Chelsea FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

superFrankie
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la superFrankie » 09 dec 2025, 23:51

TheShed je napisao/la:
09 dec 2025, 23:42
superFrankie je napisao/la:
09 dec 2025, 23:38
Ide sad opet faza Maresca out znaci
Koji su razlozi za IN?
Zato sto trenutno nema bolje opcije od njega na trzistu. Zato sto smatram da su veci krivci sportski direktori od Maresce za ove padove u formi, jer su napravili neiskusnu ekipu. To je ovako prvo sto mi pada napamet, a ima ih jos.

Samo mi je presmijesno kako ga opet svi tjeraju, a nakon par sedmica ce opet biti majstor, genije, trenercina i sl

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 09 dec 2025, 23:54

Ono sto je realno je da su Fofana i Josh trenutno najbolji stoperi.
Isto tako Cucurella je pregorio.
Caicedo prije kartona bio izgorio.
Nemamo pravu dobru 9tku.
Desava se ono sto smo i govorili nakon povrede Colwilla i onda Palmera a to je borba za top 4...

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 09 dec 2025, 23:55

09 dec 2025, 23:51
TheShed je napisao/la:
09 dec 2025, 23:38
Ide sad opet faza Maresca out znaci
Koji su razlozi za IN?
Zato sto trenutno nema bolje opcije od njega na trzistu. Zato sto smatram da su veci krivci sportski direktori od Maresce za ove padove u formi, jer su napravili neiskusnu ekipu. To je ovako prvo sto mi pada napamet, a ima ih jos.

Samo mi je presmijesno kako ga opet svi tjeraju, a nakon par sedmica ce opet biti majstor, genije, trenercina i sl
Ako nam je on najbolja opcija na tržištu teško nama, muko moja. Bolje je zaobići utakmice do nekog boljeg vremena. Meni nikad nije bio genije, majstor i trenerčina. Ne igramo ni sekundu bolje u odnosu na Pochettinov period.
Zadnja izmjena: Pensioner26, dana/u 09 dec 2025, 23:56, ukupno mijenjano 2 puta.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 09 dec 2025, 23:56

Ali kako je zanimljivo da kod svih klubovi igrači kad se vrate odmah su u stanju odigrati po 70-80 min, samo kod nas se ljudi čuvaju i opet se povrijede, čitaj Fofana, čitaj Palmer.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 10 dec 2025, 00:01

Pensioner26 je napisao/la:
09 dec 2025, 23:55
09 dec 2025, 23:51
TheShed je napisao/la:

Koji su razlozi za IN?

Ako nam je on najbolja opcija na tržištu teško nama, muko moja. Bolje je zaobići utakmice do nekog boljeg vremena. Meni nikad nije bio genije, majstor i trenerčina. Ne igramo ni sekundu bolje u odnosu na Pochettinov period.
Ako pogledas politiku kluba nema iz razloga sto bi oni opet ganjali nekog amatera, jedino recimo ako se Nagelsman rastane sa Svabama.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 10 dec 2025, 00:02

IQ200 je napisao/la:
09 dec 2025, 23:56
Ali kako je zanimljivo da kod svih klubovi igrači kad se vrate odmah su u stanju odigrati po 70-80 min, samo kod nas se ljudi čuvaju i opet se povrijede, čitaj Fofana, čitaj Palmer.
Palmer se nije povrijedio, nego ga ne zele preforsirati i bit ce spreman za vikend, i Fofana se nije povrijedio samo je bio usrane srece da ga covjek kopackom udari u oko. Ne treba ti valjda crtati sve..

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 10 dec 2025, 00:08

10 dec 2025, 00:02
IQ200 je napisao/la:
Palmer se nije povrijedio, nego ga ne zele preforsirati i bit ce spreman za vikend, i Fofana se nije povrijedio samo je bio usrane srece da ga covjek kopackom udari u oko. Ne treba ti valjda crtati sve..
Znam da se nije povrijedio, ali se vec jednom desilo da se vratio pa je obnovio povredu. Tebi treba crtati jer ocigledno imas kratko pamcenje. Drzi covjek Estevaa, Santosa, Guiua, pa i Georga na klupi ali je važno da se prije ubaci Garnacho, Tosin i ko sve ne. Čim mediji pitaju što ne igra Achempong on ga ubaci, odigra super pa onda počnemo i mi solidno igrati pa ide Pong na klupu i svi šute. Što nije niko pitao zašto protiv Burnleya ne igra Pong. Pa dobili, umjesto da stiče iskustvo on gura Tosina. Ja gore rotacije igraca nisam u zivotu vidio. Qarabag ne mozes dobiti, gdje ces dobiti kako ti rece raspalu Atalantu.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 10 dec 2025, 00:10

Kako vrijeme prolazi također ne vidim da će uspjeti dignuti ekipu na viši nivo. Osvojio je dva trofeja zbog Palmerove individualne kvalitete u utakmicama protiv Betisa i PSGa.
Idu mu dobrim dijelom zasluge za izboreno mjesto u LP u prošloj sezoni ali kako izgledamo kao ekipa u ovoj sezoni je ništa više nego stagniranje ili nazadovanje u odnosu na prošlu sezonu.

Ne sviđa mi se način na koji vodi ekipu i kako istu rotira.
Večeras je uspio da mu dva desna beka budu na pozicijama u veznom redu i na kraju mu se taj kukavičluk obio o glavu.

Ako kao ekipa budemo na svakom drugom gostovanju u ovoj sezoni nadigrani, nadtrčani i izgubljeni to je ništa više nego trenerska odgovornost.

Maresca nije nikako zvučno trenersko ime pa da čovjek stane i kaže nema boljih trenerskih opcija od njega. Dobio je posao trenera u klubu jer je bio Guardiolin učenik i jer ga je Shields preporučio Boehlyju kao sportski direkor.

Za sportske direktore se odavno zna i pišemo na ovoj temi već godinama kakav posao rade, ne mogu prstom upirati u Maresku jer su oni uspjeli potrošiti ogroman novac, a opcije na štoperskim pozicijama su katastrofalne.

Ne bih mi krivo bilo da Mareska ispravi stvari ali s obzirom na njegovo vođenje utakmica, njegovu taktiku, izmjene i rješenja protiv duplog bloka protivnika nisam siguran da će okrenuti stvari na pravi put.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 10 dec 2025, 00:14

IQ200 je napisao/la:
10 dec 2025, 00:08
IQ200 je napisao/la:
Znam da se nije povrijedio, ali se vec jednom desilo da se vratio pa je obnovio povredu. Tebi treba crtati jer ocigledno imas kratko pamcenje. Drzi covjek Estevaa, Santosa, Guiua, pa i Georga na klupi ali je važno da se prije ubaci Garnacho, Tosin i ko sve ne. Čim mediji pitaju što ne igra Achempong on ga ubaci, odigra super pa onda počnemo i mi solidno igrati pa ide Pong na klupu i svi šute. Što nije niko pitao zašto protiv Burnleya ne igra Pong. Pa dobili, umjesto da stiče iskustvo on gura Tosina. Ja gore rotacije igraca nisam u zivotu vidio. Qarabag ne mozes dobiti, gdje ces dobiti kako ti rece raspalu Atalantu.
Bas gluposti pises, nisam siguran jel zato sto ne znas napisati sta mislis, jer stvarno nista smisla nema sto si sad napisao. Ili jednostavno tako haoticno razmisljas. A sto se tice zadnje recenice, ne znam da sam Atalantu spomenuo na forumu ikako otkad sam tu, tako da nemam pojma o cemu pises, pregubio si se malo

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 10 dec 2025, 00:20

10 dec 2025, 00:14
IQ200 je napisao/la:
10 dec 2025, 00:08

Bas gluposti pises, nisam siguran jel zato sto ne znas napisati sta mislis, jer stvarno nista smisla nema sto si sad napisao. Ili jednostavno tako haoticno razmisljas. A sto se tice zadnje recenice, ne znam da sam Atalantu spomenuo na forumu ikako otkad sam tu, tako da nemam pojma o cemu pises, pregubio si se malo
Pa zašto bezglavo braniš šupka Marescu kao da pobjeđujemo, decembar je tek počeo, ti znaš objasniti pa eto nastavi neću ti smetati. Koje gluposti si napisao u zadnje vrijeme dok drugima govoris ono sto ti radis. Ja gluposti pisem dok nema rezultat i opet drzi Estevaa na klupi.

Hvala Bogu nisam jedini koji nesto vidi

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 10 dec 2025, 00:29

Kakve sam gluposti napisao?

Ne branim ja Marescu za danas, isto ga smatram glavnim krivcem za poraz. Jako cudne izmjene i vodjenje utakmice, ali mi je samo smijesno kako ga tjeramo nakon svakog neuspjeha, a nakon svakog uspjeha velicamo. Samo mislim da ko god da nam je trener u ovoj situaciji da ne bi bolje bilo, mozda samo losije, a opcije koje bi imali na trzistu u slucaju Marescinog otkaza nisu bas bajne.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 10 dec 2025, 00:33

Unisti covjek sezonu sa Tosinom i ostalim i pisat cemo kakav majstor i ako budu ok rezultati? Kako da ne, necu ja nista vise pisati pa si rahat. Bas sam ubijedjen da mnogi misle da sa ovom grupom igraca tesko da moze biti gore. Ako on nastavi ovako dobit ce otkaz to je sigurno.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 00:39

Zato kada smo mogli Enriquea dovesti, glumili su budale.
Ovako sad gledaj ćelavca kako igra fudbalskog menadžera sa ne tako jeftinom ekipom od 2 milijarde, koja je ipak nekako puna mana. Da se razumijemo ne krivim ni ja samo njega, on ne zna bolje, za period od 2021.pa do dana današnjeg krivi su prvenstveno debeli Amerikanci, sve greška na grešku.
U ovom sivilu, prije bih birao Fabregasa nego ćelu.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 dec 2025, 05:24

Ocajnicki htjedose jos jedan dvomec u februaru :rol: Nema ,jel se na kalendaru prikazao prvi decembar to i bi.Interesantno kako se to desava zadnjih 5,6 godina.Nije da se sad ima nekoh posebnih problema sa povredama.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 dec 2025, 06:40

Vrti to Baltazar perfektno..

Umjesto da pridjes Arsenalu na 3 boda i sinoc osiguras skoro drugu fazu lige prvaka,uspio je razjebati.. al neka nije lako ustimati ekipu od preko 2 milijarda :kafa:

Jos 2 godine i bice to dobro.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 dec 2025, 07:13

harry_90 je napisao/la:
10 dec 2025, 06:40
Vrti to Baltazar perfektno..

Umjesto da pridjes Arsenalu na 3 boda i sinoc osiguras skoro drugu fazu lige prvaka,uspio je razjebati.. al neka nije lako ustimati ekipu od preko 2 milijarda :kafa:

Jos 2 godine i bice to dobro.
Od 25. novembra do 9. decembra su uspjeli uhelacit sve sto je prethodno bilo dobro haha

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 12:49

Ovo je problem mentaliteta, koji polazi od menadžera. Ne možeš reći da ova ekipa ne može bolje, pokazali su to više puta. Konstantu i pobjednički mentalitet, ovaj čovjek ne može ugraditi. Naravno tu se nadovezuju konstantne rotacije i neuko postavljanje igrača na pogrešne pozicije. Da li to iz svoje retardirane tvrdoglavosti radi ili namjerno, ne znam više ni sam.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 13:39

slika

:sick:

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 10 dec 2025, 13:59

Ima ove momente nema sta.
I Pep ih ima ali Pep ih ima u nekom finalu ili eventualno nakon 10 pobjeda...
Glumi genija nekad fakat ponese ga malo kad uveze nekoliko dobrih tekmi takticki :mrgreen: .
Kombinacija je ovo dosta faktora ima dosta krivaca sto nemamo dubine sto je odbrana uzas itd ali ima i Maresce.
Haj lagano navikli smo ne znam sto se pravite da nismo u zadnje vrijeme :mrgreen:

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 10 dec 2025, 15:59

Iskreno ja ne znam da li bi bilo bolje sa otkazom Maresci ili ne..nisam ni tamo ni ovamo ,činjenica je da je zaista imao dobrih stvari ali i masu pogrešnih.Meni (naravno ja sam ništa u svijetu fudbala)lično mi se ne sviđa pozicija Džejmsa u vezi..kao ni Gusta,ustvari Gusta bih odmah prodao..loš je na boku ili beku ,u vezi još lošiji...stoperi stara priča niti jedan nije za nas...napadač...nemamo ga..sinoć je Pedro dao gol ,ali ako pogledamo malo bolje bio je igrač manje,bezopasan,ne dobija duele,odbranu ne igra,stoperi protivnika ga pojedu na terenu,Delap ,najveće razočarenje,ili je povrijeđen 90% vremena ili stalno pada,onoliki rutan ne može uzeti,smiriti i proslijediti loptu...ne znam šta bih rekao ali imam osjećaj da i Mareska i od onog što ima izvlači 50 %...poslije Arsenala ovo sve izgleda totalno nepovezano,loše,sporo ,traljavo..

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.