Tottenham Hotspur F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Moze li Tottenham do plasmana u Ligu Prvaka?

1. Da
60
56%
2. Ne
47
44%

Ukupno glasova: 107

Valencia
Kontakt:

Re: Tottenham Hotspur F.C.

Post Postao/la Valencia » 11 jan 2012, 22:54

Totenhem gazi sve pred sobom. Na svom terenu dominiraju, imaju veliki posjed lopte tokom citavog meca. Everton nije uspjevao napraviti nijednu izradjenu akciju. Fridel se dosadjivao, mislim da nije imao niti jednu intervenciju :mrgreen: .

Douson odlican nakon povrede. Nije igrac po mome ukusu, al' je ovu tekmu odigrao zaista perfektno. Volker je igracina :shock: . Gdje njega iskopase? Ovu sezonu igra bez greske.

Ovoj ekipi ne trebaju 'polovanjaci',. Ne treba im niko, ali ako budu dovodili neka to budu bolji igraci od ovih sto trenutno imaju. Da imaju jednog vrhunskog stopera i boljeg igraca na poziciji VDV, bili bi sila od ekipe.

Da dovedu Kaku smatrao bi ih glavnim kandidatom za titulu.

PS. Jesu li ovo Arsenalovci jos uvijek sigurni da ce Totenhem ostati bez Lige prvaka :mrgreen: !?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 jan 2012, 22:56

Pa naravno da sam siguran. Mislis da ce zadrzati formu?? Ili da nece imati ni jednog povrijedjenog igraca??? Sta ce biti kad se Adebawhore povrijedi??? Ili mozda Bale???? Oni nemaju prave zamjene za te igrace, a jedino sto ih moze spasiti jeste da svi budu citavi..
Celik!3,2,2.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 jan 2012, 22:58

Valencia je napisao/la:Da dovedu Kaku smatrao bi ih glavnim kandidatom za titulu.
Ne moze ovaj Kaka ponuditi nista vise nego VDV ili Modric..

sto se tice VDV zna Harri dobro da Rafel ne moze trcati koliko treba za Englesku pa mu je izmislio ovu poziciju poluspica,sto opet igra predobro..
Najbolje bekove a vjerovatna i krila u ligi..
dok evo saznao sam da Kabul je najbolje ocjenjen stoper EPL :?
a ima tu i sirine..

premocno,samo bez povreda mogu daleko a sad koliko..
LP ne bi trebala doci u pitanje.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jan 2012, 22:59

AllGunsBlazing je napisao/la:Pa naravno da sam siguran. Mislis da ce zadrzati formu?? Ili da nece imati ni jednog povrijedjenog igraca??? Sta ce biti kad se Adebawhore povrijedi??? Ili mozda Bale???? Oni nemaju prave zamjene za te igrace, a jedino sto ih moze spasiti jeste da svi budu citavi..
nije valjda da se nadas i prizeljkujes da ce im se neko povrijediti :o ..e ako ste na to spali ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 11 jan 2012, 23:01

Nije da ih volim, ali je lijepo gledati njihov nogomet u ovoj sezoni. Brzo, na prvu, nema mudanja i sebičnosti ko u Cityu, šutaju iz daljine, prolaze po krilima... Hit sezone zasad. 8-)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 jan 2012, 23:01

Ne nadam se, vec samo to ce se desiti kao sto se desilo i Arsenalu kao sto se desilo i Unitedu itd. Mislim lahko je pricati o nekoj formi ekipe kad imas 6-7 mjeseci sve glavne igrace skoro uvijek zdrave, mislim Arsenalu fale jos uvijek 4 beka i jedan od najboljih igraca pa se koliko toliko drze..
Celik!3,2,2.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 jan 2012, 23:10

AllGunsBlazing je napisao/la:Pa naravno da sam siguran. Mislis da ce zadrzati formu?? Ili da nece imati ni jednog povrijedjenog igraca??? Sta ce biti kad se Adebawhore povrijedi??? Ili mozda Bale???? Oni nemaju prave zamjene za te igrace, a jedino sto ih moze spasiti jeste da svi budu citavi..
Ova ekipa je mocna, oni kada ne igraju dobro dolaze do pobjede. Imaju jaku vezu i prejak napad. Bekovi su odlicni u ofanzivi. Protiv Volverhemptona su odigrali slab mec i pobjedili. Protiv Fulhama slab mec i pobjedili. Nisu oni Hofenhajm za koji se zna da nekada mora pasti. Oni imaju klasu.

Ne ovisi Totenhem o jednom igracu. Nemaju oni jednog nego vec 4-5 vrhunskih i 5-6 vrlo dobrih igraca. I klupa je dosta jaka. Ako se povrijedi VDV, na njegovo mjesto dolazi Modric, a iza idu Parker i Sandro (tu je i Livermor, koji je danas bio odlican). Ako se povrijedi Adebajor igrat ce Defo. Ako se povrijedi Bejl igrat ce Pienar. Danas je falio Parker i nimalo nisam primjetio njegov izostanak. Veci dio sezone nije bilo Lenona (koji je danas bio odlican, prelomio tekmu), pa se to nije odrazilo na ekipu. Jedino bi bio raspad ako bi se u isto vrijeme povrijedili Adebajor, Bejl i Modric. Jednog mogu vrlo lako kompenzirati.

Raul_64

Kaka nije dao svoju posljednju rijec. Budi siguran da ce odigrati jos 2-3 vrhunske sezone kada ode iz Madrida. Sa Ronaldom se ne moze igrati. On ubija samopouzdanje igracima kao sto su Kaka, Runi ili Nani. Radi njegove sebicnosti niko drugi ne moze doci do izrazaja.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 jan 2012, 23:19

Valencia je napisao/la:Kaka nije dao svoju posljednju rijec. Budi siguran da ce odigrati jos 2-3 vrhunske sezone kada ode iz Madrida. Sa Ronaldom se ne moze igrati. On ubija samopouzdanje igracima kao sto su Kaka, Runi ili Nani. Radi njegove sebicnosti niko drugi ne moze doci do izrazaja.
Nije do Reala...gledam ja bar prvi sve utakmice
Nema od tog genijalnog igraca vise ni dobrog prvog dodira kamoli neko genijalno proigravanje ili nedo Bog pretrcavanje igraca :roll:
dosao je skrpan u Real,2x trbusni zid i sada koljeno dok u februaru ulazi u 4 deceniju..
doesen˙t look good..

a ne pogotovo za Englesku,u Italiji bi definitivno prolazio 2,3 godine..

Totenhamu svakako ne treba njegova ogromna placa,samo nek ovo nadogradjuju pametno prije svega da zadrze postojeci kadar....
Malo koji igrac(relativno dostupan) bi unaprijedio njihovu igru.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

belefront

Post Postao/la belefront » 11 jan 2012, 23:33

Sjajna utakmice veceras, a tek gol Ekotta :shock: Uz malo srece i pameti naravno, idemo u Ligu prvaka, za titulu ne bih htio biti toliko optimistican, imamo sjajnu ekipu ali plasim se da bi sagorjeli u toj zelji pogotovo ako bi nas neko spustio na zemlju nakon ovih sjajnih utakmica.. Za dva kola igramo protiv Manchester City-a i nadam se remiju, samo da ne bude ponizavajuca utakmica kao ona sa pocetka sezone :)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 11 jan 2012, 23:41

Raul_64 je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Kaka nije dao svoju posljednju rijec. Budi siguran da ce odigrati jos 2-3 vrhunske sezone kada ode iz Madrida. Sa Ronaldom se ne moze igrati. On ubija samopouzdanje igracima kao sto su Kaka, Runi ili Nani. Radi njegove sebicnosti niko drugi ne moze doci do izrazaja.
Nema od tog genijalnog igraca vise ni dobrog prvog dodira kamoli neko genijalno proigravanje ili nedo Bog pretrcavanje igraca :roll:
dosao je skrpan u Real,2x trbusni zid i sada koljeno dok u februaru ulazi u 4 deceniju..
doesen˙t look good..

Totenhamu svakako ne treba njegova ogromna placa,samo nek ovo nadogradjuju pametno prije svega da zadrze postojeci kadar....
Ja sam ga gledao 2-3 puta u ovoj sezoni i vidjelo se da moze,.. Problem je u glavi. Nije dugo igrao, totalno je van forme. Trebamo mu 5-6 utakmica u prvoj postavi da bi uhvatio pravu formu. I to 5-6 utakmica bez Ronalda u timu. Mozda i grijesim, ali sam stekao takav utisak.

Kaka ima karakter vodje koji je izgradio u Milanu. On je najbolji kada je glavna figura na terenu, kada svaka akcija ide preko njega. Takva uloga mu pumpa samopouzdanje i izvlaci svu genijalnost. U Realu ne moze odigrati takvu ulogu pored Ronalda. On nije igrac poput Ozila koji ce se podrediti Ronaldu i prepustiti nekom drugom 'vodjenje' tima. On nije radnik, on nije igrac koji radi za druge igrace. On je genijalac, a genijalac genijalcu tesko moze biti od pomoci. Ja sam to predpostavio cim je Ronaldo dosao u Real, kao sto sam pretpostavio da Drogba i Tores zajedno ne mogu funkcionisati,.. Kao sto sam prije SP u Africi govorio da Dzerard i Lampard ne mogu igrati zajedno u timu. Mislim da si shvatio sta hocu reci.

Totenhem je relativno tanak u napadima kroz sredinu. Neke ekipe pojacaju foramciju na bokovima i tako donekle zaustave super brza i prodorna krila/bekove. Kada bi u timu bio neko kao Kaka, ekipa bi dobila na raznovrsnosti. Imam osjecaj da bi se uklopio u EPL, jer nije klasicni 'juznjak' koji voli patiti loptu. Kaka je direktan igrac koji sve radi u trku. Mozda grijesim, ali mislim da bi mu odgovarala EPL.

Upravu si da nema puno igraca koji bi ih mogli pojacati. Rednap je lijepo izjavio, 'ako ne mognemo dovesti igraca koji ce napraviti razliku, onda necemo nikoga dovoditi. prosjecni igraci mogu samo poremetiti ravnotezu u ekipi'. To je pravi put. Tako razmisljaju veliki klubovi.

Reziser je u jednom momentu zumirao zadovoljno lice Daniela Levija. Vjerujem da je ponosan na sebe sto je odolio silnim funtama koje mu je Abramovic nudio za Modrica. I sam sam na ovoj temi u vise navrata trubio da Totenhem mora zadrzati Modrica ako zele biti veliki tim,.. Prodaja jednog vrhunskog da bi doveo 2-3 'talenta' je uglavnom put unazad. Totenhem radi pravu stvar.

EDIT.

Belefront, moze li Adebajor igrati protiv Sitija? Sta je sa malim Kulibalijem kojeg su doveli pred pocetak sezone?

belefront

Post Postao/la belefront » 11 jan 2012, 23:46

Valencia je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:
doesen˙t look good..

Ja sam ga gledao 2-3 puta u ovoj sezoni i vidjelo se da moze,.. Problem je u glavi. Nije dugo igrao, totalno je van forme. Trebamo mu 5-6 utakmica u prvoj postavi da bi uhvatio pravu formu. I to 5-6 utakmica bez Ronalda u timu. Mozda i grijesim, ali sam stekao takav utisak.

Kaka ima karakter vodje koji je izgradio u Milanu. On je najbolji kada je glavna figura na terenu, kada svaka akcija ide preko njega. Takva uloga mu pumpa samopouzdanje i izvlaci svu genijalnost. U Realu ne moze odigrati takvu ulogu pored Ronalda. On nije igrac poput Ozila koji ce se podrediti Ronaldu i prepustiti nekom drugom 'vodjenje' tima. On nije radnik, on nije igrac koji radi za druge igrace. On je genijalac, a genijalac genijalcu tesko moze biti od pomoci. Ja sam to predpostavio cim je Ronaldo dosao u Real, kao sto sam pretpostavio da Drogba i Tores zajedno ne mogu funkcionisati,.. Kao sto sam prije SP u Africi govorio da Dzerard i Lampard ne mogu igrati zajedno u timu. Mislim da si shvatio sta hocu reci.

Totenhem je relativno tanak u napadima kroz sredinu. Neke ekipe pojacaju foramciju na bokovima i tako donekle zaustave super brza i prodorna krila/bekove. Kada bi u timu bio neko kao Kaka, ekipa bi dobila na raznovrsnosti. Imam osjecaj da bi se uklopio u EPL, jer nije klasicni 'juznjak' koji voli patiti loptu. Kaka je direktan igrac koji sve radi u trku. Mozda grijesim, ali mislim da bi mu odgovarala EPL.

Upravu si da nema puno igraca koji bi ih mogli pojacati. Rednap je lijepo izjavio, 'ako ne mognemo dovesti igraca koji ce napraviti razliku, onda necemo nikoga dovoditi. prosjecni igraci mogu samo poremetiti ravnotezu u ekipi'. To je pravi put. Tako razmisljaju veliki klubovi.

Reziser je u jednom momentu zumirao zadovoljno lice Daniela Levija. Vjerujem da je ponosan na sebe sto je odolio silnim funtama koje mu je Abramovic nudio za Modrica. I sam sam na ovoj temi u vise navrata trubio da Totenhem mora zadrzati Modrica ako zele biti veliki tim,.. Prodaja jednog vrhunskog da bi doveo 2-3 'talenta' je uglavnom put unazad. Totenhem radi pravu stvar.

EDIT.

Belefront, moze li Adebajor igrati protiv Sitija? Sta je sa malim Kulibalijem kojeg su doveli pred pocetak sezone?
Adebayor ne smije igrati nazalost jer je i dalje igrac City-a a mali Coulubaly, ehh, pratio sam ga na pocetku godine, na svom debiju je dao gol, igrao je jos par utakmica, dao je koliko se sjecam 5 golova, i kao da je u zemlju propao, od sredine oktobra kao da ne postoji :shock: . Vjerovatno su ga poslali na posudbu :/

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 jan 2012, 23:47

@Valencia kako pricas o njima kao da govorimo o Unitedu ili Arsenalu iz najboljih dana a ne o Tottenhamu.. Sve sto oni imaju imaju i City,Arsenal,United,Cska pa blizu tu negdje je i Liverpool, samo oni imaju tu srecu da nemaju nikakvih vecih povreda.. Mislim da je razlika izmedju Bale-Pienarr veca nego sto je ti predstavljas, ovaj drugi nije nista pokazao u Tottenhamu a sumnjam da ce ako dobije priliku. Isto tako zaboravljas da je Livermore mladic, tako da jednu moze odigrati kao Makelele a drugu moze gore od Serifa Hasica :lol: :lol: tako da ni on nije bas pouzdan, isto tako sam siguran da Modric nema tu efikasnost koju ima VdV i da bi izgubili na kvaliteti ako bi na toj poziciji igrao Modric..
Celik!3,2,2.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 jan 2012, 00:00

Pomiri se s tim da Arsenal neće igrati CL u narednoj sezoni.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 12 jan 2012, 00:42

Pola sezone tek proslo, a ljudi zakljucuju ko ce u LP a ko ne :roll:
Na pocetku sezone je Arsenal, po rijecima nekih forumasa trebao biti vec u drugoj ligi, a sad nekoliko bodova od 4. mjesta i LP.
Ali ovo nije tema Arsenala, i neznam zasto se toliko spomnje na ovoj temi.
Tottnham ce svakako biti konkurentan ove sezone za LP ali nekako djelim misljenje sa AGBom.

M. Scofield
Kontakt:

Post Postao/la M. Scofield » 12 jan 2012, 08:39

Neznam čemu toliko spominjanje Arsenala oni nam nisu konkurencija već UTD. i Shity. Dobijamo Shity u gostima zapamtite.
Audere est Facere

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 12 jan 2012, 13:28

Prelijepo igra Tottenham ove sezone.Zaista bi bilo lijepo da jedan tim kao sto ste vi osvoji titulu.Tim koji je nastao mukotrpnim radom, a ne naftaskim parama ;)

Harry je fantastican strateg, a zna covjek i kupit igraca, pa je od nekad prosjecnih Spursa napravio silu.U Ligi prvaka ste sigurno, za to se ne brinite, a sto se tice titule ni to nije nemoguce.Ne trebaju vam neka velika pojacanja, mozda samo poneki kvalitetan back up, u slucaju da se neko povrijedi.

Puno srece u nastavku sezone :)
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

belefront

Post Postao/la belefront » 12 jan 2012, 15:32

Ass-enalovci malo ljubomorni :P :lol:

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 12 jan 2012, 15:34

Spursi razvaljuju ove sezone,da nije bilo onih problema na pocetku mozda bi bili i na celu tabele..
Predpostavljam da ce dobiti city,ipak Kompany znaci dosta toj ekipi,a imaju jos nekih povreda..
Ipak sam misljenja da ce na kraju Spursi ici u ligi prvaka..

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 12 jan 2012, 16:03

belefront je napisao/la:Ass-enalovci malo ljubomorni :P :lol:
Dok je nama Wengera vi ste ispod nas :P
Rođen s tobom da budem

belefront

Post Postao/la belefront » 13 jan 2012, 11:15

Faraon iz Visokog je napisao/la:
belefront je napisao/la:Ass-enalovci malo ljubomorni :P :lol:
Dok je nama Wengera vi ste ispod nas :P
Da, isti onaj Wenger kojeg ste htjeli otjerati na pocetku sezone, stvarno ste sramota od navijaca, izgubite 3 utakmice, odmah ne valja, los trener, samo Francuze bezvezne dovodi. A zaboravili ste da vam je ON i donio te titule. Sad ga opet volite kako ste poceli pobjedjivati...

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.