E ovako da i ja bacim malo nauke

. Nisam prije komentarisao ovdje ali evo da podjelim par savjeta iz licnog iskustva. Prvenstveno sve vam zavisi od cilja naravno. Da li zelite da smrsate, da nabijete misicne mase da li ste powerlifter ili "bodybuilder. Za mene je najbitniji obrok prije treninga. Znaci obicno jedem rizu, bolje ako je smeđa, krompir i komad mesa odnosno protein. Bez toga nema treninga bez glikogena u misicima netreba ni ici u teretanu. Poslije naravno malo vise se fokusiram tokom dana na protein dosta mesa mlijecnih proizvoda uz rizu i neki ugljikohidrat. Znaci ako vam je cilj misicna masa mora se jesti vise nego sto se potrosi. Ne treba pretjerivat vec se treba malo posvetiti tome pa izracunat svoju dnevnu dozu za odrrzavanje pa preci to za nekih 200 300 kalorija. U suprotnom mozete napraviti gresku koju sam ja napravio prije par godina i postati krme debelo

. Sto se tice treninga za misicnu masu su ponavljanja majka. Prije sam bio rob one klasicne price u tretani radi petice dvice trice. Uredu je to ako sespremas za neko powerlifting takmicenje ali misic od toga ne raste odnosno ne dolazi do razbijanja misica (grubo receno) vec se samo opterecuje nervni sistem. Isto je i kod onih gluposti "maksimale" kecevi i ta sranja. Znaci 8 do 12 toga se drzat ako radite s nekim odradis i negativu ja volim do otkaza da idem svkaom prilikom na svakoj vjezbi jer meni tako odgovara nekome mozda nije isto (svi smo razliciti). Sto se preparata tice za nekog poput mene ili vecine ovdje na forumu Jedino sto je potrebno je protein s vremena na vrijeme kad se zeli povecati broj kalorija. Najbolje ga je piti samo poslije treninga a ne tri puta na dan kako savjetuju oni sto ga prodaju

. Nikakva sranja za mrsanje to su prevare najvece. Sve sto je potrebno da se pocne mrsati je unosenje manje kalorija nego sto se potrosi malo da se smanje ugljikohidrati i cardio na prazan stomak 30 minuta do pola sata max. Ovo je cisto iz licnog iskustva znaci nit sam strucnjak nit neki "guru" ali za mene ovo funkcionise sjajno. Idem evo skoro 4 mjeseca u teretanu(isao sam i prije ali dosta stvari sam radio pogresno sto je dovelo i do upale pluca) i ubjedljivo najbolje izgledam dosad u zivotu skacem redovno u snazi i kilazi(postepeno Veoma malo sala sam dobio). Eto