Western je napisao/la:@miden
Pokusacu biti realan a nadam se da ces i ti realno ovo procitati. Od trenutnih konkurenata zbog raje sa kojom sam odrastao volio bih da Sarajevo uzme titulu. A zbog debila na ovome forumu tipa lafomamone, Gojkara, amy, obiteljskicovjek (papagaja ima), hilme, sekca i ostalih obradovalo bih me ispadanje Sarajeva iz lige.
Eh sad miden ne zelim da vrijedjam ali lutas. Puno si napisao a nista nisi konkretno rekao. Ispade da je bolje uzeti jednu titulu u 7 godina nego 3. Bas tako nekako zvuci to. I jos gore je to sto ti vas poredis sa nama. Nema smisla. Vi ste financijski stabilni, mi nismo. Vi imate Tana, mi nemamo. Vi imate generalnog sponzora, mi nemamo. Vi imate medijsku zastupljenost, mi nemamo. Vi imate skupe strance (Benko 25 milja mjesecno), mi nemamo. Vi nemate titule, mi imamo. Vi nemate talente, mi imamo. Vi nemate reprezentativce, mi imamo. Vi nemate stadion, mi imamo.
Koliko god da se pokusavate sa nama porediti radih nekih standarda nema smisla. Jer nismo isti klubovi. Vi nama ne mozete postavljati standarde. Jer sumnjam da nam je cilj isti. I obrnuto. Mi igramo za titule. Ne za standarde. Zna se ko je Zeljo. I kad je slab Sikori koji je ekstra jak ga respektuje u prvom nisu smijeli se otvoriti. I ona vidis ono pitanje novinara koji palce sto i on sam kaze odnijela mu institucija bod valjanjem.
Eh sad da se osvrnem na vase izvlakuse. Niko od nas iz cijele lige nije rekao niti je postavio za cilj Sarajevu da pobjedi svaku. Nego ste VI rekli da ste najjaci na ovim prostorima da ne vadim sad komentare iz naftalina i Ibrakoviceve izjave poslije Partizana. Vase price da ce te se prosetati ligom? Jesi li ti novi ovdje pa nisi citao te izjave? Da imate dva tima? Da ne vidite ko vam sem Sirokog moze bod uzeti? Cak se pisalo o grupnoj fazi necega a sezona jedva pocela. Ti si to zaboravio! Nisu to pisali manijaci, lesinari,fukare, robijasi itd. Nego vi. Vi postavljali standarde da ne mozete izgubiti. I normalno da ce vam se raja nasladjivati kad vas u 3 dana Borac nadmudri. Ne bih rekao nadigra.
Zato nemojte lagati. Cuj mi mislimo da ste vi toliko jaki da sve morate dobiti. To ste vi pricali opet ponavljam.
Mi, Zeljo sto se nas tice mi smo uvijek imali jakog, financijsko stabilnog i igracki najjaceg konkurenta Siroki Brijeg. I pored njih smo uzimali titule jer vi ste u 7 godina 70 trenera i 30 uprava smijenili. I za nas imati jakog konkurenta nije nista novo. Bolje da Borac, Drina, Olimpik zapinju sve znage protiv vas i Sirokog a da su opuseniji protiv Zelje.
Izmedju ostalog Zeljo ne ide na titulu ukoliko mu se taj put sam ne otvori. Opet cu reci Siroki je godinama i danas ima to sto vi imate. Wagner je za Benku pele ali necemo nikoga podcjenivati. Vi sami sebe dignete pa vas raja ismijava kad vas bilo ko spusti. To nije standard nego sprdnja. Mogao je Bevanda svake godine kao vi pompezne najave bacati ali covjek je uspjesan sportski radnik za razliku od Ibrakovica.
Jos nesto. Kokot, Varea, Djelmic to su trenutni igrac koje Zeljo moze dovesti. Sad ti pogledaj imena u vasem sastavu mongo kvalitetnija pa pogledaj razliku u bodovima pa kontaj ko je bolji posao napravio. Usput Zeba je otjeran iz Zeje, nudio se, odbili ga svi u Zelji. Znaci hvatate se za klipice.
Pokusavam na fin nacin nacin da ti kazem da je vas problem upravo vasa prica. Evo ovaj iz doboja hordas jeb.it.e me svi ako zna dvije ulice u Sarajevu sem Strosmajerove i Ferhadije a on prica da je sjedio na kafi sa Kusturicom i jos ubaci Ibrakovica i njegovu izjavu iako Ibrakovic nije bio na kafi.
I onda nko pita gdje nestadose cari derbija, gdje nestade Sarajevski duh. Sljego se sve go seljak u grad eto gdje.
Ti da si imalo pametan sigurno bi skontao,da je doboj hordas to ironicno napisao,kao repliku jednom vasem forumasu,koji svakodevno pijucka kafu sa Kusturicom.