Ne treba biti previše pametan da bi se zaključilo kako u ovoj ekipi, trenutno, nema mjesta za Pericu. Ovo sa pericom me malo podsjeća na Savića. Savara je dobar igrač, ali spor. Dao je dosta bitnih golova za Želju i na tome mu hvala, ali kada je on izletio iz ekipe mi NIJEDNU utakmicu nismo izgubili.
Počela sezona u ekipi Stana, marković, Patrick na stoperu, nas nigdje nema. Kasnimo za Pitarima u 5-6 kola 8 bodova. onda Amar, to malo pretumba, ubaci nove igrače i mi bez poraza već 25-26 utakmica. Šta je uradio Amar? Skine Patricka sa stopera i postavi Vasilića 5-6 kolo nisam siguran. Od tada Željo primi slovom i brojem dva (2) gola. Haloooo! Umjesto Savare uleti Jamak i počinje deračina. Eto jučer negdje pročitah, kako Gušo, Jamak i Vasilić nisu ni jednu izgubili. Jedino njih trojica. Ljudi standardni, igraju stalno. Sada će neko reći, ni jednu tekmu nije zijanio ni Perica. Bravo. Al' umjesto koga da igra. Umjesto Jamaka, Bekrića, Svrake, Nijeme? Koga? Pa sa ovim ljudima "ubijamo" svu ligu.
Po onome što ja vidim, uvijek bih malom Zoli dao prednost nad Pericom. Možda jeste, trenutno bolji igrač od Zole, ali je Zola naše dijete, a u perspektivi i zlatna koka.
Ne mogu se sjetiti u kojoj sam utakmici gledao Pericu, ali znam da je bio spor iako je na toj tekmi odigrao sa Zebom dupli pas, a Zeba majstorski zabio sa vrha 16-erca. Tad je Perica i pored tog pasa odigrao, po meni dosta loše, tromo, nezainteresovano, a mislim da je bila neka odron ekipa.
Za kraj, Bekrić je i meni, kao i većini raje veoma drag igrač, ali se bojim da će zarad interesa ekipe sve više vremena provoditi na klupi, a Jamak ponovo zacementirati svoje mjesto u prvih 11.
Mnogi se neće složiti sa mnom, ali predpostavljam da će prvi iz ekipe izletjeti Nijema, a u igri u isto vrijeme biti -Svraka - Bekrić - Jamak.
Nemojte me samo napadati za ovo moje mišljenje vezano za Patricka. To je neki moje vlastito mišljenje i vjerovatno će to biti na domaćim tekmama, dok će na strani Patrick imati više prostora za igru, a manje možda Bekrić.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".