FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

irfan41
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la irfan41 » 29 maj 2009, 18:32

Gerrard je napisao/la:
FK Sarajevo je napisao/la:jeli trenira hosic jos uvijek sa ekipom
Jara vidis li ti post iznad ???
U njemu ti sve pise , Hosic vise nista nema sa Sarajevom !

ko je to rekao, pa na portalu ti pise da ce najvjerovatnije potpisati
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 29 maj 2009, 22:04

na ovome sto je objavljeno na sportsport.ba pise da ce avdic i hosic potpisati da je hiros otisao u svedsku da ce tamo nastaviti karijeru zna li ko ali ja mislim da on ima jos ugovor ako ga ima onda bi trebali dobiti odstetu
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 29 maj 2009, 22:11

Gerrard je napisao/la:
FK Sarajevo je napisao/la:na ovome sto je objavljeno na sportsport.ba pise da ce avdic i hosic potpisati da je hiros otisao u svedsku da ce tamo nastaviti karijeru zna li ko ali ja mislim da on ima jos ugovor ako ga ima onda bi trebali dobiti odstetu
A ja eto ne znam da otvorim taj clanak i da procitam :roll: Ja ovo pisem na nekoj drugoj stranici , a ti spominjes neki sportsport.ba ili ti u prevodu " zeljina stranica " ... :!:

Nisam corav da ne vidim sta pise na stranici , i kazem ti ne vjeruj u sve sto se pise !
mene od ovoga svega je samo zanimalo ovo za hirosa

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 30 maj 2009, 19:33

Gerrard je napisao/la:Tacno je to za njega on je na srecu svih kojima je dosta zivaca izvukao ove sezone , otisao na probu u skandinavske zemlje valjda ce naci angazman :D

Tacno je da ima ugovor , ali bit ce to minimalna odsteta ;)
hvala ti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Armin10
Kontakt:

Post Postao/la Armin10 » 01 jun 2009, 21:29

startamo od 2 pretkola!!!!
vise sam volio da startamo od prvog...jedva cekam utakmice...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 01 jun 2009, 21:48

Moguci protivnici u drugom pretkolu:

FC Basel (Švajcarska)
Galatasaray (Turska)
Rosenborg BK (Norveška) *
AaB Aalborg (Danska)
Crvena Zvezda (Srbija)
Anorthosis Famagusta (Kipar) *
Brøndby IF (Danska)
Metalurg Donetsk (Ukrajina)
Helsingborg IF (Švedska) *
MSK Zilina (Slovačka)
Tromsø IL (Norveška)
Rapid Wien (Austrija)
Paços de Ferreira (Portugal)
NAC Breda (Holandija)
Četvrtoplasirani u prvenstvu (Rumunija)
AE Larissa (Grčka)
IF Elfsborg (Švedska)
Falkirk FC (Škotska)
Motherwell (Škotska) *
Cherno More Varna (Bugarska)
AA Gent (Belgija)
Fair - Play ekipa (Danska) *
Sigma Olomouc (Češka)
Legia Warsaw (Poljska)
Polonia Warsaw (Poljska) *
Sturm Graz (Austrija)
Dinamo Tbilisi (Gruzija)
FK Sevojno (Srbija)
Maccabi Netanya (Izrael)
Bnei Yehuda (Izrael) *
Omonia Nicosia (Kipar)
Spartak Trnava (Slovačka) *
St. Patrick's Athletic (Irska)
Derry City (Irska)
Nova Gorica (Slovenija)
NK Rijeka (Hrvatska)
Slaven Koprivnica (Hrvatska) *
Rabotnicki Skopje (Makedonija)
HJK Helsinki (Finska)
Honka Espoo (Finska)

Klubovi oibiljezeni zvjezdicom, takmicenje pocinju u prvom pretkolu kao nositelji, pa se podrazumijeva da ce proci u drugo pretkolo.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 02 jun 2009, 13:22

miky_hz je napisao/la:Moguci protivnici u drugom pretkolu:

FC Basel (Švajcarska)
Galatasaray (Turska)
Rosenborg BK (Norveška) *
AaB Aalborg (Danska)
Crvena Zvezda (Srbija)
Anorthosis Famagusta (Kipar) *
Brøndby IF (Danska)
Metalurg Donetsk (Ukrajina)
Helsingborg IF (Švedska) *
MSK Zilina (Slovačka)
Tromsø IL (Norveška)
Rapid Wien (Austrija)
Paços de Ferreira (Portugal)
NAC Breda (Holandija)
Četvrtoplasirani u prvenstvu (Rumunija)
AE Larissa (Grčka)
IF Elfsborg (Švedska)
Falkirk FC (Škotska)
Motherwell (Škotska) *
Cherno More Varna (Bugarska)
AA Gent (Belgija)
Fair - Play ekipa (Danska) *
Sigma Olomouc (Češka)
Legia Warsaw (Poljska)
Polonia Warsaw (Poljska) *
Sturm Graz (Austrija)
Dinamo Tbilisi (Gruzija)
FK Sevojno (Srbija)
Maccabi Netanya (Izrael)
Bnei Yehuda (Izrael) *
Omonia Nicosia (Kipar)
Spartak Trnava (Slovačka) *
St. Patrick's Athletic (Irska)
Derry City (Irska)
Nova Gorica (Slovenija)
NK Rijeka (Hrvatska)
Slaven Koprivnica (Hrvatska) *
Rabotnicki Skopje (Makedonija)
HJK Helsinki (Finska)
Honka Espoo (Finska)

Klubovi oibiljezeni zvjezdicom, takmicenje pocinju u prvom pretkolu kao nositelji, pa se podrazumijeva da ce proci u drugo pretkolo.
irski,makednoski,gruzijski i srbski protivnici bi nam odgovarali ako Bog da da dobijemo sto lakseg

High

Post Postao/la High » 02 jun 2009, 20:54

Juniori dostojno predstavili boje kluba

Od 18.05. do 24.05. u Rijeci se odigrao 57. po redu tradicionalni turnir „Kvarnerska rivijera“. Juniori Sarajeva su ujedno bili i predstavnici Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem turniru na kojem je učestvovalo 16 klubova iz 8 zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Italija, Makedonija, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Austrija). Klubovi su bili raspoređeni u 4 grupe raspoređene u 4 grada – Labin, Umag, Rijeka i Crikvenica.

Sarajevo se našlo u grupi sa Osijekom , Crikvenicom (Hrvatska) i timom SSFZ (Slovačka). Bordo juniori su zabilježili odličan, stopostotan učinak u grupnoj fazi sa gol razlikom 6:1. Na kraju, naši juniori su završili nastup u četvrtfinalu izgubivši od Hajduka rezultatom 1:0.

Prvi protivnik Sarajeva je bila ekipa SSFZ iz Slovačke, a naš tim je ostvario laganu pobjedu rezultatom 3:0. Dominacija i inicijativa je tokom čitavog susreta bila na strani bordo-bijelih, a već u 17. minuti Šeko odlično bježi čuvarima i glavom postiže pogodak za vodstvo. Samo 5 minuta kasnije Čampara koristi grešku odbrane Slovaka i povećava vodstvo Sarajeva, a isti igrač je postigao i konačan rezultat u 56. minuti pogotkom sa bijele tačke. Čampara je odnio i epitet najboljeg pojedinca na utakmici, iako moramo spomenuti činjenicu da je čitav tim dobio visoke ocjene za prikazanu igru.

Bordo tim je bio smješten u Crikvenici, a drugo kolo je igrao protiv domaćina, ekipe Crikvenice, gdje je ostvario minimalnu pobjedu. Jedini pogodak je postigao Dupovac u 70. minuti utakmice, a bilježimo i prečku Šeke na samom početku drugog dijela utakmice. Nešto kasnije, isti igrač se našao u prilici, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Crikvenica je svoje prilike stvorila u startu utakmice, a spomenućemo odličnu odbranu Avdibegovića u jednom napadu domaćina.

Ispit u trećem kolu je bila ekipa Osijeka koja, kako saznajemo, uživa epitet najbolje fudbalske škole na prostorima susjedne države. Ipak, to nije predstavljalo pritisak ekipi pod vodstvom Muhidina Teskeredžića koja dolazi u vodstvo već u 7. minuti golom Šeke. U 33. minuti A.Handžić postiže još jedan pogodak za Sarajevo koje sada dolazi do zavidnog vodstva. Osijek je do kraja utakmice uspio samo smanjiti rezultat golom Maglice, tako da je konačni ishod glasio 2:1. Utakmicu su obilježile i dvije interesantne situacije. Vladala je velika vrućina, pa je sudija prekinuo utakmicu i pružio minuta odmora i osvježenja mladim igračima. Druga zanimljiva situacija je da je trener Osijeka sve 3 izmjene potrošio na odbranu. I u ovoj utakmici je Čampara proglašen igračem utakmice.

Tako je Sarajevo zauzelo prvu poziciju u grupi sa skorom 3-0-0 i gol razlikom 6:1. Treba spomenuti da su nakon grupne faze jedino Sarajevo i Rijeka, koja je i osvojila turnir, imali stopostotan učinak.

U četvrtfinalu protivnik je bio Hajduk koji je grupnu fazu završio sa skorom 1-1-1 i gol razlikom 5:4. Sve je upućivalo na ubjedljivu pobjedu Sarajeva, koje je uistinu i pružilo dobru partiju, ali koban je bio gol Zulina u 16. minuti utakmice. S druge strane, Sarajevo je imalo priliku poravnati rezultat sa bijele tačke, ali Čampara, koji je dotad dva puta proglašen igračem utakmice, nije bio skoncentrisan. Hajduk je na kraju završio u finalu gdje je poražen od Rijeke.

Sve u svemu, falilo je i malo sreće, ali juniori Sarajeva su dostojno predstavili boje našeg kluba te državne boje, a nastupali su sljedeći igrači: Avdibegović, Dupovac, Kadić, A. Handžić, K. Handžić, Ćizmić, Alihodžić, Šeko, Čomor, Krak, Trebinjac, Nuhić, Šehović, Čampara, Muhić, Kolar

Juniori u junu igraju završnicu Omladinske premijer lige, a prva utakmice protiv Slobode na Tušnju bi trebala biti odigrana 7. juna. Kadetska selekcija se nažalost nije uspjela plasirati završivši sezonu na trećoj poziciji (prve dvije vode u završnicu).
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

High

Post Postao/la High » 02 jun 2009, 20:57

Statistički osvrt na sezonu 2008/09

" Statistika puno govori, a malo oktriva, pa pogledajmo šta kaže statistika Sarajeva. "

Spuštena je zastava na još jednu sezonu bh. fudbala. I drugu godinu zaredom, Sarajevo je ostalo bez ijednog trofeja, ali ove godine je navijačima bar kao utjeha ostao plasman u novo UEFA-ino takmičenje, Liga Europu. U predstojećem tekstu pročitajte ko je ubilježio najviše nastupa u bordo dresu, te ko su bili najbolji strijelci i asistenti.

Najviše nastupa za bordo tim u ovoj sezoni upisao je kapiten, Muhamed Alaim, koji je na golu Sarajeva stajao 28 puta. Nakon njega slijede Nedim Hiroš i Zoran Belošević koji su se u postavi bordo tima našli 27 puta. Četvrti po broju nastupa je dobitnik trofeja „Ismir Pintol“ Damir Hadžić koji je zabilježio nastup u 25 utakmica.

Ukoliko posmatramo odigrane minute, dolazimo do podatka da su najviše vremena na terenu proveli Muhamed Alaim (2450 minuta) i Zoran Belošević (2335). Pored njih, samo su još tri igrača proveli u igri više od 2000 minuta, a to su Nedim Hiroš (2086), Sedin Torlak (2025) i Edin Dudo (2023).

Kada je u pitanju drugi aspekt statistike, golovi, tu je bez premca Admir Raščić. Iako je ove sezone upisao samo 14 nastupa, uspio je postići 9 golova (2 iz jedanaesterca), te drugu sezonu zaredom ostati upisan kao najbolji strijelac Sarajeva. Nakon Raščića na listi slijedi Alen Škoro koji je mreže protivničkih golmana pogađao 6 puta (3 iz jedanaesterca), te Damir Hadžić sa 4 postignuta pogotka.

Sasvim sigurno da je interesantno pogledati i učinak igrača u skladu sa vremenom provedenim na terenu. U tom slučaju najefikasniji igrači Sarajeva su Dalibor Pandža i Adis Jahović. Pandža je na terenu proveo 304 minute, te postigao 3 gola, dok je Jahović za 205 odigranih minuta, postigao 2 gola.

Ova sezona će sasvim sigurno ostati upamćena po tome što se čak 17 različitih igrača upisalo u listu strijelaca, a još zanimljivije je da je čak 9 njih u ovoj sezoni postiglo svoj prvijenac u bordo dresu, od čega četvorica koji su već ranije igrali za bordo tim (Džakmić, Pliska, Suljević i Hiroš).

Titulu najboljeg asistenta podijelilo je čak pet fudbalera i to Patrik Doći, Faruk Ihtijarević, Milan Muminović, Nedim Hiroš i Emir Obuća. Svi oni su ubilježili po tri dodavanja za gol.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 02 jun 2009, 21:01

High je napisao/la:Statistički osvrt na sezonu 2008/09

" Statistika puno govori, a malo oktriva, pa pogledajmo šta kaže statistika Sarajeva. "

Spuštena je zastava na još jednu sezonu bh. fudbala. I drugu godinu zaredom, Sarajevo je ostalo bez ijednog trofeja, ali ove godine je navijačima bar kao utjeha ostao plasman u novo UEFA-ino takmičenje, Liga Europu. U predstojećem tekstu pročitajte ko je ubilježio najviše nastupa u bordo dresu, te ko su bili najbolji strijelci i asistenti.

Najviše nastupa za bordo tim u ovoj sezoni upisao je kapiten, Muhamed Alaim, koji je na golu Sarajeva stajao 28 puta. Nakon njega slijede Nedim Hiroš i Zoran Belošević koji su se u postavi bordo tima našli 27 puta. Četvrti po broju nastupa je dobitnik trofeja „Ismir Pintol“ Damir Hadžić koji je zabilježio nastup u 25 utakmica.

Ukoliko posmatramo odigrane minute, dolazimo do podatka da su najviše vremena na terenu proveli Muhamed Alaim (2450 minuta) i Zoran Belošević (2335). Pored njih, samo su još tri igrača proveli u igri više od 2000 minuta, a to su Nedim Hiroš (2086), Sedin Torlak (2025) i Edin Dudo (2023).

Kada je u pitanju drugi aspekt statistike, golovi, tu je bez premca Admir Raščić. Iako je ove sezone upisao samo 14 nastupa, uspio je postići 9 golova (2 iz jedanaesterca), te drugu sezonu zaredom ostati upisan kao najbolji strijelac Sarajeva. Nakon Raščića na listi slijedi Alen Škoro koji je mreže protivničkih golmana pogađao 6 puta (3 iz jedanaesterca), te Damir Hadžić sa 4 postignuta pogotka.

Sasvim sigurno da je interesantno pogledati i učinak igrača u skladu sa vremenom provedenim na terenu. U tom slučaju najefikasniji igrači Sarajeva su Dalibor Pandža i Adis Jahović. Pandža je na terenu proveo 304 minute, te postigao 3 gola, dok je Jahović za 205 odigranih minuta, postigao 2 gola.

Ova sezona će sasvim sigurno ostati upamćena po tome što se čak 17 različitih igrača upisalo u listu strijelaca, a još zanimljivije je da je čak 9 njih u ovoj sezoni postiglo svoj prvijenac u bordo dresu, od čega četvorica koji su već ranije igrali za bordo tim (Džakmić, Pliska, Suljević i Hiroš).

Titulu najboljeg asistenta podijelilo je čak pet fudbalera i to Patrik Doći, Faruk Ihtijarević, Milan Muminović, Nedim Hiroš i Emir Obuća. Svi oni su ubilježili po tri dodavanja za gol.
doci nije bio los igrac

High

Post Postao/la High » 02 jun 2009, 21:04

Ma tako je sa vecinom igraca.Malo koji igrac ce ostati vise od jedne sezone,nazalost tako je. Sjetimo se samo koliko njih je napustilo Kosevo razocarano u rukovodstvo naseg kluba ali i kvalitet lige.Srecom,navijaci uvijek poprave dojam pa to i ne izgleda tako lose.

Bola(n)
Kontakt:

Post Postao/la Bola(n) » 02 jun 2009, 21:06

Oprostiše li mu Horde bacanje dresa ?
Niko kao ti,nikog kao tebe,nikad !

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 02 jun 2009, 21:08

High je napisao/la:Ma tako je sa vecinom igraca.Malo koji igrac ce ostati vise od jedne sezone,nazalost tako je. Sjetimo se samo koliko njih je napustilo Kosevo razocarano u rukovodstvo naseg kluba ali i kvalitet lige.Srecom,navijaci uvijek poprave dojam pa to i ne izgleda tako lose.
dopisivao sam se sa docijem kaze covijek ostali mu mnogo para duzni za ovu polusezonu pa niko nece igrati dzabe

pape
Kontakt:

Post Postao/la pape » 02 jun 2009, 21:53

J... dočija ko neki igrač
SAFET SUŠIĆ

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 jun 2009, 22:00

Ma nije o Dočiju ni riječ, nego o ugledu i obrazu kluba. Pa ako želiš da budeš ozbiljan klub s nekim evropskim ambicijama ne smiješ igračima ne isplaćivati obaveze. Pa koji će to igrač doći u FKS a zna da postoji mogućnost da mu neće ispoštovati ugovor? Samo onaj koji nema gdje drugo. Eto jednog od glavnih razloga zašto ni Hota ni bilo koji dugi igrač koji ima više soluciju pa makar bila i ekipa s Malte izabire tu naspram Sarajeva.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 02 jun 2009, 22:06

Hocel ba doveodit ikakve igrace pa nemogu samo ovi igrati u Kupu Uefa :P
mB!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 jun 2009, 22:13

Nemam blage, valjda, čuo sam nešto za Matka, da bi trebali njega dovesti.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

High

Post Postao/la High » 02 jun 2009, 22:26

Neko u europu,a neko ce mozda opet koncert imati :mrgreen:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 jun 2009, 23:02

Mukiol je napisao/la:Hocel ba doveodit ikakve igrace pa nemogu samo ovi igrati u Kupu Uefa :P
Pa Hiros je na izlaznim vratima pojavila se prica i da se Dudo Mudo vraca u Zelju i mislim da bi njihovim odlaskom vise nego odlicno pojacali ekipu :D
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Dzoka The maniacs
Kontakt:

Post Postao/la Dzoka The maniacs » 03 jun 2009, 09:50

Netreba on zelji..On je jedno izdajnicko ****! netreba ni vama ni nama! A cuj matko onaj gore pise.hahahahahaha pa nije lud doci u klub ko sto su zeljo-sarajevo da dobiju 300km mjesecno kad u rijeci ima duplo to! Pozdrav Hordasi! TM`87
TheManiacs 1987 BarceLona Catalonia! ZlaTan IBraHimoviC!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, Haksss, mire971, plisek i 31 gost.