Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Buu
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Buu » 07 jan 2013, 14:15

patriot je napisao/la:eh ovako, ima li kakav iskusniji teskas na ovom forumu koji bi mi mogao objasniti gdje za nesto jefitnije pare mozes naci neko sredstvo sto topi masti, tj. salo prilikom treninga, gledo sam nesto po apotekama, al ono bas skupo, ma da ynam da djeluje nebi mi bilo ni zao al haj rizikuj!?
Sta je tebi skupo ?
L - carniti raja ga pravo fali imas ga u DM-u.
NO PYRO NO PARTY

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 07 jan 2013, 14:24

ma neznam kume, nisam ga nikad ni probo ni cuo za njega. hajde DM mi je blizu, bas cu otici, hvala!
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 07 jan 2013, 14:28

Ali najjeftinije ti je da poradis na ishranu, malo je teze ako si na maminoj kuhinji ali je moguce.
NO PYRO NO PARTY

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 07 jan 2013, 14:28

E ovako da i ja bacim malo nauke :lol: . Nisam prije komentarisao ovdje ali evo da podjelim par savjeta iz licnog iskustva. Prvenstveno sve vam zavisi od cilja naravno. Da li zelite da smrsate, da nabijete misicne mase da li ste powerlifter ili "bodybuilder. Za mene je najbitniji obrok prije treninga. Znaci obicno jedem rizu, bolje ako je smeđa, krompir i komad mesa odnosno protein. Bez toga nema treninga bez glikogena u misicima netreba ni ici u teretanu. Poslije naravno malo vise se fokusiram tokom dana na protein dosta mesa mlijecnih proizvoda uz rizu i neki ugljikohidrat. Znaci ako vam je cilj misicna masa mora se jesti vise nego sto se potrosi. Ne treba pretjerivat vec se treba malo posvetiti tome pa izracunat svoju dnevnu dozu za odrrzavanje pa preci to za nekih 200 300 kalorija. U suprotnom mozete napraviti gresku koju sam ja napravio prije par godina i postati krme debelo :D . Sto se tice treninga za misicnu masu su ponavljanja majka. Prije sam bio rob one klasicne price u tretani radi petice dvice trice. Uredu je to ako sespremas za neko powerlifting takmicenje ali misic od toga ne raste odnosno ne dolazi do razbijanja misica (grubo receno) vec se samo opterecuje nervni sistem. Isto je i kod onih gluposti "maksimale" kecevi i ta sranja. Znaci 8 do 12 toga se drzat ako radite s nekim odradis i negativu ja volim do otkaza da idem svkaom prilikom na svakoj vjezbi jer meni tako odgovara nekome mozda nije isto (svi smo razliciti). Sto se preparata tice za nekog poput mene ili vecine ovdje na forumu Jedino sto je potrebno je protein s vremena na vrijeme kad se zeli povecati broj kalorija. Najbolje ga je piti samo poslije treninga a ne tri puta na dan kako savjetuju oni sto ga prodaju :D . Nikakva sranja za mrsanje to su prevare najvece. Sve sto je potrebno da se pocne mrsati je unosenje manje kalorija nego sto se potrosi malo da se smanje ugljikohidrati i cardio na prazan stomak 30 minuta do pola sata max. Ovo je cisto iz licnog iskustva znaci nit sam strucnjak nit neki "guru" ali za mene ovo funkcionise sjajno. Idem evo skoro 4 mjeseca u teretanu(isao sam i prije ali dosta stvari sam radio pogresno sto je dovelo i do upale pluca) i ubjedljivo najbolje izgledam dosad u zivotu skacem redovno u snazi i kilazi(postepeno Veoma malo sala sam dobio). Eto :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 17:54

patriot je napisao/la:ma neznam kume, nisam ga nikad ni probo ni cuo za njega. hajde DM mi je blizu, bas cu otici, hvala!
l karnitin nema skoro nikakvog ucinka, treniraj i uvedi pravilnu ishranu ;)

Zna li nekako kako da se rijesim strija koje sam dobio ovo ljeto jer znam odjednom naglo dobio veliku misicnu masu i nastao mi je haos u citavom podrucju nadlaktica. Znaci na podrucju bicepsa i tricepsa imam zastrasujuce strije, a na ramenima i latovima mi nije neka hica da to rijesim jer ne setam se go po gradu i tako :D Ali mi ofirno nekako, svi ono kad vide strije :o sta je to toliko. Ima li ikakvog nacina da ih barem umanjim ako ne mogu da ih se rijesim
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 07 jan 2013, 18:07

Bosniacum Lilium je napisao/la: Zna li nekako kako da se rijesim strija koje sam dobio ovo ljeto jer znam odjednom naglo dobio veliku misicnu masu i nastao mi je haos u citavom podrucju nadlaktica. Znaci na podrucju bicepsa i tricepsa imam zastrasujuce strije, a na ramenima i latovima mi nije neka hica da to rijesim jer ne setam se go po gradu i tako :D Ali mi ofirno nekako, svi ono kad vide strije :o sta je to toliko. Ima li ikakvog nacina da ih barem umanjim ako ne mogu da ih se rijesim
Nemoguce se rijesiti strija koje vec imas, mozes kremom sprijeciti njihovo sirenje samo.
Don't hate what you don't understand.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 18:14

ja koliko znam mogu se umanjiti :P

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 07 jan 2013, 18:25

Umanjiti da ali ne i rijesiti ih se potpuno.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 18:31

Pa to kazem. Trebaju mi neki savjeti ako je neko imao slicnih problema. Cime mazat i tako :mrgreen:

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 07 jan 2013, 18:39

Negdje sam cuo da je nekom pomogla aloe vera , krema , ulje i tako to :) al da je proces umanjivanja strija, dugotrajan. Znaci mazaces se tim preparatim, pola godine il jace :)

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 07 jan 2013, 18:40

:D pod nož kod hirurga :D
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 18:44

tyler durden je napisao/la:Negdje sam cuo da je nekom pomogla aloe vera , krema , ulje i tako to :) al da je proces umanjivanja strija, dugotrajan. Znaci mazaces se tim preparatim, pola godine il jace :)
znaci aloe vera. Imam tog safuna :mrgreen: Ma koliko traje nek' traje samo da ne bude primjetno na prvu ako ne nista, hvala ti ;)
Amoxicillin je napisao/la::D pod nož kod hirurga :D
toj gamadi vise ne vjerujem nista, nemaju oni blage veze :D

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 07 jan 2013, 18:46

Ja sam koristio neku kremu ne znam sad tacan naziv, platio je 40 km. Pitao u apoteci sta je najbolje i to mi dali i mogu reci da rezultati nisu bili losi. :D
To je moje iskustvo, guglaj malo vidi kakva iskustva drugi imaju.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 18:51

ma ja prvo guglam, ako ne nadjem rezultate neke onda pitam na forum :D Imaju oni clanci ali mene najvise zanimaju odgovori foruma :D

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 07 jan 2013, 19:24

idemo l' ja i ti u teretanu od feGruara zajedno ? :mrgreen:
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 19:59

Ajde ako ti nije daleko :D

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 07 jan 2013, 20:08

Nisam prije pisao na ovoj temi ali eto ako kome zatreba savjet, mogu nesto iz licnog iskustva da podijelim. Idem u teretanu neke 3 godine intenzivno...ljetos sam imao 89 kg na 178 visine, uz cca 10% tjelesne masnoce, sto je po meni za jednog rekreativca neki solidan rezultat.
SI AMO CONte!!!

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 07 jan 2013, 20:13

oo miriću ne može nam niko ništa jači smo od sudbine jel da? :mrgreen:

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 07 jan 2013, 20:19

Amoxicillin je napisao/la:idemo l' ja i ti u teretanu od feGruara zajedno ? :mrgreen:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Ajde ako ti nije daleko :D

Ljiljane, slagat će ti garant ;) :D
FORZA MARŠAL !!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2013, 20:19

Znaci mitra lakse preskociti nego zaobici :mrgreen:

@hoxa

ma hoce garant, on krene trenirat 15 dana i onda mora uciti :D

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.