Gerrard je napisao/la:Jara vidis li ti post iznad ???FK Sarajevo je napisao/la:jeli trenira hosic jos uvijek sa ekipom
U njemu ti sve pise , Hosic vise nista nema sa Sarajevom !
ko je to rekao, pa na portalu ti pise da ce najvjerovatnije potpisati
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Gerrard je napisao/la:Jara vidis li ti post iznad ???FK Sarajevo je napisao/la:jeli trenira hosic jos uvijek sa ekipom
U njemu ti sve pise , Hosic vise nista nema sa Sarajevom !
mene od ovoga svega je samo zanimalo ovo za hirosaGerrard je napisao/la:A ja eto ne znam da otvorim taj clanak i da procitamFK Sarajevo je napisao/la:na ovome sto je objavljeno na sportsport.ba pise da ce avdic i hosic potpisati da je hiros otisao u svedsku da ce tamo nastaviti karijeru zna li ko ali ja mislim da on ima jos ugovor ako ga ima onda bi trebali dobiti odstetuJa ovo pisem na nekoj drugoj stranici , a ti spominjes neki sportsport.ba ili ti u prevodu " zeljina stranica " ...
Nisam corav da ne vidim sta pise na stranici , i kazem ti ne vjeruj u sve sto se pise !
hvala tiGerrard je napisao/la:Tacno je to za njega on je na srecu svih kojima je dosta zivaca izvukao ove sezone , otisao na probu u skandinavske zemlje valjda ce naci angazman
Tacno je da ima ugovor , ali bit ce to minimalna odsteta
irski,makednoski,gruzijski i srbski protivnici bi nam odgovarali ako Bog da da dobijemo sto laksegmiky_hz je napisao/la:Moguci protivnici u drugom pretkolu:
FC Basel (Švajcarska)
Galatasaray (Turska)
Rosenborg BK (Norveška) *
AaB Aalborg (Danska)
Crvena Zvezda (Srbija)
Anorthosis Famagusta (Kipar) *
Brøndby IF (Danska)
Metalurg Donetsk (Ukrajina)
Helsingborg IF (Švedska) *
MSK Zilina (Slovačka)
Tromsø IL (Norveška)
Rapid Wien (Austrija)
Paços de Ferreira (Portugal)
NAC Breda (Holandija)
Četvrtoplasirani u prvenstvu (Rumunija)
AE Larissa (Grčka)
IF Elfsborg (Švedska)
Falkirk FC (Škotska)
Motherwell (Škotska) *
Cherno More Varna (Bugarska)
AA Gent (Belgija)
Fair - Play ekipa (Danska) *
Sigma Olomouc (Češka)
Legia Warsaw (Poljska)
Polonia Warsaw (Poljska) *
Sturm Graz (Austrija)
Dinamo Tbilisi (Gruzija)
FK Sevojno (Srbija)
Maccabi Netanya (Izrael)
Bnei Yehuda (Izrael) *
Omonia Nicosia (Kipar)
Spartak Trnava (Slovačka) *
St. Patrick's Athletic (Irska)
Derry City (Irska)
Nova Gorica (Slovenija)
NK Rijeka (Hrvatska)
Slaven Koprivnica (Hrvatska) *
Rabotnicki Skopje (Makedonija)
HJK Helsinki (Finska)
Honka Espoo (Finska)
Klubovi oibiljezeni zvjezdicom, takmicenje pocinju u prvom pretkolu kao nositelji, pa se podrazumijeva da ce proci u drugo pretkolo.
doci nije bio los igracHigh je napisao/la:Statistički osvrt na sezonu 2008/09
" Statistika puno govori, a malo oktriva, pa pogledajmo šta kaže statistika Sarajeva. "
Spuštena je zastava na još jednu sezonu bh. fudbala. I drugu godinu zaredom, Sarajevo je ostalo bez ijednog trofeja, ali ove godine je navijačima bar kao utjeha ostao plasman u novo UEFA-ino takmičenje, Liga Europu. U predstojećem tekstu pročitajte ko je ubilježio najviše nastupa u bordo dresu, te ko su bili najbolji strijelci i asistenti.
Najviše nastupa za bordo tim u ovoj sezoni upisao je kapiten, Muhamed Alaim, koji je na golu Sarajeva stajao 28 puta. Nakon njega slijede Nedim Hiroš i Zoran Belošević koji su se u postavi bordo tima našli 27 puta. Četvrti po broju nastupa je dobitnik trofeja „Ismir Pintol“ Damir Hadžić koji je zabilježio nastup u 25 utakmica.
Ukoliko posmatramo odigrane minute, dolazimo do podatka da su najviše vremena na terenu proveli Muhamed Alaim (2450 minuta) i Zoran Belošević (2335). Pored njih, samo su još tri igrača proveli u igri više od 2000 minuta, a to su Nedim Hiroš (2086), Sedin Torlak (2025) i Edin Dudo (2023).
Kada je u pitanju drugi aspekt statistike, golovi, tu je bez premca Admir Raščić. Iako je ove sezone upisao samo 14 nastupa, uspio je postići 9 golova (2 iz jedanaesterca), te drugu sezonu zaredom ostati upisan kao najbolji strijelac Sarajeva. Nakon Raščića na listi slijedi Alen Škoro koji je mreže protivničkih golmana pogađao 6 puta (3 iz jedanaesterca), te Damir Hadžić sa 4 postignuta pogotka.
Sasvim sigurno da je interesantno pogledati i učinak igrača u skladu sa vremenom provedenim na terenu. U tom slučaju najefikasniji igrači Sarajeva su Dalibor Pandža i Adis Jahović. Pandža je na terenu proveo 304 minute, te postigao 3 gola, dok je Jahović za 205 odigranih minuta, postigao 2 gola.
Ova sezona će sasvim sigurno ostati upamćena po tome što se čak 17 različitih igrača upisalo u listu strijelaca, a još zanimljivije je da je čak 9 njih u ovoj sezoni postiglo svoj prvijenac u bordo dresu, od čega četvorica koji su već ranije igrali za bordo tim (Džakmić, Pliska, Suljević i Hiroš).
Titulu najboljeg asistenta podijelilo je čak pet fudbalera i to Patrik Doći, Faruk Ihtijarević, Milan Muminović, Nedim Hiroš i Emir Obuća. Svi oni su ubilježili po tri dodavanja za gol.
dopisivao sam se sa docijem kaze covijek ostali mu mnogo para duzni za ovu polusezonu pa niko nece igrati dzabeHigh je napisao/la:Ma tako je sa vecinom igraca.Malo koji igrac ce ostati vise od jedne sezone,nazalost tako je. Sjetimo se samo koliko njih je napustilo Kosevo razocarano u rukovodstvo naseg kluba ali i kvalitet lige.Srecom,navijaci uvijek poprave dojam pa to i ne izgleda tako lose.
Pa Hiros je na izlaznim vratima pojavila se prica i da se Dudo Mudo vraca u Zelju i mislim da bi njihovim odlaskom vise nego odlicno pojacali ekipuMukiol je napisao/la:Hocel ba doveodit ikakve igrace pa nemogu samo ovi igrati u Kupu Uefa