FK Velež (opšte diskusije)

primasquadra
Kontakt:

Re: FK Velež (opšte diskusije)

Post Postao/la primasquadra » 08 apr 2016, 10:46

Stone Island je napisao/la:Stadion u zamjenu za tribinu. Sve je receno.
Okrivite nekad lopove u svojoj upravi. Oni su na racun velikog imena Velež napravili svoju prciju i zgrcu pare na racun tog imena i stare slave ima 20 godina. Daje vam dijaspora, davao vam grad itd. a ljudi vas krali i mazali oci 20 godina. Sad je najlakse rec kriv zrinjski , kriv hdz (gradonacelnik = hdz) i pisati smijesna priopcenja. U svakom smislu imali smo potencijal za veliki gradski derby , ali valjda cete se vratiti kad shvatite da vam niko drugi nije kriv. Nasa realnost je da cemo kad tad igrati na istom stadionu jer para nema za 2,a i BB je totalno neuvjetan.Nebi mi ni to smetalo samo da imamo jedan
"pristojan" stadion kakav ovaj grad zasluzuje.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 08 apr 2016, 10:53

Cinjenica je da su se od Veleza obogatili mnogi i da smo sami krivi za ovu situaciju ali odvadite malo. Na tajnim sastancima, iza zatvorenih vrata sa olosom dogovarati sudbinu kluba i stadiona je vrlo podmuklo i prljavo i reci za 5 godina dali smo im tribinu, bravo. Odlicno odigrano.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 08 apr 2016, 10:56

Zaboli nas qurac nije Velež par pilicara koji su se rastalili s Ljubom i ovo nije stav Veležovih navijaca. Smjesno je samo da se sada poteze ta prica nakon par godina. Trebali su je javno iznijet tada da masa odlucuje a ne par magaraca koji su bili predstavnici Veleza tada. 99% navijaca nebi pristala na to . Napisao sam treba srusit tribinu,vratit pare a nek nas cika ljubo romina vrati pod bb jer eto nakon 20 godina vucaranja po vrapcicima on kaze da je mogao. Mamaru mu zajedno sa ovim nasim klošarčićima. Treba i ovo ispitat jeli. Mozda se i za ovo laže pošto tih predstavnika Veleža iz tog perioda nema ni na mapi. Možda ljubo udara šupljake.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 apr 2016, 11:34

Cocaine je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
Cocaine je napisao/la: Nisu podmicivani nego su premirani bez znanja kluba. Nije to isto. Slomit im i ruke i noge isto kao sto bi trebali vasi Asmiru za pare koje nije dobio jer igraci nisu pojma imali a sigurno su ložu dobili da moraju poginut za Slobodu protiv Obarske
:stop: Onda sam ja dosta saobracajnih policajaca premirao, pa i doktora. :urnebes:
Pa majka mu stara ne moram brato tebi kenjcu objasnjavati šta je premija a šta mito. Ne mozes mitom nazvati nagradu za koju se nezna ishod i za koju se moras potruditi ali mozes premirati u slucaju ostvarenja. Problem je sto su igraci te premije za pobjede uzimali bez znanja kluba sto je malo kurvanjski i od ovog ko je premirao.
Pazi nikada nisam podmicivao policajce vec ih samo premirao da dobro odrade. Kada me zaustave ja njima odmah dvajs eura koje drzim u saobracajnoj. "Evo narodna milicijo da se pocastite, znam da vam je tezak posao i mala plata." Znao sam poslije, toga jos platiti kaznu, ali ne vecu od 40KM. Samo sam jednom trazio da mi vrate 10 eurica jer su mi pisali kaznu. Kazem im fino, "pola na kaznu, pola vama". I vase sam premirao negdje kod Pocitelja sa dvajs eura. Kaze ubaci na sjediste u auto i voz. Znaci nije to mito, ne znam ishod, jednostavno ih premiram prije nego sto ista progovore. Sta sam trebao, otici u stanicu i dati komandantu da im podjeli? :salut:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 08 apr 2016, 11:38

Brato ti njima nisi davao mito. Ti si **** u saobraćaju žešća :urnebes: :urnebes: :thumbup:

ALOBOLA
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Velež (opšte diskusije)

Post Postao/la ALOBOLA » 08 apr 2016, 15:33

Cocaine je napisao/la:Zaboli nas qurac nije Velež par pilicara koji su se rastalili s Ljubom i ovo nije stav Veležovih navijaca. Smjesno je samo da se sada poteze ta prica nakon par godina. Trebali su je javno iznijet tada da masa odlucuje a ne par magaraca koji su bili predstavnici Veleza tada. 99% navijaca nebi pristala na to . Napisao sam treba srusit tribinu,vratit pare a nek nas cika ljubo romina vrati pod bb jer eto nakon 20 godina vucaranja po vrapcicima on kaze da je mogao. Mamaru mu zajedno sa ovim nasim klošarčićima. Treba i ovo ispitat jeli. Mozda se i za ovo laže pošto tih predstavnika Veleža iz tog perioda nema ni na mapi. Možda ljubo udara šupljake.
Mojne i ti suplje sada kao nisi cuo ovu pricu ranije.I na ovom portalu se pisalo prije par godina i Ljuba je isto tada izjavio ali su ckapi iz vase uprave tada sutile .A s kim je trebalo tada pricati iz Veleza nego upravom.Netko ju je izabrao i postavio.Sto niste zatjerali bagru iz kluba.I kod nas je Dzida glumio serifa ali je otjeran jer su se navijaci pobunili i kad mu je postalo gusto povukao se.I jos nesto i moji su roditelji odvajali za stadion i mnoge druge stvari iako ih nitko nije pitao hoceli ili nece.Yebiga poslije rata stadion ostao vamo ali zato ste vi dobili npr. zeljeznicku stanicu :D:D.Nadam se da cete se vratiti dogodine ako nista zbog derbija.
P 27.3 "Nek' se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji; nek' i rat plane protiv mene, i tada pun sam pouzdanja"

mmmamn
Kontakt:

Post Postao/la mmmamn » 08 apr 2016, 15:49

Ovo je jedna strana priče, nadam se da ćemo uskoro čuti nekog iz uprava Veleža. Ono što znam je da su tražili od Veleža da plati pola para koje je kao Zrinjski uložio u obnovu stadiona. To je bile neka nevjerovatna cifra, kao da su ga napravili sa ledine. Iz uprave Veleža su tražili skidanje svih jednonacionalnih obilježja sa stadiona. Ljubo to nije mogao garantovati.

ALOBOLA
Kontakt:

Post Postao/la ALOBOLA » 08 apr 2016, 16:30

mmmamn je napisao/la:Ovo je jedna strana priče, nadam se da ćemo uskoro čuti nekog iz uprava Veleža. Ono što znam je da su tražili od Veleža da plati pola para koje je kao Zrinjski uložio u obnovu stadiona. To je bile neka nevjerovatna cifra, kao da su ga napravili sa ledine. Iz uprave Veleža su tražili skidanje svih jednonacionalnih obilježja sa stadiona. Ljubo to nije mogao garantovati.
Nova drenaza i travnjak,9000 stolica,semafor,pomocni teren sa umjetnom travom,obnovljene svlacionice i kompletno nove svlacionice za omladinski pogon,nova trafostanica i obnovljeni reflektori,vip loza,tv studio i komentatorska mjesta,vip parking iza svlacionica,natkrivanje djela tribine .....Bolje bi bilo da smo pravili novi.Uz to na stadionu nema jednonacionalnih obiljezja. Osim grba i zastava Zrinjskog ali to su klupska obiljezja tako da odvadite malo.
Usput isto ovo sto je rekao za Tv1 Ljubo je rekao i u intervju za " Start" 5.5.2011.Proguglajte.
P 27.3 "Nek' se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji; nek' i rat plane protiv mene, i tada pun sam pouzdanja"

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 08 apr 2016, 18:00

Alo bola ostao je nama i simbol grada i Neretva ali to nije tema danasnje emisije. Tema je smećarski ugovor i intervju ljube romine iz karašebeša o nekom dogovoru iz fast fooda za koji javnost nije upoznata nikako. Sto se tice stanice eto je tebi koji ce nam racku. Kako vozovi prolaze ne mozes se ni ubit. Trebaš pola dana cekat voz da se baciš pod njega. Prođe te oca mi :urnebes: :urnebes:

ALOBOLA
Kontakt:

Post Postao/la ALOBOLA » 08 apr 2016, 18:41

Cocaine je napisao/la:Alo bola ostao je nama i simbol grada i Neretva ali to nije tema danasnje emisije. Tema je smećarski ugovor i intervju ljube romine iz karašebeša o nekom dogovoru iz fast fooda za koji javnost nije upoznata nikako. Sto se tice stanice eto je tebi koji ce nam racku. Kako vozovi prolaze ne mozes se ni ubit. Trebaš pola dana cekat voz da se baciš pod njega. Prođe te oca mi :urnebes: :urnebes:
Ja sam dobar sa dispecerom pa ako ti zatreba vozni red samo reci.Tu smo da pomognemo zbog dobrosusjedskih odnosa.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 08 apr 2016, 19:17

ALOBOLA je napisao/la:
Cocaine je napisao/la:Alo bola ostao je nama i simbol grada i Neretva ali to nije tema danasnje emisije. Tema je smećarski ugovor i intervju ljube romine iz karašebeša o nekom dogovoru iz fast fooda za koji javnost nije upoznata nikako. Sto se tice stanice eto je tebi koji ce nam racku. Kako vozovi prolaze ne mozes se ni ubit. Trebaš pola dana cekat voz da se baciš pod njega. Prođe te oca mi :urnebes: :urnebes:
Ja sam dobar sa dispecerom pa ako ti zatreba vozni red samo reci.Tu smo da pomognemo zbog dobrosusjedskih odnosa.
Nema potrebe treba ubirat plodove i uzivat u ljetnim mostarskim situacijama. Potrebniji je tebi ali ne prelazite vi :mrgreen:

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 08 apr 2016, 19:47

:lol: :lol: :lol: :lol:
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 08 apr 2016, 20:44

ALOBOLA je napisao/la:
mmmamn je napisao/la:Ovo je jedna strana priče, nadam se da ćemo uskoro čuti nekog iz uprava Veleža. Ono što znam je da su tražili od Veleža da plati pola para koje je kao Zrinjski uložio u obnovu stadiona. To je bile neka nevjerovatna cifra, kao da su ga napravili sa ledine. Iz uprave Veleža su tražili skidanje svih jednonacionalnih obilježja sa stadiona. Ljubo to nije mogao garantovati.
Nova drenaza i travnjak,9000 stolica,semafor,pomocni teren sa umjetnom travom,obnovljene svlacionice i kompletno nove svlacionice za omladinski pogon,nova trafostanica i obnovljeni reflektori,vip loza,tv studio i komentatorska mjesta,vip parking iza svlacionica,natkrivanje djela tribine .....Bolje bi bilo da smo pravili novi.Uz to na stadionu nema jednonacionalnih obiljezja. Osim grba i zastava Zrinjskog ali to su klupska obiljezja tako da odvadite malo.
Usput isto ovo sto je rekao za Tv1 Ljubo je rekao i u intervju za " Start" 5.5.2011.Proguglajte.
slika

A šta ti je ovo ako nije nacionalno i vjersko obilježje :?:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 08 apr 2016, 20:47

7aprildomemoj je napisao/la:
ALOBOLA je napisao/la:
slika

To ti je bilo tu otkad je napravljeno..Pusti njihove price :D
#musvdg

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 08 apr 2016, 20:53

7aprildomemoj je napisao/la:
ALOBOLA je napisao/la:
slika

To se djeca igrala bojicama.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

ALOBOLA
Kontakt:

Post Postao/la ALOBOLA » 08 apr 2016, 22:17

Usput isto ovo sto je rekao za Tv1 Ljubo je rekao i u intervju za " Start" 5.5.2011.Proguglajte.[/quote]
slika

A šta ti je ovo ako nije nacionalno i vjersko obilježje :?:[/quote]
To se djeca igrala bojicama.[/quote]
I zbog ovoga vi niste htjeli na stadiojn kad vam je Ljubo nudio :!: :?:Stavit ćemo Vam petokraku s druge strane i sve ok!!
To su boje kluba , bijelo-crvena :D , a sad ozbiljno pitam , kakve ovo ima veze sa vjerskim obilježjima stvarno ne znam i ne vidim.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 09 apr 2016, 06:00

Pod broj 1 gradonacelnik Ljubo nema kome sta nuditi pogotovo ne stadion Pod BB (ta nije to njegova cacevina) nego je on ko gradonacelnik duzan da sve gradske resurse svi gradski klubovi ravnopravno koriste,a on to ne radi,i nije samo u pitanju Velez,isto vazi i za FK Lokomotivu kao i rukometasi Lokomotive i Galeba a tako isto i klubovi sa uslovno receno desne obale trebaju ravnomjerno koristiti sportske objekte na lijevoj obali.Sve mimo ovoga su floskule i lazi
Druga stvar ako je Ljubo bio ozbiljan u tom nudjenju Veleza da se vrati pod BB(u sto cisto sumnjam)onda treba da zna da nije vracanje Veleza pod BB to sto ce samo doci subotom igratri utakmice i koji put mozda trenirati i to je to.Prvo sta bi trebalo uraditi(ako se Velez vratiti pod BB)da se izbrisu svi simboli hsk zrinjskog sa stadiona i ovi hrvatski grbovi,ili oko to hrvati ne zele OK,onda do grba zrinjskog nacrtati Velezov grb iste velicine,i pored sahovnica nacrtati i grbove sa 6 ljiljana.Treca stvar onaj spomenik palim borcima igracima Veleza u 2 sv.ratu treba dovesti u pocetno stanje i da sluzi svrsi a ne da neko pravi ruglo od njega pravi.4 stvar,one sedmice kad bi Velez bio domacin pod BB trebali bi da na stadionu stoje samo reklame koje su vezane za FK Velez a reklame vezane za zrinjski staviti u shoshke,pa onda kad oni budu domacini nek sve zamjene (nemam nista protiv).
5-stvar.Posto zrinjski ima klupske prostorije na stadionu,iste takve treba da ima i Velez kao i trofejnu sobu (nista manje).6-to kad Velez igra utakmicu svi redari ,obezbjedjenje i policija ce biti pozvana daradi od strane FK Velez a ne da nam to namecu iz hsk zrinjskog. 7.Ljubo bi se u slucaju Velezova povratka kao gradonacelnik trebao zaloziti da obezbjedi Velezovim navijacima da nesmetano mogu doci na svoj stadion a ne da ih nacionalisti napadaju a da grad nista ne reaguje.Sve se moze sprijeciti samo je pitanje htijenja i volje.Uglavnom je to ono pod kakvim uslovima se treba Velez vratiti pod BB,to jest da ga koriste ravnopravno.Posto je stadion gradski svo odrzavanje i nadogradnja stadiona bi trebo finansirati grad a ako bi i postojali neki troskovi onda bi ih trebali ravnopravno izmirivati i Velez i zrinjski.Ako je Ljubo ovako nudio povratak Veleza Pod BB onda nema ni 0.1 % da bi to iko od ljudi kojima je Velez pri srcu odbio.Ako ce u buduce neko Velezu "nuditi" povratak pod BB onda nek obrati paznju na ovih 7 tacaka,to nek ispune bit ce mo veoma srecni da se vratimo kuci.Hvala na paznji i dovidjenja
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 09 apr 2016, 08:53

Pismeno objašnjeno da ne može pismenije :salut:

ALOBOLA
Kontakt:

Post Postao/la ALOBOLA » 09 apr 2016, 10:01

rodjak je napisao/la:Pod broj 1 gradonacelnik Ljubo nema kome sta nuditi pogotovo ne stadion Pod BB (ta nije to njegova cacevina) nego je on ko gradonacelnik duzan da sve gradske resurse svi gradski klubovi ravnopravno koriste,a on to ne radi,i nije samo u pitanju Velez,isto vazi i za FK Lokomotivu kao i rukometasi Lokomotive i Galeba a tako isto i klubovi sa uslovno receno desne obale trebaju ravnomjerno koristiti sportske objekte na lijevoj obali.Sve mimo ovoga su floskule i lazi
Druga stvar ako je Ljubo bio ozbiljan u tom nudjenju Veleza da se vrati pod BB(u sto cisto sumnjam)onda treba da zna da nije vracanje Veleza pod BB to sto ce samo doci subotom igratri utakmice i koji put mozda trenirati i to je to.Prvo sta bi trebalo uraditi(ako se Velez vratiti pod BB)da se izbrisu svi simboli hsk zrinjskog sa stadiona i ovi hrvatski grbovi,ili oko to hrvati ne zele OK,onda do grba zrinjskog nacrtati Velezov grb iste velicine,i pored sahovnica nacrtati i grbove sa 6 ljiljana.Treca stvar onaj spomenik palim borcima igracima Veleza u 2 sv.ratu treba dovesti u pocetno stanje i da sluzi svrsi a ne da neko pravi ruglo od njega pravi.4 stvar,one sedmice kad bi Velez bio domacin pod BB trebali bi da na stadionu stoje samo reklame koje su vezane za FK Velez a reklame vezane za zrinjski staviti u shoshke,pa onda kad oni budu domacini nek sve zamjene (nemam nista protiv).
5-stvar.Posto zrinjski ima klupske prostorije na stadionu,iste takve treba da ima i Velez kao i trofejnu sobu (nista manje).6-to kad Velez igra utakmicu svi redari ,obezbjedjenje i policija ce biti pozvana daradi od strane FK Velez a ne da nam to namecu iz hsk zrinjskog. 7.Ljubo bi se u slucaju Velezova povratka kao gradonacelnik trebao zaloziti da obezbjedi Velezovim navijacima da nesmetano mogu doci na svoj stadion a ne da ih nacionalisti napadaju a da grad nista ne reaguje.Sve se moze sprijeciti samo je pitanje htijenja i volje.Uglavnom je to ono pod kakvim uslovima se treba Velez vratiti pod BB,to jest da ga koriste ravnopravno.Posto je stadion gradski svo odrzavanje i nadogradnja stadiona bi trebo finansirati grad a ako bi i postojali neki troskovi onda bi ih trebali ravnopravno izmirivati i Velez i zrinjski.Ako je Ljubo ovako nudio povratak Veleza Pod BB onda nema ni 0.1 % da bi to iko od ljudi kojima je Velez pri srcu odbio.Ako ce u buduce neko Velezu "nuditi" povratak pod BB onda nek obrati paznju na ovih 7 tacaka,to nek ispune bit ce mo veoma srecni da se vratimo kuci.Hvala na paznji i dovidjenja
Bravo skoro sve si dobro objasnio i ja se slazem osim cija je cacevina.I moj i Ljubin caca je odvajao za stadion kao i tvoj vjerovatno.Samo imam jedno pitaje, koliko je realno ,funkcionalno i isplativo ovako nesto.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 09 apr 2016, 13:40

Cocaine je napisao/la:Pismeno objašnjeno da ne može pismenije :salut:
brat moj :thumbup: ,nasmija me ovo sa zeljeznickom stanicom samo tako :urnebes:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Zigazaga i 24 gosta.