Patriotski i jesam malo razocaran, ali fubalski nisam nimalo.
Ja sam medzu rijetkim koji su ovdije na forumu fudbal gledali fudbalski a ne kroz neka patriotska sranja i napumpavanje atmosfere od nasih medija ciji je cilj bio samo napraviti tiraz. Totalno nestrucno su se odnosili prema ovim utakmicama i pravili od nas fudbalsku naciju, koja ustvari nismo.
Hajdemo iz pocetka.
Mnogi su mi ovdije pisali da nemam pojma sta pricam, i sve sto sam napisao za zadnju utakmicu u Ze da je sranje.
Pa gospodo na vas je red, hajde objasnite mi zasto je se ono doslo sto sam ja pisao a nije onako kako ste vi.
Evo mali osvrt na ono sto sam pisao:
1. Portugal je od nas bolji 3 puta i bila bi naucna fantastika da ih prodzemo.
2. U Zenici su nas vile pronosale i teren nas je spasio.
3. Sanse Ibisievica su bila samo sreca jer su Portugalci glavom bili vec u svalcionicama.
4. U Ze nismo 4 pasa sastavili, jos manje cemo u Portugalu
5 Dobar teren je samo njihova prednost, jer su ljudi bolji tehnicari od nas
6. Trcanje, dali treba o tome pricati?
7. Da smo kojim slucajem igrali u Sa, Portugalci bi nas i tamo potopili. ( veci teren i bolja trava)
8. Trener nije kriv, sa ovim igrackim fondom se nemoze vise napraviti
9. Portugal je puno bolji od Francuske ( Vas odgovor nemam ja pojma Danska je pobijedila od Portugal?????? )
Mi nismo nikada pobijedili protiv velike repke. Prosle kvalifikacije nismo uspjeli protiv onako lose Turske nista napraviti, ovaj put protiv lose Francuske nismo nista napravili, a gubimo u Rumuniji.
Sinoc su nas pobijedila samo 4 igraca. Osovina Pepe-Mouthino-Meireles-Ronaldo nas je razvalila. Po tome se vidjelo da mi nismo zreli sa neko veliko takmicenje, treba da odemo tamo pa da se brukamo? Razvalio nas je Porutgal, koji na EP vazi za autsajdera. Taj isti Portugal ce biti deklasiran od jedne Njemacke koja uopste nema zvijezda nego ima kolektiv.
Eh sada malo hladne glave da o taktici i fudbalu popricamo. Papetu se nema sta puno zamjeriti, nije bilo mjesta za Ibisevica, protivnik je bio tako superioran da se samo mogao sa faulom zaustaviti. Sto sam ja predlagao ovdije na forumu prije tekme je mozda to da je trebao ostaviti Medunjanina za drugo poluvrijeme a na njegovo mjesto staviti Jahica sa Rahimicem. Trebao nam je razbijac na Meirelesu i Mouthinu, Panzda je trebao u odbranu. U drugom poluvremenu uvesti Harisa, Vedu i osvjeziti odbranu.
Sta vi mislite?
p.s.
Sta je trebalo ono provociranje publike Dzeki. Po tome se vidjelo koliko smo mi nezreli. Ronalda provociraju 3 dana, ali kada je utakmica covjek se koncetrise na svoj posao i ne provocira publiku.