Raul_64 je napisao/la:Valencia je napisao/la:Kaka nije dao svoju posljednju rijec. Budi siguran da ce odigrati jos 2-3 vrhunske sezone kada ode iz Madrida. Sa Ronaldom se ne moze igrati. On ubija samopouzdanje igracima kao sto su Kaka, Runi ili Nani. Radi njegove sebicnosti niko drugi ne moze doci do izrazaja.
Nije do Reala...gledam ja bar prvi sve utakmice
Nema od tog genijalnog igraca vise ni dobrog prvog dodira kamoli neko genijalno proigravanje ili nedo Bog pretrcavanje igraca
dosao je skrpan u Real,2x trbusni zid i sada koljeno dok u februaru ulazi u 4 deceniju..
doesen˙t look good..
a ne pogotovo za Englesku,u Italiji bi definitivno prolazio 2,3 godine..
Totenhamu svakako ne treba njegova ogromna placa,samo nek ovo nadogradjuju pametno prije svega da zadrze postojeci kadar....
Malo koji igrac(relativno dostupan) bi unaprijedio njihovu igru.
Ja sam ga gledao 2-3 puta u ovoj sezoni i vidjelo se da moze,.. Problem je u glavi. Nije dugo igrao, totalno je van forme. Trebamo mu 5-6 utakmica u prvoj postavi da bi uhvatio pravu formu. I to 5-6 utakmica bez Ronalda u timu. Mozda i grijesim, ali sam stekao takav utisak.
Kaka ima karakter vodje koji je izgradio u Milanu. On je najbolji kada je glavna figura na terenu, kada svaka akcija ide preko njega. Takva uloga mu pumpa samopouzdanje i izvlaci svu genijalnost. U Realu ne moze odigrati takvu ulogu pored Ronalda. On nije igrac poput Ozila koji ce se podrediti Ronaldu i prepustiti nekom drugom 'vodjenje' tima. On nije radnik, on nije igrac koji radi za druge igrace. On je genijalac, a genijalac genijalcu tesko moze biti od pomoci. Ja sam to predpostavio cim je Ronaldo dosao u Real, kao sto sam pretpostavio da Drogba i Tores zajedno ne mogu funkcionisati,.. Kao sto sam prije SP u Africi govorio da Dzerard i Lampard ne mogu igrati zajedno u timu. Mislim da si shvatio sta hocu reci.
Totenhem je relativno tanak u napadima kroz sredinu. Neke ekipe pojacaju foramciju na bokovima i tako donekle zaustave super brza i prodorna krila/bekove. Kada bi u timu bio neko kao Kaka, ekipa bi dobila na raznovrsnosti. Imam osjecaj da bi se uklopio u EPL, jer nije klasicni 'juznjak' koji voli patiti loptu. Kaka je direktan igrac koji sve radi u trku. Mozda grijesim, ali mislim da bi mu odgovarala EPL.
Upravu si da nema puno igraca koji bi ih mogli pojacati. Rednap je lijepo izjavio, 'ako ne mognemo dovesti igraca koji ce napraviti razliku, onda necemo nikoga dovoditi. prosjecni igraci mogu samo poremetiti ravnotezu u ekipi'. To je pravi put. Tako razmisljaju veliki klubovi.
Reziser je u jednom momentu zumirao zadovoljno lice Daniela Levija. Vjerujem da je ponosan na sebe sto je odolio silnim funtama koje mu je Abramovic nudio za Modrica. I sam sam na ovoj temi u vise navrata trubio da Totenhem mora zadrzati Modrica ako zele biti veliki tim,.. Prodaja jednog vrhunskog da bi doveo 2-3 'talenta' je uglavnom put unazad. Totenhem radi pravu stvar.
EDIT.
Belefront, moze li Adebajor igrati protiv Sitija? Sta je sa malim Kulibalijem kojeg su doveli pred pocetak sezone?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.