Olimpik Sarajevo

Mokroguz
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mokroguz » 08 dec 2013, 19:28

arhimed89 je napisao/la:Ma rezultat je i onako u drugom planu.Drago mi je da se nisu totalno obrukali jer kad pogledas broj terena,broj osoblja koji je zaduzen za treniranje i nacin treniranja u Barceloni,Dinamu i ostalim ekipama i kad pogledas nacin treniranja uopste u BiH i Olimpiku ovo je sasvim solidan rezultat.Drago mi je da su mladici imali priliku da odmjere snage i sa ovako renomiranim timovima i ovo ce im biti jedno dodatno iskustvo za ubuduce.

Nego nema nam kolege @svejedno da nam da koju informaciju vezanu za klub,kakve su jos prinove najavljene :arrow:
Ja i dalje nisam vidio ni jedan los post od tebe. :P +1000
Samo nastavi ;)

Ne znam jesam li spomenuo ovdje prije ali neki Englezi su se zainteresovali za juniora Elvira Omerovica. Nije neki klub, nego novine koje pisu o ekipama svijetskog prvenstva hoce da znaju vise o njemu, misle da moze mozda biti neki veci talenat u buduce pa hoce da znaju kako ga procijene treneri itd.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

PES2012
Kontakt:

Post Postao/la PES2012 » 08 dec 2013, 20:46

Jel moze neko napisati cijelu ekipu prvog tima olimpica ? :?
Toto Riina

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 08 dec 2013, 21:07

PES2012 je napisao/la:Jel moze neko napisati cijelu ekipu prvog tima olimpica ? :?
http://www.transfermarkt.at/de/fk-olimp ... 11215.html

evo ti sve sa popratnim informacijama :D

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 08 dec 2013, 22:05

Samo sto nisu gotovi transferi, jos ce igraca doci, a neki ce u inostranstvu, neki ce mozda napustiti itd.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 09 dec 2013, 01:36

Zajko Zeba 450 000
Dalibor Pandza 175 000
Filip Arezina 150 000
Josip Sesar 75 000
Ovo je vrijednost igraca koji su dosli prema transfermarket-u.
Skoro 800 000 ce skociti vrijednost ekipi ali ne zadugo jer ce biti i bitnih odlazaka ali i dobrih prinova.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 09 dec 2013, 01:44

Na kojim pozicijama vam dolaze ta nova cetri asa koji se najavljuju?

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 09 dec 2013, 02:02

AdiRajvosa je napisao/la:Na kojim pozicijama vam dolaze ta nova cetri asa koji se najavljuju?
To niko ne zna osim direktorice Bisere Gracic.Vjerovatno ce dodatni odlasci uslovljavat dolaske pa se ceka rasplet sa Torlakom,za Dulju se zna i njegova pozicija je dobro pokrivena.Nije iskljucen jedan stoper i eventualno napadac posto smo tu nekako potanki a za ovo ostalo prilicno smo fino pokriveni.Ali eto ovisi od igraca koji napuste.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 09 dec 2013, 21:10

Evo i slika ekipe na licu mjesta:

slika

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 09 dec 2013, 22:00

Mislim da Durak mozda ima ponudu iz Austrije, FC Wacker Innsbruck.

Juka nesto opet u bolnici, nadam se da nije nista opasno. :?

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 10 dec 2013, 14:39

Ne znam da li je ovo trenutno tacna informacija ali ja znam za ovo:

Durak izgleda sigurno napusta. Istice mu ugovor nakon ove sezone.
Irhanu Smajicu istice ugovor sad u Decembru ako nije produzen.

Hamzicu istice ugovor, ovaj ugovor treba pod hitno produziti ako nisu vec.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 11 dec 2013, 02:24

AdiRajvosa je napisao/la:Na kojim pozicijama vam dolaze ta nova cetri asa koji se najavljuju?
http://www.sportefe.com.mk/index.php/20 ... 9-23-17-08" onclick="window.open(this.href);return false;

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 11 dec 2013, 12:44

Dnevni avaz 11.12.2013.

Olimpic - Analiza učinka premijerligaša u jesenjem dijelu
slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 11 dec 2013, 14:04

http://olimpic.ba/cms/component/content ... u-olimpicu

Sedin Torlak produžio je ugovor sa Olimpicom i dres našeg kluba nosit će u naredne tri sezone.

Nakon što je napustio redove Sarajeva, Sedin Torlak se početkom ove sezone priključio Olimpicu i potpisao ugovor do kraja sezone.

Vrlo brzo, ovaj igrač opravdao je epitet pojačanja u našem klubu. Uprava kluba stoga je odlučila Sedinu ponuditi novi ugovor koji je igrač prihvatio te će u naredne tri sezone biti stanovnik Otoke.

Kako kaže u razgovoru za klupsku stranicu, Torlak je zadovoljan zbog produženja ugovora sa Olimpicom...

- U Olimpicu mi je zaista lijepo, imao sam želju da i u narednom periodu ostanem ovdje, a isto tako je razmišljala i uprava kluba koji mi je ponudila novi ugovor. Mogu reći da smo se brzo dogovorili oko svega i drago mi je što ću i u budućnosti biti član ovog kluba.

Ambicije Olimpica, jedan su od glavnih razloga zbog čega je Torlak odlučio produžiti ugovor.

- U Olimpicu mi je još na početku sezone predstavljen jedan dobar projekat i sada nakon pola godine mogu reći da se radi upravo u tom smjeru, mislim da je ovo odlična sredina za mene. Mi znamo svoje ciljeve u ovoj sezoni i mislim da smo na dobrom putu da ih ispunimo. Imamo zaista sve što nam treba i ja vjerujem da će Olimpic u narednom periodu sve više rasti u okvirima bh fudbala.

Sedin vjeruje da će se ekipa Olimpica na kraju plasirati u Evropu.

- Mislim da imamo ekipu za takvo nešto, to je uostalom naš cilj. Imamo kvalitetan igrački kadar, a kao što se zna, već nam se priključilo još nekoliko kvalitetnih igrača. Uvjeren sam da ćemo na proljeće biti još jači i da možemo izboriti plasman u Evropu. Šteta zbog tog poraza protiv Mladosti u posljednjem kolu. Umjesto da sada budemo treći, mi smo šesti na tabeli, ali nema veze idemo dalje. Dobro je da bodovna razlika između prvih šest ekipa nije velika, tako da je na proljeće sve moguće.

I direktorica FK Olimpic, Bisera Gracić istakla je zadovoljstvo zbog produženja ugovora sa Sedinom Torlakom.

- Ono što mogu reći u ime kluba je da smo zaista prezadovoljni jer smo dogovorili produženje saradnje sa Sedinom Torlakom. Od prvog dana u Olimpicu, Torlak se pokazao kao veliko pojačanje za naš klub i zaista sam sretna zbog produženja saradnje. Ja se nadam dobrim rezultatima kluba u narednom periodu a vjerujem kako će nam Sedin u tome biti od velike pomoći, - kazala je Bisera Gracić.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 11 dec 2013, 14:25

Cini mi se da je Travancic aktuelan.
Dino Hamzic produzio ugovor na pet godina.Odgovor za one koji nas dovode u vezu sa drugim golmanima.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 11 dec 2013, 16:34

Ne znam da li je Travancic bas toliko dobar, ja licno mislim da od njega nece biti neka igracina.

A za koje pozicije se trazi igrace sad? Ili je za klupu?

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 11 dec 2013, 17:38

Pojma nemam,ja sto vidio to napisao. :D

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 11 dec 2013, 19:06

Ostaje spekulaciji onda :mrgreen:

Meni je uzbudljivo ovo da imamo toliko mladih igraca, jedva cekam da vidim kako odigraju i jesmo li kojeg jos Duljevica nasli medju ovim igracima o kojim nismo mnogo culi. Stubican je vec meni dokazao da je ovakvo skautiranje igraca u nizim ligama rodilo plodom, mogu samo zamisliti kako ce nas obradovati Jusufovic, Hadzikadunic i ostali mladici u ekipi. Arezina mi je vec dokazao da je odlican igrac, dobro mu dodje ova pauza da se nabilda do proljeca i spremi se fino.

Nego bas me zanima sta ce se desiti sad kada imamo Sesara, Merajica i Bibica koji mogu svi igrati lijevog bocnog. Sa jedne strane volim da dadnemo novajlijama priliku, ali Bibic je eto izgleda vrlo dobar posao uradio i dosta vremena dobio cim se pokazalo da zna igrati na tu poziciju. A Merajic mislim da ce jos bolji biti nakon ove sezone, pa po mome je sasvim dobar za klupe ove sezone.

Dalje, Rizvanovic odlican posao radi, fizicki jako spreman, jednostavno radi posao, i radi ga dobro. Cak i one golove dao, mogao jos protiv Borca jedan dati i jos koji mozda, k'o strijela izleti u napad nad bezazlenim protivnicima. Mujezinovic ima neprijatnu sezonu, ja ne mogu da se odlucim dali ima sposobnost da se popravi kao Merajic. Mozda vrijedi ga posuditi kojem kubu jos koju godinu i vidjeti?
A Karamarko jos da tu napravi guzvu, i to ce biti zanimljivo vidjeti.

Hamzic je Hamzic. :mrgreen:
Zao mi Lakote i Husica sto moze samo jedan golman igrati, ali sjecam se Lakota branio drugo poluvrijeme protiv Slavije ili koga ono na prijateljskim susretom ljetos. Dobar mi je to znak i ako je samo prijateljska bila, mislim da je zedan se dokazati.

Regoje, Torlak, Stubican - nema sta, zaustavili bi i tenka ova trojica.

Dakle odbrana izgleda mi izuzetno cvrsta za proljece.
A Smajic, Vidovic, Muharemovic, Zeba, Arezina su svi vec dokazali se, nikakve brige nema oko veznog reda. Jos tu Rahmanovic, Jusufovic, Hadzikadunic i Duric su zanimljive izmjene barem meni. Samo sto je i dalje mozda malo sumnjivo oko njih jer nismo vidjeli toliko od njiha do sada, od Rahmanovica mozda. Jos se sjecam utakmice protiv Zelje kad je Duric usao, na par poteza kako je obrukao plave bilo mi je drago vidjeti da je sposoban protiv takve ekipe uci i odmah "proraditi".

Kapic i Kokot dobri u napadu, Kokotu nesto losa sezona sto se tice pogodaka, ali po cemu sam vidio od njegove borbenosti znam da je vrlo snazan i zasluzio je mnogo vise golova nego sto je uradio. A i dobar je ciko vani terena. :lol:
Pandza daje neku nadu za klupe i eto mu sansa, a Irhan je totalno podbacio ove sezone.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

live
Kontakt:

Post Postao/la live » 12 dec 2013, 14:24

Kad Vam je došao Ivan Sesar ? Fina ekipa :!:

Ipak je Jospi u pitanju.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 13 dec 2013, 00:36

Evo kolega @mokroguz najavljen novi "poker asova" za 14 dana.Samo sto je sat poceo otkucavati ja usao na stranicu pa da ujagmim mastuluk :mrgreen:

znaci za 13 dana i 23 sati i 30 minuta :mrgreen: Valjda su nafatali kakvog Brazilca cisto da tim bude egzoticni :mrgreen:

Sve u svemu ocekujem neka dobra imena,s obzirom da ce na dolazak nekoliko jako kvalitetnih igraca i lista za odlazak biti pozamasna.Sve je izvjesnije da bi na proljece mogli izaci u totalno drugom sastavu,e sad koliko je to dobro toliko i nije al vidjet cemo.Bitno je da zajedno prodju pripreme i bice to dobro.Pabizo je vec izbacio profil nekog igraca pa mozda je taj jedan od kandidata,procurile informacije do Australije :D

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 13 dec 2013, 04:19

Da, vidio sam. :D

Mislim da je sigurno jedan od ovih koji dolaze Karamarko, a ostale ne znam koji bi mogli biti.

Trenutno mislim da nam je ekipa savrsena, jedino na klupi bi se mozda moglo pojacati. A i ne znam koji svi idu.
Mislim da bi bili neki od ovih:
Huseinspahic
Sehovic
Durak
Mujezinovic
Irhan Smajic

A Dulju i jos mozda Vidovica kupe neki stranci.
Nebi me cudilo da preko ostatka sezone stigne ponuda za Hamzica.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.