Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pa nije do Rahmića sigurno, zapravo jeste do njega s obzirom da je on vjerovatno glavni krivac što se pojačanja dovode kada je liga već krenula, a ne tokom priprema kada je normalno da se dovode. Mada, sa druge strane kada pogledaš, ova tri igrača što su oni doveli su ona 'sorta' igrača kojima vjerovatno prvo propadnu inostrani angažmani (finansijski unosniji) pa tek onda dođu u našu ligu, a to se jbg dešava ovako augustu kada liga već krene. Ako se ne varam sa Manevom je ispalo tako, on je nedavno trebao potpisati za Velež pa na kraju nije, vjerovatno imao neku bolju opciju koja mu je propala pa je ipak odlučio da dođe u Velež.
Da se vratim na Ibru, do njega je što je mislio da sa igračkim kadrom koji je dominirao u federalki, isto tako može biti konkurentan u našoj ligi. Ali, sa druge strane, nije Rahimić prvi put u Premijer ligi BiH, itekako je on upoznat sa ovom ligom i itekakao je imao uspjeha u ovoj ligi, tako da tjerati čovjeka nakon tri kola je stvarno bezveze i svojstveno samo našoj fudbalskoj javnosti.
Da se vratim na Ibru, do njega je što je mislio da sa igračkim kadrom koji je dominirao u federalki, isto tako može biti konkurentan u našoj ligi. Ali, sa druge strane, nije Rahimić prvi put u Premijer ligi BiH, itekako je on upoznat sa ovom ligom i itekakao je imao uspjeha u ovoj ligi, tako da tjerati čovjeka nakon tri kola je stvarno bezveze i svojstveno samo našoj fudbalskoj javnosti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Hau jes nou.....pazi da ne obolite od veležitisaDenchi je napisao/la:Uh sta bi snaslo tuzlu da smo kompletni bili
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- prisonbreak
- Kontakt:
Beganovic, bek iz Slobode,skroz mi tanak ove sezone 

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
- kontrasviju
- Kontakt:
Ponavljam, kao da je druga liga u pitanju. Orange idiotima želim što brži finansijski krah i gašenje.akisarajevo92 je napisao/la:
Treca utakmice ove sezone na Areni, i treca je bila uzivanje uz HD sliku, liga se def. popravlja
1921
Bilo bi dobro da ovaj portal, kao najcitaniji sportski u drzavi, izbaci neki clanak o prijenosima ovih utakmica. Gledao sam malo Tuzlu i Borac i kad se prebaci na pitare i Slobodu ova druga utakmica izgleda kao neka kantonalna liga. Jedva se vidi lopta, ono danas iz Mostara ne treba ni komentarisati. Samo da se postave dva snimka s utakmica. Jedno kao Serija A, a drugo kao Unis-Vrbanjusa na rtv Vogosca.
Evo snimak s te Vogosce prije 15 godina. **** mater ako nije kvalitetnije od onog danas i veceras. Sramota za drzavnu televiziju i telekom. Da ne pricamo o promociji lige i mogucnosti da najbolje utakmice gleda mali dio ljudi, da nije moguce pogledati najbolje utakmice u drzavama regiona. Ja i sad naletem na neku tekmu Hnl-a ili Superlige i rado pogledam Hajduk, Dinamo, Rijeku, Partizan, Zvezdu...sigurno da bi dosta raje pogledalo neke nase tekme u drugim drzavama.
Dosta se prije pisalo o uzasnoj posjeti na stadionima, sad evo imamo nevjerovatne brojke, odlicne utakmice, liga mislim da napreduje sto vidimo i po rezultatima klubova vani, ali lopovski savez koci sve.
Kome je u interesu da nam pusta onakve snimke?
Dosta se prije pisalo o uzasnoj posjeti na stadionima, sad evo imamo nevjerovatne brojke, odlicne utakmice, liga mislim da napreduje sto vidimo i po rezultatima klubova vani, ali lopovski savez koci sve.
Kome je u interesu da nam pusta onakve snimke?
Cuva Bog Zelju svog!
- kontrasviju
- Kontakt:
A to je i problem sto klubovi ne mogu da se dogovore da osnuju udruzenje premijerligasa. Tako da sve ide preko saveza. Moglo bi se i vise para izvuci od nekog drugog sponzora lige, od tv prava i slicno. Nadam se da ce i to doci na red.
Mada, opet to nije nikakvo opravdanje za ono sto nam pustaju. Ne kontam kako to ide? Radi to drzavna televizija sa svojom opremom i komentatorima, samo sto to ide na moju tv? Mogu se valjda utaliti ta dva uhljeba i kupiti korektnu opremu za prenose.
Mada, opet to nije nikakvo opravdanje za ono sto nam pustaju. Ne kontam kako to ide? Radi to drzavna televizija sa svojom opremom i komentatorima, samo sto to ide na moju tv? Mogu se valjda utaliti ta dva uhljeba i kupiti korektnu opremu za prenose.
Cuva Bog Zelju svog!
Mislim da to ide sezonski, samo što se unaprijed zna već godinama da su oni generalni sponzor.kontrasviju je napisao/la:Do kada oni imaju ugovor sa ligom?
Zna li se to uopšte?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- prisonbreak
- Kontakt:
Ja mislim jos pvu godinu i da je kraj njihovog ugovora.Raonffa je napisao/la:Mislim da to ide sezonski, samo što se unaprijed zna već godinama da su oni generalni sponzor.kontrasviju je napisao/la:Do kada oni imaju ugovor sa ligom?
Zna li se to uopšte?
- kontrasviju
- Kontakt:
prisonbreak je napisao/la:Ja mislim jos pvu godinu i da je kraj njihovog ugovora.Raonffa je napisao/la:Mislim da to ide sezonski, samo što se unaprijed zna već godinama da su oni generalni sponzor.kontrasviju je napisao/la:Do kada oni imaju ugovor sa ligom?
Zna li se to uopšte?

1921
Ne znam, nisam siguran, mada i da jeste opet će potpisati novi vjerovatno.prisonbreak je napisao/la:Ja mislim jos pvu godinu i da je kraj njihovog ugovora.Raonffa je napisao/la:Mislim da to ide sezonski, samo što se unaprijed zna već godinama da su oni generalni sponzor.kontrasviju je napisao/la:Do kada oni imaju ugovor sa ligom?
Zna li se to uopšte?
Jer prilično sam siguran da im Telekom daje osjetno veću lovu od nekih drugih čim pristaju na 'privatizaciju' tv prenosa od strane Telekoma. Mislim, odbijam povjerovati da radi par milja puštaju prenose Telekomu naspram Arene, jer prenosi na Areni u perspektivi troduplo više i bolje promovišu ligu od Telekoma.
- prisonbreak
- Kontakt:
Sigurno je telekom jos ovu sezonu.
Dali su daleko najjacu ponudu, i logicno da ce savez prihvatiti. Cak i klubovima dosta pomazu, placaju sudije i slicno.
Dijele nagrade na kraju sezone za svako mjesto odredjen novcani iznos.
Meni nie problem sto prenose na svojoj platformi, veci mi problem sto je prijenos uzasan, da kupe kamere,da malo to bolje odrade,ne bi bilo veliki zamjerki.
Dali su daleko najjacu ponudu, i logicno da ce savez prihvatiti. Cak i klubovima dosta pomazu, placaju sudije i slicno.
Meni nie problem sto prenose na svojoj platformi, veci mi problem sto je prijenos uzasan, da kupe kamere,da malo to bolje odrade,ne bi bilo veliki zamjerki.
- Osttribine
- Kontakt:
Sto bi mi obolili od nekakvog "veležitisa" kako kazes, za razliku od njih mi imamo kredita da se qrcimo, bez pola ekipe smo nabili Slobodu, prvi smo na tabeli bez primljenog gola u ova tri kola, aktuelni smo osvajaci duple krune.staragarda je napisao/la:Hau jes nou.....pazi da ne obolite od veležitisaDenchi je napisao/la:Uh sta bi snaslo tuzlu da smo kompletni bili
- GoskGabela
- Kontakt:
Kako retardirani savez ne moze pri prodaji Tv prava navesti da prijenosi moraju biti u HD.akisarajevo92 je napisao/la:Vizuelni identitet i infrastruktura moraju biti prioritet u narednim sezonama, da svaka utakmica ide u HD i da galvna kamera bude nasuprot vece tribine
Nijedna liga u regionu nema ni blizu potencijal da ima toliko derbija po kolu i veliku posjetu, treba to iskoristiti
Inace samo u BIH jos drzavnaTV prenosi domacu ligu

Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
- Zenicanin988
- Kontakt:
A jbm tu sudija majku.Beton je napisao/la:Velež kao i protiv Mladosti u potpunosti dominira utakmicom, a onda izgubi. Sviđa mi se kako igraju, ima dinamike u igri, lijepih akcija, ali jednostavno neiskustvo još uvijek čini svoje. Ova ekipa Veleža je poprilično mlada, a po mom mišljenju dosta kvalitetna, međutim bez po makar jednog iskusnog igrača na svakoj poziciji u uvodnoj sezoni na prvoligaškoj sceni se nema šta tražiti. Inače su navijači Veleža nakon prve utakmice razapeli onog Brazilca Marqeza, ali je lik Sergio Ramos za Zvonića.

Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Ma nije ni meni problem što prenosi Telekom, boli me qrac kako se zove kuća ili platforma, čak eto može se reći da mi je i drago što je u pitanju nešto domaće, al' yebi ti to sve kada je to qurčeva usluga, danas je vrijeme kapitalizma, nema mjesta za nostalgiju ili patriotizam, volim ono što mi najbolje godi.prisonbreak je napisao/la:Sigurno je telekom jos ovu sezonu.
Samo što tako razmišlja i savez, uzimam one koji mi dadnu najviše keša, ne zanimaju me katastrofalni tv prenosi lige.
- kontrasviju
- Kontakt:
Ma nek prenosi MTV Igman što se mene tiče, samo nek to bude u HD formatu, kako i dolikuje 2019. godini, a ne da se prenosi vrše opremom starom minimum dvije decenije.Raonffa je napisao/la:Ma nije ni meni problem što prenosi Telekom, boli me qrac kako se zove kuća ili platforma, čak eto može se reći da mi je i drago što je u pitanju nešto domaće, al' yebi ti to sve kada je to qurčeva usluga, danas je vrijeme kapitalizma, nema mjesta za nostalgiju ili patriotizam, volim ono što mi najbolje godi.prisonbreak je napisao/la:Sigurno je telekom jos ovu sezonu.
Samo što tako razmišlja i savez, uzimam one koji mi dadnu najviše keša, ne zanimaju me katastrofalni tv prenosi lige.
1921
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
- akisarajevo92
- Kontakt:
kontrasviju je napisao/la:Ponavljam, kao da je druga liga u pitanju. Orange idiotima želim što brži finansijski krah i gašenje.akisarajevo92 je napisao/la:
Treca utakmice ove sezone na Areni, i treca je bila uzivanje uz HD sliku, liga se def. popravlja

=
Samo jedan primjer kako se na Madagaskaru bolje rade prijenosi nego u BiH, ovo niđe na svijetu nema

Don't believe the hype.
Niste stali u spalir aktuelnom sampionu, dobro ste prosli koliko nam igraca falistaragarda je napisao/la:Hau jes nou.....pazi da ne obolite od veležitisaDenchi je napisao/la:Uh sta bi snaslo tuzlu da smo kompletni bili
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.