Postao/la velez_mostar » 21 jul 2010, 21:48
Samo dobro neupucen, i veoma limitiran sa znanjem o nogometu moze reci da je Higuain bolji napadac od Dzeke, to je neozbiljna izjava.
Ali, evo da malo bacim moju viziju naseg napadaca...naime, za moj pojam C:Ronaldo je najkompletniji igrac danasnjice, pa iza su i Drogba, Torres, Milito,jos par njih, a tu je i veliki Dzeko, zasto??Pa, taj covjek puca lijevom, desnom, ogroman je, zna se zagradit, idealno koristi fizicke predispozicije, kontrola lopte savrsena, osjecaj za prostor idealan, skok igru ne treba komentirati, jednostavno igrac kojeg odlikuje kompletnost, i to je to, danas je jako tesko naci igraca da sve to ima, evo Messi, on je jedan od najboljih, ali nije kompletan igrac, jest da to nadoknadjuje drugim stvarima, ali definitivno mu se sve vrti na lijevu nogu, glavom je kriminalan, uostalom nije to isti tip napadaca, ali samo pravim malu komparaciju, za koju se nadam da niste pokusali objasniti kao "Dzeko bolji od Messija", to nikako.
Sjetih se utakmice protiv Njemacke, i dubinska lopta na Dzeku, i oko njega su 3, pa i 4 igraca, ali je on prima na prsa, kontrolira je, navlaci sve te igrace oko sebe ostavljajuci suigracima prostora koliko hoces, i lagano se okrece i nalazi rjesenje, i to je odlika strasnog igraca.
Malo bi samo trebao poraditi na agresivnosti dok je bez lopte, malo na sebicnosti, i na sutu, ponekad mlako sutira, nekako bezvoljno..ali je on, nije sto je nas, jedan od najboljih napadaca na PLANETI, i tacka!
Nadjite neke igrace tipa Drogba, Torres, sta ti ja znam, pa poredite, nemojte Higuaina, nije on taj kalibar..ne kazem da je los igrac, ali Dzeko je bas Dzeko za njega.