gazijabih je napisao/la:lumani je napisao/la:Fino si ih nabrojao,ali nisu otisli Sa 19 god u nba.. Petrovic je izjavio tek je u Americi vidio sta je ozbiljan trening.
De malo o Navaru,Rodrigesu,De Colu,Spanpulisu,Cacu????
Ne vrijedi s tobom uopšte bilo kakvu raspravu voditi. Živio sam u USA i vrlo dobro znam na kojem principu sistem funkcioniše. Lijepo je pričati da oni imaju sistem, imaju stručnjake, imaju naj naj ovo, naj naj ono. Vidno si zadivljen USA i smatraš da je to nešto genijalno i perfektno. USA funkcioniše na principu iz kvantiteta proizilazi kvalitet, dok se na prostoru ex-YU uvijek forsirala politika iz odabrane grupe potencijala teše se kvalitet. USA sebi može dozvoliti politku iz kvaniteta izvlačimo kvalitet i dozvoliti da jedan talenat tipa Muse ode u more kvantiteta gdje ako postane kolaterala šteta (ne uspije) njima ništa ne znači, dok mu je na prostorima ex-YU zagarantovan uspjeh kroz tesanje do kvaliteta - što su mnogobrojni primjeri. Neko je ovdje pomenuo da je NCAA bespotrebna stepenica u njegovoj karijeri i potpuno se s tim slažem. Sasvim je dovoljno da ostane u Cedeviti naredne 2 sezone i njemu su vrata NBA otvorena. S druge strane, apsolutno je nebitno koji ćeš biti pick na draftu, već da li ćeš uspjeti u timu koji te je uzeo i doživjeti afirmaciju. Šta ti vrijedi da budeš i prvi pick (a bilo ih je desetine koji nisu napravili NBA karijeru), ako te zadesi ekipa u kojoj je trener teži retard (a ima ih jako mnogo u NBA).
a tko ti kaze da ja nisam zivio u usa

da zadivljen sam amerikom,jer najbolje rade sa kosarkasima.Nije ovdje tema da ide na bilo koji college,nego na jedan od najboljih....Samo kada cujem koji su to igraci iz evrope uspijeli na collegu,pa kako ce uspijeti kada nemaju pravo za college,jer vec sa 18 godina igraju za novac

Sto se tice Muse on ce najvjerovatnije otici u nba

gdje god bude igrao,ali cemu trebati 3 godine da se navikne na onaj sistem rada u USA.
P:s ja sam jedan od rijetikih koji je rekao
da ostaje u Cedeviti da ne ide u nakav ZABOK.