Ja sam odmah rekao da se politika ne mijesa. Oni gledaju samo kako da u medijama se ne brukaju, ali nek se brukaju kad na vrijeme nisu reagovali i kad su prosipali suplju. Trebala je i vasa Uprava na vrijeme obavijestiti javnost da ne moze trece pretkolo na Kosevu i na taj nacin napraviti neki pritisak na ove politicare.MortemHz je napisao/la:Vrlo dobro znaš da su gradonačelnik i Rile progurali tu priču i da je zato bio sastanak, isto tako znaš i da je originalno samo Čeliku poslan upit, odnosno gradu Zenici.LjoZee je napisao/la:Vidim da se iz Sarajeva zale za Jug sto nisu dali. Napisao sam na nasoj temi da bi sigurno sve isarali i polijepili ovi sto furaju taj stil. Vise puta niste ispali fer prema nasem stadionu kakav god da je, a nisu ni vasi igraci. Privatno nek pricaju sta zele jer ne znam ni sta nasi pricaju u vezi te relacije Sarajevo-Zeljo, ali pokusavati ispasti smijesan i ponizavati nekog i poslije kao upit da se igra tu. Od slike Dine Selimovica preko slike stolica i “hvaljenja” za to djelo do ispada kapitena. Zamijenite stvari pa razmislite da li bi vi na nasem mjestu dali stadion. Cast navijacima Sarajeva koji i dodju kad je derbi pa budemo svi zajedno. Za njih uvijek bujrum i kad je derbi ili slicno.
Što ne kažeš kako je počelo to? Manijaci su prije toga izvaljivali česme i gađali ljude na istoku Koševa a i čupali su stolice u više navrata.
2014 - ''Do obračuna specijalaca i navijača Željezničara došlo je nakon što je Plavima poništen gol zbog ofsajda u samom finišu utakmice, zbog čega su Manijaci počeli čupati stolice na južnoj tribini te su razvalili i dio zaštitne ograde.''
2018 - ''Ogorčeni navijači Željezničara sinoć čupali stolice na Koševu i vrijeđali fudbalere.''
Ovo su samo najsvježiji primjeri.
Je li se vas direktor bivsi sad slikao pored urusenog krova nekad davno i to osmijehom?
Ne opravdam ja uopste nijedno cupanje, gadjanje niti bilo sta slicno tome. Jadan nacin ispoljavanja emocija ili cega vec. Da ste vi u nasem polozaju ne vjerujem da bi dopustili da igramo ili bi stavili uslove kao mi. Da se ne bi neko nadovezao igrali smo i mi na Kosevu, ali to ne mogu izjednaciti jer je to gradsko. Tu moze i Olimpik i Vrbanjusa i ko god zeli i plati Centru.