskim vjestinama, ne pricamo o igrackim kvalitetima.
2 godine su premalo, a Pape je nedovoljan da za takav period napravi neki velikim napredak, i nerealno je bilo ocekivati pobjedu. Jedno je biti optimista a drugo je sanjati.

Mi koji smo malo realnije gledali vi ste nas napadali ovdje na forumu, e pa neka ste sad vidjeli.
Ljudi, kakvu smo mi grupu imali? Sve tekme u raspadu, Rumunija, Bjelorusija, Francuska, Albanija sama po sebi nije neka repka za respekt.
Kad u takvoj grupi nismo uspjeli biti prvi, mi hocemo da pobjeidmo Portugal, koji je jaci kad sastavis i Francusku i Rumuniju i Bjelorusiju.

Jel to opet sudija kriv? ma dajte molim vas, samo sudija kriv, a nikaad nikakve zalbe oficijalno.

Sta reci nakon svega? Bolje i 6 nego 7. haha
Kako kaze ovaj mozemo igrati protiv velikih? Ma dajte, naravno da mozemo igrati, i izgubiti.

e mali realni,hajde zaćepi tu svoju realnu gubicu,pokrij se po ušima i MRRŠ na neki od krvatskih ili ti srpskih foruma,ovaj realno ostavi realnoj raji koja se 10 puta više razumije u fudbal i u to ko je bolji trener,hebo te ćiro u š.upak,i da da ti kažem još neš,ne samo da znamo igrati protiv "jačih" od sebe,nego znamo biti i triput bolji od tih istih "jačih" od sebe,a ti realno idi pa navijaj za mladu selekciju kine
Odoh ja navijati za Kinu a ti se nadaj da cemo nekad u barazu dobiti Luxemburg i da cemo drugu tekmu igrati kod nas, da ce sudija na nasoj strani biti, da cemo imati srece pa umjesto stativa golove d apogadjamo it. Ma dajte ba, pa kome se to jos uvijek sve poslozilo tako? Svi vam krivi. Kako to nikad ni jedn zalbu na sudije nije niko iz saveza uputio? DA liste se upitali da niste prodani? Vratila nas je UEFA u zivot, pod uslovom da bude ovako na kraju, budemo zrtveno jagnje.

Jedino sto mi je drago kod repke, je to da nema vse onih praza, vrsi se podmladjivanje ekipe pa zato nismo uspjeli i slicno. Ja volim uvijek podmladjivanje repke al ne volim da se to potencira i da je to opravdanje za poraz.

Muslimovic je pozvan za tekme baraza, i u kvalama. Zasto je pozvan za baraz?? Zasto je Basic tek dobio priliku u barazu? Gdje je bio kroz kvale da stic eiskustvo? Isto vrijedi za Begovica.
Kakak je to takticar, igra defanzivno a ima u cijelom timu 4 odbrambena, i onda puni rupe u formaciju 451 sa igracima id veze u odbranu,a napadacima, tancije polunapadacima u vezi. aaaaaaaaaaaaaaaaa
Portugal-BiH

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 16 nov 2011, 09:11

Igračima i struci hvala za sve. Gledao sam sve domaće tekme u ovim kvalifikacijama i ponovio bih to isto da me neko pita. Nije mi žao.

Sinoć nas je i sudija spustio. Jest da nam je poklonio drugi gol, ali kod trećeg gola Ronaldo je bio u offsideu. A to je situacija koja je prelomila utakmicu. Lula je poludio i bilo je gotovo. Siguran sam da smo izdržali barem prvih 15-20 minuta drugog poluvremena, da bi bila druga priča. Ovako... :cry:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 nov 2011, 09:11

maverick_tz je napisao/la:@dino-biti 21 na svijetu i jeste svjetska klasa nemoj tako,druga stvar je što smo juče naletili na protivnika koji je htio više i ćiji ljudi imaju više kondicije za trčanje od naših momaka,e sad da su ganciji imali pomoč vrlo pristrasnih sudija jesu,da su imali direktive platinija jesu,da su imali sve moguće molbe iz reala da bi taj sramni klub imao više para jesu,kad se sve sastavi treba vidjet da nije moglo bolje,teritorijalno si mali i trenutno fifa i uefa od tebe ne očekuju da ćeš im donijeti ono što dalmatinci zovu šoldi,a fifa i uefa su sve više profitne nego sportske organizacija,to su kao engleska i francuska,najveće kurve na svijetu koje gledaju koji je đep dublji da bi ga što bolje upotrijebile

To za fifu si upravu, ali to ti je tako. I ti radije gledas Barcelonu na TV nego Bate Borisov, jeli tako?

Sudija juce nije nesto pomagao, i nama i njima je navlacio. Nas gol iz offside, njima nije svirao penal.

Ali Lulica je to sve ponijelo, iznenadilo me. Jer ona zna da se sudiji pogotovo Njiemcima ne smije nista govoriti i on opet.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.